Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hahópihehh

22 bejegyzést írt és 183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véget ért a híres neves, csilliárdokból megrendezett vizes vb. Azt gondolnánk elülnek a hullámok, elnyugszik mindenki szépen magának, de nem: Akkora a zajongás és csörömpölés, mintha az úszás körül mindenki egyszerre rugdosná a szaros bádogbilijét a medence szélére, hogy aztán a tartalmát…..
Varánusz Menj a picsába, Soros! 2017.07.27 10:00:11
Te, büdös lator, te! Nem unod még a Magyar Nép szívatását? Mert mi már kurvára unjuk a rohadt mesterkedésedet!!!! Milyen ember vagy te, he? Milyen Magyar vagy?! Ember és Magyar vagy te egyáltalán, vagy a rohadt sátán, aki szorgos népünkkel szórakozik lépten nyomon, mert nincs jobb dolga? -…..
hahópihehh 2020.09.22 14:18:26
@pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akkor már érthető, h miért maradt ilyen hirtelen abba a blog. sajnálom :("
...úgyh hétvégén sztem újra nekiállok bütykölni. Vmivel el kell ütnöm az időt tanulás helyett...
A B1 blognak névtelenül nyilatkozó rendőrök szerint lefeleződhet az utcán lévő rendőr állomány, miután megszűnik a rendőrök túlóra-pénze...
hahópihehh 2018.07.19 22:59:35
@tamarisk: igen, mert pl a nyomozati munkákat járőrözés közben szokták elvégezni. te magadtól vagy ilyen ostoba, vagy vki segít?
A héten történt állítólag, hogy egy gyerekes anyukát kiraktak az egyik belvárosi étteremből. Az anyuka először a Pesten Hallottam csoportban krákogott egy picit, de posztja alatti véres komment háborúból ő jött ki vesztesen. A tiszavirágéletű sírás, alig egy órát volt ott míg valaki nem törölte. Az…..
hahópihehh 2018.06.11 11:01:26
@crawenn: ez akkora pluszegy, h lelóg a monitorról
Kicsit féltem már attól, hogy el fogom felejteni a programozást, mire beszerzek minden alkatrészt mindahhoz, amit elképzeltem, hogy majd összerakok, úgyhogy ha már lyukra futottam a két jól hangzó, de annál körülményesebb kedvencemmel, csak nekiállok annak a malackatranszportnak, hogy kicsit…..
Néhány nap után azért csak leesett, ML miért mondta, hogy ne nagyon szereljem össze az autót, mert még lesz rajta forrasztgatnivaló: hát azért, mert ha nem forrasztok a motorhoz néhány jumper wire-t, akkor legfeljebb úgy fog működni, ha én tologatom, úgyhogy majd szedhetem szét, hogy aztán majd újra…..
Nagyjából három bejegyzést kezdtem el írni három különböző nekifutásról, de mind a három a kukában landolt, mert hiányzott valami. Először nekiálltam volna az autónak, de meg kellett várni a motorvezérlőt hozzá. Időközben megkérkezett a függvénygenerátor, úgyhogy inkább azzal kezdtem, viszont…..
Nos, volt két hónap kényszerszünetem, mert az újonnan rendelt kiegészítők egy reumás csiga sebességével értek ide, nem is értem, minden egyéb itt volt alig pár hét alatt. Na de mindegy, a lényeg, hogy indulhat a következő alkotási ciklus, főként, hogy a mostanival jópár bejegyzésre való lehetőség…..
Időközben megérkeztek az ajcik, csillogó szemmel bontottam ki a csomagokat, és rögtön világmegváltó ötletek jutottak eszembe, amiket meg kellene csinálni belőlük, viszont amíg ezekkel játszok és készítem a következő nagybejegyzéseket belőle, addigis itt egy roppant érdekes dolog, amire ML hívta fel…..
A sokmínusszal járó hidegfrontnak köszönhetően beindultak a medvegének, és jóformán az egész hetet átaludtam, úgyhogy az Arduino-val csak annyit foglalkoztam, amíg kibontottam az újonnan érkezett kb. 1200 db ellenállást (nem, nem kell mind, csak ebben a csomagban volt elég nagy a választék...). Ja,…..
Kalandos hét volt, szinte minden nap csináltunk valamit, sőt. Hét elején kolbászt töltöttünk Balázzsal. Majd jött az igazi feketeleves: Bútorvadászat. A múlt hetivel együtt sikerült szereznem 2 polcot(0), mikrót (30), kanapét (1500), mosógépet szerezni, mint jó üzlet, illetve egy komódot is, ami…..
Nos, összeszerelni sikerült azok alapján, ahogy a tesztelésnél csináltam, igaz, egyszer összehoztam egy helyes kis zárlatot, mert a breadboard jobb oldalán két földet sikerült az 5V sorra dugni hála a kábeldzsungelnek, meg már megint elfelejtettem, hogy a ledeknek nem ártana egy…..
Seri Menni Oslo 3 dolog... 2018.02.19 00:33:52
Egy hónapja vagyok kint, így úgy gondoltam kicsit kiemelek egy-két okos, vagy épp kevésbé okos dolgot. 3 dolog, amit jobban csinálnak Egységes nyilvántartás Minden és mindenki arra épít, hogy van adószámod. Ahhoz, hogy szerződést köss bárkivel, kell. Mindenki egységes adatbázist használ, így ha…..
Nem azért, hogy dicsekedjek (ó, dehogynem), de ha már ennyire belejöttem a szerelgetésbe, tegnap kaptam két nagy tárolót is, hogy rendszerezni tudjam a felszerelésemet :) És ha már ilyen szépen berendezkedtem, ki is találtam egy picit összetettebb, de ha ügyes vagyok, akkor annál komolyabb* kis…..
Hát, az első, hirtelen ötlettől vezérelve gyorsan összedobott Valentin napi szivecske leginkább a totális felsülés mintafeladata volt, úgyhogy nekifutok még egyszer, most jobban átgondolva és segítséget is igénybevéve, hátha nem néz majd úgy ki az egész, mintha aznap láttam volna először…..
Sziasztok,Itt a harmadik hét, hisz már vártátok :) Ez a hét erősen a céges összejövetelekről szólt. Kezdjük ott, ahol az előző abba maradt, a hétvégén haza látogattam. Az extra rövid idő ellenére sikerült találkozni viszonylag sok mindenkivel, aminek nagyon örülök, és nagyon köszönöm, hogy…..
Seri Menni Oslo Második hét 2018.01.28 23:08:00
Sziasztok! Eltelt egy újabb hét, itt az újabb beszámoló � Először is kezdjük a legfontosabbal, hisz a hét jórészt e körül forgott: Beköltöztem az új lakásba. Nem mondom, hogy teljesen kész, de a konyha és a háló teljesen tiszta és élhető, a fürdőbe is csak pár apróság van, de használható.…..
hahópihehh 2018.02.16 19:24:34
Seri Menni Oslo Az első hét 2018.01.22 22:18:51
Először is, kezdjük az úttal: Ilyen még nem volt, majdnem elaludtam a repülőn :D Egyre jobban megy ez az utazás téma ;)   Szóval, ahogy ebből sejthetitek, elég nyugis út után megérkeztem. Balázsék már vártak, megkajáltunk, még egy-két függöny segítségével saját szobám is lett. Még aznap…..
Nem kommentálnám :D E...
A mai nappal tuti biztos szintet léptem, ami a programozást illeti, mert 2,5 óra alatt megcsináltam a hőmérséklet- és páratartalomszenzor a ledekkel együtt. Ebben benne volt kb. egy óra guglizás árnyékra vetődés miatt, mert ugyan volt egy olyan sejtésem már legutóbb is, hogy a breadboard-on nem…..
Igaz, nem az a projekt, amit először kigondoltam, de ez sem rossz, szóval most azt csináltam meg, amit ML rámsózott még az előző végén: irányítsam a gépről a kijelzőt. Hasonlót már csináltam korábban, amikor számot kellett megjeleníteni a ledes kijelzőn, úgyhogy tudtam onnan puskázni. A tegnapi…..
Azt szeretem a legjobban a hardware programozásban, hogy itt végre azzal foglalkozhatok, ami a leginkább leköt, és ez többekkel ellentétben nem az, ahogy életre keltek egy tárgyat, hanem az, ahogy összeszerelem. Abban a pillanatban, ahogy a legutóbbi projektnél elhagyta ML száját, hogy az LCD…..
Az előző részben a hőmérőt és a kijelzőt kötöttem össze az Arduino-val, ami sétagalopp ahhoz képest, ami a mostaniban lesz, legalábbis szerintem. Ez volt az, ami azért ML-t is sűrű guglizásra fogta, ugyanis a hőmérő finomhangolása egy pettyet körülményes volt, de sikerült, és a végleges verzió txt…..
Kellett tartanom egy kis technikai szünetet, kissé kiütött a meló, úgyhogy mire hazaértem, általában már csak a nevemet tudtam elmondani, bár néha még abba is belebakiztam, a hétvégi regenerálódás után viszont újra belevágok a blogírásba, hátha visszatér az IQ-m. Szóval, miután megérkezett a Nagy…..