Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JumboJet

0 bejegyzést írt és 516 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idei eddigi legnagyobb sikerélményünk: hosszú előkészítő munka után végre nyilatkozott blogunknak a nemzeti együttműködés rendszerének féltve őrzött kincse, legfőbb támasza, a tények semmibe vételének koronázatlan királya, a magát a szükséges pillanatokban korlátlanul…..
JumboJet 2014.10.02 13:46:42
@gizmo266:
Egy.Azt hiszem talán ez az egyetlen mondat foglal benneteket a legjöbban össze: "Hülye kommunisták!" Jópofa ezt egy olyan párt tagjainak, híveinek szájából hallani, amelyikben, ill. amelynek szekértolói közt több a volt ex-komcsi (csak a mindenkori Fidesz kormányokban eddig vagy 20 szolgált miniszteri vagy egyéb rangban), mint az MSZP-ben.
Magyarán: vannak a kommunisták, meg a kommunistázó kommunisták. :D (Ez volna a Fidesz.) Azt meg ugya hagyjuk is, hogy gyakorlatilag kínai mintájú kommunista kapitalizmust épít. (Vagy fordítva).

Kettö. Hiddel, én mi, sokan utáljuk az általatok kommunistáknak tartott kommunistákat is, csak hozzá még utáljuk az általatok elfogadott, kommunistázó kommunistákat is.
Öket épp talán azért kicsit jobban, mert ezek istenhazanemzetcsaládozva a keresztényerkölcs piedesztráljáról (adott esetben, épp komcsiként, ld. fent) prédikálva ígérték a kommenista szenny és és romlott erkölcs felszámolását, az általuk szolgasorba taszajtott ország felvirágoztatatását... S mindeközben mit csinálnak VALÓJÁBAN? Központosítva, törvényesítve, intézményesítve (a hardcore koommunizmushoz hasonló módszerekkel sémákkal), állammaffiaként lopnakcsalnakhazudnak profibban és nagyobb tételekben mint az elözö, sokat és joggal szidott kommunisták.
Ha nemzetikeresztény moralizálás nélkül, kussban csinálnák, amit, sokkal kevesebben foglalkoznának velük. Mert 1,5 millió imádón plusz félmillió tévelygön kívül azért 6 millióan rühellik öket.
És épp a gennyes cinizmusuk miatt, legföképp.

Ja, és mégvalami. A vakhitü, elmeroggyant Gyurcsány fanok semmiben nem különböznek Fideszes társaiktól, minössze egy dologban: Tized annyian vannak. Ez a válasz arra, hogy "De, a Gyurcsányisták...blablabla!".
Slovensko, do toho! Hülyemagyarok 2014.08.25 11:58:22
Avagy, "mit szuszogtok, mint tót a pinában?" Itt az újabb magyar hiszti, villámgyorsan elterjedt a Facebookon Peter Oravec szlovák szlengszótára, amelyet idén adott ki a prágai Maxdorf kiadó. A hír hallatán egyrészt szomorúan vettem tudomásul, hogy már húsz év eltelt a Braňo…..
JumboJet 2014.08.27 15:34:06
@mrbloodbunny: Szerintem meg nyugodtan megteheti. Vagy mindegy, használhat rájuk (ezek szerint rád is) bármilyen megkülönböztetö jelzöt.
Ugyanis, hol itt a gond?
CSak az a pár ma is használatos mondás, ami a tótokat, zsidókat, stb. implikálja messze übereli azt a szintet, amit a kolléga szlovák oldalról idézett.
Ha ezeket nyugodtan használjuk (-od), akkor miért is zavar bárkit ez a jelenség vice versa?
Ez egyfajta IQ -teszt. Akit ez ennyire zavar, az felölem lehet turbómagyar helyett hülye, szüklátókörü, álszent, bármi.
JumboJet 2014.08.27 15:34:13
@braue: Mert aztán mi bmeg, sem nem szolgálunk, sem szánalmasak nem vagyunk!
Szánalmas! (Amit írsz).
Ha valahol átadnak egy létesítményt, bármilyet, legyen az gyár, fonó vagy stadion, annak avatóünnepség kell. Szeretett igazgatónk, miazmás, ahogy azt az Egészséges erotikában mondta Rajhona Ádám, de hogy ezt miért kell a tévében közvetíteni, azt egészen pontosan nem tudom.…..
JumboJet 2014.04.22 15:12:50
@sixx2: csakúgy, mint a jobber "horda". Ez a demokrácia lényege. Hogy kisebbségböl lehet úgy csinálni, mintha többségben lennél.
Eyg többé-kevésbé normális országban, a gyöztes (hacsak mondjuk, pl. 70%-os részvétel mellett nem szerzett 72%-os többséget (ez ugye abszolút 50,04%-os többség)), akkor minden kormányra került erönek örülni szabad, hogy ilyen a demokrácia, de kormányozni, csak azzal az alázattal szabad, hogy azért mégiscsak egy kisebbség, méghozzá legtöbb esetben átlagosan egyötödöd, egynegyedes kisebbség által felhatalmazva teszi, amit tesz, mondjuk az öt semmire felhatalmazókkal is tesz.
És mond ilyen baromságokta, mintket a választáok nagy többsége erre, meg erre hatalmazott fel, meg mi a választókkal szövetséget kötöttünk, és hasonló ordas nagy böszmeségek.
A legtöbb esteben tehát a regnáló hatalmat a választók nagy többsége lófaszra sem hatalmazta fel, a választók nagy többségével lófaszra sem kötött szövetséget.
Ha ennek be- és felismeréséhez eljutnánk, óriási eredmény lenne.
Ehhez persze, mint mondtam, némi alázat, sokkal kevesebb hatalmi gög, arrogancia, és sokkal kevesebb ocsmány CINIZMUS szükségeltetik.
Mikor szerepel már valamelyik párt szlogenjében az, hogy hogy annak is jó/jobb lesz, aki nem ránk szavazott, és nem az az üzenete, hgy aki nem nem ránk szavazott, nincs/hazaáruló/gonosz erö, büdös komcsi, stb.
A KARD Felszabadulásunk ünnepe 2014.03.14 18:00:00
Azért az nehezen bocsátom meg a fidesznek, hogy a választásokat nem április 4-re időzítették. Jó jó, tudom, hogy az nem vasárnapra esik, de kérdem én félszegen: ebben az országban? Ha Viktor úgy akarta volna, április 4 igenis vasárnapra esett volna, és akkor spontán…..
JumboJet 2014.03.15 01:23:31
@Tyreo: MOndjuk, sehova. Miért is kell minden áron valamely párt szimpatizánsának lenni?
Eszmék, világnézetek vannak, akár egyéniek is, azokat vallhatja magának az ember. De (párt)alakulatokat? Ugyan már!
Persze, bizonyos eszmék és világnézetek önmagukban is lehetnek szörnyüek, ostobák, akár veszélyesek, de a nagyobb baj a jobb eszméket is csak meglovagoló, kihasználó, kifacsaró, eltorzító, vagy az eleve veszedelmes eszmékre épülö pártokkal van, a legnagyobb baj viszont a vakhitig hülyíthetö tömegekkel van.
Hadd kérdezzem meg, ha reggelire, van lószaros molnárka, tehénszaros zsömle, mindkettöbe beleharaptál már, és van még bölényszaros kifli, amibe mondjuk még nem. Akkor csak azért, mert a másik kettöt már próbáltad, megkóstolod a harmadikat? Én mondjuk inkább nem reggelizem. Mert attól, hogy másféle szar, még lehet tudni, nem teljesen hülyéknek sejteni (a Jobbikról), hogy nagyon szar.
Előrebocsátom: rühellem, amikor a kommerekből lett vadkapitalisták, meg a maoistákból, polpotistákból, anarchistákból lett liberálisok kommunistázzák a Fideszt. De mi a francot tud tenni az egyszeri jobbos, ha a kormánypárt időnként tényleg egy az egyben úgy viselkedik, mint az…..
Schobert Norbi papíron egy szerethető, sőt, tiszteletreméltó figura: sikeres vállalkozó, aki a semmiből épített fel egy saját márkát, saját franchise-t. Arra tette fel az életét, hogy az emberek egészségéért küzdjön, minden terméke erre irányul, edzéseket vezényel le,…..
JumboJet 2013.12.18 00:30:24
Te, a poszt írója jöjjél elö a biciklibelsöböl, és Norbi seggéböl!
Hány évre visszamenöleg ástál a múltba, hogy ezt a tényfeltáró "cikket" megírd?
Édes barátom, Norbit minden épeszü em,ber rühellte, már jóval a FB megjelenése elött. Én magam, például életmben nem jártam az oldalán.
Norbie egy igazi kisstílü, uninteligens, kisbbségi komplexusos, sértödött és mindezek miatt arrogáns, kivagyi, tipikus "innenindultamideértem-eztmindamagerejébölértemel" kis ripacs. Rengeteg ilyen vállalkozót ismerek.
EZÉRT utálja mindenki, aki utálja.
Én eleinte csak azért nem bírtam elviselni, mert látszott rajta, meg van gyözödve róla, hogy öt azért cinkelik állandóan, mert rendör volt. Én akkoriban még szántam is szegényt, és úgy megmondtam volna neki, hogy nem, Norbi, nem! Téged nem ezért utálnak! Hanem mert AZT HISZED, hogy ezért vagy bármiért utálnak, és pont úgy viselkedsz, mint akit mindenki utál, de bebizonyítja a világnak, hogy ö VLAKI! Önbeteljesítö jóslat lett Norbikám, mára az attitüdöd lagalább annyi utálót termelt ki neked, mint amennyi követöt az ész nélküli szorgalmad, és az a - valószínüleg egyetlen helytálló, ösztönös - felismerésed, hogy rengeteg szerncsétlen, egyszerü embert milyen könnyen be lehet hülyíteni, és ebböl milyen faszán meg lehet élni. Nézz végig az életeden, aztán gondolkozz, valóban megérte-e. Én nem cserélnék veled, az ország önjelölt hülyéjével.
A poszírónak, még egyszer, a bevezetö gondolatmenethez, hogy azért utáljuk-e Norbit, mert szar a terméke? Alapvetöen biztos nem, mert a velem korabeliek nemhogy a FB, de az Update termékei elött sem bírtuk elviselni. Norbi termékei ugyan önmagukban valószínüleg nem elégségesek személye ilyen fokú utálatához, DE! Annyira nem is jók vagy keimelkedök, hogy imádni kelljen érte Norbit. Arra is én vagyok az élö péld, ugyanis, hogy némi mozgással és a táplálkozásra való kis odafigyeléssel, UPDATE és Norbi NÉLKÜL is le lehet fogyni 10 kilót néhány hónap alatt. (Így van, az élet igazságtalan, van aki nek ez lényeges több melóval megy csak, sajnos.)
A másik, a FB-on olyan idilli képet fest a családi életéröl bárki, amilyet csak akar. Kizárt dolog, hogy egy olyan alak, aki ennyire köcsög a való életben az emberekkel, mikor épp nem veszi a kamera, az ne lenne ugyanekkora köcsög otthon.
Szóval, végtelenül egyszerü a képlet: Norbit a végtelenül irritáló személyisége, és ebböl fakadó, végtelenül irritáló viselkedése okán közutálat tárgya. Egyre nem jött rá, hogy ha eyszerüen csak csinálná, amit csinál, de kussolna, visszavonulna a közszerepléstöl, akkor valószínü, sokkal egyszerübb, élhetö élete lenne. De, ha erre rájön, és/vagy van elég ereje visszafogni magát, akkor ugye nem ö lenne Norbi.
De ö Norbi.
Nem is vártam mást, csak azt, ami történt. A múlt heti parlamenti akciónk miatt (amely a Fidesz NAV-ügyben folytatott lapítására vonatkozik) Kövér László vezetésével és vezényletével megszavazta az Országgyűlés gyáva, és a lelkiismeret tükrébe még véletlenül sem néző…..
JumboJet 2013.12.17 09:17:18
@vitalis06: Kedves Vitalis!
Ön talán emlékszik még arra, amire Kövér Méltóságos Úr és Fideszes társai, úgy tünik nem, hogy nem is olyan rég, még a Fidesz rendezett rendszeres performanszokat a parlamentben... Rémlik? Írjon, ha nem!
Egy olyan parlamentben, ahol érdemi - értsd: a kormány szempontjából kellemetlen - ügyeket nem tárgyalnak, mégis mi módon lehet bármire felhívni a figyelmet? Ha van a molinózásnál jobb ötlete, írja meg, kérem!
„Azt hiszem, hogy én csak tettem mindig a dolgomat, s igyekeztem felismerni azokat a történelmi fordulópontokat, amelyeken lépni érdemes.” (Pozsgay Imre, Magyar Nemzet) 1933: Pozsgay Imre megszületik Kónyon. 1950: Pozsgay Imre belép a Magyar Dolgozók Pártjába. 1956: Pozsgay Imre…..
JumboJet 2013.11.26 18:25:05
@Hepci: Ennek a posztnak azóta aktualitása van, amióta a Fidesz habzó szájjal kommunistázik.
Én az elsöi lyen pillanattól kezdve mondom, hogy a Fidesz összes ellenfele hülye, hogy nem naponta szajkózta, óriásplakátozta kis, vetette volna föl az összes nem Fideszes újságíró, az összes Fideszkommerrel készített bármilyen témájú interjúja elejé, hogy, de mondja már, Matolcsy Úr, Kedves Járai Úr, Fónagy Úr, Stumpf Úr, Mikola Úr, Martonyi Kerényi ùr, és Még Sorolhatnám Hosszan Úr, mondja már meg ugyan, hogy ha most itten pántiliás nemzetieskedik és komenistázik, akkor mi a lófaszt keresett Ön nem oly rég még az MSZMP, a HNF, a KISZ, és komenista belügy nemhogy környékén, hanem bent mélyen a berkeiben?
Ön is nyilván csak tette a dolgát akkor is, most is, mint Pozsgay kolléga, ugye?
Merugye Ön szerint is, a Fidesz nem más, mint a Komenisták Purgatóriuma?
JumboJet 2013.11.26 18:28:09
@tobeor: ...árpádsávos zászlókkal a háttérben, és a képen még Szürös Elvtárssal! :)
Libertarian A büdös kapitalista 2013.11.25 00:00:00
Az állami és az államhoz közel álló, tőle függő hazugsággyárosoknak köszönhetően mára eljutottunk addig a pontig, hogy a liberalizmus és a kapitalizmus a világban, de Magyarországon főleg szitokszavakká válnak. Ennek két fő, egymástól nem független oka van: Mindmáig kevesen vannak, akik a…..
JumboJet 2013.11.25 18:52:19
@notib: Kedves Notib! Bár a felsorolt urak jelleme és tevékenysége valóban nem kis kárt okozott, hozzászólásod, és analógiád, épp csak a valóság felére vak.
1.) Egy pillanatra játsszunk el a gondolattal, hogy mi itt értelmes emberek vagyunk. Akkor joggal tehetem fel a kérdést, hogy ha szerinted, értelmes ember szerint, a liberalizmus redendö eszméje (bármit jelentsen is most ez) valóban megváltozik-e attól, hogyan viselkednek magukat ezen eszme letéteményeseinek mondó kormányzó/nem kormányzó politikai erök. Elméletben, az eszmének nem kellene, hogy ártsanak visszamenöleg azok hamis prófétái. De persze, az eszmék nem abszolútumok, az emberek, meg emberek.
Mindenesetre, abban, hogy Magyarországon ennyire primitív "értelmezése" lehet egy fogalomnak csak mert valakik néhány évig ennek nevében tatték amit tettek, ehhez nem lett volna elég az említett urak fárdságos tevékenysége, ha nincs:
a. mérhetelen sötétség a fejekben eleve a liberalizmusról,
b. mérhetetlen sötétség a fejekben úgy a általában még sokmindenröl a világban, ami persze már jellembéli hiányosságokra utal
c. és nincs a jelenleg kormányzó urak szintén fáradságos, a saját érdekük szempontjából teljesen érthetö "ellen-eszme romboló" tevékenysége, amely annyiban nevezhetö profinak, hogy nagyon jól felismerve az a., b. pontot, a lehetö legjobban használták ki azokat, és állították saját szolgálatukba.

Node. A Te szögegyszerü mondataid, mondanivalód, nem kellene, hogy alkalmazhatók legyenek-e lénygtelen átalakításokkal, szavak behelyettesítésével a regnáló párt és öndefiníciójuk szerint általuk, hüen képviselt eszme viszonyának leírására? De. Az, hogy - egyelöre - mégsem alkalmazhatók ugyanúgy, az épp az a. és b. pontoknak köszönhetö, a b. ponton beül annak, hogy a fejekben a jobboldaliságról is mérhetetlen sötétség uralkodik, de ugaynúgy a baloldaliságról, illetve szoros összefügbésben a tudatlansággal, a elképesztö vezérhiányos attitüdben, (és még egybekben).

Mert, ha nem így lenne, akkor a jobboldaliságnak a liberalizmust lekörözö szitokszónak kellene lennie (én speciel, a "tiszta" jobboldaliságot sem érzem közelinek magamhoz, de semmiképp sem szidalmaznék vele senkit), de az, amit itthon magukat jobboldalinak nevezö pártok müvelnek, nyüszítös, tehetetlen dühöt vált ki belöle, és - ha az egyszerü, hangos néplélek, kicsit is következetes, önkritikus lenne -, bizony az egyik legdurvább szitokszónak kellene lennie annak (is), hogy jobboldali.

Rád ebböl annyi vonatkozik, hogy értelmes ember létedre, azon dolgok másik felét, melyek egyik fele nem elfeledésének fontosságára biztatsz, épp te felejted el.

Az általad említett liberális urak harmatgynge, tehetségtelen kezdök, áruházi csokitolvajok csupán állami pénzek magukhoz csatornázásában, (és még millió másban), de a konkrét példáidnál maradva, barom szlogenek kreálásában (merugye, 1 "pannon puma"-ra jut 10 hasonló agyürülék, mint "gyorsnaszád", "Hangérien Feritéjl", "söralátét", "Nemleszünkgyarmat!", "másfélmillió", stb. stb. ), emblematikus vadbarmok (és volt kommunisták) mikrofon, kamera, közpénz, parlament, képviselöség, befolyásos hivatalok közelébe közé engedésében. (Orbán Viktor, Lézerjani, Matócsygyuri, Schmittpali, Simlicska, Szíjjártó, Habonyárpi, Semjénzsóti, stb.stb.)

Majd átírom a bejegyzésed, név- és szócserékkel! :)
Kérdéseim nem a munkahelyi-, hanem a munkahelykeresési terrorhoz tartoznak. Lehet, hogy csak költőiek, de hátha kapok rájuk választ.   Azt tapasztalom a környezetemben, hogy - míg itthon egy diplomás, nyelveket beszélő ember 200-400 elküldött CV és 1-2 év felett is simán…..
JumboJet 2013.11.20 04:19:18
@nincs_itt: Löjjé' sör´tessel, hátha úgy eltalálsz valamit! :) Nem idegesít, hogy mindig mellélösz?
1.) Németországban "P" betü van a belépön, "P", mint Partnerfirma. És, mint mondtam, itt a Partnerfirmás alkalmazottakat externer Mitarbeitereknek hívják.
2. Györhöz semmi közöm, mert nem a györi Audin kersztül vagyok kint. Két volt kollégámmal véletlen összefutottam az egyik kantinban - ennyi a kapcsolatom Györrel. Meg tudom, hol szoktak kajálni a györi betanulók. Szóval, fájdalom, fogalmam sincs, milyen "L" betüröl beszélsz.
3. Györböl, ha erröl is bármit tudnál, 99.9%-ban betanulni vannak kint mérnökök, melósok, mert, egész kivételes esetektöl eltekintve, egyezmény van érvényben a magyar és anémet gyár közt, hogy a németek nem vesznek át magyarokat, nem szipkáznak el magyarokat a 2,5-3-szoros fizetéssel.
4. Aki itt kettönk közül frusztrált, az Te vagy, arany barátom, aahogy trollkodon akadt szivásgombóccal fuldokolva hadoválsz érthetetlen baromságokat. Mondjuk, a tényekkel való vitatkozás, az legalább annyira frusztráló hobbi lehet, mint hanyatt fekve égbe pisálni. :)
Kint, mivel, mint mondtam, szinte minden második mérnök externer Mitarbeiter, semmiféle megkülönböztetésben nincs részünk, amit tervezünk, az ugyanúgy elkészül, és beépül az autóba, mint egy belsös munkája (épp mostanában szállítják le szép prototipusait azon egységeknek, amiket mi terveztünk közösen belsösökkel, de annak a két legnagyobb darabját, pölö, éppen én).
5.) Külsösként dolgozni pedig számtalan elönnyel jár. Sokal könnyebben mozoghatsz a nagy cégen belül, de te is mondhatod, hogy figyeljetek, unom az Audit, nincs valami a konkurrenciánál, netán repülögépiparban? :) Vannak akik arra gyúrnak, hogy bekerüljenek a nagy cégbe, vannak, akik kifejezetten nem gyúrnak erre, hanem arra, hogy néhány projekt után más cégnek dolgozzanak, esetleg máshol, így több mindent kipróbálhatsz - kinek melyik munkastílus jön be.
6.) Az utolsó mondatodra már kicsit szétcsúsztál, de nem hiszem, hogy bármiröl lemaradtam. Látod, én bezzeg, milyen szép lelkiismeretes válaszokkal büntetlek? Érzem, hogy jó neked így, ott! :)
JumboJet 2013.11.20 18:09:54
@nincs_itt: Hülyegyerek.
1.) Két volt kollégám egy korábbi cégtöl, akik együtt mentek át Györbe. Viszonylag gyakori, az egyidejü váltás, hisz az egyik haver szól a másiknak, ha van még nyitott pozíció. Azt nem írtam, hogy Györben voltak kollégáim, figyelj már jobban ha nanoszálhasogatónak készülsz!
Tudod, a tizenakárhány év alatt vagy 10 valahol volt kollégámmal már biztos összefutottam késöbb, máshol. Kis ország vagyunk, így minden terület kicsit belterjes.
2.) Angol, német és a francia megy még a magyaron kívül. Némtországban már voltam egy évet korábban, akkor még kiküldetésben (Egyébként attól a cégtöl, ahonnan a két említett úriembert ismerem), a franciát meg minö meglepetés, Franciaországban szedtem fel, ahol 9 hónapot henyéltem, szintén kiküldetésben.) Az USA-ban csak 4 hónapot voltam, de az angol nyelvvizsgám már 18 évesn megvolt. :) Hát, ilyen ez. Szóval, köszönöm, megvagyok a nyelvekkel. Ha a leghalványabb fingod volna bármiröl, amiröl írsz tudhatnád, hogy Németországban német nyelvtudás nélkül jó munkát nem kapsz. Velem szóba sem álltak volna.
3.) Igen barátom, Németországban nagyon sok helyen megy Partnerfirmákkal az ipar, a fejlesztés. Mennnyééé má föl a netre, sudribunkó, és csak úgy hülyeségböl üsd be azt a pár cégnevet, amit megadtam! :) De láthatóan alapvetö fogalmakkal sem vagy tisztában. (Pl. Leihfirma). Györt és a Leihfirmákat miért is kevergeted? Semmi köze egyiknek a másikhoz.
És igen, van megállapodás. Miért ne lenne? Szerinted hányan maradnának Györben a képzettebbek küzül 2,5-3-szoros német fizetés lehetöségével?
4.) Hát akkor még egyszer, lassan írom, hogy megértsd, látod én bízom benned.
A projektenkénti cégváltás, inkább lehetöség, mint kényszer. Egy-egy projekt, mint a mostani is, két évig, vagy tovább is eltarthat, tudod, ez az autóipar. (Vannak persze rövidebbek is.) És ha jó vagy, kedvelnek, akkor mindig meg fogják szépen újítani a megbízási szerzödésedet, mert egy osztályon belül, szinte folyamatosan vannak projektek. Tudod, ez egy jól menö cég az autóiparban. Ha pedig mégis lenne egy kis luft, akkor bmag, keresnek Neked másik projektet, vagy másik osztályt. Esetleg másik céget. De ezeket akár Te is kezdeményezheted.
Mondjuk mindent megtettél, hogy elhiggyem, vagy annyira hülye, hogy ne fogd fel, hogy azért az nem akkor kínszenvedés, ha pár évnte úgy dolgozhatsz máson, esetleg más Cégeknél, hogy közben végülis ugyanannál a cégnél vagy. Nekem gyakorlatilag megbízóim, partnereim vannak, fönököm nincs.
Tudod, vannak a világon még olyan sufnicégek, mint pl. az SAP, Ernst&Young, stb. ahol rendszerbevezetésekre (projektekre) kiküldenek embereket szarabbnál szarabb helyekre, tudod, amolyan kényszermunkára, fél, egy évekre, nyilván éhbérért. És képzeld, a sok barom sorban áll, hogy ilyen szaros kényszerváltós cégeknél dolgozhasson. Ezt projektmunkának hívják. És rengeteg olyan hülye van, aki arra gyúr, hogy így dolgozhasson! Hallatlan, nem?
4.) Immáron sokadszor, de elkerülte a figyelmed: nekem is befristeter Vertrag van a zsbemben. Ez a lényeg. Verstanden?
A ngydumás projekthuszárod pedig gépeket, berendezéseket, szóval HARDWARE-t tervez, amibe belerúghatsz, és eltörik a lábad. "Bizonyíték, nem ígéret"...tudod,itt nem lehet delete-et, meg undo-t nyomni, ha egyszer legyártották, az ott van. És vagy milló darab valamit gyárt, vagy milló darabot gyártanak belöle. És ez jó dolog. És nem száll el, mint a te üvöltöen ostoba szavaid. S mivel azt a gépet még nem találták fel (majd talán te?), amelyik a süket dumát géppé, berendezéssé, alkatrésszé, stb konvertálja, talán a duma, egy marék lisztkukac összegzett szellemi nívójan, úgy hiszem, a te végterméked. Legalábbis ennek ellenkezöjét bizonyítandó, még nem volt szerncsénk töled semmi termékenyet hallani. És a fejed vajon fikagyár? Ezen is gondolkoztam már. :)
Csókpuszi, ausz Dojcsland
JumboJet 2013.11.20 19:55:46
@nincs_itt: Az elsö, és eleddig egyetlen iagz dolog, amit mondtál: elütöttem. Határozatlan idejü a szezödés a Cégemnél, amely projektekre megbízási szerzödéseket köt emberekre a megbízóval. Ez így megy. A mérnökirodák szinte csak határozatlan idejü (tehát, unbefristet) szerzödést kötnek.
Utoljára, úgy szólok hozzád, mintha értelmes lennél.
Nem ugyanazt írod, te vadalma, mint én?
Ha valaki beválik, nem kell projektenként osztályt váltania, te agyhalott.
Azt pedig nyilván szerzödés szabályozza, hogy milyen feltételei vannak a megbízóhoz való átigazolásnak.
Bizonyos idön belül elég szép summát kell az alkalmazó cégnek fizetned, vagy ha mázlid van a megbízó cég kifizeti helyetted, vagy hárman megegyeztek.
A mérnökirodának ugyanis nyilván nem érdeke, hogy lelépj a megbízójához.
A megbízó nagyvállalatoknak pedig megvan a maguk érdeke, amiért hajlandóak a mérnökeik majd felét így alkalmazni, tehát megint oltári baromság, hogy ha igazán jó vagy, akkor automatikusan átvesznek. Nem. Ugyanis a cégpolitika határozza meg, nagyjából nagyjából mennyi külsöst kell mindenkor alkalmazni. teljesen egyedi esetek az átigazolások. Ha van az embernek kedve hozzá el lehet kezdeni erre gyúrni, és sikerülhet.
De amit mondasz az a 22-es csapdája. Ha mindenkit átvennének, aki jó, akkor összedölne a rendszer. Ha meg ugye nem veszik át, akkor szerinted szar. Ezek szerint akkor a nagy német, francia vállalatok passzióból szar emberekkel dolgoztatnak? Barom.
Miröl hadoválsz? Egy cégnél voltam majdnem négy évet, másik kettönél több, mint hármat.
És azt hagyjuk, ki miért vált. Mondjuk, legut´bb pl. épp amiatt, hogy kijöjjek. Az régen volt, mikor 10-15-20 ´vig egy cégnél dolgozni általános volt. Ma épp, elönytelen. Ehyverunkat már nekünk kellett elrugdalni az egyik cégtöl, mikor 9 év után már utálta, hogy baszod, ha most sem mész, ottragadsz, mert majd azt firttják, hogy ennyire immobilis, rugalmatlan, gyáva, stb.
Alapvetöen, pedig azért vált sok mérnök, mert Magyarországon igazán jó mérnöki munka, igazán jó fizetésért nem igen van, tekintettel a végtelenül sikeres privatizációra, ami kinyírta a magyar ipart, know-howt, fejlesztést. Azóta meg épp csak beszivárogtak fejlesztö részlegek, de ugye eleinte csak a gyártókapacitást hozták a multik.
Úgy érzem, még egyet, kettöt mindenképp váltok nyugdíjig, de lehet, hogy jó darabig cégen belül maradva.
És nem, arany bogaram, a valamire való mérnöknek az is lehet ismérve, hogy céltudatosan keresi a fejlödés lehetöségeit, és ha ezt egy cégen belül nem találja meg - márpedig odahaza nehéz, már ha a fejlödést nem manágerré válaásként, hanem szakmai fejlödésként értelmezed - akkor megy oda, ahol reményei szerint több a kihívás, a pénz, és oda szépen jól fel is veszik. Engem eddig összesen 2 talán olyan helyre nem vettek fel, amit szerettem volna, amit sajnáltam. Az összes többi helyre felvettek. Tudod, EZ IS a valamirevalóság jele. rengetegen nem valamiravalóságból, hanem egyszerüen kényelemböl, félelemböl, ambíció hiánya (illetve más jellegü ambíciók megléte), vagy beleszarás okán maradnak meg jó sokáig egy helyen. Én biztonsági idealistaként, keresem a relatíve érdekes meló, relatíve jó fizetés optimális, a komfortérzetemet kielégítö kombinációját. Most már egész közel vagyok hozzá, és asszem, drágám, ezzel a melóval csak még közelebb kerülök hozzá. És akkor már tettem azért, hogy ne egy kiégett, elégedetlen, büntudatos faszkalap legyen, aki megkeseríti a családja, környezete életét. Te már most elérni látszol ezt az állapotot.
Egyébként, pedig annyira egyszerü: küldesz bármilyen elérhetöséget, és bizonyítékok százaival tudnálak ellátni, sogar könnten wir ein großes Bier gemeinsam trinken! :)
Bár azt gondolom, nem kifejezett érdeked az itteni performanszod után, hogy kiderüljön az igazság. :)
Trollokkal azért nem jó vitatkozni, mert mint a disznók a sárban dagonyázást élvezik is, és én is csak trágyás leszek. :)
Amikor a hadsereg vert helyzetben merészkedik csatába, szervezettsége, anyagi lehetőségei, taktikai tudása messze alatta marad az ellenfélének... Amikor a katona ruhája lyukas, a bakancsa beázik, a fegyvere öreg és elhasznált, amikor a mellette állók arcán a félelmet és a…..
JumboJet 2013.10.24 19:30:53
Tisztel Cikkíró!
Ez írod (többször is):
"A hadvezér nagyságát végeredményben a lelki ereje, a felkészültsége, és a hitelessége adja."
A lelki erö, a felkészültség rendben van.
De hitelesség?! Könyörgöm! Ennyiben szakadjunk már el a háborús metafórától!
Hiteles vezetö politikus Magyarországon?
Mesterházy egy tehetségtelen, kisstílü, önkritikátlan gyenge balfasz, ez rendben van.
De csak talán nem Orbán Viktort akarod vele HITELESSÈGBEN szembe állítani?!
Orbán Viktor a magyar néplélekböl nagyon jól felkészült, igen tehetséges a töle függetleneül a mindenkori térsadalmakban mindig viszonylag jelentös számban meglévö vezérkeresö, iránymutatásra, valaki feltétel nélküli követésére vágyó potenciális vallási fanatikusok, önmagukkal szembenézni képtelenek és elkeseredettek, stb legalantasabb emberi ösztöneit a saját igájába hajtani.
De hitelességrö beszélni esetében? Az a legnagyobb hazugság a világon. Hisz egész lénye, tevékenysége, léte, világa, egy ordas nagy, cinikus hazugság.
Épp abban tehetséges, hogy eléri, ezt tömegek kajálják mannaként.
Fasz tudja, meglehetösen kétes egy dicsöség.
Ilyen alapon a tömegeket megmozgató nagy diktátorok a világ leghitelesebb emberei. :)
És valóban. A fö kérdés: mi okozza egy országnak a nagyobb kárt egy egy ilyen érteleben khm, "tehetséges" vezér nagy ám hamis vízióval,akit egy darabig vakon követ a nép, vagy egy kisebb vezér, kisebb hamis vítiókkal, kisebb/kevesebb hazugsággal. Akinek a léte maga nem hazugság, nem a lesújtó látlelet, aki emberszerübb, akinek szelleme nem lengi be az országot.
(Nem, nem Mesterházyra gondolok.)
Mert igazából ennek az országnak nem is annyira OVI a tragédiája, hanem hogy ekkora kereslet van ilyen valószínütlen, rettenetes figurákra. Nem Orbán a szomorú, hanem a az öt áhítattal, transzba esve, nyálcsorgatva hallgató tömeg.
Rohadt unalmasak már a sokadik egygitáros feldolgozások a Youtube-on, ezért is örülünk annyira, hogy végre igazi talentumra lelt az internet népe. Ő Jess Greenberg énekes-gitáros hölgy, aki javarészt unalomig ismételt rockklasszikusokat és popdalokat dolgoz fel egy szál gitárral a…..
JumboJet 2013.08.31 23:54:25
ezért is örülünk annyira, hogy végre igazi talentumra lelt az internet népe. Ő Jess Greenberg énekes-gitáros hölgy, aki javarészt unalomig ismételt rockklasszikusokat és popdalokat dolgoz fel egy szál gitárral a kezében. A közepesnél kicsit jobb hangszeres képzettsége és aranyos hangja mellett azonban a legkomolyabb erényét a szívénél kell keresni."

1.) Ez a "poazt" vari a Blikk/Bors/Napi ász szentháromságot együtt.
2.)"Rohadt unalmasak már a sokadik egygitáros feldolgozások a Youtube-on..." - Rohadt unalmas az internet. Hogy legyen fiúk? Fiatal gitáros/festö/fotós/akármi vagyok, belepörgetek a TeCsöbe, látom ilyen már van, hagyom a picsába, elégetem a gitárt, a vásznat, kibaszom a fényképezöt??? Ti hülyék vagytok? Ilyen alapon, rohadt unalmasak az ugyanarról szóló blogok ezrei.
EZ AZ INTERNET, Helló!
3.) Ki a füttyöm vagy Te, hogy megítéld, hogy ez csak a közepesnél kicsit jobb hangszeres képesség-e? És, ha az? Lehet így marad, lehet, még fejlödik. Amíg nem lesz Al Di Meola, fel ne merjen rakni bármit is a netre, mert az ilyen hozzád hasonló, a szarabbnál is sokkal szarabb cikkeket író valamelyik tudor leparancsolja a netröl?
4.) A High Way to Hell, nem az igazi, de a Get Luckyban a gitár böven jobb a közepesnél kicsit jobbnál. Gitároztam örörk amatör zenekarban. Tudod Te milyen kurva nehéz acélhúros akusztikus gitáron úgy urgrálni ilyen vegyes játékkal - akkordok+néhol bontogatás -, hogy megszólaljon minden húr, és ne zörögjön? Ez elég jól sikerül neki.
És tudod milyen nehéz egy szál gitárral énekelve bármit jól, eröteljesen elöadni?
Több, mint vállalható produkció.
És a befutottak közül hány igazi egyéniség van? Hánynak a leghíresebb száma feldolhozás? Kevés, és viszonylag soknak.
5.) Tudod mit, ha már ennyire tud gitározni, akár dobálhatja is kicsit, elvégre még fiatal, majd kinövi.
6.) A melleit egyedül a GIF-en figyeltem. A klipeken már észre se vettem. Ti, akik zenei rovatot szerkesztetetek, írtok, hjogy a picsába tudok ilyen mélyre fúrni? Olajat nem találtatok?
7.) A Ti erényeteket, vagy legalábbis e cikkét pedig a Marina-árok fenekén kell keresni. Szóval fiúk, egy ilyen "színvonalú" cikkben bárki - rádásul nem alacsony - értékeit kritizálni, több mint abszurd. A Ti "produkciótok" a gáz, ez mondjuk egy faszlengetés, csak neketek ez maga a produkció, nem énekeltek, és nem gitároztok hozzá. A kiscsaj, a mellrázáson kívül még ezeket beletette.
A seggnyalonc újságírás prémium kategóriájában igazi mestermű született. A történet kiindulópontja nyilván az, hogy jobbos körökben nagyon menő lett az európai válságkezelés furcsaságait és elkúrásait úgy értelmezni, hogy a tehetségtelen unió, illetve a tagállamok…..
JumboJet 2013.04.29 18:03:17
@szellemkor: Történetesen például a Fidesz által a franciáknak eladott pécsi vízmüvekre gondolsz, amit aztán nagy dérrel dúrral "visszafoglaltak", mondván, a rohadt franciák extraprofitja miatt drága a víz, ki velük. Na most a víz azóta egy fillérrel sem olcsóbb... A franciák extraprofitja úgy fest, a fiúknak sem jön rosszul. De, ja, legalább magyar zseb dagad.
Mellesleg, nem vagyok mindent-privatizálni-kell párti, söt az ésszerü protekcionizmusnak is híve vagyok, csak vedd észre, hogy a Fidesz körülbelül annyira veszi figyelembe a "nemzeti érdekeket", mint egy talicska sóder.
Nem tünik fel, hogy nem neked, nekem építik a zországot, hanem maguknak? (És nem az országot, hanem a hatalmat. Csak miközben magukat tömik degeszre, nemzetieskednek, magyarkodnak egy kicsit - és hát, mint Tenmagad példája is jól mutatja, szép sikerrel. :)
Rájöttem, hogy ebben az országban sokminden disznóságot meg lehet csinálni különösebb következmények nélkül.
De még sokkal több, söt MINDEN disznóságot is meg lehet, ha közben nyomod ezt a nemzeti-magyar-keresztény vagyok baromságot.
Pedig, szerintem magyarkodva, kereszténykedve lopnicsalnihazudni még nagyobb gáz, mint csak úgy lopnicsalnihazudni.
Ennyi az összes különbség.
A tényeket meg ugye hagyjuk? :)
Újabb botrányos cselekedetet hajtott végre a kormány. Legfrissebb ember és országellenes merényletük, hogy megpróbáltak szembe menni az energiaszolgáltatókkal, és (magyarul mondva) megpróbálták lealkudni az árakat. Mennyire gáz. Rogán óráján és táskáján csámcsognak olyan…..
JumboJet 2013.04.19 11:09:03
@EMU: Kedves EMU! Teljesen egyetértek a posztírót észhez téríteni szándékozó soraiddal. Azonban, a helyzet az általad vázoltnál még rosszabb, hogy ne mondjam, pofátlanabb. A számla teljes összegének nem 2/3-a, hanem mindössze 1/4-e megy a szolgáltatónak. 3/4-e már most is az államnak. A lakossági energiaszolgáltatás - a Fidesz által is elismerten - veszteséges. A nyereséget az ipari fogyasztókon keresik meg.
Így aztán még ordasabb hazugság a csekkre nyomtatptt -10%-kal kempányolni, ami azt sugallja, a számla végösszege csökken majd 10%-kal.
Szóval, vissza a posztoló példájához.
a dolog nagyon egyszerü:
Er legeyn a régi ténylegesen a szolgáltatónak fizetett rész. Eu legyen az új. Mivel csak ezen van a 10%, így 5000 Ft megtakarítás esetén: 5000=Er-Eu=Er-0,9Er=0,1Er. Ebböl Er=50 000Ft. Ennyinek kellett tehát lennie a a régi energiarészletnek a végösszegböl. Mivel ehhez jön 3/4 számlarész adó, így
a teljes számlaösszeg 5000 Ft-os megtakarítás esetén: 4*50 000=200 000 Ft.
Tehát, aki 5000 Ft-ot takarít meg, annak 200 000 körül van a havi villanyszámlája. (a példa áramszolgáltatói adatokon alapult.) Én a 40nm-es legénygrazonomra 4-5000 Ft villanszámlát fizetek....
Tehát a posztíró teljesen bolnod - pláne, hogy még 10 000 Ft-os megtakarítást is melít -, mint az Te is és sokan mások itt helyesen látják. Aki tehát ezen 5000-et spórol, annak 200 000-es villany- (köszmü-) számlája van, és annak pont kevéssé számít 5000 Ft spórolás.
benyóblog Eddig, s ne tovább 2013.03.12 10:10:29
Hétfőn elfogadta a parlament az alaptörvény negyedik módosítását, azt a „közjogi lasagne”-t, amellyel kapcsolatban már mind Sólyom László volt köztársasági elnök, mind Lakner Dávid kollégám, mind mások megírták, hogy mennyi probléma merült fel. Eddig sem voltam a…..
1000 leütés Fidesz 48, MSZP 22 2013.02.27 14:15:01
Ezek a Tárki legújabb pártpreferencia vizsgálatának eredményei a biztos választók körében úgy, hogy közben 3 százalékot csökkent a bizonytalanok aránya. Beleszámítva az ilyen mérések bizonytalanságát is, remélem, most a sokk az irányadó létállapot a baloldalon. De azon sem…..
JumboJet 2013.02.28 17:23:53
@treblinka:
Kedves Treblinka!
Vitatkoznom kell Veled. (A listádban azért összemostál vérgáz és kevésbé rossz embereket, de annyi baj legyen.)
Annyi esze persze lehetne a szociknak, hogy legalább a legdurvább arcokat lecserélik.
DE. A mindenkori Fideszben és Fidesz-kormányban, az ismertebbek közt hány darab, a szocik leglehrcoltabbjainál jobb arc van??? Ezt mondd meg. Mert köbö egy sem. Aki meg kicsit jobb arc, arról vagy nem hallasz, vagy eltüntetik.
Tehát ez az érvelésed nem áll meg. Már most el lehet tehát mondani a Fidesz-prminensekröl ugyanazt, mint az egykori/átmentett szoci-promikról. De, ha egyszer majd megbukik a Fidesz, és esetleg vissza akarna mászni, akkor a mostani meghatározó arcaira lehet ugyanúgy mondani, hogy amíg ezekkel az orbán-matolcsy-lázár-szíjjártó-habonyárpi--rogán-stb féle arrogán félörülteket nem takarítja el, addig esélye sincs.
Nem, arról van szó, hogy itt - mint ahogy valaki helyesen megjegyezte -, egyszerüen faszom büszke, ordas népnemzetinek kell lenni, és bármit csinálhatsz. Akár még kommunista is lehetsz.
Különben hogy lehet az, hogy az embereket (látszólag) csak egy volt kormány disznóságai zavarják, a jelenlegi kormány még nagyobb disznóságai pedig nem? Rádásul, a jelenlegi harcos népnemzeti kormány 1. több komcsinak ad akolt, mint az MSZP, 2. kommunistább módszerekkel kormányoz, mint az MSZP bármikor.
OVI egyetlen egy dologban mindenkinél tehetségesebb: a nép legalantasabb ösztöneinek felhorgasztásában, és saját javára fordításában.
A másik, meg úgy beszél most itt mindenki, mintha tényleg mindenkinek orgazmusa lenne Orbántól. Nem, nincs.
Az emberek 4/5-ének hányingere van töle. CSak ö a saját vak´jitü másfélmilla barmát minden körülmények közt egyben tudja tartani. És ez, a jelenlegi réndszerben elég. Viktor ennyit tud. Nem többet. Kétes dicsöség.
GFG Blog Kísérlet 2013.01.27 17:43:49
„...az elhelyezés mind a négy nagy előírása maradéktalanul teljesült: északról hegy védje, délről tó, nyugatról utak, keletről folyó” (Krasznahorkai László: Északról hegy, Délről tó, Nyugatról utak, Keletről folyó)   Van itt egy kísérlet. Arról szól, hogy…..
JumboJet 2013.01.28 12:53:41
@Beke81: ...És azon sem szabad átugrani, hogy mit mondott egykor a Fidesz, mit késöbb, ás mit ma. Na annyit a világ nem változott...
JumboJet 2013.01.28 15:03:43
@DezInf: Jóvan, Kedves Dezinf, de ezexerint kurva nagy egy idealista barom lehetek, mert még azért mindig meg tud lepni, hogy az ilyen GFG féle faszik hogy képesek ennyire állhatatosan tolni nap-nap után az irtózatos mennyiségü szervilista, seggnyaló hamis, hazug, önámító öszintének, intelligensnek látszani akró baromságot esszé stílusban, köz-értelmiségi szerepben tetszelegve. Álértelmiségi recsak ez, nem más.
De fel nem foghatom, hogy komolyan, havi nem rossza, de azért nem szemérmetlenül nagy összegért képes erre valaki? Sose gondol arra, hogy egyszer, lehet nem is olyan sokára, el kell számolni magával? Én is tudok tükör nélkül borotválkozni, meg nyakkendöt kötni, de egyszer majd mindenki bele fog nézni a tükörbe! Egy ilyen faszi mit csinál majd akkor?
Vagy, ezek, t´lleg vallásos révületben, transzban vannak!
Mert azt, aki pofátlnul, milliárdokhoz jut, mindössze a lelkét kell eladni, még inkább megértem.
De aki, puszta jólét´rt, eljátsza a holdudvari értelmiségi egyik jelentéktelen szerepét, azokt´l csak okádni tudok.
Publius Ki épít itt diktatúrát? 2013.01.18 09:40:21
Az elmúlt 22 év legnagyobb (nyilvánosságra került..) botránya van kibontakozóban, amennyiben igaznak bizonyulnak a Heti Válasz értesülései Portik Tamás és Laborc Sándor találkozóiról. Az információik szerint ugyanis ezek célja az volt, hogy - Szilvásy György akkori…..
JumboJet 2013.01.18 13:08:57
"Ez fel is teszi azt a kérdést, hogy hitelesek maradhatnak -e a jelenlegi ellenzéki kritikák, annak fényében, ha vezetőik nagy része egy politikai közösségben, egy kormányban dolgozott együtt az ügy főszereplőivel. Véleményem szerint egyértelműen nem."
Kedves Posztoló! Amennyiben a jelenlegi rezsimet bíráló kritikák igazak, márpedig, nagyrészt azok, akkor akér Gyurcsány, vagy maga a patás ördög is megfogalhatta öket, attól még azok maradnak. A kritikák abszolút hitelességét nem a megfogalmazó személye, hanem a kritikák igazságtartalma határozza meg. Maximum, hiteltelen emberektöl nehezebben fogadják el azokat. De, kedves Posztíró, mi itt biztosan nem vagyunk érintve a Heti Válasz világbotr´nygyanús ügyében, mégis nagyjából ugyanazokat a kritikákat fogalmazzuk meg, mint sok általunk is utált ellenzéki. Viszont, rajtunk kívül, még rengeteg, a feltételezett ügyben biztosan nem érintett ember, politikus, közéleti személy is megfogalmazza ugyanezen kritikákat - egyszerüen, mert annyira nyilvánvaló rettenet folyik itt kormányzás címén. Tehát, ha még ki is derülne, hogy a Heti Válasz botránya igaz, akkor már rég hiteltelen emberek, rohadékok kerülnének esetleg sittre, de ettöl még nem menne mennybe a Fidesz, a hitelessége ugyanúgy nem emelkedne, ök is ugyanolyan rohadékok maradnának, mint amilyenek.
Egyszerübben: attól hogy egy geci azt mondja a másik gecinek, geci vagy, az nem mondhatja, hogy dehogy vagytok vagyok, hisz egy geci mondta csak rám.
Okos írás, köszönjük! :)
A mai nap nem csak Obama-elnök újraválasztása miatt történelmi pillanat az Egyesült Államokban, hanem azért is, mert az elnökválasztással párhuzamosan az USA három államában is népszavazást tartottak arról, hogy legális termékké tegyék-e a kannabiszt. Ebből kettőben…..
JumboJet 2012.11.25 15:42:18
@sivatagi n.: Kedves Sivatagi! Te és a sok őskonzervatív, hithű keresztény barátod, Ti, a magas erkölcs manifesztumai, ugye soesm fogysztotok alkoholt? Tényleg, most, hogy utánagondolok, még életemben egyetlen jobboltalit sem láttam seggrészegen üvöltözni, poharakat törni...
Az alkohol is drog. FELFOGOD? Méghozzá az egyik legveszélyesebb.
Ez nem morális, hanem orvosszakmai kérdés. Csak Ti próbáltok a drogkérdésből morálisat csinálni, hogy a "kultúránk részét képező" alkoholt megtarthassátak magatoknak.
Milyen álszent, cinkus, és nem utolsósorban ostoba dolog morálisan elítélni a drogokat úgy általában, miközben majd minden fiatal majd minden hétvégén csatakra leissza magát, miközben az alkoholizmus népbetegség?
És tudod, az alkoholizmus is az első pohár sörrel kezdődik...
Én végignéztem nagybátyám alkohol okozta hosszú le- és elpusztulását.
Ilyet a marihuána barátom, nem csinál. Épp eleget voltam Hollandiában ahhoz, hogy ennek tanúja legyek.
Szóval. Légy az alkohol droggá nyilvánításának az élharcosa, és máris lesz - még akár erköli - alapd is a drogok elítélésére. Addig viszont, fogd be a szádat Te sunyi, álszent alak!
Amint ugyanis hivatalosan is drog az alkohol (egyébként a szakma szerint már rég az, csak a hülye populista konzervatív politikusok nem merik meglépni), onnantól lehet szépen differenciálni, rangsorolni a drogokat, és onnantól lehet értelmes diskurzust folytatni róla, és értelmesen, differenciáltan törvényeket alkotni a drogokkal kapcsolatban.
Tudsz Te a világról valamit? Tudod Te, hogy pl. a konzervatív Svájcban hogy kezelik a drog kérdést? Na. Akkor kuss. Már persze, ha nem akarod, hogy mindenki tudja, milyen szerények a mentális képességeid.
Tegnapelőtt azzal, hogy mint logikusan tervező csapat, lefektette a későbbi együttműködésekre vonatkozó szabályokat. Igazából akármilyen döntés is született volna, mind a HVG, mind a kuruc.info rajtunk borzongana, ha van sapka, ha nincs. A hírekben pontosan jelennek meg a számok,…..
JumboJet 2012.11.19 17:53:02
@Member: Jézusom, gyrekek, Jézusom, Member, ez nagyon súlyos! Ugyanaz a patologikusan megbélyegző, becsmérlő, kirekesztő viszonyulás az - alapvetően ráadásul nem is annyira - ellenfélhez, mint amit a Jobbik vagy a Fidesz esetében látunk. Mi atököm ez az utólagos vigéckedés? Ez basszák meg a fűnyírójukat magatartás? Megvolt a szavazás, döntöttetek, rendben. Te meg kiállsz, mint egy hülyegyerek, és még jól bemutatsz mindnki hátának, meg odakiabálsz, mikor már mindenki szépen megy el? A saját pártod másik feléből, meg félg-meddig potenciális szövetségeseitekből is (Milla) de mondjuk a (démonizált - ez is annyira ócska) ellenfélből (Bajnaiék) faragjunk gyorsan ellenséglépet, WOODO-babát! Ugyanaz az elképesztően primitív mechanizmus, legalja érzelmi alapú motivácó, mint azokéi, akiktől talán a leginkább különbözni akartok.
Sosem volt igazán szimpatikus az LMP, Schiffer különösen nem, de asszem innentől ignorállak benneteket. Jó, még adok egy esélyt.
Baszki, Member, most mutattad meg igazán, hogy nem, tőletek biztos nem lesz más a politika.