Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bernschütz

173 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Generatika Love me Tinder! 2020.12.01 13:54:59
A kutatás eleve egy misztérium. És mi lehetne az ember életében nagyobb misztérium a párkeresésnél? Mit okoz, mit okozhat a felhasználókban a Tinder? Mennyiben befolyásolja az applikáció a szerelemhez, illetve a szexhez való hozzáállást? Lehet-e megkülönböztetni különféle csoportokat?    [Az…..
A digitális önszabályozás téma kapcsán találkoztam a digitális detox jelenségével, hiszen a két végpont az internetfogyasztásban: a függés és a teljes elzárkózás. Pont kapóra jött egy lelkes hallgató motiváltsága, így ebben a blogposztban a digitális detox jelensége és az önkontroll közötti…..
Minden oktató rémálma valósul meg. Az online oktatási forma elterjedését látjuk, amely nemcsak az első hullámot érintette, hanem most is több intézmény teszi át oktatási platformját online-ra. Sok pedagógus kolléga többnapos tréningen vesz részt, hogy felvegye a fonalat, és kiszélesítse a digitális…..
Poroljuk le az eddigi tudásunkat az internetfüggőségről! Ehhez segítséget nyújt egy most debütáló dokumentumfilm, amelyben a nagy tech cégek alkotói vallanak arról, hogy miképp alakították át a világot az általuk létrehozott algoritmusokkal, applikációkkal! [Az olvasási idő: 10 perc. ]   Payne…..
Tapintható a véleménykülönbség a fiatal generációk és az idősebbek között, ha a koronavírusról van szó. Mi lehet ennek a forrása? Nézzünk utána!   A Huffpost cikkében arról számolt be, hogy melyek azok a tevékenységek, amelyek a fertőzés terjedését felgyorsíthatják. A következő faktorokat vetették…..
Generatika A fiatalos közöny 2020.09.14 11:10:41
A sok nehéz döntés közepette, nem máshová kell tekinteni hanem saját magunkra, valóban mire van szükségünk, most, hogy mindent szabad, de sok minden veszélyes, vagy veszélyeztetetté válik más tőle. Meddig terjed akaratod? Azt mondják 6 lépés alatt bárkit elérhetünk, de vajon a fertőzés hány lépésből…..
A reklámozási formák közül óriási fellendülés figyelhető meg az influencer marketing területén, ami felfogható a termékelhelyezés egy új hullámaként is. Ennek a segítségével olyan fogyasztók is elérhetőek, akik a hagyományos értelemben vett reklámozási felületeket, mint például a TV, rádió,…..
Generatika Ezek a mai fiatalok?! 2020.07.16 13:19:31
Különös sárba tiprás folyik a tiktokon a fiatalok közt. Az egész jelenség olyan, mint egy új hype. A fiatal Z generáció sztereotíp mondatokkal és kifigurázással lejáratja Y generációs fiatalokat.    Ezek a fiatalok... Már Szókrátesz is megmondta: Fiatalságunk [...] rosszul nevelt, fittyet hány…..
Beszélj gyengeségeidről és erősnek tűnsz! - hangzik a jótanács. Vajon hány cég beszél saját termékeinek "ésszerű" fogyasztásáról?   Az önszabályozási témát, tavaly nyáron kezdtem el kutatni digitális önszabályozás, digitális túlfogyasztás, diéta címén. Jó pár kutatási eredményt publikáltam. Én…..
Hogyan élték meg a pedagógusok az online otthonoktatást?    Elsősorban szeretnék köszönetet mondani Fülöp Hajnalkának, aki volt olyan kedves és több országos pedagógus közösségi oldalon tette közzé a kérdőívemet. Neki köszönhetően 280 pedagógus töltötte ki a kérdőívet, a szülőit 530 fő. De jóval…..
 Vajon csak az én gyermekem nem alszik? - posztolta egy nyilvános facebook oldalon az egyik szülő. Rengeteg komment, és támogató megjegyzés érkezett. Miért nem alszanak?   Eme karantén helyzet mindenkit közvetlenül érint. Minden generációt. Ha mindenkit érint, akkor mindenkinek van egyfajta…..
Ki tanul otthon a gyerekkel? Hogy érzik magukat a szülők ebben a szituációban? Nézzük az online otthonoktatásról készített kérdőív eredményeit!     Generációs szakértőként már kitértem arra egy előző blogposztban, hogy ez a karantén helyzet a legtöbbet a X, és az idősebb Y generációs felnőtteket…..
Bernschütz 2020.05.11 18:31:51
@Benbe: Elég széleskörű a felmérés, de azt valóban nem kutattuk, hogy MIÉRT a nő. Egyszerűen kérdés volt adott, hogy ki tanul. De mivel több tucat változóval lehetett így is mérni az online otthonoktatást, így erre nem tértünk ki. Már közel 470-n töltötték ki. Mert ugye itt nemcsak arról van szó, hogy ki, hanem , mértük a körülményeket, a saját digitális kompetenciát, feladatok nagyságát, időben érkezését. Így is három pedagógus dolgozott, hogy megfelelő eszköz szülessen. Igen, magam is jó pár dolgot megkérdeztem volna még...
Most minden generáció a monitor elé kényszerül, így vagy úgy. Az internet lassul, sőt szakadozás van sok kerületben. A  net-elmaradás oka -fogyasztói oldalról- a több, egyszerre folytatott digitális folyamatokban keresendő: ilyen például az  oktatás, a munka, a videós tartalomfogyasztás vagy az…..
Mi történik most, és mi történhet most sok iskolában, oktatási intézményben? Milyen alternatívak merültek fel? Milyen a szülők, és az oktatók hozzáállása? A blogposzt végén pszichológus osztja meg velünk érvelését. Egy pedagógusokból és szülőkből álló nyilvános facebook oldalon (ahol közel 90 000…..
"Poi vorrei" - azt jelenti, hogy mit szeretnék utána. Ezzel a névvel indítottak az olaszok Facebook oldalt, és instagram hashtaget, twittert. A mozgalom célja az, hogy az emberek fantáziáját indítsa el, mit tervezzenek, arra az időre, amikor már "szabadok lesznek" az otthonuk fogságából. Egyéni…..
Generatika Mondj igent az életre! 2020.04.14 12:36:13
„Akinek van miért élnie, szinte minden hogyant kibír.” (Viktor E. Frankl) Minden generáció most épp kilép a komfortzónájából, önuralomra és önszabályozásra készteti magát, hogy a közösségnek jobb legyen. Szabad akaratból döntünk úgy, hogy az otthonunk foglyai leszünk. Viktor E. Frankl nem maga…..
Generatika Vírus-generáció 2020.04.12 17:06:38
Egyre több helyen olvasom: új generáció születik. Ha igen, miért is nem? Kicsi nézzük, meg ezt a történelmi helyzetet generációkutató szemmel! Generációs elméletek A generáció-elmélet két amerikai szerző, William Strauss és Neil Howe nevéhez fűződik, akik az utóbbi két évtizedben több könyvet is…..
Folyton a közlegelők problematikája jut eszembe, amikor az otthonmaradás értelmezésének új formáit látom. Az önérdek és a közérdek találkozása ez a tétel.  A közlegelők tragédiája a közjó és az önérdek konfliktusát mutatja be, amely az önzés szabadsága esetén egy társadalmi csapda. E jelenség a…..
Vajon a fiatalok karanténba tudják helyezni az érzelmi életüket? Mit tudnak tenni a szülők a karantén idején? Milyen új szabályok, akár digitális szabályok lépnek életbe? Az elsöprő érzelmek sok szülőt megindítottak, felidézve a saját fiatalkorúkat. Abban az időszakban, amikor minden arról szól,…..
Generatika Hír-diéta 2020.03.28 16:01:32
 A bizonytalanság, és a veszélyérzet hétköznapivá vált. A pánik szituáció nem ugyanazt az eredményt hozza ki az emberekből. Ha csak a Hofstede kulturális tipológiát nézzük, a magyarok a kockázatkerülő kultúrába tartoznak. Nem vállalnak, nem szeretik a kockázatot. Pedig itt most minden kockázatos,…..
    Mit lehet otthon csinálni? A bizonytalanság, a tehetetlenség, a stressz, illetve a negatív gondolatok nemcsak felnőttekben, hanem gyermekekben is felhalmozódhatnak. Így az összes, mind a hat generációt ez a helyzet más-más módon, de közvetlenül érinti. Minden generáció másképp reagál rá…..
Sokszor kérdezték már tőlem az internet most akkor elmagányosít-e vagy sem? Nos, úgy érzem erre most adjuk meg a választ. Kapcsoljunk be mindenkit! Kapcsoljuk be mind a hat generációt! Sokan ülünk most elszeparáltan a monitorunk, mobilunk mögött. Mások, teljesen egyedül vannak otthonaikban, szintén…..
Teljesen egyetértek az otthonmaradással. A megelőzéssel. Pont a megelőzés kapcsán írok. Egy hete egy ismert női magazinnak adtam interjút a mobilmédia-tartalom fogyasztás önszabályozásáról. Arról beszéltem, hogy ez a következő 1-3 év  megoldandó problémája lesz. És azt kell, hogy mondjam NEM. Azt…..
Bernschütz 2020.03.18 11:28:14
@midnight coder: Kérem, hogy fejtse ki azon véleményét, hogy miért tekinti az önszabályozást, önmagunk viselkedésének önszabályozását, korbácsolásnak?
Kedves hallgatók! Íme a második kérdőív linkje: https://forms.gle/jumTVa6ZHE5KmrmE6   ++ Nem jár érte pluszpont TINDER kutatás  A társkeresés új, modern formája - a társkereső applikációk használata – széleskörűen elterjedt hazánkban, átalakította párkeresési szokásainkat. Kérdőívem ezt a…..
 Marketing - BMEGT20A002 Kérdőív linkje: https://forms.gle/ozAQLSZgU9gEKhHj8..