Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bernschütz

149 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folyamatosan olvasni arról, hogy milyen méreteket ölt a munkaerőhiány, milyen területeken és szektorokban érződik a legjobban a hiány - gondoljunk csak az IT vagy a mérnök területekre - és hogy emiatt a vállalatok állandó ember hiánnyal küszködnek.   Az egyre kiéleződő globális piacon a…..
 Elavult a hanghordozós zene, az emberek megunták a zenék letöltögetését és így került fókuszba a zenei streaming. Ha felmerült a streaming , akkor előjön a Spotify neve is, ami, bármennyire ismeri és szereti mindenki, évek óta veszteséges…  Szabó Gergely kutatása pedig azt vizsgálja, hogy képes még…..
Generatika Generációs rejtély 2019.05.24 14:10:00
Elég abszurd kérés: mondd meg melyik generációba tartozol, és én megmondom, ki vagy! Nem, a generációelmélet, nem tudományág. De nem is misztérium. Egyszerűen csak egy eszköz, egy praktikus eszköz mások motivációnak megértésére.   Mannheim már 20. század elején megfogalmazta, hogy igenis…..
A médiafogyasztási szokások alakulásával párhuzamosan a reklámozási felületek is állandóváltozásban vannak, és ennek köszönhetően egy újabb hullám figyelhető meg a termékelhelyezések, mint marketing eszköz, használatában. A közösségi hálók az elmúlt években jelentős felületei lettek a hirdetéseknek,…..
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSch71qlvbhUyRhZ2oLMgqlIDi8iOqSDdLv39K-XG5NR99ZBUA/viewform..
Kutatás Szigetszentmiklós 2019.02.11 14:54:18
  1 kérdőív  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfhln59vx2Mk8yg9TpTWYCWk7rU2VCJGakTfqqzuejPXZMAJA/viewform 2. kérdőív https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd4YBDg9hlAZzby7bMa-RtzEXMmXpgYV056U-FWiKJ3qy7AbQ/viewform 3.…..
  ,,Miért kell a pályaválasztásról dönteni már az érettségi vizsga előtt? Mire lesz jó egy gazdasági képzés? Hol fogok vele elhelyezkedni? Megéri továbbtanulni? Azt sem tudom, mi érdekel a legjobban. Mi leszek, ha nagy leszek?” Ilyen és ehhez hasonló gondolatok fordultak meg nekem is a fejemben,…..
A közösségi média nagyobb hatással bír a mindennapjainkra, mint valaha. Nem csak a szokásainkat változtatták meg, hanem életünk különlegesebb eseményeit is behálózzák. A következőkben Kremmer Julianna kutatásáról olvashatnak, amelyet annak érdekében végzett, hogy egy képet vázoljon fel az Instagram…..
A kérdőív hozzá:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScePXgFwcm4_EpJex4fKOmi3f5LPXN1cZ9I4J8oU8kFUAs4vw/viewform ..
A világban, ahol minden második gyermek kezében megtaláljuk a különböző technológiai eszközöket – táblagépeket és okostelefonokat – okkal merül fel a szülőkben az  a kérdés, hogy szívemre, vagy az eszemre hallgassak? Vegyek, vagy ne vegyek, ha vegyek, mikor vegyek neki okoskütyüt? És mit? Lóczi…..
Bernschütz 2019.01.25 19:54:50
@kisnagyember: Ennek időpontja viszont meglehetősen változik: volt olyan gyermek, aki már öt évesen örökölt, viszont jellemzőbb az, aki csak kilenc vagy tíz évesen kapott először telefont. Tablet esetében javarészt négy-öt évesre tehető ez az időpont, és újonnan vásárolt készülék a tipikus.
A női vezetők helyzete az elmúlt évtizedekben végig nagy port kavaró témának számított. Ebben a tekintetben hazánk az EU-n belül sereghajtónak számít, sajnos módon nálunk a legnagyobb a különbség a férfi és a nő fizetése között. Ez a különbségtétel az egész, magát „modern”-nek nevezett világban…..
Átalakul a médiafogyasztás, kevésbé köt le minket a lineáris adás, a lineáris rádió. Alig tekintünk ki a mobilunkból (a berlini egyetemnél a zebrába integrálták a piros-zöld gyalogos lámpát, mert annyi volt a baleset). Életünket áthatja a technológiai eszközök, és ezen belül az algoritmusok világa.…..
Mi motivál bárkit javainak a másokkal való megosztására? Fontosabbá válik a hozzáférés a tulajdonlásnál? Kik és mit osztanak meg? És miért?  Milyen emberi motiváció van a share economy mögött? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Sterbinszky Gábor, a többlépcsős kutatásában.  [Az olvasási idő: 10…..
  10:15-től Pöhacker Gábor –MÁV –Lidl marketing vezető –MediaMarkt marketing vezetője 12:00 órától, Juhász Péter Tibor –P&G – stratégiai tervezés –Telekom- lakossági komm. vezető –Borsodi marketing vezető email regisztráció a vendégelőadás…..
Olyan a világunk, amit nézünk? Kinek hiszünk a szomszédnak, ismerősnek, vagy Dancsó Péternek? Képes-e véleményt formálni a média? Megváltoztatjuk az eddig racionálisnak tűnő gondolatainkat, csak azért, mert a celeb, az influencer, a vlogger a médiából másképp mondta?  Hiszel a youtubereknek?-…..
Kutatás Kutatók éjszakája BME 2018.09.27 15:19:41
  Napjaink munkaerőpiacán meghatározó foglalkoztatási forma a diákmunka, mellyel mind a különböző vállalatok, mind pedig a nappali képzésben résztvevő munkavállalók előszeretettel élnek. Napjaink potenciális munkaerőjének a  nagy része már a Z-generáció tagjaiból kerül ki, akiknek megszólítása a…..
“Mutimotiváció” vagy egy kialakulóban lévő modern cafeteria rendszer lehetősége?   Egy, a közelmúltban készített interjúban egy kkv vezető elképzelése a fiatalok motivációjáról a következőképpen hangzott: „az embereimet úgy kell nevelnem, hogy organikus módon mindenki úgy gondolja, ahogy én…..
Kedves Kitöltők!Józsa Dániel vagyok a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója. A tudományos diákköri kutatásom témájában segítséget szeretnénk kérni a konzulensemmel, dr. Bernschütz Máriával, a kérdőív kitöltésében! Egy innovatív technológiai eszköz várható hasznáról készítünk felmérést. Rendkívüli…..
A Sustainable Brands weboldal által végzett angliai felmérés (2014) alapján a Z generáció ment meg minket. Ők inkább választanák azt a márkát, ami segít egy jobb világ megteremtésében, valamint ugyanez a szempont jellemző a leendő munkahely kiválasztásakor is. Az általuk legfontosabbnak tartott…..
Sokan nem gondolnák, hogy videojátékozással dollármilliókat lehet keresni, egyes játékosoknak valódi rajongótábora lehet, és hogy egy egész stadiont is megtölthetnek, csak hogy lássák kedvencüket játszani.  Az e-sport térnyerésével és hatásával foglalkozik Fornosi Zoltán 2017-es szakdolgozata, amely…..
A vállalatok számára az egyik legfontosabb versenykörnyezet a munkaerőpiac, ahol napi szinten folyik a harc a tehetséges új munkaerő megszerzéséért. Azonban az nem teljesen tisztázott, hogy napjainkban milyen tulajdonságokkal is rendelkezik ez a munkaerő. Az idősebb generációkat lassan felváltja az…..
Napjainkban egy új típusú demográfiai csoport jött létre, elsősorban az Y és Z generáció képviseletében, akiket a magas kockázatvállalás és felszínesebb interperszonális kapcsolatok, ugyanakkor erősebb szülői függés jellemez. Gyakran nem hajlandóak vállalni a felnőttkorral járó felelősségeket,…..
Bernschütz 2018.07.10 10:01:09
@onlajnok: Köszönöm szépen! Igyekszem. A külcsín is fontos. Köszönöm!
Bernschütz 2018.07.10 10:01:57
@Berelhetoreklamfelulet: Köszönjük a hozzászólást!
Bernschütz 2018.07.10 13:17:49
@Terézágyú: Köszönjük az észrevételt! Dolgoztam újra az anyagon. Remélem fogyaszthatóbb.
A Z generáció a Tinderen: gyors match, lassú szerelem  Bejegyzésünk célja bemutatni a fiatalok, főleg a Z generációsok ismerkedési szokásait, és azt, hogy milyen újszerű helyzettel kell szembenézniük a technológiai változásoknak köszönhetően. Kiderül, hogy miért okoz nehézséget a hatalmas…..
 Az IT fejlődése nem csak a versenyelőny megtartásának egy legfőbb eszközévé, hanem egyben a piacra lépés legminimálisabb korlátjává is vált. A bankszektorra különösen erős verseny jellemző, az elektronikus csatornák létrehozása és üzemeltetése alapkövévé vált a pénzintézeti marketingstratégiáknak.…..