Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erinaceus

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hetek óta változó idegességgel olvasom azoknak az idiótáknak a kommentjeit, akik teljesen random cikkek alatt fröcsögnek a meccsrejáró emberekre, és azt követelték, hogy vegyék el az emberek szórakozását. Most végre örülhetnek, szar lesz nekünk is. ..
Ma már szinte minden tevékenységünkhöz a banki ügyintézéstől a baráti csevelyig internetet, okostelefont használunk, saját jelszóval a belépéshez. És ezek a jelszavak egyre könnyebben dekódolhatók. Ezért fontos egy bonyolultat kitalálni, még akkor is, ha nehéz fejben tartani – írja a Business…..
Erinaceus 2020.09.11 16:10:21
@Tamás Györfi: Annyi szépséghibája van a javaslatodnak, hogy ha csak egyszer is meg kell valahol változtatnod (mert elfelejtetted hogy _blogponthu helyett _bloghu volt az utótag mondjuk, vagy mert feltörték az oldalt), akkor ki kell találnod egy újat, ami már nem fog tökéletesen megfelelni az egyszerű szabálynak. Innentől vagy minden egyes helyen jelszót változtatsz egy-egy ilyen alkalommal, vagy az évek során kialakul 4-5 különböző mintázat amit használsz, és minden belépéskor agyalni kell hogy az adott oldalon vajon melyiket használtad.
Erinaceus 2020.09.11 17:15:15
@wrstjnethn: Harmadik félnél csak egy titkosított adatfájlt tárolsz a jelszókezelők esetében. A "mesterjelszó" segítségével a géped titkosít, a szolgáltató szerverére sosem kerülnek fel olvasható formában a jelszavaid. A "mesterjelszó" ismerete nélkül a felhőben tárolt adat nem jó semmire.
Erinaceus 2020.09.11 17:18:20
@Tamás Györfi: A dátumokat hogy jegyzed meg? Mert 1 db változtatás még oké, de ha mondjuk 20 különböző jelszót változtatsz meg 5 év alatt (Facebook, Google, Microsoft, Ügyfélkapu, blogponthu, random webshopok, égtudja...) akkor a 20 különböző dátumot hogyan társítod "egyszerűen" fejben a 20 különböző szolgáltatáshoz?
Így is lehet, lehet így is! 53. Kedves kolléga!   A képválasztásom nem véletlen, nagyon is tudatos. Sokan tapasztaltuk már, milyen az, amikor gúzsba kötve végezzük munkánkat. És ha ránk érvényes ez a kifejezés, akkor az ügyfeleinkre – különösen, ha gyerekek, fiatalok – százszorosan érvényes a…..
A magyar a világ egyik legkomplexebb gazdaságának számít, annak minden előnyével és hátrányával együtt is. Exportorientáltságunk különösen felértékelődik az utóbbi évek konjunktúráját követő hirtelen és erőteljes válságban, amit a koronavírus-járvány idéz elő. Mire számíthatunk, mitől függ a magyar…..
  Tüntetés Budapesten 2019. szeptember 14...
Erinaceus 2020.02.10 17:16:18
A poszt tényként kezeli, hogy a családirtó férfiak azért követik el a rémtetteiket, mert AZT nem bírják elviselni hogy a nő nem hajlandó "behódolni" nekik, és ezzel felrúgja a "korábbi, számukra kedvező" helyzetet, a "férfiuralmat." Mintha triviális lenne, hogy a férfi az egy hatalommániás pszichopata, akit ha nem tisztel istenként a párja, máris öngyilkos akar lenni. A kommentek egy része szintén elfogadja ezt axiómaként. Ez szerintem egy embertelen tévedés.
Persze a másik véglet, amit a többi komment képvisel, miszerint szegény jól szituált férfiakat a feleségeik puszta unalomból kiforgatják a vagyonukból, szintén alaptalan gyűlölködés. Az igazság valahol a kettő között van, és biztosan nem tartalmaz egyik vagy másik nem alapvető önzésére, állatiasságára, kegyetlenségére, stb. vonatkozó általános állítást.
A felsorolt tragikus esetekben vélhetően mindkét oldal állításaiból igaz valamennyi: a gyilkosság és a bosszú sosem helyes út, de soem történik indíték nélkül. És az indíték sosem a férfi puszta hatalom-mániája. Valószínűleg volt bőven lelki erőszak a nők részéről - feltehetően nem szándékosan, nem rosszindulatból, hanem rossz kommunikáció, egymás mellett elbeszélés következtében, mondhatni gondatlanságból. A lelki erőszakra fizikai erőszakkal válaszolni ettől persze még ugyanúgy bűn.
A poszt végén sürgetett Isztambuli Egyezmény viszont nagyon rosszul közelíti meg a problémát: a "férfi természetet" teszi meg kizárólagos felelősként, és abban látja a megoldást, hogy a férfiak - kétségtelenül jellemző - aggresszióját kell szigorúbban büntetni, meg propagandát nyomni arról hogy "próbáljátok már meg nem gyilkolni, fiúk." Ezzel viszont pont olyan totalitárius, mint az előző század két nagy kollektív bűnösséget hirdető ideológiája. Ilyet csak ne ratifikáljunk. Inkább arra próbáljunk mozdulni, hogy a lelki erőszak áldozatainak is legyen olyan támogató intézményrendszer, meg a potenciális - ismételten hangsúlyozom: nem szándékos - elkövetőinek figyelemfelhívó tájékoztatás, mint amilyen a fizikai erőszak ellen már a fejlett világban (igen, Magyarország ebben benne van) létezik. Ha az egyenletnek erről az oldaláról is lenne normális diskurzus, biztos vagyok benne, hogy a másik is hatékonyabban működne. Egyszerűbben fogalmazva: ha az erőszaktevők büntetése helyett arra irányítanánk a társadalom kollektív figyelmét, hogy a frusztrációt okozó párkapcsolati problémáikról merjenek beszélni egymással, és hogy félelem, bizalmatlanság helyett elfogadással, nyitottsággal forduljanak egymás felé, attól valóban csökkenne a családon belüli erőszak összes típusának gyakorisága, és boldogabbak lennének az emberek. A felelőskeresés (amit az Isztambuli Egyezmény is képvisel) viszont csak ronthat a helyzeten.
Sokaknak borsódzik a háta, ha meghallja a gyakornok kifejezést, legyen szó akár munkáltatóról, akár munkavállalóról. Miért festünk egyből negatív képet erről, illetve miért kelt szinte azonnal rossz érzést az emberben? Tulajdonképpen megéri gyakornokot alkalmazni, vagy túl sok buktatóval jár?…..
Békés, áldott Karácsonyt kívánok minden kedves olvasónak! A blogot két napnyi szünet után folytatom :)..
Erinaceus 2011.02.17 14:22:40