Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZimiOmega

46 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kihasználatlan lehetőségek tárháza A nyolcbites technológia legfejlettebb csúcsgépe – miután az annak szánt C65 nem váltotta le végül a posztjáról – a C128 maradt. Sokan megvették, de kevesen ismerték meg mélyebben; még kevesebb azok száma, akik értékelni tudták, milyen szokatlanul komplex…..
Kicsit zsibbasztó élmény volt ezer forintért vásárolni egy csomag szimpla gépírópapírt egy noname kiskereskedésben. Azonnal kellett, máshova nem volt idő elszaladni, így végül is megérte az árát, de nem titok, hogy ennél sokkal olcsóbban lehet másolópapírhoz hozzájutni.…..
Lehet böngészgetni az újságos hirdetéseket, de online egyszerűbb. A gyorsan változó olcsó irodai cikk (papír, kellék, írószer) akciókat követendő hoztam létre ezt a blogot. Felteszem, amit találok és ha van tippetek, akkor írjatok kommentben! Köszi! ..
Kikelet_ arról kérdezett kommentjében, hogy milyen DVB-T tunert érdemes választania adott esetben.Üdv! Teljesen új vagyok a témában, ezért ha nem gond, lenne néhány általános dvb-t kérdésem. PC-re szeretnék tv-t varázsolni, érdekelne hogy pontosan milyen dvb tunert kellene…..
De van, de van, de van! Legalábbis én láttam és le is fotózhattam az AVerMedia legeslegújabb és legapróbb USB-s DVB-T tunerét. Hogy pici, az talán látható is a fotón, meg az is, hogy kék. Na persze azért ez a pár centiméter a nettó méret, szükség lesz még antenna csatlakozóra,…..
Lehet külön is HBO-t rendelni, az AH szerint jobbak lettek a vételi lehetőségek, talán érdemes még egy próbát tenni azoknak is, akik eddig nem láttak rá az adókra.Mától 14 új telephellyel és a Kabhegyen kiépített adó korszerűsítésével 95 százalékosra nőtt (népesség…..
ZimiOmega 2010.12.17 07:08:04
dusinnhht, a tuner teljesen OK. Antennának mondjuk ezek közül valamelyik: sat.hu/shop/index.php?cPath=92_103

Célszerű nem erősítős antennát venni. Budapesten majdnem biztos a siker egy tetőantennával, de azért vannak árnyékolt helyek is, főleg ugye Budán.
Női témák Az utolsó szerelmesek 2010.12.09 21:39:00
 Éva napja rohanósan telt, mint mindig: rohanás a munkahelyre, onnan tíz óra múlva rohanás haza, közben sietős bevásárlás az autóban, amiből már csak a lakásban szállt ki. Otthon is csak a problémák várták: a kutya megint lemerült, a padlót nem takarította fel DZ04, át…..
ZimiOmega 2010.12.10 10:26:25
Női témák Hazaérve 2010.12.03 13:07:00
A férfi komoran nézett ki a dugig tömött villamos ablakán. A sötét felhők majd' a földet érték. Esernyő után turkált a táskájában, hiába. Sietett haza. Aztán meglepően hamar, bár annál vizesebben lépett be az ajtón.- Ezt az esőt! Totál eláztam, hallod? Ilyen egy napot...…..
ZimiOmega 2010.12.10 10:25:48
Érdekesség a javából az AverMedia egyik legújabb kütyüje. Az AverTV Capture HD egy PCI-Express kártya, ami első ránézésre túl vékony és túl kevés csatlakozást mutat ahhoz, hogy sokat tudhasson, de az első ránézés ezúttal igencsak tévedhet.     Ha igaz, amit a…..
ZimiOmega 2010.11.07 20:21:39
Szia!

nem ismerem azt az STB-t sajnos. A lényeg az, hogy akkor érdemes HD-ben felvenni az adást, ha az tényleg HD is. Felskálázni egy normálisabb TV vagy média(Blu-ray lejátszó is tudja, csak több helyet foglalunk vele, ha ezt már rögzítéskor megtesszük.
Akárhogy is, közben már elkészült az HDMI bemenetes AVerMedia tuner tesztje, itt:
dvb-t.blog.hu/2010/04/02/avertv_capture_hd_teszt
Lehet vele felvenni, de csak ha nem védett a jel. Fogadjunk a lottó ötösömbe, hogy a UPC esetében is védett lesz, így egy tiltó üzenet jelenne csak meg, mint amilyen a tesztben is látható. Tehát nem védett jelez akár Full HD 1080i-ben is lehet rögzíteni, ennyi a maximum. Kapásból MPEG-2 tömörítést használ a készülék, hát ezt szoftverrel újratömöríteni H.264-re nem kis mulatság lesz.
Mást még nem próbáltam ebben a témában. A HDCP-t feltörték, de ezt még nem építette bele senki hardveres rögzítőbe, gondolom jogi gondjai akadnának. Megkérdezek másokat is, hogy hallottak-e valami érdemes cuccról.

Üdv
Zimi
Drága olvasók!Véreim! Magyarok!Megkérdezném tőletek, hogy ez a mondat:vége lehet a nyugdíjpénztáraknak kinek hogyan smakkol.1. Teljesen természetes.2. Jó az úgy is.3. Van benne valami furcsa.4. Hát, nem az igazi.5. Tök szar.6. Egyértelműen hibás, csak elírás lehet.És…..
ZimiOmega 2010.10.15 11:00:47
Sokan nem tudják, hogy kell még egy apróság a tévéhez, ha szeretnénk fizetős DVB-T csatornákat is nézni. A Smart DTV EuroCAM Conax CA modul az egyik legolcsóbb kompatibilis dekóder modul, kipróbáltam.   Ha már az ember letörte a derekát nagy igyekezetében, hogy…..
A hír túloz, szerintem inkább ennyien rendelkeznek valamilyen DVB-T MPEG-4 tuneres eszközzel. Persze mindenki az utolsó pillanatban rohan majd set top boxot venni. Alakul a dolog, igaz, egyelőre csak százalékban kifejezve jelentős a növekedés (ahogy eddig is), abszolút mértékben még…..
Analóg, digitális és HD adás: új tömlőbe új bort. Tippek a jobb képminőséghez.    Sokan vásároltak még az utóbbi, válságos két évben is nagy képernyős LCD vagy plazma televíziót, de a legtöbbek arcáról lehervadt a képernyő szélességével vetekedő 16:9-es…..
Kipróbáltam a Sharp egyik első négy alapszínű televízióját, merthogy ebben is van DVB-T vevő, mely fizetős adásokhoz is használható     A Sharp szakítva az RGB hagyományokkal bevezette Quattron fantázianevű RGBY televízióit a prémium kategóriában. Az RGB már…..
Aki nem bukott az MPEG-2 és MPEG-4 kódolás közti különbségen, az most már nem is igen fog. Egy kis tévé történelem, aztán (majdnem) örömteli konklúzió.  Az elektronikus képtovábbítással kapcsolatban már az 1800-as évek vége felé elkezdtek kísérletezni és 1884-ben…..
Kereskedelmi FM rádiónak még nem volt ekkora lefedettsége. Eddig csak a közszolgálati rádióadók jöttek DVB-T-n, most egy ingyenes kereskedelmi csatornával bővül a kínálat.  Sokan nem tartják fontosnak, de rádiózni is lehet DVB-T-n. Kicsit kényelmetlen a tévét járatni a…..
Ha fizetős DVB-T adókra vágyunk, akkor mást is néznünk kell még készülékvásárláskor a MinDigTV matrica mellett! A hazai DVB-T indulása óta is visszatérő téma, hogy milyen készülékekkel lehet garantáltan igénybe venni a hazai szolgáltatást. Mivel elsők között itthon…..
DVB-T Blog Panasonic TX-L32C20 2010.07.20 16:54:00
Alap HD-Ready TV MinDigTV Extrához is, kellemes kis extrákkal.   Nem drága a Panasonic 32 hüvelykes tévéje és PC-s szemmel is érdemel egy kis figyelmet. Négy-öt centiméteres fekete kávát kapott 32 hüvelykes képátlójú készülék és hozzá illő ovális alakú talpat. A panel…..
Kicsi fekete bigyó az MSI DIGIVOX MicroHD, de veszi a hazai DVB-T-t és olcsó. Ha nem kell full extra, akkor bizony bejöhet. Az MSI nem szokott kiemelkedőt alkotni tuner ügyben, mivel nemigen koncentrál erre a területre, de most véletlenül összejött neki. A DIGIVOX MicroHD csak DVB-T…..
Jelerősség emelés volt, talán beltéri antennával is megy már a MinDig TV. Legalábbis ezt gondoltam, de nekem nem egészen jött be. És másoknak?  Tudtam én, hogy nem lakok valami jó helyen, de menjünk csak sorjában. Eddig tetőantennával sikerült használható DVB-T jelet…..
ZimiOmega 2010.06.16 07:55:23
@speeddecay: én köszi, hogy segítetek egymásnak a kommentekben!
Most, hogy jött a MinDigTV Extra, nem gondolkodtál el kártyaolvasós dekóderen?
Miért éri meg a Viasat 3-nak nem benne lenni a kínálatban? Rejtély. Nagyon sokan kevesellték a DVB-T-n elérhető csatornák számát, most végre itt a felmentő fizetős csatorna sereg. Az Antenna Hungária MinDig TV Extra néven elindítja előfizetéses DVB-T szolgáltatását . Jó,…..
Nem lehetett mindenütt dekóder kártyához jutni, de most már orvosolták a helyzetet az AH szerint.Egy néhány napos komment nehezményezte, hogy a gyakorlatban még nem kaphatók a fizetős MindeigTV adásokhoz használható dekóderkártyák. Hivatalos forrásból, az Antenna Hungáriától…..
Nem csak a vevő, de a távirányító is Windows 7 kompatibilis.  Akad néhány használható mini DVB-T vevő a piacon, de ritkaság számba mennek a mutatós darabok. A sajtófotók alapján az AverMedia Mac-szégyenítően eltalálta az egyszerűség és a stílus keverékét amikor a…..
ZimiOmega 2010.05.31 08:40:47