Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FőSéf

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok szépre emlékszem gyerekkoromból. A Nagymamámnál töltött nyarak pillanatai ma is elevenen élnek bennem. Az alföld messzesége, a finom ételek és a meleg-napsütötte napok itt maradnak örökre. A házi kenyér mellett még sok kedvencem van abból az időből és ma már sajnos…..
 Jó rég volt már kaja! Épp itt az ideje a nyár hevében egy kis zöldségekkel megpakolt, finom és viszonylag könnyed ételnek. A csirke és a friss zöldségek eléggé bele ették magukat az étlapomra, de nem baj hiszen a súlyos húsok tömkelege így legalább kicsit a háttérbe…..
Vissza a keleti ízekhez!Legutóbb keksz volt, most ismét csirke keletiesen. Wokfűszerrel, üvegtésztával ami a keleti konyha egyik alapja és persze mézzel, gombával ananásszal.           Az elkészítés menete ismerős már.…..
Úgy érzem, itt az ideje valami finomságnak is. A blog történetének első, rendes sütije készült el a héten. Igen, volt már tiramisu, de ezúttal csokis-mogyorós keksz lesz az alkotás.Egy gyorsan(20 perc) alatt elkészíthető, tartalmas ropogtatni valóról van szó. A hozzávalók:20…..
Egy finom pizza manapság bárhol ehető, annyi a lehetőség. Több tucat házhoz szállító cég és étterem kínálja ezt a tipikusan olasz ételt. A kenyértésztán kisütött, különféle feltéttel felszolgált, jól ismert ízvilágú party-étel viszont otthon is elkészíthető,…..
Itt vannak a tavasz madarai és ünnepei így vettük a bátorságot és kicsit USAskodtunk, grilleztünk, hamburgert készítettünk otthon, a kertben. Nagyon korrekt kis táp lett a végeredmény a következő módon:Elsőként, elmentünk…..
A konyha kémiája nagyszerű dolgokra képes. Ha már bemerészkedünk a ház laborjába, miért ne kísérletezzünk! Ma levesre gondoltam. A leves pedig, finom! A tárkony az egyik legintenzívebb fűszernövényünk. A jól ismert raguleves így készül:Alapvető hozzávalók, csirkemell,…..
Mai ebédnek májat gondoltam. A csirkemáj ízletes, könnyen elkészül és egészséges! Ha van otthon hagyma és pirospaprika gyorsan elkészíthetjük fő fogásunkat. Jelen esetben volt a hűtőben gomba is és úgy voltam, miért ne tegyem…..
Igaz, nem pitában és nem valahol a város egyik büféjében, hanem otthon készítettünk ízletes, pikáns falatokat amit sültkrumplival és tzatzikivel tálaltunk majd fogyasztottuk, jó étvággyal!Csirkéből alkottuk a húsrészét a következő képen: Csíkoztuk a csirkét, görög…..
Ha szereted a tea ősi ízeit és gyakran kívánod meg ezt a nagy múltú italt, ajánlom az indiai, fűszeres változat kipróbálását! A csáj, végeredményben fekete tea tejjel, mézzel és számos fűszerrel bolondítva. A sima tejes tea az angolok délutáni itala. A csáj az egzotikus…..
Akik szeretik vagy kíváncsiak a keleti ízekre, azoknak ajánlom mai receptünk! A tengeri halak, rákok, polipok különleges helyet foglalnak el konyhánkban. Nem mindennapi étel alapok noha finomak és egészségesek. Igaz, sokunk számára furcsán festenek, de emiatt kár lenne mellőzni…..
A tiramisut szerintem mindenki szereti, így ő következik a sorban a sok, finom étek után. Mindannyian ismerjük krémes állagát, amit megbolondít a kávéba mártott piskóta és az alkohol elegye. Nem egy fogyókúrás finomság, de nem is célom emiatt kihagyni a menüből!A hozzávalók:-…..
Aki látta az, Ízek, imák, szerelmek című filmet ha mást nem is, de biztosan megkívánta a tésztát. A mozi dögunalma alatt merült fel bennem a kérdés: Mi jót együnk ma?! Legyen egy kis pasta, mondjuk tonhallal! Könnyű, gyors étek és még laktat is. Vegyünk hozzá, paradicsomot,…..
Ha nincs kedvünk sokat főzőcskézni, de jól esne valami finom ajánlom a következőt! Sertéshúsból és zöldségekből készítünk ebédet. A húst befűszerezzük, kicsit hagyjuk pihenni majd felcsíkozzuk. Olajon megsütjük és félretesszük. Nekiláthatunk a köretnek!Lehet kapni a…..
Mai menünk, két klasszikus magyar étek.A húsleves titka a pontos ízvilág és a sokféle zöldség, no meg a húsok melyek benne főnek puhára. Ezúttal csirkéből készítettem a levest mégpedig, a következőkből:-csirkecomb-csirkemáj-csirkeszárny-zöldségek (répa, karalábé, hagyma,…..
Az első étel a blogon nem lehet más, mint mindannyiunk legfontosabb élelmiszere a kenyér. Régen az asszonyok feladata volt a kemencében sütött, több napi előkészülettel megalapozott, friss kenyér felszolgálása. Manapság, elrohanunk a boltba és levesszük a polcról. Anno egy…..
 "Hogy mi a magyar ételek ízletességének titka? Végy egy konyhát, amelynek ükapja kaukázusi, dédapja olasz, nagyapja török, sógora osztrák, nagybátyja francia; Keress ehhez egy népet, amelynek jó ínye, fejlett ízlése, és emellett érzéke, kedve van a…..