Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fuckup_with_marmelade

47 bejegyzést írt és 589 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk tavaly áprilisban szakított a Telekommal. Fogta, és ahogy kell, az összes bigyót feladta szépen postán. Hogy kötött-e új szerződést valamelyik más szolgáltatóval vagy digitális nomád lett, nem tudjuk, mindenesetre telt-múlt az idő, jött a május, ment a nyár, majd a…..
Gabriella példájából kiderül, hogy ideoda átlépegetéssel, illetve Aranykor Nyugdíjpénztárral zárni a sort nem jó stratégia. A következő életében semmiképp ne kövesse el ezt a hibát! Mindenestere az általában elég érdekes, hogy a tavaly mindenkinek kiküldött értesítőkben…..
Kedves Jakab Andor! Jellemző az ízlésemre, hogy el sem olvastam a blogbejegyzésedet, amíg meg nem jelent egy "hurráoptimista" ellentétpárja. Már a címe alapján sem voltam kíváncsi rá. Gondoltam, "nem akarsz foglalkoztatni, jól van, ha te így, hát így, biztos van…..
Fuckup_with_marmelade 2011.08.01 00:21:23
@Los Alamuszi: én nem vagyok "ősanya". Karrierista sem vagyok. Egyszerűen pörögnöm kell, hogy úgy érezzem, élek. Akkor velem mi lesz? Annyit nem keresnék, hogy egy ősanyának fizessek - más gyerekére viszont nem tudnék vigyázni, mert nem vagyok rá alkalmas.

Én azt látom (teljesen személyes tapasztalat), hogy ma a szakmámban két véglet van. Vannak a "karrieristák" akik simán bevágják a fél évest is a zaciba (kizárólag jónevű helyre - nem ám egy zugbölcsit üzemeltető ősanyához)- és vannak azok, akik jól házasodtak, az idők végezetéig otthon maradnak, utána meg szereznek valami kamu részmunkaidős állást a férj cégénél.

(megjegyzem ahhoz, hogy egy ősanya legálisan vigyázzon más gyerekére igen komoly feltételeknek kell megfelelni - egy gyereket pedig akinek van pénze nem ad le akárhová, csak olyan helyre ami minden előírásnak megfelel - és ha nem jól bánnak Pistikével, akkor az orrukra lehet koppintani)

Egyébként meg teljesen igazad van. Egyszerűen túl van minden szabályozva. Elvileg. Gyakorlatilag meg én sem adnám akárki kezébe a gyerekem. A bölcsi meg sajna valóban arról szül, hogy 1 hét bölcsi, 2 hét otthon.
Fuckup_with_marmelade 2011.08.01 00:22:47
Áprilisban telt be a pohár: a kedvenc sajtom hosszú kínszenvedés után kimúlt. A Cserpes cheddar az egyik legjobb hazai gyártású sajt volt vagy egy éven keresztül, aztán hirtelen csípős, túlságosan erős lett, majd váratlanul elvesztette minden ízét, jelentéktelenné vált.…..
Kezdjük a jó hírrel: májusban egyszer biztosan nem hazudott Szíjjártó Péter, mikor megígérte, hogy "nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és minden képzeletet felülmúlóan nagy közmunkaprogramokat" indítanak. Ez idáig a legrémisztőbb fideszes törvényjavaslat, nem…..
Fuckup_with_marmelade 2011.06.22 16:10:23
@Viktus: "Itt volt pár zseni , erre annyit írtak nem képezted magad eléggé meg sok-sok nyelvet kell csak tanulni, és minden okés ..."

Ezen jókat szoktam röhögni. Két nyelven beszélek tárgyalási szinten, jó helyen szerzett piacképes diplomám van, a posztgraduális képzést most fogom befejezni - egy ugyancsak jó nevű egyetemen, az alapszakmámhoz kapcsolódóan. Mégis itt állok munkahely nélkül.

Köszönöm, ennyi elég. Majd 5-10 év múlva, ha elavul a tudásom, frissítem - most munka kell.

Pont ezért disznóság, ha pusztán azért, mert gyereket vállaltam diszkriminálnak - a tudásom naprakész, a gyerekek felügyeletét megoldom. Feltéve, hogy egyáltalán eljutok odáig, hogy bizonyítsak.

Sokkal jobb egy olyan férfit felvenni aki úgyis ott hagyja 3 éven belül a céget, mert jobb helyet talált, magasabb fizetéssel. Egy kétgyerekes szülő ebből a szempontból sokkal jobb munkaerő. Szülni valószínűleg már nem megy el, a gyerekek miatt viszont sokkal keményebben dolgozik mint a többiek (bizonyítani akar). Na bumm, néha hiányzik - azt oldják meg távmunkában.

Persze itt most arról a területről beszélek, amelyiken belül én dolgoztam - ott ez gond nélkül kivitelezhető, max. az ember néha laptopon hazaviszi a munkát.

Kár, hogy ezt kevés munkaadó fogja fel.

Egyébként Fidesz szavazó voltam - és annak ellenére, hogy anyázódok - maradok is. Csak azért, mert most nem látok náluk jobbat. Ha lesz jobb, elgondolkozom. (erre mondom azt, hogy én legalább elmentem szavazni - így ha csalódott vagyok, akkor joggal reklamálhatok)

(Egyébként meg ha ismét lesz munkám, jól fogok járni - az adóm sokkal kevesebb lesz, na meg ott a 2 gyerek után járó adókedvezmény. Csak az a kérdés, hogy addig mi lesz. Valami biztosan. Max. kénytelen leszek kényszervállalkozni... vagy önkéntes munkák tucatjait bevállalni, hogy addig is fejlődjek szakmailag)
Fuckup_with_marmelade 2011.06.22 19:05:12
@Viktus: Tényleg. Meg lencsét is válogathatna... vagy kosarat fonhatna.
Fuckup_with_marmelade 2011.06.22 19:09:26
@Viktus: A "norvégok"... ? :)

(még aktív koromban sem engedhettem volna meg azt a luxust, hogy cigire és italra költsem a pénzt... mert mindig volt mit szépíteni a lakáson, a gyerekek is szépen kinövik a ruhát stb. stb. Hát ez van... élni tudni kell. Na megyek is lakást szépíteni és újabb önéletrajzokat szétküldözgetni )
 Sok remek csomagolással találkoztam az elmúlt néhány hónapban, de mikor erre a Lee szatyorra ráakadtam... tényleg lehidaltam. Műfajában szerintem a legek legje.A papírzacskó minden egyes része hasznosítható. Néhány mozdulat egy ollóval, és már kész is a…..
Fuckup_with_marmelade 2011.06.18 19:33:56
A Zugügyvéd az alábbi ügyet nem minősíti, mindenkinek jogában áll a jogait érvényesíteni, ezen nem szabad kiakadni. Viszont ennél érdekesebb, hogy miből áll valójában a nagyszülői láthatási jog, és milyen úton lehet érvényesíteni?Tisztelt Ügyvéd Úr!A párom apja…..
Fuckup_with_marmelade 2011.06.10 15:03:42
@neduddki21: Azt írja a posztoló, hogy a gyerek megszületése előtt alig látták a nagypapát (ha jól emlékszem 15 év alatt talán kétszer futottak össze véletlenül?) - tehát nem sikerült kialakítani egy normál viszonyt köztük.

Most meg, hogy ott az unoka, kiköveteli a láthatást, hirtelen jajjdenagyon fontos lett, hogy komoly része legyen az életüknek. Pedig ezek szerint korábban is képes lett volna felvenni a telefont.

Rossz a sorrend.

A gyereknek meg nem feltétlenül érdeke, hogy valaki, akit nem is ismer, aki nincs is jóban a szüleivel, része legyen az életének.

Itt nem tudjuk mi a helyzet, de valami csak ott van a levegőben ami miatt az anyja ezt nem akarja.

(Nálunk is csak a közeli ismerősök értik, hogy miért van az, hogy az egyik nagyszülőre akármikor akármeddig rábízzuk a gyerekeket, a másikra viszont még 5 percre is csak vonakodva - pedig a gyerekek mindkettőt szeretik, mi is jóban vagyunk mindkettővel - viszont pont emiatt a jó viszony miatt a max. 5 perceshez is rendszeresen visszük őket, mert tudjuk, hogy szeretik - otthagyni viszont nem és nem)
Fuckup_with_marmelade 2011.06.10 16:13:02
@neduddki21: OK. példa.

Gyereknek rémálmai voltak, stb. stb. Más szülőkkel is beszéltem, hasonló helyzet, sírva oviba menő gyerekek stb. Hamar kiderült, hogy rendszeresség van a dologban - egy bizonyos óvónő munkaideje.

Az óvónőre évek óta érkeztek a szülői panaszok, a legtöbben azt firtatták, hogy miért a gyerekeken vezeti le a magánéleti nehézségeit - az óvoda végül elküldte máshová, hátha ott jobb lesz a helyzet.

A gyerek bőgött, hogy elmegy a hőn szeretett óvónője - az, aki pl. volt, hogy megalázta a gyerekek előtt.

Akkor most mi lett volna a gyerek érdeke?

Az óvónőnek a gyerkőc mindig puszit adott, megölelte és monda, hogy szereti.

Hogyan érzett a gyerek? Szeretni akarta az óvónőt. Akkor és ott ő volt a biztos pont.

Ez jó volt neki? Nem.
Ő ezt fel tudja mérni? Nem.
Mi hergeltük az óvónő ellen? Nem.

Gondolom gyerekpszichológus bevonásával izgalmas dolgok derültek volna ki - mi szerencsére odáig már nem jutottunk el.

Kb. ugyanez a helyzet a családtagokkal is. Az érzelmi zsaroló családtag pl. iszonyatos károkat tud okozni.

A gyerek észreveszi? Nem. A szülő észreveszi? Jó esetben igen.

Persze ez csak egy példa volt, még mindig nem tudjuk, hogy a posztolóéknál mi volt a helyzet.

Nekem még mindig az a bajom, hogy kényszerrel (ld. erőszakkal) nem lehet jó viszont kiépíteni.

Olyankor jön majd a szokásos történet, hogy a kötelező láthatásokkor mindig beteg lesz a gyerek, különórája lesz stb. stb.
Fuckup_with_marmelade 2011.06.11 13:25:12
@_drc_: Ez tíz pontos - megosztanád légyszi velünk a logikai levezetés menetét? Egyszerűen önerőből képtelen vagyok rájönni, hogy jött ez ki :)
 A Magyar Nemzet arról értesült, hogy a kormány tervei szerint nagykorú gyermekeket kötelezheti az állam: tartsák el szüleiket, ha azok önhibájukon kívül nem képesek erre. Az egyelőre halovány ötlet részleteit még nem ismerheti a közvélemény, ám az elgondolás olyannyira…..
Keserédes lakáshirdetés az Expresszből - kösz a tippet Eszter! Én , és Csányi bácsi nagyszerű OTP-yee eladjuk ingatlanunkat. Úgy indult ,hogy felesbe voltunk,de mára ez megváltozott, úgy fest 30% 70% a jelenlegi állás,és további packázásra számítok .Ez nekem nem jó .Ezért…..
Fuckup_with_marmelade 2011.05.30 13:32:50
@nyehehe: hehe :) ezt a lakást azóta is hirdetik, csak már nem ezekkel a képekkel és sokkal olcsóbban :))))) (eredetileg jó lakás lehetett... kár, hogy hazavágták)
Fuckup_with_marmelade 2011.05.30 13:33:56
@zulululu: sok sikert!

(mi is itt delemmázunk, de rájöttünk, hogy most jót nem kapunk olcsón - ahhoz nem elég kiterjedt a kapcsolatrendszerünk:)))))
Fuckup_with_marmelade 2011.05.30 13:37:15
@vernarancs: nagyon kint van. Olcsóbb a telek.
Subba Ráverünk az árakra! 2011.05.26 21:24:00
Rajtunk a világ szeme! A SPAR csak egy ártatlan bevásárlótáskát akart terveztetni a néppel, amire a nemzetközi szupercsapat 9gag lecsapott, és az alábbi zöldségfaszt tervezte. Veregesselek!   ..
Fuckup_with_marmelade 2011.05.27 11:49:51
@Mainframe: hát, tegnap nézegettem, és bizony nem a legviccesebbek álltak az elején, hanem azok akiknek a legtöbb ismerőse van a fészbukon (tippjeim szerint).

Az lenne az igazi, ha a saját magad által megtervezett táskát ott helyben legyártanák neked - persze egy sima reklámszatyor áráért :))))

Ez kéne a népnek, nem a gagyi matricák...
Fuckup_with_marmelade 2011.05.27 11:50:39
Fuckup_with_marmelade 2011.05.27 15:26:13
@bohumil stejskal: legközelebb screenshot és jöhet :))))
Az elvált apa a különvagyonával úgy rendelkezik az életében, ahogy akar. Viszont később a hagyaték tárgyát képezi, ha eladja a nyaralót, az annak az árán vett vagyontárgy is.Szép napot!Az útvesztőkkel teli, ingoványos jog világában biztosan nem egy kirívó eset a miénk, de…..
Eladás fronton semmi elmozdulás. Kevés a blogolásra fordítható időnk, és már a chi sem áramlik bennünk úgy, mint régen. Jobb híján tehát kaptok egy fontoskodó bejegyzést ingatlanpanamáról, eladható önértékelésről meg kvázihülyékről. Mert…..
Fuckup_with_marmelade 2011.05.25 10:36:29
A szomszéd kertje Borrekesz kaspó 2011.05.13 08:24:00
Ha bort veszel rekesszám és kiürül a tartalma, ki ne dobd a tárolóedényt. Kertészkedésre még kiválóan alkalmas lehet. A rekeszkertészek már mutatják is, hogyan tudod újrahasznosítani a dobozt.Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Facebook-on hozzánk. Klikk ide. Forrás..
Sziasztok! Fél éves kislányom múlt hét szombaton belázasodott.Az otthon felelhető eszközökkel megpróbáltam csillapítani a lázát. Először hűtőfürdővel próbálkoztam, majd ezután kúppal, de egyik sem segített, egyszerűen nem ment a pici láza 39,5 fok alá. Nagyon meg voltam…..
Fuckup_with_marmelade 2011.05.02 21:15:31
@KAR-TON-HAL: Gáz. Mi meg megfázással vittük be a gyereket néhány napja mert 3 napig 40 fokos láza volt, a gyerekorvos meg azonnal vérvételre küldte (az összes legalább 2 napig 40 fokos gyereket elküldi, feleslegesen senkit sem akar antibiotikumozni), az meg masszív gyulladást mutatott ki. Elküldött a Heimbe ügyeletre.

A Heimben reflexből 1 hétig bent akarták tartani (egyébként lelkiismeretesek voltak, nagyon!), biztos ami biztos alapon, mert ha egy gyereknek ilyen magas láza van és nem félhalott a dáthától az majdnem biztos, hogy hugyúti fertőzés. A gyerekorvos is ezért küldött oda, hogy ezt kizárjuk - na meg megelőzzünk egy vesekárosodást.

Hála a jó égnek továbbtereltek a Bethesdába, ahol egy tüdőröntgen után elengedtek azzal, hogy ha másnapra nem javul akkor azonnal vissza, de most nem látják értelmét a benttartásnak (az időközben kapott lázcsillapító működött, a gyereket le se lehetett lőni, olyan eleven volt, a zacskóban maradt néhány csepp pisi pedig nem adott okot aggodalomra - igaz, tenyésztésre alkalmatlan volt a mennyisége - mi meg kértük, hogy csak akkor tartsák bent ha tényleg necces a helyzet. Nincs lázfóbiánk, ha egyébként jól van a gyerek akkor nem pánikolunk.).

Másnapra teljesen meggyógyult, a lázat mintha elfújták volna.

(Egyébként azért szívtunk ennyit, mert egy 2 évesnél csak zacskóragasztással tudtunk volna steril pisit nyerni, az meg állandóan kifolyt - akkor is amikor a Heimben ráragasztották. Egyébként steril pisit azóta se nyertünk, pedig be kéne vinni egy adagot kontrollra... na de hogyan? Na mindegy, előbb vagy utóbb megoldjuk - a gyerkőc meg azóta is makk egészséges)

Viszont tudjátok mi az ocsmány dolog? A Heimben kezünkbe nyomtak egy befektetős beutalót az ő osztályos kódjukkal, hogy ezzel menjünk a Bethesdába - így a gyerek után járó pénzt a Heim nyúlta volna le, miközben mi a Bethesda erőforrásait használtuk volna.

(de a gyerekünkkel azért még nagyon kedvesek voltak, nem bagatelizálták el a dolgot, velünk is normálisan viselkedtek. Nem éreztem, hogy bármi gond lett volna az ellátással - igaz, a Bethesda a Heimhez képest csillagos ötöst kapott!!!)
Subba Heaven Yeah: Cigánykerék 2011.04.30 17:53:00
Bekapcsolva felejtett videókamera rögzítette a Vilmos herceg esküvője utáni cigánykerekező ministráns produkcióját...
Fuckup_with_marmelade 2011.05.01 12:09:41
Úgy tűnik, tényleg elkelt a lakás...Mondanom se kell, hogy azért még hívogatnak (nem az ingatlanosok)... lehet, hogy tényleg beindult valami a piacon?..
Fuckup_with_marmelade 2011.04.30 09:44:23
@marcangoló: Hát, építkezni majd jövőre. Most tervezgetünk, számolgatunk, hogy mire is lesz elég ez a pénz. Nem sokra, de megoldjuk :)

Szerintem is rendben lesz az eladás, akik a miénket megvették ők is mondták, hogy sokáig a kutyát sem érdekelte a lakásuk aztán hirtelen elkezdtek jönni az érdeklődők - ami ugye továbbgyűrűzött.

Most a tárolót építjük a dolgainknak (le kell még szigetelni, mert télen valószínűleg még ott fogunk tárolni sok mindent). Ha elkészült, megszervezzük a végleges kiköltözést.

Egyébként meg elég horror árak vannak a költöztetésnél. Azt hiszem errő is írok majd egy postot. Kicsit tele a hócipőm a lehúzós bandával.

Egyébként egy 11 millás kategóriában mennyi lehet az ügyvédi munkadíj? A vevőink 70 felett fizettek, nekem ez egy kicsit soknak tűnik. (Százalékra OK, de alacsonyabb pénzekről hall az ember - főleg ha egy haver ügyvéd csinálja). Nem mi fizettük úgyhogy mindegy, csak elgondolkoztam.

Na meg azon is, hogy mennyivel többet csinál egy ügyvéd, mennyivel több tanulás és munka áll amögött, hogy ő ezt a szerződést megírja (mert nálunk pl. volt vagy 10 kör amire összeállt az egész, csak az utolsó simításokra elment 2,5 óra az ügyvédi irodában)
Ebben a bejegyzésben Bergman a későbbi viszonyítás kedvéért újra leteszteli a piaci viszonyokat és összeállítja a lehető legspecifikusabb ingatlanpiaci TOP 5-öt.Sorstársaink eladták. Ingatlanközvetítők nélkül, magánba'. Pedig a XVI. kerületben 12 millióért hirdetni lakást…..
Fuckup_with_marmelade 2011.04.29 14:08:11
@Ingatlan Bergman: Nem egészen :)

Nem kell, hogy leessen az álla, viszont az a cél, hogy a mi ízlésünk ne nyomja el az érdeklődők fantáziáját - tehát bele tudják látni a lakásba a jövendőbeli otthonukat.

Mi emiatt pl. fehérre festettük az egészet. Nem korlátoztuk a vevőjelöltek fantáziáját. Felraktunk függönyt - szigorúan odafigyelve a semlegességre (barna lett - az az árnyalat ami mindenhez passzol - a vevők pl. külön kérték, hogy hagyjuk nekik ott a függönyöket - úgyhogy biztos, hogy jól választottuk ki az árnyalatot)

Egy már berendezett lakásnál amiben élnek ez azért nehezebb, de egy semlegesre átfestés soha nem árt. Az sem, ha az ember a személyes holmik legnagyobb részét elpakolja, elrakja a "megosztó" dolgokat is.

Mi a képeket is a "célcsoportnak" megfelelően választottuk ki. Tudtuk, hogy a mi lakásunkat fiatalok fogják megvenni, így néhány Ton Schulten képpel dobtuk fel (én nagyon szeretem úgyhogy volt belőle raktáron:))

(www.google.com/search?um=1&hl=hu&biw=1264&bih=617&site=search&tbm=isch&sa=1&q=ton+Schulten&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=)

Filléreket költöttünk erre, az eredmény viszont durva volt (kezdtük sajnálni, hogy eladjuk:))))

Persze ehhez tényleg kellett egy olyan lakás ami alapból, válság nélkül könnyen eladható, jó környéken, ideális paraméterekkel.

Nálunk a 4. emelet volt az egyetlen ami behatárolta a vevőket - lényegében csak fiatalok jöhettek szóba.

Utána csak vártunk, mint pók a hálóban. (Persze hirdettünk is, de az utóbbi 1-1,5 hónapban minimális időt fordítottunk a hirdetésekre, néhány percet heti szinten)
Hát megtörtént. Megkaptuk az első vételi ajánlatot - amit el is fogadtunk:)Az ajánlati ár: 11.500.000 Ft - azaz a meghirdetett ár. Nem sok, de ugyanez egy tipikus környékbeli jutalékkal számoló ingatlanossal 12m lett volna a vevőnek - ami mondjuk egy 12,5 és 12,9 közti irányár,…..
Fuckup_with_marmelade 2011.04.20 23:24:45
@dithke: :)))))))

Ezeken az extra szolgáltatásokon én is jókat röhögtem :)

Feldobta a napomat :)))))

Egyébként ma két ingatlanos is hívott (plusz két érdeklődő). Úgy látom beindult a lakáspiac.

Az ingatlanosokkal egyre profibban bánok.

- Eladó még a lakás?
- Nem.

Még a távolból hallani szoktam amikor kérdezgetik, hogy akkor eladtam-e... választ már nem szoktak kapni, mert addigra lerakom. Nem hót mindegy nekik, hogy mi van a lakással?
Fuckup_with_marmelade 2011.04.21 00:09:03
@Nico67_: Neocitránt megfázásra??? Nem nézel kicsit sok reklámot?

Fokhagyma...

Ingatlanosoknak külön ajánlott :)))))))))
Fuckup_with_marmelade 2011.04.25 22:55:04
@promontor: persze, ez így szép és jó - mi viszont a közelébe se kerültünk annak, hogy ilyen mélységben belemásszunk a szerződésbe.

Az összes ingatlanos megfutamodott annál a pontnál, hogy bele kellene nyúlni a szerződésbe.

Úgyhogy ez van.

Egy ingatlanos most tutira elbukta a jutalékát - egy vevő pedig tutira egy jutaléknyi pénzzel kevesebbet fizetett.

Az ingatlanos tapasztalatára pedig nem volt szükség az alkunál, mert nem volt alku...
Ha már egyszer itt a Húsvét, és végre tele a kert virággal és fűvel :)Az egyik pipit Aladárnak hívják, a másikat Eemának :) Aranyosak, szépek :) Jó hangosan csipognak :))))..
Na, most lett elegem. Tegnap este hivatalosan is véget vetettem a kísérletnek, hogy eladjam a lakásomat.Az elmúlt két hónapban a tizenegy közvetítő cég épp csak olyan érdeklődőt nem tudott prezentálni, aki valóban egy belvárosi, közepes állapotú, harmadik emeleti garzont…..
Jó kérdés.Most vagy minden rendben lesz és a lakás VALÓBAN elkelt - vagy nem. Maradjunk annyiban, hogy legyen csak minden rendben. És akkor már nem lesz miről írni a blogban. Remélem, hogy okafogyottá válik.A szerződés már majdnem kész, az összes necces pontot átbeszéltük,…..
5 éve tervezgették a Silent Hill folytatását, idén végre hozzá is láttak a munkálatokhoz. A rendezést Michael J. Bassettre bízták, aki a komor Solomon Kane-t készítette, reméljük, hogy vizualitásban és rémisztgetésben is meg fogja állni a helyet. A film 3D-ben készül, Sean…..
Fuckup_with_marmelade 2011.04.16 22:59:18
Érdeklődő hívások száma az elmúlt néhány napban: 0Zaklató ingatlanosok száma az elmúlt néhány napban: 2Folyamatban lévő ügyek: 2Ebből:egy érdeklődő még függőben (várjuk, hogy bejelentkezik-e 3. körre)egy érdeklődő ma visszaírt, hogy még mindig meg szeretné venni,…..
Fuckup_with_marmelade 2011.04.13 23:29:52
@Nico67_: A vevőről beszélünk per pillanat.

A vevő megteheti, hogy csak 1-2 dologra kérdez rá. Pl. adott lakótelepen keres lakást, a fekvés érdekli - mert az alapján már mindent tud és eldöntheti, hogy érdekli-e. Nálam többször is megkérdezték, hogy páros vagy páratlan oldal (jogos!). Csak ennyit. Nem hőbörögtem, tényleg millió+1 dolgot elmond.

Én is hívtam anno ingatlanost, hogy a meghirdetett lakás 52 vagy 54nm-es (ez határozza ugye meg, hogy hol van a WC). Vagy, hogy kocka ház vagy sorház (ismét: 2, teljesen eltérő alaprajz). 3,6 méteres vagy teljes szélességű a terasz (49 vagy 54nm-es a lakás). Ha valaki adott környéken keresgél pillanatok alatt megismeri a lakástípusokat, olyankor egy apró infó kell, hogy egyáltalán elgondolkozzon-e adott lakáson.

Ha nem tetszett amit hallottam akkor bye. Ha nem válaszolt volna, akkor is. Akkor keresek egy olyat, aminél nem sumákolnak.

Főleg akkor amikor tele van minden eladó lakásokkal.

Ha valaki nem hajlandó olyan alapvető infókat megadni amik alapján az ember azonnal be tudja azonosítani a lakás típusát akkor az felejtős. Van helyette 100 másik.

Engem az sem izgat ha a konkurencia hív 1 apró infó miatt. Hívjon. Csacsogni úgysem fog.

Bizalom: az átlagos hétköznapi vevő ritkán szerződik le egyetlen ingatlanossal. Nézi a netet, olvassa az újságokat, szórólapokat, nézi az ingatlanosok üvegvitrinjeit. Esetleg bezuhan és rákérdez a neki tetsző lakásra. Ha nem kap infót akkor vagy megijed és boldogan átadja az összes papírját az ingatlanosnak - vagy hátat fordít.

Na meg persze vannak a nagyon elfoglalt, gazdag biznyicmenek. De az más kategória.

Én pl. most az egyik érdeklődővel emilben tartom a kapcsolatot. Igen, úgy egyeztetjük a részleteket. Kizárólag azért, mert így praktikus.

Gyorsan pötyögök, nem gond. (Blogot írni is gyorsan tudok ám :)
Fuckup_with_marmelade 2011.04.14 00:16:00
@Nico67_: Nekem semmiről nincs fogalmam, ráadásul nem is izgat :) És ez marha jó :) Boldog tudatlanság :)))))

(ÉN -megint csak ÉN- azért anyázódtam anno a legtöbbet amikor az ingatlanos elkezdte mondani, hogy telefonban semmilyen infót nem ad - miközben én csak annyit kérdeztem, hogy ez akkor most A vagy B típusú ingatlan, mert én kifejezetten B-t keresek ... a fenének van kedve / ideje egy ilyen infó miatt bemenni egy irodába. Ha nagyon nem akart válaszolni akkor húztam egy strigulát a kamu hirdetések kategóriába)
Fuckup_with_marmelade 2011.04.15 14:31:05
@Solid214: Tudom, hogy jó az ár...