Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GöTi

0 bejegyzést írt és 424 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Összegyűjtöttünk 5 - megtörtént eseményből vett- hibát, amikből, ha nem tanulunk, a lakás felújítás költségei az egekbe szállhatnak, még akkor is, ha mindenféle támogatást igénybe vesszünk, hogy csökkentsük azokat. De hoztunk hozzá 10 tippet is, amivel a földön maradnak.   Pontosan tudjuk mit is…..
Egyre több itthon a Blitzwolf cuccom, vajon miért?..
 A középkor népszerű témája a filmeknek és a sorozatoknak, mozgóképen gyakran jelenik meg a korszak. Ám a látványosság és a filmes hatás kedvéért gyakran olyan megoldásokat is használnak, amelyek rendkívül távol álltak a mindennapi valóságtól. Tíz középkorral kapcsolatos gyakori filmes klisét…..
Tudom, azt mondtam a blog nyári szünetet tart, de az Arcanum havi bejegyzéséről megfeledkeztem. A magyar gyártörténet hetedik, következő darabja a Taurusról szól! Remélem kellemes meglepetésként hat egy kis nyári olvasnivaló. Sőt a jövő héten is jön egy bejegyzés a Hihetetlen Történelem csapatától!…..
Menetkészen összepakolva a hátizsák egy sátorbontás után Kezdő túrázóknak gondot szokott jelenteni, hogy mit is vigyenek magukkal, ha egy kirándulásra indulnak. Mi az, ami fontos, és mit hagyhatnak nyugodtan otthon? Nagyon nehéz ebben tanácsot adni, hiszen mindenkinek mások az igényei, mást érez…..
Mai posztunkban egy általam nagyon sokat lapozgatott, követett amerikai barkács - pontosabban faiparos - oldalt/csatornát ajánlok a nagyérdemű figyelmébe. Ez igazából egy Facebook csoport (zárt, szóval be kell kéredzkedni) a Small Woodworking Shops névre hallgató oldal. Ez egy zömében tengeren túli…..
Ez a közel száz éves történet egy kispesti selyemszövőgyárral kezdődött 1927-ben. A magyar selyemipar előretörését letörés követte. A Carpathia Selyemszövőgyár államosított maradványára Közép-Európa legnagyobb konfekciógyára épült, amely folytonosan próbált alkalmazkodni a változó helyzethez,…..
Ez egy rövid posztocska lesz. Annyi történt, hogy újra támadt némi építkezni való itt a stúdióban, és ehhez kapcsolódóan elsőként rendet kellett rakni a fűrészgép körül. (Pontosabban helyet csinálni az elkövetkező fűrészeléseknek.) Miután a mostani műhelyben nincs fűtés, télen csak a legszükségesebb…..
Már nagyon vártam, hogy legalább egy kicsi kocsonyát főzhetek, de olyan meleg volt, hogy nem kötne meg. Most viszont bejött egy hosszabb hideg periódus... Uccu neki, irány a bolt! A madarasban nagyon szép kocsonyacsomagok voltak, a két kilósban egy szép nagy húsos csülök, míg a másfelesben…..
Helyes fekvőpozíció esetén a gerincoszlop tehermentesítve pihen, ami a porckorongok anyagcseréjét is kedvezően befolyásolja. Olyannyira, hogy a helyes álló testtartáshoz képest a helyes fekvő helyzetben a gerincre nehezedő nyomás negyedére csökken! Ám minderre csak az ergonómiailag megfelelő…..
Aki hozzám hasonlóan emlékszik az internet előtti időkre, az alighanem kicsit máshogy tekint a könyvekre, különösen a szakkönyvekre, mint a később születettek. Anno bizony egy szakma fogásait – különösen ha nem iskolában tanultuk, hanem amolyan hobbistaként, saját kedvtelésünkre kívántuk…..
  Lassacskán megérkezünk a jövőbe. Ami tegnap még csak a sci-fi szerzők kreatív elméjében élt, az ma már szinte a valóság: a robottechnika a szexpiacon is egyre jelentősebb szerepet játszik. Borítékolható volt azonban, hogy ezzel párhuzamosan megjelennek a hivatásos károgók is, akik a szexrobotok…..
Jól ismertek: 2008 vége óta (ja tényleg, már megint szülinapunk volt) visszük a blogot, és ami Nyelvészre meg jómagamra is mindvégig jellemző volt, az a megalkuvás nélküli, kapitalista, karrierista, munkaalkoholista, meritokrata hozzáállás. Dolgozz, és több pénzed lesz. Tanulj, és jobb munkád lesz.…..
GöTi 2020.11.16 16:09:00
@cardiobascuralis: "a Kádár-kormányból senki nem lett milliárdos"
Dereng nekem bizonyos Kapolyi et. meg a Szovjet államadósság magyarország felé...
Új hagyományként minden év novemberében a férfiak egészsége kerül főszerepbe. Magyarországon ez különösen aktuális téma, ugyanis rákstatisztikáink elszomorítóak, holott a rákos halálozások jelentős része szűréssel megelőzhető lenne...
Emlékszem, hogy mekkora poénnak tartottam néhány évvel ezelőtt, amikor egy messziről jött barátomnak mutattam meg a várost, majd a séta csúcspontjaként a színház udvarába vezettem őt, ahol rámutattam Nagy Attila szobrára. A viccet a névazonosságunkban láttam, amire már több ismerősöm is felhívta a…..
GöTi 2020.10.26 15:34:26
@apro_marosan_petergabor:
A miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem Marxizmus-L.. Tsz. vezetője Dr. Nagy Aladár - úgy tudom - a testvére volt Nagy Attilának. No erre kössél csomót...
Dr. Nagy Aladár tanított engem, és igen haladó szellemiségű intézetet vezetett, a lehetőségek tágan értelmezett határáig elmenve.
A tudomány nem ad egyértelmű választ. Sok tényezőt kell figyelembe venni: hogyan hatnak a szívre, az agyra, a viselkedésre. Az időtartam is fontos, mert bizonyos hatások csak hónapokkal, évekkel később jelentkeznek. A kutatást az is nehezíti, hogy az alkohol hatásait régóta vizsgálják, mint a…..
Az elmúlt napok egyik legfontosabb magyarországi híre az volt, hogy a kormány elszánta magát az orvosi fizetések jelentős emelésére. Jobb későn, mint soha – mondhatják erre az érintettek, azonban (mint oly sokszor) az ördög ezúttal is a részletekben rejlik. Méghozzá olyannyira, hogy a lépés akár…..