Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dáriusz Dániel

30 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
LelkiFirka Yuppie és kéjenc 2012.05.10 11:46:00
A 80-as, 90-es évek piacokráciájának szélsőséges társadalmi devolúciós terméke a yuppie. A jómódú, fogyasztó. Ő sem több a legtuskóbb tömegembertől, a csürhe szelleme hajtja; pontosabban a pénz mammonja. Ezzel szemben az ősi időktől kezdve minden társadalomban voltak…..
LelkiFirka Mérsékelt állam 3.0 2012.04.18 12:54:00
A korábbi tárgyalási séma helyett új alapra helyezem a "mérsékelt állam" reguális, azaz a liberális állammal szembeni legmeghatározóbb szociális jóléti állam szerepét. Önreprodukció: lásd szociális jóléti állam (Kanada, Svédország, Dánia)Gazdasági…..
A külső és belső biztonság meghatározása a biztonságpolitikai tanulmányok eszközeivel írható le leglényegretörőbben. A biztonságpolitika "highpolitics-ként", azaz a politika (közügyek sajátos rendezési metódusai) központi témájától (állam és polgárának…..
LelkiFirka Mérsékelt állam 2012.02.06 16:51:00
A modernizációs kihívásokon rendre kudarcot vallott az „eszményi”, államképet be nem teljesítő államszervezet, amelyet összefüggésbe lehet hozni a jóléti állam „bukásával”  Az állam legmeghatározóbb feladata a közjó szolgálata. Az állam e…..
LelkiFirka PC and the truth 2011.11.11 09:59:00
K. Árpád: "Ki nem állhatom, egy hazudozó."M. Attila: "Magának van elege? Nekem naponta dolgom van vele."Két képzeletbeli kereskedő kokettálása a Kerepesi úton Kuba Kázmér karóra-kereskedőről.DE NEM! Ez Benjamin Netanjahuról alkotott véleménye Nicolas…..
Az MSZP szombaton választmányi ülést tartott, amelyen Gy. Ferenc nem vett részt. Mesterházy Attila pártelnök élesen bírálta Gyurcsány és az általa vezetett Demokratikus Koalíció Platform magatartását. A volt miniszterelnök kizárását túl kockázatos politikai cselekvés révén…..
LelkiFirka Megosztott város 2011.07.18 11:56:00
Izrael által 1967-ben (a hatnapos háborúban) elfoglalt Jeruzsálem, ma a zsidó állam fővárosa, vallási, politikai és közigazgatási központja. A 2008-as választásokon győzedelmeskedő Nir Barkat aggályos nézeteivel szembesült a közönség és a riporter, Tim Franks a BBC…..
A „nagy európai háttér-koalícióról” A magyar EU-elnökség legutolsó programjaként Orbán Viktorral az EP-ben vitáztak a képviselők az elmúlt fél évről. A médiatörvény és az új alkotmány ürügyén támadták Orbánt a szocialisták (kommunistákkal karöltve), a…..
A Nézőpont Intézet vezérigazgatója, Mráz Ágoston Sámuel magánvéleménye szerint a külügyi tárca élén is változás várható. (A forrás meg nem erősített) Egy belvárosi (budapesti) étteremnek vendégeként értesült munkatársunk a politológus „nem hivatalos”…..
Érvényteleníti a világháború vesztes népeire rásütött kollektív bűnös stigmát a pápa revizionizmusa? Örömhír a katolikusoknak, a zsidóknak és a haladó emberiségnek egyaránt! A II. vatikáni zsinat Nostra Aetate nyilatkozatának szellemében és II. János Pál nyomdokain…..
LelkiFirka Facebookrácia 2011.05.21 16:40:00
Az információs társadalom magasabb szférára ugrik, megújult politikai szocializációs közeget termelt ki a közösségi portálok, nyilvános fájlmegosztó rendszerével, a fiatal generációk kapcsolódnak be a politikai diskurzusokba. A web2-es szolgáltatások megváltoztatják a magyar…..
A Fatah és a Hamász megállapodott. A két legjelentősebb palesztin szervezet átmeneti nemzeti egységkormányt alakított, s egy éven belül megszerveznék az elnök- és parlamenti választásokat. A titkos egyezséget az ideiglenes egyiptomi vezetés készítette elő és Kairóban…..
LelkiFirka BBC news whopper edition 2011.04.26 16:47:00
A BBC önmagát pártatlan közlő hírforrásként határozza meg. Az április 19-ei HARDtalk adás a brit közszolgálati elvek tökéletes tagadását interpretálta Stephen Sackur műsorvezető. http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/hardtalk/9462363.stm…..
A szlovák parlamentben a kisebbségi nyelvtörvény, a magyarok kettős állampolgárságának témája többször felhördült. Fico rendkívüli ülést akar, amit egy kormánykoalíció-béli párt (SaS) is megszavazhat. A Híd szlovák-magyar párt által kidolgozott javaslat többek között…..
LelkiFirka Liberális Heves? 2011.04.08 01:51:00
Gyöngyöspatán a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület pár tucat önkéntese járőrözik. A Jobbik demonstrációt tartott az egyesülettel a "cigányterror” ellen. Juhász Oszkár, a párt gyöngyöspatai elnöke szerint békés demonstrációra készülnek, petíciót akarnak…..
A mai napon (2011. március 28.) az alaptörvény általános vitájának lezárása és a részletes vita kezdete volt az Országgyűlés napirendjére tűzve, az interpellációs blokkban. Az alkotmányozás folyamatában új szakasz kezdődött, nem csupán a részletes vita kezdetével, hanem a…..
 Tompos Ádám Ha még nem járt Gyöngyöspatán, mindenképpen érdemes eljönnie! Így fogadja a település weboldala az odalátogatókat, amihez csak annyit fűznénk hozzá, hogy tényleg érdemes, mivel a község valóban nagyon szép, másrészt egy…..
LelkiFirka Húsz esztendő hatalom? 2011.03.23 18:59:00
Az MDF két évtizede József Attilán keresztül Az MDF milyen sikereket ért el az elmúlt húsz évben? Folytatva József Attila magvas gondolatát: „Húsz esztendőm eladom”!  Természetesen leegyszerűsítés, de az MDF folyamatosan rossz politikai cselekvési irányokat…..
Kettős Mérce Illegitimálás 2011.03.23 08:25:00
  Érvénytelennek nevezte az 1949-es alkotmányt Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke az új alaptörvény kedden megkezdődött parlamenti vitáját megnyitó felszólalásában.  Forrás: MTI Sokan úgy tartják, nincs szükség új alkotmányra, sokan pedig úgy,…..
Dáriusz Dániel 2011.03.23 12:54:03
Diszkrepancia tapasztalható a cikkben feszegetett kérdéskörben. Milyen értelemben? JOGI értelemben, el nem feledve, h "a jog és az erkölcs nem jár mindig kéz a kézben".

Tehát olyan jogi trivialitásokat, h valami hatályos és érvényes az nem jelent társadalmi támogatást és fordítva... Ahogyan a kádári, rákosii, szálasii... diktatúrák sem élveztek valódi támogatást, de jogilag teljes mértékben szilárd alapokon voltak alátámasztva...

Abban summázódik az okfejtés, h társadalmi támogatottsághoz kell igazítani a jogrendszert, alapvető erkölcsi axiómák használatával.

Az újabb kérdéseket vethet fel, h bizonyos erkölcsi alapvetésekben különbözünk személyenként, de ezért szép a demokrácia. A demokratikus választások szerint megválasztott alkotmányozó többség akár "többség zsarnokságát" is követheti el...

Alapvető erkölcsök: nincsenek. Nietzsche: Isten halott. Isten: Nietzsche halott! A vége: hihetünk szolidaritásban, igazságosságban... de ha a család, munka értéke, lakhatáshoz való és emberi jogaink sérülnek (vagy absztrakt jogként nincsen tartalommal felruházva) akkor minden viszonylagos és csak Isten segítségében bízhatunk (nincsenek alkotmányos nyomásgyakorlási lehetőség a továbbiakban), h honatyáink kezét, s száját irányítja...

Ha nem tetszik, akkor a legközelebbi (vagy az előzőben kellet volna megfelelő helyre tenni az ikszet) (demokratikus) választáson tessék a politikai felelősöket (2010-ben is csak részeredmények történtek) megbüntetni.

A végtelen ismerethiányos czikk (lásd naczivadasz.com) jellegű sárban dagonyázásnak értelme nincs, inkább utat keressenek, vagy tényleges elemzéseket kéne végezni, nem?!
Varánusz Tahó Lacik alkotmánya 2011.03.22 11:37:00
Szórakoztató lesz ez a következő pár hét, kedves Feleim. Az alkotmányozás folyamata előhozza a kenyerespajtások valódi énjét, elválik szar a májtól. A kormánypárti arroganciára lassan immunissá váló közvélemény már csak néhány kimagasló teljesítményre kapja föl a…..
Lázár János a mai (2011. március 22.) napirend előtti felszólalása a politikus frakcióvezetői poszt betöltésében való alkalmasságát biztosította a kiváló politikai beszédre emlékeztető felszólalásában. „Antidemokratikus az ellenzék távolmaradó pártjainak…..
A házelnök, a Fidesz-KDNP alaptörvény-javaslatának expozéjában kijelentette: "arra a hazugságra épült az úgynevezett rendszerváltozás rendszere, hogy lehet tisztességes, valódi kiegyezésnek számító kompromisszumot kötni olyanokkal, akik másokkal mindig is csak az erő…..
LelkiFirka Büféforradalom 2011.03.19 22:03:00
Öt hét büfézés az MSZP-s képviselők napi munkája? Az országgyűlés március 21. és április 18. között kizárólag az új alkotmánnyal foglalkozik, de a szocialisták már tavaly év végén bejelentették, hogy nem kívánnak részt venni az alkotmányozásban. A szocialista frakció…..
A Független Hírügynökség forrásai szerint egy forgalommal szemben haladó autó az M3-as autópályán szabályosan közlekedő autóval ütközött, majd nem sokkal később egy kisbusz is beléjük hajtott. A busz utasai nem sérültek meg, a karambolban a vétkes autó sofőrje - egy 51…..