Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kavix

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Tegnap éjjel rálőttek a Gyöngyöspata jobbikos polgármesterére, Juhász János Oszkárra, amint hivatalából a gépkocsija felé tartott. A rendőrség ma nagy erőkkel nyomoz. Helyszíni tudósítás...
Webisztán A Carnation új szájtja 2011.11.17 23:29:00
Talán az egyik legjobban sikerült - nem csak a dizájn, de a technikai megvalósítás szempontjából is - a Carnation új, 15 ezer sorból összevarrt html5 szájtja, a carnationgroup.com. Nagyon jó, hogy a technológiai igényesség mellett finoman illesztették a facebookos, twitteres…..
  Hiába no, az a jó a blogokban, hogy azonnal tudnak reagálni bizonyos eseményekre, nem úgy mint az a béna ómédia. Pláne, ha az ember első kézből értesül bizonyos dolgokról, mondjuk mert ott ül a szakmai zsűriben - mint én hétfő este a Média Építészeti Díjának…..
Egyetértek azokkal, akik szerint az iPhone 4S azoknak releváns lehetőség, akik első generációs okostelefonnal élnek együtt jelenleg. Az iPhone 3GS és a gyengébb, régebbi androidos felhasználóknak bizonyára érdekes opció lehet a 4S, még akkor is, ha tudják jól: jövőre már nem…..
Varánusz Free Gyurcsány! 2011.08.25 05:43:00
Új platform alakult a Demokratikus Chartán belül, a Free Feri. Nem csoda, lassan közeleg a szeptember és a Mentelmi Jog Visszavonásának Napja, mikor is a kormánypárt végre eldönti, lesz-e vér a pucájában kedvére tenni igazhitű híveinek, hülyét csinálni saját magából és…..
Kavix 2011.08.25 20:16:06
@Fabius: Tévedés. Nemcsak a gazdagok jártak jól az egy kulccsal. Ráadásul mindenki - még kormányon a cocik is, a szadiról nem is beszélve - belátták, hogy tarthatatlan az eddigi rendszer, ahol a minimálbéresek nem adóztak, amíg a kicsit is jobban keresőktől brutálisan elvették a lóvét.

A szegénynek nem attól lesz több, ha a többséget túladóztatják. Ez annak a baloldali filozófiának a része, amely egész kelet-európában szegénységhez vezetett. Itt a kérdés csak az volt, hogy ekkora bevételkiesést el tud-e viselni a behemót állam...
Felfokozott hangulatban várta tegnap Orbánisztán népe, hogy Kedves Vezetőjük szóljon hozzájuk a tévén keresztül. Legalább ő mondjon valami biztatót, ha már a szakértők a sajtóban hányni kezdték a földet a matolcsyzmusra. Mert az nem lehet, hogy léket kapott a Nemzeti…..
Amikor a Köztársasági Elnöki Hivatalban dolgoztam, volt egy nagyon egyszerű policy, amelyet nem is én találtam ki, megörököltem, de boldogan követtem. Ha az államfő beszédet mondott, azt mi magunk is rögzítettük, elkészítettük a szó szerinti átiratát, és amint tudtuk,…..
Kavix 2011.07.25 20:19:21
@nagy.okos.: Szánalmas vagy, valószínűleg szövegértési problémáid vannak.

Tisztelt blogíró: Mitől olyan tényező ez a tarjáni proli, hogy elolvasod az írását? Tóta keresztény-gyűlölete a legsötétebb komcsi butaságból táplálkozik. Röhögsz rajta v. sírsz? Azt már végképp nem értem, hogy elemzed is.
Kavix 2011.07.25 20:30:26
@Baltika07: Gyenge kettes ez a gondolatsorod. Az is csak azért, mert pár konkrétumot azért beleírtál. Egyébként meg butuska.
Akkor szeretem a politikusokat igazán, ha az álszent cukormáz leolvad róluk a nyári hőségben, és a lábuknál összegyűlt ragacsos dagonyában tapicskolnak önfeledten. Külön öröm, ha olyan ügyben teszik ezt, amiről nemrég még konzultáltak is velünk. Nemzetileg, ja.Az Orbán…..
Egy anekdota szerint a szocializmus idején Rákosi Mátyás pártfőtitkár megbízta Illyés Gyulát és Kodály Zoltánt egy másik, „szocialista” himnusz szerzésével, amely szerinte a címerhez hasonlóan, változtatásra szorult. Kodály Zoltán megjegyzése erre annyi volt: „Minek új?…..
Kavix 2011.06.17 21:57:52
@suhanyc: Jaj de jó ilyen maximalista lózungokra hivatkozva leszólni bármit. Athénnek, Rómának, Párizsnak, Prágának beugrik a zászlója? :) Arculatra tényleg szükség lenne, az eddigi szánalmas útvesztés után. Ennek első eleme lehet a címer után a zászló. Szerintem ebben a témában nagyon sok van, csak nyugodtan ki kell bontani. Az alap lerakásánál nem túl okos dolog az építmény designját hiányolni.
Kavix 2011.06.17 23:00:46
@Kandabula: Tudom nehéz felfogni hogy mi történik, ha súlyos amnéziában szenvedsz. Tehát nokiásdobozok, hunvaldok, mesterházyernők és hasonlók iparszerű, köztörvényes lopása. A libsi főpolgármester, helyettesei, főtanácsadója köztörvényes maffiája irányította a várost. Most megpróbálják újraszervezni a várost. Természetesen az adósságok még sokáig nyomni fogják a várost, ahogy a lerohadt bkv, közterületek, parkolás átszervezése sem megy gyorsan. A városfejlesztési politika helyetti városrombolásról ne is beszéljünk. Nem baj ha ezt te nem érted, a főváros többsége megválasztott egy új vezetést, akik az ígért programjukat hajtják végre. Lehet hogy te ahhoz a törpe kisebbséghez tartoztál akik elégedettek voltak, de mivel demokrata vagy (gondolom :) fogadd el hogy a város megújítására, ahogy Tarlós mondja az alapok lerakásával fog ez a négy év eltelni. :)
Kavix 2011.06.18 15:37:10
@Kandabula: Olyan unalmas demagógia ez, hogy "sok pénzbe kerül", hogy ezzel nincs kedvem vitatkozni. A másik, amit írsz, hogy nem történnek lényegi változások, hát annyit javasolnék, hogy olvasgasd egy kicsit a fővárosi határozatokat. Az egész gazdálkodást átszervezik. A felelősségi köröket rendezik. A város közlekedés szervezése is teljesen átalakult. Nem sorolom tovább. Ja még annyi, hogy készítik elő Bp közigazgatási átszervezését. Elég sokat vitatkoznak rajta. Csak szólok előre, hogy tudd min lehet majd felháborodni ősszel. Ja és a fontos, hogy nehogy tájékozódj mielőtt felháborodsz! :)
Ha esetleg valamelyik olvasónkban felmerül, hogy a kormány a Ténytárról másolja az Alkotmánybírósággal kapcsolatos politikáját, akkor biztosítani szeretnénk: nincs így. Bár hozzátesszük: lassan mi sem vagyunk biztosak ebben. Pár hete jelent csak meg  elemzésünk arról,…..
Olyasmiről írok most, aminek az igazságáról nem vagyok meggyőzve és meggyőződve. Gondolatkísérletként, elgondolkoztató felvetésként mégis izgalmas lehet; ha más miatt nem, azért biztosan, hogy cáfolata során összeszedjük az értelmes ellenérveket. A munkamegosztás a…..
Kavix 2011.06.16 17:40:52
@knausz: Hát ezek az emszpés, eszdéeszes tüntetések eléggé besültek. Hiába az Indexes főcím, Klubrádió és 168óra és a többi mozgósítása, csak kevés ember ült fel erre a hisztériakampányra. Látható az időközi válaztások eredményeiből, amiket magasan nyer sorozatban a Fidesz, hogy ez a maréknyi kisebbség láthatóan egyre agresszívebb, ahogy ürülnek a nokiásdobozok, de a választók elégedettek, hogy végre valakik elkezdtek kormányozni, rendbetenni a közös dolgainkat, leépiteni a fenntarthatatlant.
Kavix 2011.06.16 17:52:16
@tarackos: "- Az illető nem veszi figyelembe, demokrácia van, ami többek között a hatalommegosztásról szól nem pedig a hatalomkoncentrációról vagyis azt semmi sem indokolhatja..."

Demokráciában a nép dönt a hatalommegosztásról nem pedig önjelölt/bukott/szánalmas/liberális/publicista. Ezek alapján ebben a négy évben a Fidesz szabadkezet kapott. Akik ezt nem bírák felfogni, elfogadni hanem hőbörögnek pár százas tüntetésekre alapozva, azok szánalmasak.

"Az illető azzal sincs tisztában, hogy várat nem 4 év alatt építenek, vagyis nem Orbánnak fog sikerülni legfeljebb elkezdi végre, mert eddig csak ígérgetett..."

Az államcsőd szélén vette át Orbán az országot. Sokáig az is kérdés volt, hogy egyáltalán meglehet-e menteni még az országot. (lásd még Görögország) Most már valami elkezdődött. Láthatóan ennek a pénzes emberek örülnek legjobban, dehát ez érthető is.
Eléggé várom már ezt a termékfrissítést, nagyjából június elejére már számítottam az új MacBook Airekre, de eddig semmi. Most Ming-Chi Kuo elemző szerzett tudomást az új gépekről, ő úgy tudja, júniusra 380 ezer Sandy Bridge-dzsel szerelt Airt rendeltek gyártásra. Eközben a…..
Kavix 2011.06.16 14:08:36
@teh k0zi: Köszi, megnéztem. Most agyalok majd rajta. A munkámhoz win kell (meg jobban is tetszik), de az Alma designt nagyon bírom. Úgyhogy még egy hónapot kivárok, a nyaralás közben eldöntöm. :)
Kezdjük rögtön azzal, hogy leszögezzük: a Groupon alapítói az elmúlt évek egyik legnagyobb tréfájára készülnek a tőzsdei kibocsátással, nem számítva a tucatjával a Nasdaqra lépő kínai gagyikat. Hiába a nagy felhajtás, könnyen lehet, hogy a srácok elmérték a dolgot,…..
Az emberiség történelme megírható úgy is, mint folyamatos építkezések és folyamatos rombolások sorozata. Sokszor egyetlen ember élete is elegendő egy ilyen típusú tematizálásra, ha a kortársak számára ez még oly megdöbbentő is.   (Fotó: privátbankár) Orbán…..
 „Itt van május elseje,Énekszó és tánc köszöntse!Zeng és dalol az élet,Szállj csak, zeneszó, ének,Ébreszd fel a magyar népet!” Ma véget ért a 21 éves rémálom: vége van annak a csúnya, 1989 óta tartó kapitalizmusnak!Éljen május harmincadika! Sajnos nem…..
Kavix 2011.05.31 09:23:03
@bebe tv: Sajnállak. Ekkora káosszal a fejedben nehéz lehet élni.

A frusztrált ballib kommentelőknek mondanám, hogy a kormány támogatottsága stabil. (Sorra nyeri az időközi választásokat.) Forradalomról álmodozni most igazi bolsevik (kisebbségi) mentalitás. :)
Kavix 2011.05.31 11:31:05
@Kard: A legkiszolgáltatottabb rétegek helyzete érdemben nem változott az új adószabályokkal, míg a tehetősebbeké jelentősen javult. Ez az egy módja van, hogy a gazdaságban a vállalkozások elinduljanak. Ez tudja majd húzni felfelé a többit. Úgyhogy jó pályán van a gazdaságpolitika.
Proszektúra Madách a nekrofil 2011.05.23 19:04:00
A mai nap Pörzse Sándor az Országházban Alföldi Róbertnak azt a magatartását tette szóvá, hogy orális szexet kívánt egy jobbik közeli kísérleti tévé hölgyriporterénekPörzse a sajtóból már jól ismert azon esetről beszélt, amikor Alföldi a Nemzeti Színház előtt tartott…..
Kavix 2011.05.24 16:30:35
@szakállam titkára: Amióta a művészetet "emancipálták" sajnos a vásári stílust, éjszakai lokálok produkcióit nehéz kikerülni. Ráadásul a prolik kikövetelik ezeket, hisz ez a nívó szólítja meg őket. Lásd még Alekoszt...
Kavix 2011.05.24 16:37:45
@spinat: Tudod 18-karikás produkciókkal nem pusztán az a baj, hogy 16 éveseknek az arcukba nyomják, hanem akármilyen meglepő, sokan felnőtt korukban kerülik az ilyen "művészetet". Nem baj, ha nem érted. De fogadd el, hogy amióta a világ a világ, nagyon sokan szeretnének az ilyen (alpári) produkciók nélkül élni.
Kavix 2011.05.24 16:44:37
@lyesmith: Politika, azért mert közügy hogy mi folyik a Nemzetiben. :) Szerintem a választások után kellett volna minden olyan vezetőt leváltani, akivel az új hatalom nem kívánt együtt dolgozni. Ha akkor Alföldit nem tették/nem merték, elfogadták hogy képes vezetni a színházat, akkor most már max a darabját lehet közfelháborodás esetén regulázni.
w Télapó nem jött el 2011.05.23 06:45:00
Magyarországot, hála istennek vagy ellenlábasainak, javarészt elkerülte a kereszténységnek (vagy bármilyen vallásnak) a növényszintre butított, szó szerint értelmezős, ultrabigott változata. Az Egyesült Államokban domináns fetrengős-karizmatikus, a mindennapos csodákat hirdető…..
táj-kert "Időkapszulák"... 2011.05.20 00:30:00
Az egyik legszebb pesti "időkapszula": a Péterffy-palota. A városokat járva gyakran találkozhatunk "ottfelejtett házakkal", amik egy korábbi, gyakran egészen más léptékű beépítés maradványai-egyfajta időkapszulák. Ez a helyzet legtöbb esetben akkor jött…..
Lassacskán az is megfordul az ember fejében, hogy a Magyar Posta Zrt. tiltott állami támogatásának ötletes módját látjuk megvalósulni a permanens kormányzati levelezhetnék egyenként is néhány százmilliós megrendeléseinek sorozatával. Egy azonban bizonyos: Orbán Viktoréknak…..
Kavix 2011.05.02 12:34:51
@Kotkodus: Ezt a levelezősdit OV már ellenzékben százszor megígérte. A pol.marketingben egyébként nem új módszer, csak hazánkban az. Nevetséges ennyire begyöpösödöttnek lenni, ezen háborogni.

Állás abból lesz, ha hatékonyabban működik az állam, az eu-s pénzek nem 40cm-es kilátókra mennek, vagy kisebb lesz a korrupció, illetve helyes stratégia alapján politizálnak,... De nem ők adják a munkát, azt mindenkinek magának kell megtalálnia.

Megszorítások Bajnai alatt: Annyi volt a baj, hogy nem volt már mögötte társadalmi támogatás, így új struktúrákat nem tudott építeni, pusztán időhúzás volt. Meg pindurka probléma volt vele, hogy míg 2008 nyarán OV már közelgő világválságról beszélt, Bajnai még év vége felé is azt mondta: "minket nem érint" - ennyit a két politikus különbségéről. Ha a szocik átadták volna hamarabb a hatalmat, akkor jobb pozícióból indult volna ez az új rezsim, az ország.

@Zébácsi Hagyjuk. Kritizálj tovább, demokrácia van! :)
Kavix 2011.05.02 12:35:34
@Mad Mind: Csak az eredmény számít, a többi az kommentár. Mint fociban. ;)
Orbánné Vica Heller Ágnesnek írt húsvétra. Az ablakpucolásból megmaradt magyar hírlapot olvasgatta otthon, amit a Turul társasházból hozott magával, ahol tavaszi nagytakarítani volt. Heller Ágnest jól ismerte a család, a márciusi Millán is látta egy plakáton a hatalmas…..
Kavix 2011.05.02 08:30:47
@Bólya: Heller is elismerte, hogy az utolsó oldalt ő írta. Olvasd el és látod milyen jellemtelen nő. Az ilyeneknek most a demokráciában illene kussolniuk. Nincs ezen mit mentegetni.

@waszabi Olvasd el Heller levelét és láthatod, hogy ez a nő mennyit dolgozott a diktatúráért. A "napi pártmunkán felül" is felajánlotta, hogy mindent megtesz/megír/átír csak hogy jó komcsi legyen. Felajánlotta hogy saját tudományos munkáinak is megírja a cáfolatát, csakhogy a párt szekerét tolja. Nem véletlen, hogy ma is Gyurcsány, Horn és a többi még élő komcsi pártja mellett áll.
Nem vesz el egyetlen parkoló helyet sem az autók elől a függőleges kerékpártároló. Az amerikai ötlet előnye az is, hogy a működtetéséhez nincs szükség külső energiaforrásra, és még fel is dobja az épületek kopár falait. A New York-i székhelyű Manifesto Architecture…..