Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vkaresz6

3 bejegyzést írt és 413 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet finomkodni, lehet kertelni, de keleti szomszédunk, Ukrajnai gyakorlatilag háborúban áll Oroszországgal. Márpedig egy ilyen háború a legkomolyabb európai konfliktus nagyon régóta: az egész világ feszült figyelemmel kíséri, hogy mi lesz a vége ennek az egésznek. És bizony, ha…..
Silver Fox Nem lesz elég diplomás 2014.05.12 12:09:39
Egy felmérés arra figyelmeztetett, hogy 2020-ra nem lesz elég diplomás Magyarországon. A tendencia máris megmutatkozik: jelenleg csaknem félmillióval több középfokú végzettséggel rendelkezővel van több a piacon, a magasan képzettekből viszont komoly hiány mutatkozik. Ez akkor…..
vkaresz6 2014.05.14 07:00:59
@Nzoltan: kár hogy mi ezt nem érezzük.:( ( ma is aktív vállalkozás)
vkaresz6 2014.05.14 07:11:52
@Pipas: És el tudod képzelni mi történne ha az irodalom vagy történelem órák kárára elkezdenél matekot informatikát vagy mondjuk kémiát tanítani? Szerintem kitörne a nemzetvédő fülkeforradalom újra. Ott kell kezdeni hogy reáltárgyak dominálják az oktatást.
Szépen beledurrantott a nulláslisztbe pár hete egy brit lap, amikor világgá kürtölte, hogy a Wizz Air egyik London-Budapest járatának 293 próbálkozás közül egyszer sem sikerült késés nélkül elindulnia. A magyar sajtó ahogy kell, felkapta a hírt, a légitársaság pedig kissé…..
Balról A politikai korrektségről 2013.11.24 13:13:52
A politikai korrektséggel kapcsolatban két tévhit erősödött meg nagyon az elmúlt években, egymástól sem függetlenül. Az első, hogy a politikailag korrekt vélemény- és szemléletformálás valamiféle úri hóbort, amivel a jólétükben unatkozó svédek szórakoznak. A második…..
Az LMP öt módosító javaslattal 500 milliárd forintot csoportosítana át a 2014-es költségvetésben. Mi elvennénk a kormánytól minden olyan forintot, amit egyéni rögeszmékre, a barátok zsebeinek kitömésére és a választók agyzsibbasztására kívánnak…..
Balról A parlament szégyene 2013.11.06 08:09:35
Balogh József korábbi fideszes parlamenti képviselőnek természetesen a „vak komondoros” hazugság után kellett volna – ha máshogy nem megy, Orbán Viktor felszólítására – lemondania mandátumáról. Az élettársát brutálisan megverő Balogh azonban továbbra is országgyűlési…..
A rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte és gyanúsítottként hallgatta ki F. Lulut(2). V.Jánosné rendőrségi szóvivő a sajtótájékoztatón elmondta hogy a gyanúsított megharapta L. Renátót a helyi roma kisebség képviselőjét mikor megakarta dézsmálni az október 23. át…..
A rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte és gyanúsítottként hallgatta ki F. Lulut(2). V.Jánosné rendőrségi szóvivő a sajtótájékoztatón elmondta hogy a gyanúsított megharapta L. Renátót a helyi roma kisebség képviselőjét mikor megakarta dézsmálni az október 23. át…..
Nem vagyok rosszindulatú, így nem feltételezem, hogy Bíró Zoltán, a trafikmutyi-ügyi népszavazás kiagyalója, vagy legalábbis aki a nevét adta hozzá, fideszes ügynök lenne, aki éppen a trafikmutyi legitimizálásán dolgozik. Maximálisan hajlandó vagyok elhinni, hogy ez az úriember…..
13 milliárd dolláros bírságot fizet a JPMorgan. Nahát & ejnye. Rekordösszegű, 13 milliárd dolláros peren kívüli bírságban egyezett meg a JPMorgan Chase & Co pénzügyi szolgáltató az amerikai igazságügy-minisztériummal - jelentette a Reuters hírügynökség, meg nem…..
vkaresz6 2013.10.21 20:47:23
@Lucky Larry Silverstein: 13mrd dolláról nem gondolnám hogy hatástalan. Bevallom őszintén nem kezdtem el számolgatni de 100.000 nekem jelentős de nem megfizethetetlen tétel egy bank meg bekönyveli a "113 = 115 forintos" tételek közé és nem foglalkozik vele. 13 milliárd dollár ehhez képest röhejesen magas és még a gp morgan is megérzi. (a felét elviszi a jogi célra félretett összegnek, kérdés az mire tették félre a másik felét (mert ne legyünk naívak ezt is számolják)). Csak hogy miről beszélek: a bankok tőkéjének % á ban számoljuk a bírságot ne pedig ft ban.

És csak hogy tisztán lássatok. Nállam nagyobb liberális kommunistát keresve sem lehetne találni bankadó rezsicsökkentés meg mindenellenes vagyok de aki a profitját tízmilliárdokban számolja nem büntethető 100.000 es kategóriában mer nevet egy jót és csinálja tovább (ha elég irónia van benne megkérdezi hogy lehet e előfizetést kötni).

A két büntetés még nagyságrendileg sem összehasonlítható míg 100.000ft ot te is kifizetsz egy bank meg ezt az összeget körberöhögi 13 milliárd dollárral alígha ez a helyzet.
Egervári Sándor lemondott, de ez nem oldja meg azt a felfogást, ami megteremtette a "szerethető válogatottat" vagy, ami egy nem létező bajnokság nem létező nézőinek stadionokat építene iszonyatosan sok pénzből csak azért, mert szeretjük a focit. Ugyanis ebből nem lesz magyar…..
vkaresz6 2013.10.12 01:44:06
@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Ha őszinte akarok lenni szívemből szóltál, ha realista akarok lenni (mint hithű liberális kommunista) had hívjam fel a figyelmedet arra hogy elképesztő mértékű pénzt költünk stadionokra. Őszintén. Tényleg kell? (Lenne sokkal jobb helye? akár csak simán beleverni a gazdaságba? Nem vagyok benne biztos hogy amit írtál komoly vagy cinizmus de ez olyan mértékű tétel amit megszorítócsomagokban mérünk)
ProgBlog A birodalom védelme 2013.10.03 22:55:32
„No person shall by word of mouth or in writing spread reports likely to cause disaffection or alarm among any of His Majesty's forces or among the civilian population.” („Senkinek sem szabad sem szóban, sem írásban olyan híreszteléseket terjeszteni, amely elégedetlenséget vagy…..
vkaresz6 2013.10.04 19:32:38
@unionista: Orbánt sehonnan nem fogják megbuktatni. következő választással a bal oldal akkor hirdethetne győzelmet ha egy értelmetlen ostoba rasszista bagázzsal koalícióra kényszeríti őket. (ha egyáltalán a jobbik hajlandó lenne erre ezzel még ostobábbnak tüntetve fel magát)

Igaza van orbánnak. Új rendszerváltás kell. Le kell rombolni a megmaradt komunista bástyákat. És a fanatikus fideszeseknek is el kell ismerni azt hogy a legnagyobb megmaradt bástya a mai képviselői gárda. Ezek az emberek nem (fideszes szóval élve) nemzetiek pláne nem magyarok. Ők a rendszerváltás hősei akik miután véghezvitték tettüket beültek a bársonyszékbe és azóta sem keltek fel onnan, nem jártak az igazi magyaroszágban nem tudnak róla semmit. Orbánnak egy olyan lehetősége volt ami 100 évente adatik meg 1 embernek. Átszervezhette volna az országot majd felállhatott volna hogy jöjjön a következő generáció aki jobban érti a mai folyamatokat és úgy kerülhetett volna be a történelemkönyvekbe mint egy hős. Ezt a lehetőséget ellenben a saját hatalmának bebetonozására használta. Ez egy személyes tragédiája orbánnak és katasztrófája a nemzetnek.

Őszintén megmondom baloldalinak érzem magam a legutóbbi választásokon pedig a fideszre szavaztam. A döntésemet utólag sem változtatnám meg de mélységesen csalódtam. Tudatosan szavaztam arra hogy kerüljön történelmi lehetőség a fidesz kezébe és mélységesen csalódtam.

"A rezsi a hittől akarattól és támogatottságtól csökken"
Ez a jeles hagyomány még államalapító szent István királyunk idején honosodott meg hazánkban ám akkor még születésnapi utó-mulatságnak hívták. Az emberek lényegében összeültek a buli utáni hétfőn  1-2 üveg vodka társaságában és a szülinapi mulatozásból…..
„...ha így folytatjuk, akkor Magyarország következő miniszterelnökét nem Bajnai Gordonnak vagy Mesterházy Attilának, hanem Orbán Viktornak fogják hívni. (...) Nem magamnak keresek színpadot, tudok magamnak ácsolni. (…) Az a kérdés, hogy képesek vagyunk-e a következő választás…..
A fotóshamisítás régi szép hagyományokra tekint vissza a politikában, és gyakorlatilag egyidős a fényképezéssel. Sorozatossá alighanem a sztálini Szovjetunióban vált, de ma is szép számmal találhatunk rá példát. Válogatásunk természetesen a teljesség igénye nélkül…..
vkaresz6 2013.08.29 19:01:04
@Püspök utcai gombaszedő: A post végéig erre vártam én is.XD
A napokban már (!) kézhez is kapták az idén frissen és sikeresen érettségizők aka választásra immár hivatalosan is jogosult (18 évesek) kisfelnőttek Orbán Viktor „személyes” üdvözlőlevelét és egy-egy könyvet ajándékba, melyet önszántából egyikük sem vett volna meg,…..
vkaresz6 2013.08.27 19:29:31
Nem gondolom hogy ez egy rossz gesztus volt. Politikai töltete alig (jövőre már el is vesztik a könyvet nem hogy ez alapján szavazzanak). Egy sima gesztus ami a költségvetés szempontjából egészen bagatel összegből kijött.
Ha mindenáron beleakarok kötni a kor elvárásai alapján akkor kapjanak egy e-book ot egy pen drive on. Én örültem volna neki, nem jelentett volna politikai stimulust, kitettem volna a polcra dísznek pár év alatt meg elveszett volna.

Mostanában ez a sokadik kommentem emit a baloldal ellen írok baloldaliként. Ennek 2 fő oka van: Elsősorban eddig is idegesítettek az olyan posztok amik úgy ekézik a fideszt hogy a téma alapvetően csak egy vallásos fideszhívőhöz hasonló logikával védhetők. (amit a fidesz csinál csak szar lehet amit a baloldal meg csak jó)

Döbbenet. Egy nyamvadt kormányváltással sem változna ez az ország semmit mert az emberek túlnyomó többsége egységsugarú. Borzasztóan primitív gondolkodású, amit a másik oldal csinál az rossz. Én meg aztán rohadtul tudom.

Legyünk már különbek a fidesz ultráknál és legalább aki tisztes "liberálbolseviknek" tartja magát erőltesse meg magát és tessék gondolkodni.

Tudom hogy nem egyszerű de olvasni olvasni olvasni több oldalról gazdasági témában is és ha egy kifejezést nem értek akkor minimum wikipédia.

Hányingerem van ettől a nyamvadt kritikátlanságtól. Se a jobb se a baloldal rohadtul nem tud semmit kitenni a kirakatba. A baloldal talán annyival van jobb helyzetben hogy a pillanatnyi gárda az összeomlás szélén táncol és látom az esélyét hogy szétesik az egész és akkor talán normális emberek váltják őket. A jobboldal még él. Nekik ha nem is jövőre de 1-2 választás után meg kell küzdeniük a saját Gyurcsányukkal.
Vajon hány olyan nemzeti dohányboltos van ma hazánkban, aki komolyan hiszi azt, hogy az elkövetkező 20 évben tuti az övé az évszázad trafikbizniszének egy szelete? Mert ugyebár jelenleg az állam (és a kormány, azaz a kormányzó párt) foggal-körömmel védi híveit, és mindent…..
vkaresz6 2013.08.26 23:38:10
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "A szocik hány törvényt hoztak (százalékosan) egyéni indítvány formájában, órák alatt? " Jó lehet lassan fideszesnek fogok tűnni XD de vállalom.
Igazából nem ebben látom a különbséget.
Amit szívből gyűlölök az az egypártrendszerhez hasonló kormányzás. A kormány mond 1 et az ellenzék törvényszerűen -1 et és a kormány akarata teljesül. A parlamenti viták nevetségesek a kommunikáció pedig kimerül a propagandában.
Ez a fidesz és mszp kormánynak is alapvető hibája.

A különbség abban rejlik hogy míg a szociknak is volt 2/3 a (vagy valami hasonló), sokkal visszafogottabbak voltak. Nem "úthenger" módjára politizáltak, az egész sokkal visszafogottabb "demokratikusabb" volt.

A fidesz-től mit látunk? Mindent izomból. Ha alkotmány ellenes akkor beleírjuk az alkotmányba. Gránitszilárdságú de csak miután lezajlott a fülkeforradalom. Ha törvény ellenes az ötlet, sebaj azokon akár 1-2 napon belül is módosíthatunk.

Ez a stílus taszít, nem mellesleg kontatraproduktív is mert kizárja a vita legminimálisabb lehetőségét is különösen egy olyan pártban (nem az ország felé csak befelé esetleg a "fidesz ultrák felé")ami még a személyi kultusz jegyeit is mutatják.

A fidesz egy undorító és veszélyes párt (kb a szélső balra sorolandó) de nem látom hogy egy centivel is előrébb lennénk akár az mszp vel akár az együttel. A többiről ne is beszéljünk.
vkaresz6 2013.08.27 07:50:31
@Franzi: Ezeket a családokat kárpótolni kell méghozzá busásan, de lásd azt is milyen precedenst teremtene egy ilyen nyiti csuki játékba belemenni. Tényleg meg akarjuk honosítani azt a hagyományt hogy az egyik oldal híveinek egy része kormányváltáskor hagyományosan tönkremegy?
Olyat lehet csinálni pl hogy senki sem birtokolhat 4 nél több koncessziót. Ami marad azt viszont nem lenne szerencsés bántani.
vkaresz6 2013.08.27 08:07:57
@Bretschneider detektív: Így van sok minden megtörténhet de te akarsz még egy ilyen 20 évet?
A Némó nyomában című népszerű mesefilmben szerepel egy doktorhal, Szenilla, aki elfelejt mindent, ami három percnél korábban történt, és emiatt mulatságos bonyodalmakba keveredik. A valóságban közel sem ennyire mulatságos folyamatos rövid távú emlékezetvesztést a pszichiátria…..
vkaresz6 2013.08.23 23:02:59
@MetroGoldwinMayer: Az államosításokért. (pl manyuup, újabban takszöv, mol stb) A munka törvénykönyvét pedig kapitalizálta ami elsősorban a személytelen nagy/középvállalatoknak előny. A családi vállalkozások nem szívesen rúgják ki a "julcsit".Törvényeket írnak át visszamenőleg, nem kisebb hanem nagyobb államot építenek, ne magadra számíts hanem viktorra, stb. El kell ismernem magyarországon nem létezik a konkrét bal és jobb oldal. A baloldal valamiféle extrém liberális borzalom ahol a nagytőke mindenek felett áll, A jobboldal pedig sokkal inkább hasonlít egy kommunista diktatúrára ahol az állam szava mindenek felett áll, visszamenőlegesen módosítanak szerződéseket, és úgy általában ha az államnak nem tetszik komoly veszélyben érezhetred bármiféle tulajdonod.

Had legyek egy kicsit liberális kommunista: A megmentés akkor megmentés ha az én cégem túlél miatta. Nem akkor ha jelképes plusz összeget kap cserébe huszonmilliós számlát kell kifizetnie.

Igazából ha totál őszinte akarok lenni, jelentősen emelkedtek a kisebb adóink mint kis családi vállalkozás, jártak kedvezmények is, illetve egy "megmentési kísérlet" ami miatt csak azért nem mentünk csődbe mert eladtuk az örökségünket. Én egyetlen dolgot akarok. Se bajnait, se orbánt, azt akarom hogy hagyjanak békén... Unni akarom a politikát.
vkaresz6 2013.08.23 23:15:39
@MetroGoldwinMayer: A munka törvénykönyvének kapitalizálása pedig az a téma ami miatt nem szeretnék beszólni mert látom az előnyeit azok számára akik a leg hátrányosabb helyzetűek a munkaerőpiacon.
vkaresz6 2013.08.23 23:30:01
@MetroGoldwinMayer: A postod második fele ok. Tényleg nem létezik tiszta bal és jobboldal ebből a szempontból én is demagóg voltam elismerem. Az államadósság elleni küzdelmet nem ismerem el de tény hogy az államháztartási deficittel tudtak mit kezdeni.

Had végezzem az első bekezdéseddelm ami problémás. Nem azt mondom hogy nincs igazad hanem azt hogy a kérdés komplex és problémás. Lényeg az hogy a régi modell sokba került... Nagyon... Ellenben átvezet oda hogy maga a nyugdíjrendszer fenntartható lesz. Én engedtem a fideszes zsarolásnak, akkor is és most is biztos vagyok benne hogy nekem nem lesz nyugdíjam... Semennyi... És nem Viktor miatt hanem mert a feltételei röhejesek lennének.

Hányan kaptak pénzt a manyup államosítás után? Akkor mit is tőzsdéztek el?

A saját számból hangzott el: "Államosítsák, ok", még alá is írom, de mondják ki hogy "sorry" magyarország ma nem képes ezt a rendszert finandzírozni. Ha ezt megteszik nem hőbörgök simán csöndben maradok és vigyék a kötelező manyup ot. De könyörgöm ne alázzanak meg azzal hogy ezt én még megmentésként kell hogy konstatáljam.
A magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok – akik közé jellemzően a határon túli külhoni magyarok tartoznak – levélszavazása súlyos dilemmákat vet fel. Az eljárás ugyanis számos kiskaput rejt magában. A postai út bizonytalansága mellett ilyen a…..
vkaresz6 2013.08.22 16:16:31
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Más az ha mondjuk 30 éves korodig itt élsz majd kimész a németekhez szerzel állampolgárságot közben szavazol itthon is akkor is ha már nincs itt lakásod. Alapvetően ismered a magyar helyzetet követed az eseményeket ismered a pártokat vezető politikusokat stb. De már az ilyen ember képe is torzulhat mert a hatások nem érik közvetlenül és sokkal könyebben benyalja azokat a demagóg lózungokat amik egy itt élőnek röhejesnek hathatnak.

Ugyanakkor egy határontúli magyar sosem élt itt nem tudja milyen állapotok uralkodnak, jó eséllyel elég neki hogy az őt rabló politikusok napi szemetével lépést tartson nem kell neki még a ner sikerekkel is törődni. Az egyetlen őt közvetlenül is érintő magyar politikai esemény hogy míg az mszp népszavaztatott az állampolgárságuk ellen addig a fidesz megadta azt. Majd elmegy és ez alapján szavaz.

Míg nekünk trafikok, nyugdíjrablás, folyamatosan mindenhonnan ömlő demagógia, vagy másik oldalról nokiásdobozok, agyatlan privatizálás, esetleg Gyurcsány rózsaszín ingben lebeg a szemünk előtt.
A "kié legyen a kormáynrúd a gyorsnaszádon" kérdést egy teljesen más szempontrendszer szerint közelíted.

Amúgy engem igenis zavar hogy olyanok is dönthetnek az egész országot rendkívül súlyosan érintő kérdésekben akik adott esetben még nem is jártak az ország határain belül.
vkaresz6 2013.08.22 16:27:18
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Így van. De itthon érzed a politikát. Kint érteni is kell hozzá hogy megfontolt döntést hozz.

Amúgy kötve hinném hogy a Fidesz közvetlen csalásra vetemedne. Ennél tudnak ők jobbat is. Szóval alapvetően a leveles szavazással nincs bajom.
Mai hír, hogy az MNB 3,5 millió forintot fizet ki az új logója tervezéséért. A cikkből kiderül, hogy a mostani "új" logó az eredeti 1924-es áttervezett változata. Mennyire is kellett azt átterveztetni? A bal oldalon a régi logó látható, egy 1930-as évekbeli MNB elnöki…..
vkaresz6 2013.08.21 22:43:28
(mielőtt bárki liberális kommunistának hív) nézze meg az előző kommentjeimet. Az vagyok.:) De tény hogy ennek a témának a kapcsán jöttem rá hogy "jééé tényleg ez az mnb logója? azt hittem valami közgép vagy hasonló... (egyébként tényleg)" Tervezzék át. ennyiért meg pláne. mit bánom én csak legyen kiszámíthatóbb az életem...(mint vállalkozó). Legyünk már képesek komplex módon gondolkodni. Nem túl nagy elvárás Semmi nem fekete és fehér. Az egész ország legnagyobb rákfenéje a fekete fehér gondolkodás. Árnyalatok is léteznek. Aki nem fideszes nem feltétlen kommunista a kommunista pedig nem mszp-s hanem jelenlegi felfogás szerint a liberálisnak egy enyhébb ága,. Tessék olvasni (ellenzéit és kormánypártit IS) tessék tályékozódni és komplex véleményt alkotni ami túlmutat a hír tv-n vagy az atv-n. Orbán nem az atyaúristen ahogy bajnai sem a messiás. A fidesz céljai többé kevésbé megvalósíthatóak de ahhoz konkrét megszorítások kellenek értelmes gazdaságpolitika és sokkal sokkal kevesebb nacionalizmus. Az mszp nézőpontjából meg... had fogalmazzak úgy hogy sokkal kevesebb mutyi igazából egy logikus igazságos rendszert szeretnék ahol relative nagyobb állam létezik miközben szigorú de sokkal kevésbé korlátozó szabályokkal tartja kordában a nagytőkét. (pl vigye a mávot de egybe ne csak a nyereséges részét) Rohadtul elegem van a sablon 1 bit értékű véleményektől. A fideszes náci a szoci meg kommunista. Ez baromság és egy centit sem visz előre. Tessék gondolkodni rajtatok múlik.
vkaresz6 2013.08.21 22:45:49
@vkaresz6: A tisztánlátás végett erősen "liberális kommunistának" érzem maga. :) de a jó isten mentsen meg még egy mszp től pláne egy szdsz től.
vkaresz6 2013.08.21 22:51:57
@cellular: A pálcikás logót kis csilliószor láttam, ismertem de egy mostani cikkben döbbentem rá hogy ez az mnb logója. Szerintem jellegtelen és különösen az előző árával összemérve megérte ennyi egy jellemzőbb logóért akkor is ha az a kommancs időkre hajaz. Nekem jobban tetszik. De vitát nem nyitnék mert a kérdés és a rá fordított összeg bagatel. :)
„Keresztényüldözés!”, „vidékrombolás”... Nagyjából így kommentálná az ellenzékbe szoruló Fidesz 2014 nyarán a nemrég napvilágot látott – 2013-as – felsőoktatási felvételi statisztikát. Most hagyjuk a szokásos ellenzéki szöveget! „Támadás a tudástársadalom…..
vkaresz6 2013.08.16 23:34:18
@e_gabor:
1: Kezdjem azzal amiben igazad van. A jogász/közgazdász mintám mind kapott állást már más kérdés hogy kiegészítő diplomát kellett hozzá szerezni ami kicsit árnyalja a képet. Lett egy közgazdász informatikus és egy (valamiféle környezet szakértő) jogi diplomával. Teljesen más kérdés a média szakot végzett ismerősöm akinek semmi esélye nincs semmiféle szakmai állásra(ez egy egészen más kategória).
2: Bérelőnyt az szerezhet ezeken a területeken aki kiemelkedően intelligens rendkívül szorgalmas és az életét áldozza a munkájáért. Vagyis az előző kategória aki hajlandó a jogi egyetem után még egyet elvégezni. Egy natúr jogi vagy közgáz diplomával semmire sem mész akár hol végezted.
Hatalamsat kel teljesíteni hogy ezeken a területeken állást kapj...

Míg (szintén pozitív példa és elképesztően tiszteletre méltó) ismerek olyat is aki szakmunkás autószerelő és jobban él mint az előző kettő együtt de autószerelőként nem rohad le a keze ha vasárnap kell dolgozni míg a konkurencia a picsába küld el minket ha péntek dél után merünk odaszólni.

Tényleg komplex kérdés és képezheti vita tárgyát de alapvetően saját tapasztalataim alapján nem tenne rosszat a jogász/közgazdászoknak ha a számukat csökkentik. Egy szakmunkás semmivel sem ér kevesebbet sőt!! Egy ügyes szakmunkás erőlködés nélkül többet kereshet mint egy sztár egyetemen végzett munkanélküli közgazdász.