Regisztráció Blogot indítok
Adatok
H0lyhead

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elkezdődött hát ismét. A 14 éve létező Totalcar tévéműsorának új évadja. Nagyon kimerítő tavaszunk volt, de a műsor - remélhetőleg - magáért beszél majd. Fogadjátok szeretettel! ..
Megint egy durva hullámvölgyben van a blog, Stökinél megvan a gyerek, én simán csak lusta vagyok, a többiek meg szerintem azt sem tudják, mi az indapassos jelszavuk. A lényeg azonban, hogy a Microsoft bejelentette az új Xboxot, és bár a PS4 esetén még volt kedvem arról írni, mennyire…..
H0lyhead 2013.05.23 13:21:48
Úgyis agyonver a hőzöngők hada, de nekem igenis tetszik az új xbox.

A (valószínűleg) meglehetősen szűk látókörű kockák mémes és hasonló trollkodásai elöntötték a netet ez igaz, viszont szerintem manapság nem csak ezen az egy piacon kellene gondolkodni. Én hardcore gamernek tartom magam, aki MINDEMELLETT imádja az NFL-t, az NBA-t, a NASCAR-t, és még rengeteg sportot, aminek a közvetítését átemelik a boxba. Nekem tetszik, hogy a játékkonzolommal együtt gyakorlatilag veszek egy okostévét is, hiszen a box gyakorlatilag upgradeli az otthoni csöves Orion-t is. Nekem tetszik, hogy a jól bevált dolgok megmaradtak: a kontroller a régi, a Live gyakorlatilag a régi, minden amit megszoktunk nagyjából úgy marad, csak szebb, gyorsabb, okosabb. Nyilván ha megmarad a "classic" kontroller, akkor a hangirányítás csak opció lesz, ennél fogva nem sajnálom ha nem lesz tökéletes, ha mégis az lesz, akkor meg hurrá, szerintem a joy-t még jól is kiegészítheti. Tetszik a retro forma, mert tbh. én mindent imádok ami retro, mert sajnos gyakran eszembe jut, hogy minden jobb volt. Nem is értem, hogy egy konzervatív kinézet, hogy verheti ki a biztosítékot az elvileg "konzervatív" gamereknél. A beépített skype is bejön, amennyiben a MS nem baszarintja el a minőségét.

Az egyetlen dolog ami nem tetszik az a beépített kinectben rejlő jogvédelmi problémák. A minap olvastam egy cikket, hogy milyen "easy-cake" is feltörni egy webcamot a hozzáértőknek, hát kicsit tartanék tőle, hogy valami anonymus arc lestreameli a kanapés numerámat a barátnőmmel.

Ezt az egy dolgot leszámítva nekem minden változás bejött, és ha kicsit levesszük a szemellenzőt, könnyű észrevenni mennyi lábon áll ez a konzol, amiből a játék csak egyetlen szegmens. Hazánkban nem biztos, de nemzetközileg és az USA-ban meglesz a közönsége a közvetítéseknek, a skype-os meccsnézésnek, stb. Arról, hogy nálunk a lakosság 90%-a azt se tudja, hogy mi az az NFL, azért már ne az MS legyen a hibás. És ha a játék PONT olyan jó lesz mint eddig, akkor kit zavar a sok egyéb funkció? Szerintem ha már az előző generáció is tudott HD-t a 120 centis plazmán, akkor itt már nem nagyon van hova fejlődni. Engem fikarcnyit sem érdekel, hogy 4k vagy HD, 2 méterről már úgysem látszik a különbség. Ha hozza az x360 minőségét, akkor én már elégedett leszek. Márpedig a specifikációk kb. kétszer erősebbek.

Mindez azonban semmit nem számít, mert úgyse lesz rá pénzem...
Valami furcsa előérzet miatt nem néztem meg múlt héten a Sony nagy csinnadrattával bejelentett bejelentését, pedig azt ígérték, hogy megmutatják a jövőt. Kicsit furcsa ez, tekintve, hogy az aktuális konzolgenerációban épp ők voltak azok, akik annyira meg akarták mutatni, hogy…..
IDDQD Közösség elleni izgatás 2013.01.11 13:57:03
Kedves olvasók! Veszélyes dolog jön, aki nincs oda az ötletért, hogy kommandósok törjék rá az ajtót, az jobb, ha most elnavigál valahova máshova. A velem maradó tökös legények (és az amúgy sem széles női közönség tagjai) először is tekintsék meg ezt a videót: Hagyok…..
H0lyhead 2013.01.13 00:44:38
Óh, nincs fél éve, hogy elolvastam W. Gibson "Sprawl-trilógiáját", a "Count Zero" volt talán az eddigi legjobb könyvélményem.

Tiszta szerencse, mert ennek fényében ma már egészen másképp nézek egy ilyen teaser-t, mint előtte tettem volna.

Elég rendesen ömlik a hangulat a képekből, ilyenkor mindig szurkol az ember, hogy normális történetet, rendes irányítást és minden mást építsenek az ötlet köré, mert ha így lesz, akkor ütni fog.

u.i:

@molnibalage: Off komment, de érdekelne: Te a HTKA-s molnibalage vagy, aki az F-15 cikk írója? Nem gondoltam, hogy van rajtam kívül olyan ember, akinek ennyire szerteágazó az érdeklődési köre. :)

@Felsmukk: Te pedig még mindig Hatba vagy az SWC-ről igaz? Imádom, hogy még az interneten is mindenhol ismerősökbe botlik az ember. :)
No, hát kicsit elhúzódott az ünnepi kajakóma, még múlt évben meg akartuk kezdeni a nagy sikerű „év izéi” sorozatot, de talán még most sem késő. Kezdetnek jöjjenek 2012 legjobb/legviccesebb keresőszavai. Csináltunk ilyet tavaly és tavalyelőtt is, és az akkori posztjainkban…..
Összességében nekem nincsenek illúzióim a nőknek a játékvilágban betöltött szerepéről, például ezért is indítottam annak idején a heti játékcsaj rovatot. Azt sem gondolom, hogy a játékokban megjelenített erőszaknak jelentősége lenne az elszaporodónak mondott erőszakos…..
IDDQD Gary Oldman elmondja 2012.01.05 18:20:00
Gary Oldman nagyszerű színész, az alábbi videóban épp az egyik közelmúltbéli, fontos szerepéről beszél: ő volt Viktor Reznov a Call of Duty: Black Opsban, illetve a Call of Duty: World at Warban (meg egyébként számos egyéb játékban is hallhattuk, mint a True…..
IDDQD Légy ember, maradj ember 2011.07.21 19:17:00
A Deus Ex Human Revolution az a játék, aminél rendszeresen kivételt teszünk egyik alapelvünk alól, miszerint az IDDQD-n az nem hír, hogy X játékhoz kijött egy új trailer. A legújabb előzetes élőszereplős, és konkrétan kettéhugyozza a hollywoodi film- és tévésorozat-trailerek…..
TEPCO Tepco kamera Tepco fotók  NISA MEXT JAIF Fukushima pref. IAEA WHO IAEA Briefings   NHK Nikkei Kyodo Tepco beszámolók Tepco handout-ok  OAH OKF OSSKI NEI…..
H0lyhead 2011.03.16 01:26:36
Bocsi a dupláért, ígérem mára befejezem, de még hozzátenném, hogy mindezen szerencsétlenségek ellenére sem tartom rossz útnak az atomenergiát. Sajnos egyenlőre nincs jobb módszer ennél az energia termelésre. Nem lehet az összes energiát a szél és napenergiával fedezni, nem lenne elég hely annyi szélerőművet létrehozni, amennyi pótolná a kiesett atomerőműveket, ez elég logikus. Azt is megfigyelhetjük, hogy 20 (csak20) év alatt is mennyit fejlődött az atomenergia, hiszen úgy olvastam, hogy a Csernobil óta hozott változtatásoknak köszönhetően, ez a mostani krízis a legrosszabb esetben sem lesz fele annyira környezetkárosító sem, mint a Csernobili. És persze még ez is csak 2. generációs erőmű...hamarosan jönnek a 3. és 4. generációs reaktorok, amik még ennél is jobbak/biztonságosabbak. És akkor a fúziót ne is említsük, ami szerintem jobb esetben talán 50 éven belül piaci áramot termelhet, nulla káros-anyag kibocsátással, végtelen üzemanyagforrással, már ha bebizonyosodik, hogy lehetséges. Az a szomorú, hogy amikor egy ilyen katasztrófa történik az emberek elkezdenek ész nélkül tiltakozni minden ellen, anélkül, hogy legalább egy minimálisat utánaolvasnának annak, hogy mi is az pontosan ami ellen tiltakoznak, és hogy mivel lehetne pótolni. Szerintem inkább az atom mint az olaj- és szénerőművek...

Csak ennyit szerettem volna mondani, valamint azt, hogy nagyon jó, ilyen témában is találhatunk ilyen profi magyar nyelvű honlapokat a neten, ráadásul a laikusok számára is érthető formában, ez igazán jó dolog. Így bárki tájékozódhat, ha akar. Sok kitartást kívánok a blog fenntartásához, az biztos, hogy velem már egy új olvasóra tettetek szert, még ha sajnos egy ilyen szomorú szerencsétlenség apropóján is. -holy-
H0lyhead 2011.03.17 21:59:05
@beleduma: Én ma hasonlón gondolkodtam, csak kicsit másképpen. Ugye az egész baj abból származott, hogy az emergency cooling meghajtói, a dízel-generátorok mind megadták magukat. Az is elég nyilvánvaló, hogy maga a reaktor, és úgy általában az egész felépítmény rendesen megvan építve: acél és vasbeton védőfal, hasnolók. Látszik az ábrákon, hogy erős épület. Felmerült bennem a kérdés, hogy miért nem lehet az egész vészhelyzeti hűtést egy az egyben beépíteni ebbe az erős szerkezetbe, miért kell elkülöníteni sokkal kevésbé védett helyekre a generátorokat pl.?

Nem mondom, hogy úgy abszolút biztonságos lenne, hanem mondjuk: A meglévő biztonsági rendszereken FELÜL lehetne egy extra generátor-t és hűtőrendszert beépíteni magába a konténmentbe, teljesen elkülönítve a külvilágtól. Ezzel minden külső tényezőt ki lehetne zárni, a cucc azonnal beindulna ha baj lenne, tenné mindezt 10 méter vasbeton alatt....nemhiszem, hogy abban akármi kárt tenne. Persze most jutott eszembe, hogy a dízelek kipugázát el kellene vezetni, úgy meg nem lenne hermetikus, de akkor is tartom a véleményem: Meg lehetne valósítani egy vészhűtést ami nincs külső tényezőknek kiszolgáltatva. Egy ilyennel például ez az egész katasztrófa megelőzhető lenne, szerintem. Vélemények?
És ez bizony (játék)történelmi esemény, mert ilyen még sosem történt, ahogy a díj átvételekor a szerző, Christopher Tin meg is jegyzi. Az 53. Grammy-gála "Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s)" kategóriájában nyert a Baba Yetu, amit eredetileg a…..
H0lyhead 2011.02.15 13:24:08
@Chomy: A Tyrian összes zenéje hibátlan, ömlik a hangulat a játékból, csak a miatt raktam újra össze a p2-esem, hogy ne emulált soundblasterem legyen :P

A sok klasszikus játékhoz amiket említetek, nyilván a jó zene is hozzátartozik, máskülönben nem lenne klasszikus :)

Egyébként amit százszor is meg tudok nézni, és minden egyes alkalommal borsódzik a hátam az az új Deus Ex trailer, annak a zenéje is díjra érdemes szerintem: www.youtube.com/watch?v=kyxaPB_h7Hg

De sok más van, a blizzard például nem ad ki játékot a kezéből csak egy kicsit is nem epic zenével :) De a Fable theme is jó, ne is említsük a GTA Vice City-t , ami igaz, nem önálló szerzemény, de mint soundtrack/válogatás szerintem rekorder jó :)
H0lyhead 2011.02.16 14:25:21
@rept_ai: hehe, igen, ez egy az egyben az egyik Tyrianos zene :D Plágium!!!! :P