Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoli79

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor Csáp elindult, arra gondoltunk, képtelenség lesz elolvasni ennyi könyvet, azért egy jó csomó könyvbe csak beleolvasunk, és ez lesz a „beleolvastunk” kategória. A beleolvasás mértékét hatvan oldalban állapítottuk meg, de mostanra világossá vált, hogy egy jó…..
Felkerült a Rolling Stone weboldalára 2006. legjobb számainak listája. Első helyezett a Gnarls Barkley-név alatt futó Cee-Lo és Danger Mouse Crazy című kislemeze, amit tényleg nehéz utálni, de emiatt nagyon szeretni sem könnyű. Második lett Jack White új zenekara, a Raconteurs…..
Amikor néhány éve felépült az Árkád az Örs vezés téren, akkor a Sugár, a 80-as évek egyik szocialista plázája hirtelen a konzumálás senkiföldjén találta magát. Előnyös elhelyezkedáse mindenesetre megmaradt, ezért a vezetőség mert egy nagyot álmodni és költekezni,…..
zoli79 2006.12.06 16:45:15
"Sajnálatos módon az itthoni kiadók egyelőre nem tudják rászánni magukat az összefogásra, ami a nyugati terjesztésben jól bevált közös állvány fenntartását jelenthetné."
Ezt nem egészen értem. Én ugyan kívülről szemlélem a kiadó szövetség tevékenységét, de néha magam is segítettem nekik vidéki terjesztéssel (egész pontosan: Szegeden és Hódmezővásárhelyen beszéltem rá néhány könyvesboltot arra, hogy foglalkozzanak képregényekkel is. Amelyik kötélnek állt az szerintem nem bánta meg.). Én úgy látom, hogy a boltoknak kellene kirakniuk az egyik polc tetejére egy matricát, amelyen az szerepel, hogy "Képregény", mint ahogy ezt teszik a zenei, szépirodalmi, sci-fi, stb. könyvek esetében is. Az Alexandrától tényleg szimpatikus, hogy foglalkozik a témával - nyilván nem önzetlenüól - de náluk se láttam olyat, hogy külön egy egyértelműen kinevezett helyre raknák a képregényeket. Még a nyugatinál lévő palotájukban sem, ahol aztán mindennek van helye. A fantasy könyvek pl. egyik polcon mind fedelükkel látszanak, és még így is van, ami többször egy polcon, tehát nem igazán spóroltak a hellyel. (Ezzel szemben a néhány mm vékony XIII-at is gerinccel rakják - aztán vedd észre, ha megjelent az új!)

Az említett állvány lehet, hogy nem rossz ötlet. Biztos pesszimista, illetve rosszindulatú vagyok, de simán el tudom képzelni, hogy egy könyvesbolt presztízsvesztésnek tartja, ha egy olyan valami, mint a képregénynek ilyen feltünő helyet ad a boltjában.
Csáp Géza Itt nem emberkednénk 2006.12.12 06:42:00
Bodó Tamás barátunk küldte nekünk az alábbi képet, aminek láttán az Esélyegyenlőségi Minisztérium boldogan dörzsölgetheti virtuális mancsait, hiszen áttörtünk egy határt, halláskárosult (saját bevallása szerint töksüket) DJ munkálkodik lelkesen valahol kis hazánkban.…..
Talán az életkorom miatt lehet, de nekem a rock igazából a Stonesig tart. Akkoriban még jóképű macsók voltak a rockerek, és a zenéjük is viszonylag élvezhető volt. A mai zenekarok már csak satnya kis semmirekellők, ugrálnak, kiabálnak, és közben a gitáros végig egyetlen…..
Az október 23-i állami ünnepség miatt némi bizonytalanság lengi körbe a Kossuth téri demonstrációkat. Napokig beszédek, és ami még fontosabb, nemzeti érzelmű nóták nélkül maradhatunk. Matató ujjunkat a nemzeti rockzene ütőerére helyeztük, és összeállítottuk…..
A Mars Volta egy érdekes nevű zenekar, és először akkor tűnt fel nekem, amikor kijött a második albumuk, a Frances the Mute, és mindenhol belebotlottam ebbe a furcsa borítóba. Bármennyire is érdekelt, nem jutottam ennél beljebb, és meg is feledkeztem róluk, egészen mostanáig. Most…..
zoli79 2006.10.19 00:10:27
"azt hittem mo-n nincsenek ilyen tipikus TMV rajongók.
www.somethingawful.com/index.php?a=2869"
Pont ez járt a fejemben a cikk elolvasása után és a kommentek elolvasása elött. :D A Mars Voltát szerintem is kicsikét felülértékelik rajongóik... Ettől függetlenül én kellemes hallgatnivalónak tartom, néha azért kikapcsolom kisfiam, vagy feleségem jelenlétében. :)

Zampano: Pink Floyd mint giccs?! Azért ez elég erős, nem gondolod? A korai, kísérletező munkásságukat én nagyon távolra helyezem ettől a kategóriától. (A későbbieket se nevezném giccsnek, de hát én velük szemben vagyok elfogult. :) )

A Wan2 megítélésében viszont tökéletesen egyetértek veled. Ha elődjét ideszámítjuk, akkor azt hiszem sokáig sorolhatnánk tárgyi tévedéseiket. De ennél zavaróbb az a "mélység", amivel az amúgy érdekes témákkal foglalkoznak. Egy ideig zavart, de felfogtam, hogy nem az én igényeimnek készült.
Zavarbaejtő linkre bukkantunk a világhálózaton, arról ugyan eddig is volt valami homályos elképzelésünk, hogy idegenbe szakadt hazánkfiai előszeretettel utaztatnak ki magyar ún. sztárokat magukhoz hakni céljából, de azért szembetalálkozni egy ilyen flyerrel mégiscsak más:…..
Elkezdtük feldolgozni a rengeteg olvasói reakciót, ami az „A legjobb zenék tömegverekedéshez” című posztra érkezett. Ez persze önkényes válogatás a részünkről, sőt még csak az első rész, de a többi javaslatot is hamarosan bedobáljuk, maradjanak velünk! Atari…..
Gimnáziumi duplaórába fulladt a "100 éves az elektronikus zene" fesztivál a Művészetek Palotájában. Szombat este újra megszólalt néhány oldschool analóg elektronikus hangszer (bigup, respekt, satöbbi), csak sajnos a házigazda ismertetői kis híján több időt emésztettek…..
Amikor annak idején, jópár éve megjelent a Marabu-album, nem kis mértékben a dodók miatt vettem (rendeltem) meg, mert valami személyiségfejlődési rendellenesség miatt a Kreténben ezek a párkockások voltak a kedvenceim. Életem egyik legnagyobb csalódása volt, hogy a…..
Csáp Géza Eddig édi voltam 2006.09.08 16:26:03
Kétségtelen, hogy egy gerillakampányhoz vagy médiahekkhez asszisztálunk éppen, de egye fene, lássuk, mi lesz a vége. Pár napja kering az interneten ez az url, egy zavarbaejtő, ám egyúttal ellenállhatatlanul fülbemászó refrénű számmal, melyben egy lány eldalolja, hogy…..
Alászálltunk a képregényes szubkultúrában és láttuk, hogy jó. A Karton galéria a határon túli képregényeket bemutató sorozatában a romániai után az ex-jugó témára melegedett rá és most férfias bátorsággal szembedicsérjük a hiánypótló vállalkozást. Mi csupán annyit…..
zoli79 2006.09.10 16:58:24
Örülök, hogy valaki foglalkozott az egyik KKK rendezvényünkkel. Már csak azért is, mert kiderül belőe, hogy ezek a rendezvények nem csak a képregény-freakeknek élvezhető.

Két apróságra kitérnék, ha nem baj:
1.)
"Kertész Sándor képregényszakértő novemberre ígért következő könyvében bőven kitér a témára."
A könyve nem egészen az ex-jugoszláv képregényről fog szólni. Ő a magyar képregénynek kutatója. A félreértés onnan jöhetett, hogy a két terület között van némi átfedés a vajdasági magyar nyelvű képregényeknek hála.
Innen lehet a készülő könyvről bővebb infót kapni:
kepregeny.net/plugins/bookadv_menu/bookadv.php?b=42

2.)
"Érdekességként megjegyezzük, hogy a két világháború között főként orosz emigránsok dolgoztak ebben a némileg lenézett műfajban, akkoriban ők képviselték a széles látókört és a Nyugatra való kitekintést arrafelé."
A dologhoz annyit tennék hozzá, hogy nem feltétlenül azért volt így, mert ők haladóbb gondolkodásúak voltak - ezt nem tudom - hanem inkább azért, mert menekültekként rá voltak szorulva az ehhez hasonló lenézett munkákra.

p.s..: a "gonoszkodásod" ugyanúgy áll az olasz westernre (képr. és film) is? ;)