Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TheRminator

0 bejegyzést írt és 505 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valaki születésnapjára egy tortát kap, valaki egy utazást, valaki semmit és hát valaki egy házat a hegytetőn. Én az utazást kaptam, Hitler pedig a házat 1834 m magasan. Ő ötven lett, szóval érthető a felhajtás, és azt hiszem Martin Bormann az ajándékával igencsak kitett magáért. A Sasfészek…..
Szenvedélyem a régi, színezett fotók. Sajnos nem művelem ezt a művészeti ágat (szerintem az), de szívesen nézek ilyen gyűjteményeket és - talán emlékeztek rá - mi is csináltunk 2 éve itt a blogon egy ilyen projektet, amit saját erőből finanszíroztunk és 25 magyar képet színeztettünk ki. Mikolaj…..
TheRminator 2020.06.12 14:45:01
@Club Sandwich: Jogos, nekem sem tetszik, idegen. A háború soha nem volt színes. A pusztuláshoz, a halálhoz nem tesznek hozzá a színek. Ezek mindig fekete-fehérek. A drámaiságát vesztik el a fotók, értelmetlen manipulálás az egész.
TheRminator 2020.06.13 13:52:33
@krferi: Mindig azt kell mérlegelni egy fotónál, hogy a szín hozzátesz-e a fotó mondanivalójához. A drámaiság legkevésbé színes. Egy ff porté fotó sokkal kifejezőbb, erősebb, drámaibb, mint ugyanaz színesben.
Múlt hónapban jelentkeztem egy cikkel, amelyben írtam a kis felbontású képek nagyítási lehetőségeiről. A bemutatott ingyenes szoftverek meglehetősen kezdetlegesnek bizonyultak. A régi, fekete-fehér, szépia árnyalatú és megfakult képeinket azonban sokkal jobb eredménnyel színezhetjük ki - továbbra is…..
via GIPHY Azért a kijárási korlátozások és önkéntes karanténba vonulások idején azt mondani, hogy a csomag címzettje többször sem volt otthon, hát ehhez kell pofa. Az Express One futárja elvileg járt Dávidnál, de erről sem Dávid, sem a bejáratot figyelő kamera nem értesült. A csomag története elég…..
Csupán 44 nap alatt forgatták le a Dirty Dancinget, amely 1988-ban világszerte meghódította a tinilányok szívét...
A Pogány Madonnából ismert diszkóhajó valójában egy veszprémi ötlet koppintása, mely két évvel korábban született.    ..
TheRminator 2020.04.15 08:30:03
@CalabiYau: Az érdekes lehetett, mivel 1980-tól volt a parton. Ekkor selejtezték le.
"A retrofuture szónak nincs jó magyar megfelelője. Jelentése kb. "a múltban elképzelt jövő" lehetne." Iszonyat régen abbamaradt a retrofuture sorozat, már vagy 2015 táján született a legutolsó bejegyzés. Addig sikerült magyar, német és szovjet "képzelgők" munkáit megmutatnom és néhány elborult…..
Az Azori-szigetek ugyan az Európai Unió része (lévén Portugáliához tartozik), a kontinensről nézve mégis a világ végén van, hiszen 1500 kilométerre található Lisszabontól. Itt élnek Barbaráék április óta, de amikor kórházba került ott, még csak január volt. Vajon milyen tapasztalatokkal…..
TheRminator 2020.01.03 11:48:08
@gabors: pont arról is szól a film, hogy egy aranytömbbért visszahozza a gyereket a halál küszöbéről.
www.youtube.com/watch?v=rjzyD-LvaC0
Kórházba kerülni sehol sem jó, de azért talán van, ahol kicsit jobb, mint máshol. Példának okáért az ember úgy képzeli, ha már muszáj, akkor Japánban biztosan jobb élmény a kórház, mint teszem azt Magyarországon. De hogy milyen is, arról Tshabee számol be saját (pontosabban családi) élmények alapján…..
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
TheRminator 2019.12.07 19:37:49
Zoltán belefutott abba a nyomorult módszerbe, amikor a kereskedő leakciózza a terméket, ami nincs is, vagy csak kevés van belőle, vagy csak úgy csinál, mintha nem lenne. A végeredmény minden esetben ugyanaz: az akciós napon hiába keressük a cuccot kedvezményes áron, ám az akció után az eredeti…..
TheRminator 2019.11.28 08:51:18
@Cathie83: A celeronos laptopról nem is beszélve. És milyen boldogok, hogy 40-ért vettek laptopot. Aztán 2 hónap után annyira belassul, hogy szinte használhatatlan. 4 giga rammal, merevlemezzel ma már semmit nem szabad venni. Ha veszek bele ramot (általában a 4 giga rá van forrasztva az alaplapra) akkor már plusz 10e, ha a hdd-t lecserélem ssd-re, akkor az még 15e, az már 65e. Ennyiért kapok egy jó i5-ös pár éves használt üzleti laptopot garanciával ssd-vel, 8 giga rammal. És a celeronos gép is minimum 2-3 éves konstrukció, csak recseg-ropog minden része, ha felemeled.
TheRminator 2019.11.28 20:12:13
@haXXor: Jelentsd fel őket. J o g i l a g.
TheRminator 2019.12.02 13:24:58
@haXXor: Én csak javasoltam, hogy jelentsd fel őket. Évek óta így működik a BF, akik ilyenkor tudtak vásárolni, azok örülnek, akik meg nem, azok hisztiznek. Mint itt is. Ennyi. Akinek nem tetszik a BF, jelentse fel az emagot, telekomot stb, mert sok helyen ez van, hogy egy limitált készlet van extra kedvezménnyel.
Onlinemarketing blog OK, boomer! 2019.11.25 10:49:37
Nem gondolom, hogy a generációelméletek és azok használata tévútra vinne, sőt. Írom ezt azért, mert miközben a közösségi média marketing - és úgy általában az online marketing - óráimon tanítom a generációkat, látom, hogy a szakmán belül (és persze kívül is) egyesek szerint ez az egész csak humbug,…..
Ennek a cikknek az első részét (A globális felmelegedésre a válasz Afrikában van) másfél éve írtam. Megírtam, négyszázezren (!) olvasták, majd többségünk nem csinált semmit - én sem. Azóta is csak a sodródás megy. Ebben a cikkben arról írok, mi az, ami felé sodródunk. És persze arról is,…..
TheRminator 2019.11.06 06:56:54
Folyamatosan emelkedő ingatlanárak Magyarország összes nagyvárosában: ez az oka annak, hogy egyre többen agglomerációba költöznek. Ez azt jelenti, hogy olyan autóra van szükségük, amely amellett, hogy jól manőverezhető városban, stabil autópályán, megfizethető áron fenntartható és biztonságos.…..
Cikkünkben megkíséreljük a lehetetlent: toplistára rendezzük a keleti blokk legszebb autóit, mert bizony születtek igazi szépségek is a „dobozkorszak” előtt...
Bár eleinte az ideológia, majd a kártyanaptárak nehezítették a sorsukat, a magyar filmgyártás mégis ontotta a csodás színésznőket az előző rendszerben is.  ..
Napjainkban, mert ez a divatos, mindenki arról értekezik, hogy meg kell érteni a másikat, ami azt jelenti, hogy döntési helyzetben az egyén törekedjen kompromisszumra. Berchtesgaden meglátogatása azonban tudatosította bennem, hogy vannak helyzetek, amikor operatív módon és hatalmi úton kell dönteni,…..
TheRminator 2019.05.22 15:27:29
Hogy milyen egy sikeres klasszikus Home Staging projekt,arról írtam nemrég.  Most nézzük meg, hogy néz ki egy ingatlan befektetés.  Már első lépésben nagy a különbség a klasszikus, és az ingatlanbefektetéssel kombinált Home Staging között. A klasszikus Home Stagingnél egy olyan lakásról…..
TheRminator 2019.05.08 13:02:28
@balazsman: Pedig világosan leírta.

Van a KLASSZIKUS és van a BEFEKTETÉSI. Az elsőnél írta, hogy nem alakítunk át.

Aztán jön a "De mi van az ingatlanbefektetéssel?
Na, ott teljesen másról van szó!" tagolás. És ettől kezdve már nem a klasszikus home staging-ról van szó, hanem az ingatlanbefektetésesről.

Hogy kinek lehet eladni?
Pl annak, aki külföldön dolgozik, de itthon is szeretne egy lakást, ha hazajön, tudjon hol lakni addig. De nincs ideje lakást keresni itthon, ránézni a munkásokra, megterveztetni mindent. Mert lehet, hogy közben sokkal több pénzt keres a munkájával, mintha ezekre fordítaná az idejét. Lehet érzéke sincs hozzá, csak keres egy "hibátlan" modern lakást. Ekkor nem a pénz a legfontosabb, hanem az, hogy ez kész van, és beköltözhető. Sok esetben a bútorok nincsenek benne az árban, mivel ez nem bútorozott lakás, hanem egy izelítő, hogy milyen lehet berendezve, és a vevő könnyebben el tudja képzelni, milyen lehet itt élni, mint egy üres lakás esetén, ahol a 4 falat látja csak.
TheRminator 2019.05.08 13:06:23
@Almandin: Soha nem értettem azokat, akik egy ledurrant lakást árulnak. Ha hív egy festőt, kifesti fehérre az egészet, lerak valami szép, de egyszerű szőnyegpadlót, és műanyagpadlót, kitakarít, felrak fehér függönyt, már eleve többért el tudja adni, mint amit belefektetett.
Az emberi társadalom, mint mind élet a bolygón, a természet törvényeinek van alárendelve. A természet pedig a tiszta fajokat kedveli, a fajok keveredése mindig gyengébb minőséghez, degenerációhoz vezet. Magyarországon ma nehéz megmondani, kitől is származnak ezek a gondolatok...
TheRminator 2019.03.20 13:27:48
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Hú Dini szabadul ki te hülye. Csák Nórisz verekedik.
  A 45-60 év körüli olvasóinknak talán megdobban a szíve a mai téma hallatán, hiszen a "legendás" magnókazettáról szól a mai mese. Ezen korosztály tagjainak szinte kivétel nélkül van valamilyen sztorija ami összefügg a kazettával azaz hivatalos nevén a compact-cassette-tel. Ki ne tekerte volna…..
TheRminator 2019.03.01 09:33:32
@István Nagy 2: "Ezeket a telefonokat nem lehet javítani,csak kidobni.Ja és a műszaki analfabéta ez te vagy "

Ezek alapján te vagy az, mert az egyik barátom pont okostelefonokat javít (pl iphone-okat). Simán cseréli az alkatrészeket, és megjavítja.
TheRminator 2019.03.01 09:52:13
@István Nagy 2: Érdekes, végignéztem, ahogy kicseréli az usb áramkör töltésvezérlő ic-jét, majd összerakta, működött, és kért érte 5e Ft-ot.
"Műszaki tudatlan analfabéta az mégis csak te vagy. " Video és audio studiótechnikus a végzettségem.
TheRminator 2019.03.01 10:40:53
@István Nagy 2: Pedig releváns.
Aki követett Facebookon, az láthatta, ahogy az utóbbi időben kiposztoltam egy-egy aktuális kérdésről szóló korábbi jóslatomat. Persze még messze vagyunk attól, hogy ezek beválását a gyakorlatban is láthassuk, de az első pletykák, szivárgások már most ebbe az irányba visznek.…..
A 168 Óra legfrissebb számában érdekes áttekintést olvashattunk. Pungor András Áttörést remél az ellenzék címmel érzékeltette az országban kialakult helyzetet. Egyik beszélgetőpartnere, akit a „szocialisták erős emberének” titulált, névtelenül ezt mondta a közeledő helyhatósági választásról: „Ha…..
Most egy kicsit előbb érkezik a szokásos katalógus adagotok, mert a hét elejére el akarok készülni a következő hosszúcikkekkel. A mai darab egy  számomra nagyon érdekes kis katalógus...a héten sikerült beszereznem és ez a legrégebbi darab a kollekciómban. Ez még a Lego 1978-as megreformálása előtti…..