Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TheRminator

0 bejegyzést írt és 515 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A játékok drágák…főleg a minőségi játékok… Ez az a megállapítás az, ami szinte minden egyes nap szembejön az emberrel, ha valaki annyi fronton foglalkozik a játékokkal, mint mondjuk én. Ráadásul ez a megállapítás teljesen kortalan, hiszen mind a 80-as, 90-es években, mind pedig napjainkban ugyanúgy…..
Talán észrevettétek hogy az oldal fejléce - a "buszos néni" - színes lett néhány hete. De ez csak a kezdet.....
TheRminator 2022.04.01 10:41:20
@Fotósképző: Nagyon igazad van. Nekem nagyon idegenek ezek a színezett fotók, az arcok borzalmasak, túlszaturált színek, élettelen foltok, oda nem illő színekkel.
Nehezen engedte át a technológiát a vasfüggöny. De vajon hány évet késett nálunk az első viedómagnó vagy kvarcjáték?..
1914. A Sakurajima vulkán kitörése Japán déli részén. A sziget működő vulkánjának lávafolyamai - feltöltve az alig két kilométer széles szorost - félszigetté változtatták Sakurajimát, összekötve az Osumi-félszigettel..
90 éves lett az olasz film utánozhatatlan nagyasszonya, a nagy szájától, szeplőitől, világító szemeitől különleges szépségű színésznő, aki ugyanúgy egybe forrt a nagyvárosi elidegenedett életérzés ábrázolásával, mint a féktelen humorú komédiákkal. Rajongók és pályatársak köszöntötték a betegsége…..
TheRminator 2021.11.13 20:22:14
Forrás: bunosvaros.hu   Ha már Kálomista Gábor nem intézte el Szíjjártó Péter barátjánál, hogy a kommunista németországi mozik is vetítsék az ElkXrtuk című műremeket, így nem tudjuk igazán megtapasztalni az élményt, legalábbis a legális csatornákon. Mondjuk a lányok szombaton megnézték a…..
TheRminator 2021.11.03 14:45:49
Ebben az anyagban egy, az ezredforduló környékén bezárt általános iskolát nézünk meg, ahol elég sok mindent hátrahagytak...
TheRminator 2021.09.21 08:59:24
A Kádár-rendszer társadalmában kiemelt szerepet töltöttek be az anyagi javak, különösen a személygépkocsik. Ekkoriban vált alapvető céllá, hogy minden családban legyen legalább egy autó, lehetőleg minél korábban- ahogy a szólás mondja: "előbb a kocsi aztán a kicsi". Azonban nem volt egyszerű…..
TheRminator 2021.04.20 16:50:30
@Ehetetlen Odó: 1971-ben még sok bogarat hoztak be, 1968-1971 volt itthon a legelterjedtebb. A Merkur füzetekben is benne van.
TheRminator 2021.04.20 16:51:26
@Ehetetlen Odó: 1974-ben 2000 db bogarat hoztak be egészen pontosan.
A mai szkennelés rovat vendége egy 1989-es egy lapos insert volt, ami nem kötődik egy konkrét témához, hanem egyszerre többet is reklámoz. Az első lapon háron, közel azonos méretű blokkban látszódnak a Castle, a Pirates és a Technic cuccai, amelyek mellé egy-egy hangulatos dioráma képet is tettek. A…..
TheRminator 2021.04.04 15:08:53
Itt az ideje egy újabb tematikus Napi érdekesnek! Csak Magyarország, 45 év érdekesebbnél érdekesebb fotókon az MTI Archívumából. 1947. október 5. Fiatal fiú fekszik lekötözve egy kanapén, egy emberrablást imitáló rendőrségi bemutatón. Magyar Fotó: Kovács Géza..
Az NDK játékgyártásából leginkább a távirányítós autókra, a különböző lányoknak készült háztartási eszközökre emlékszünk, pedig ezen kívül is készítettek még klassz játékokat a Német Demokratikus Köztársaságban.Ezek közé tartoztak a különböző építőjátékok, amelyek közül a Pebe által gyártottakat…..
TheRminator 2021.02.18 20:19:15
A gyerekkorunkban az üdítőitalok választéka meglehetősen szerény volt, ráadásul az átlag családok otthonában nem is álltak hegyekben a kólás üvegek, helyette mindenki a jóval olcsóbb és tovább tartó szörpöket választotta inkább.A szörpök manapság is népszerű termékeknek számítanak és sokak számára…..
Mindannyian ismerjük azokat a rajzfilm szereplőket, akiktől kiráz a hideg. Egyszerűen utáljuk őket és a vesztüket kívánjuk. Ennek számtalan oka lehet: kapzsiság, önzőség, hatalomvágy vagy csak szimplán a belső gonoszság. Ideje volt már, hogy listába szedve lássuk őket, élen a legaljasabbal.  [Akik…..
TheRminator 2021.02.03 08:50:24
@ezust: Gratulálok, te nyerted meg a leghülyébb címet. Elég betegnek kell lenni ahhoz, hogy mindenről OV jusson valakinek az eszébe.
Ha azt gondoltad hogy mindent láttál már az NDK-ból az NSZK-ba vagy Nyugat-Berlinbe távozni szándékozó keletnémet leleményekről, akkor ezt nézd meg! Sikeres és sikertelen szökések a Fal építésétől a lebontásáig, Megaválogatás, 38 - nagyobbrészt a Stasi által készített - fotóval! 1985 körül. 'Der…..
TheRminator 2021.01.11 12:05:16
@5valve: Volt egy út NDK-n keresztül nyugat berlinbe ha jól tudom.
TheRminator 2021.01.11 12:21:14
@5valve: "1971-re enyhült a Berlin körüli fagyos hangulat is. A négy megszálló hatalom szerződést kötött Nyugat-Berlin szárazföldi megközelítéséről. A Hamburg és a Hannover felé vezető autópályákat tranzitútnak nevezték ki, melyen keresztül a nyugati hatalmak konvojai az NDK-n keresztülhajtva érhették el Nyugat-Berlint. Cserébe a nyugati hatalmak elismerték az NDK szuverenitását saját határai fölött."
A matek korrepetálás után rohantam a Skálába a Dolly Roll dedikálásra. Beálltam a sorba, előkészítettem az aláírandókat, és vártam a soromra… Tegnap este megkérdeztem Cilitől, hogy szerinte, a Fenyő Mikiék aláírásával szemközti oldalon írassam alá az emlékkönyvemet,…..
TheRminator 2021.01.03 12:01:21
1959-ben kezdték építeni, és 1960 januárjában adták át Sztálinvárosban az első - kísérleti - panelházat, azaz előre gyártott vasbeton elemekből készült épületet Magyarországon. Mai körképünkben ezekről a szeretett, utált, de mégis megkerülhetetlen házakról lesz szó. 1975. július 10. Strandolnak a…..
Gödöllő dinamikusan fejlődő város Budapesttől 30 km-re az agglomerációban fekszik. Az utcák minden nap fiatalokkal telnek meg köszönhetően többek között a Szent István Egyetemnek, melyre összesen közel 13000 hallgató jár. Gödöllő belvárosától kicsit távolabb egy csendes városrészen eladó egy…..
TheRminator 2020.09.22 12:51:25
Március elején a facebook felhasználók arra eszméltek, hogy totál megváltozott a közösségi oldal felülete. Más design új köntösben. A nagyobb gombok és az átrendeződött felület sokak számára volt zavaró. Ekkor még azt gondoltuk, hogy a változás egy gombnyomással visszaállítható a klasszikus…..
TheRminator 2020.08.24 22:09:22
@Frady Endre: Na ezért nem járok tecsoba se. Azt is mindig átpakolták. Ez annyira idegesített, mert a fele dolgot nem vettem meg, más baromságot igen, hogy már nem vásárolok ott.
Valaki születésnapjára egy tortát kap, valaki egy utazást, valaki semmit és hát valaki egy házat a hegytetőn. Én az utazást kaptam, Hitler pedig a házat 1834 m magasan. Ő ötven lett, szóval érthető a felhajtás, és azt hiszem Martin Bormann az ajándékával igencsak kitett magáért. A Sasfészek…..
Szenvedélyem a régi, színezett fotók. Sajnos nem művelem ezt a művészeti ágat (szerintem az), de szívesen nézek ilyen gyűjteményeket és - talán emlékeztek rá - mi is csináltunk 2 éve itt a blogon egy ilyen projektet, amit saját erőből finanszíroztunk és 25 magyar képet színeztettünk ki. Mikolaj…..
TheRminator 2020.06.12 14:45:01
@Club Sandwich: Jogos, nekem sem tetszik, idegen. A háború soha nem volt színes. A pusztuláshoz, a halálhoz nem tesznek hozzá a színek. Ezek mindig fekete-fehérek. A drámaiságát vesztik el a fotók, értelmetlen manipulálás az egész.
TheRminator 2020.06.13 13:52:33
@krferi: Mindig azt kell mérlegelni egy fotónál, hogy a szín hozzátesz-e a fotó mondanivalójához. A drámaiság legkevésbé színes. Egy ff porté fotó sokkal kifejezőbb, erősebb, drámaibb, mint ugyanaz színesben.
Múlt hónapban jelentkeztem egy cikkel, amelyben írtam a kis felbontású képek nagyítási lehetőségeiről. A bemutatott ingyenes szoftverek meglehetősen kezdetlegesnek bizonyultak. A régi, fekete-fehér, szépia árnyalatú és megfakult képeinket azonban sokkal jobb eredménnyel színezhetjük ki - továbbra is…..
via GIPHY Azért a kijárási korlátozások és önkéntes karanténba vonulások idején azt mondani, hogy a csomag címzettje többször sem volt otthon, hát ehhez kell pofa. Az Express One futárja elvileg járt Dávidnál, de erről sem Dávid, sem a bejáratot figyelő kamera nem értesült. A csomag története elég…..
Csupán 44 nap alatt forgatták le a Dirty Dancinget, amely 1988-ban világszerte meghódította a tinilányok szívét...