Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ggmac

0 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Hányszor együnk naponta 2024.02.28 13:00:06
Ez a cikk azért születik, mert a címben feltett kérdésre 2 homlokegyenest ellenkező válasz divatos manapság, én pedig a saját szempontjaim szerint szeretném megvizsgálni, hogy melyik a jobb opció. A modern dietetika álláspontja az, hogy naponta ötször kell enni, csak oda kell figyelni a kalóriákra…..
ggmac 2024.02.29 13:15:15
Teljesen jó az írás, ha leszámítjuk belőle a szubjektivitást, de hát ez a Te blogod. :)

Én magam is sokat foglalkozom táplálkozási elvekkel, diétákkal. Kicsit már úgy vagyok vele, mint a vallással. Kinek mi jön be? Vannak persze egészen szélsőséges rendszerek, de a lényeg mégis a rendszeren van. Ha egy rendszert az ember betart (és egyet, nem pedig vegyíti őket), akkor az működik (persze kivételek mindig vannak).

Amire a szubjektivitás alatt utalni akartam az az, hogy az, hogy kinek milyen az étvágya, az szerintem egy alkati kérdés, adottság. Kb, mint hogy ki mennyire hízékony vagy épp szikár valaki. Vannak emberek, akiket tényleg arra is nehéz rábírni, hogy 1 étkezést kihagyjon, míg más fél napokat is vígan elvan. Ugyancsak itt jön képbe, hogy van aki 2 marék étellel is beéri, míg másnak meg kell enni egy jól megrakott, nagy tányérnyi kaját. Itt azt figyeltem meg, hogy a sokszor evők képesek beérni kevesebb mennyiséggel, míg a ritkábban evők igénylik a nagyobb mennyiségeket.
Én is inkább ez utóbbihoz tartozom. Mindig is tudtam sokat enni és kell is, hogy jóllakottan álljak fel az asztaltól, ellenben a reggelizésről már évek óta leszoktam és a vacsorát is el tudom hagyni, ha arról van szó. De nem mondom, hogy ez a jó, még ha praktikusabb is, mert ez másra nem biztos, hogy adaptálható.

A fehérjeporokat szeretném még megvédeni, szerintem túlságosan sokat kaptak tőled. :)
A fehérjeporok véleményem szerint a táplálék kiegészítő ipar azon terméke a sok közül, aminek értelme is van. Egy diétát/ étrendet ésszerűen használva jól ki tud egészíteni. Egy shake valóban nem lehet egyenértékű egy étkezéssel, de nem is ez a cél feltétlenül. Mint ahogy egy edzés sem elegendő ahhoz, hogy valaki lefogyjon. Viszont egy jó támasz, kiegészítő tud lenni. Az ember kiválaszt egy diétát/étrendet, ami ad neki egy rendszert. Mellé beiktatja az edzést, ami növeli a diéta hatékonyságát, gyorsaságát és stabilizál, amikor a diétázó kezdene belefáradni a diétába. A fehérjepor pedig itt jön képbe. A diéta során ha valamire figyelni kell, hogy a fehérjebevitel megfelelő legyen, hogy a fogyás ne az izmokat érintse, aztán lehet mellette játszani a zsír/CH-val. Egy turmix pedig jó arányban tartalmaz fehérjét. Ha nem a leggagyibbat vesszük, akkor finomak is. Egy esti órákban elfogyasztott fehérje (akár nasi gyanánt) pedig megóvhat attól, hogy idegileg kimerülve nekiessünk a hűtőnek és betoljunk 10 perc alatt 2000 kalóriát, aztán meg csak nézzünk, hogy ez mi volt... :)
ggmac 2024.02.29 14:38:04
@Deansdale: Én meg örülök, hogy viszed ezt a blogot, mert már évek óta olvasom és csak azért nem adtam még a fejem a blogolásra, mert itt vagy te, aki megírja helyettem. :)

Ha az alkatot kezdjük firtatni, meg a szokásokat, akkor szerintem már előkerül a neveltetés meg a pszichológia is. Az, hogy valaki hogyan eszik, az fakadhat lelki állapotból is. Unalomból, szorongásból, vagy mint "lelki" (helyett fizikai) táplálék. Ez ki tud alakítani egyfajta kényszerességet is az evés szempontjából. De ezek már nem a normális esetek (de ki az, aki normális a mai a világban...?).
Viszont ha visszamegyünk a múltba, már az olyan ősi tanok is, mint az Ajurvéda, az is megkülönböztet alkati (és lelki) típusokat, akik más fizikummal és élettani tulajdonságokkal rendelkeznek. Így továbbra is fenntartom, hogy valakinek nem való az OMAD, mert egész nap csak sóvárogni fog és akkor sem fogja tudni magát teletömni, míg a másik véglet, egy nagyétvágyú ember 5x fogja túlzabálni magát.
A praktikusságot viszont nem vitatom, ez tény.

Ami a kaját illeti, én is a természetesség felé hajlok. Egy étel annál "hasznosabb", minél kevésbe feldolgozott. Ergo, minél inkább felismerhető, mi is volt az valójában és minél kevesebb ipari átalakításon esett át.

Az megint más kérdés, hogy szükség van-e tápkiegekre az embernek "normál" működésben. Egy diétát szerintem egyértelműen támogat, de a mai mezőgazdasági/élelmiszeripari "termelés" következtében nehéz sajnos úgy étkezni, hogy a táplálkozás teljes mértékben egész és kielégítő legyen. Elég csak utánaolvasni, hogy mennyit csökkent mondjuk a zöldségek tápanyagtartalma az elmúlt évtizedekben. Így a normál étkezés mellett is indokolt lehet egyes vitaminok, ásványi anyagok pótlólagos bevitele, mint pl. Magnézium, Cink, de C, D vitamin is. Sőt, én még egy rendszeresen edző embernek a kreatint is nyugodtan ajánlom.
ggmac 2024.02.29 14:52:49
@Wildhunt: Az inzulin termelés valóban hatással van az éhség érzetre, nem vitatom. Mint ahogy azt sem, hogy a keto egy jó módszer lehet egy felborult inzulin termelés normalizálására. Viszont az étvágy (alap) szerintem ugyanúgy adottság, mint a testalkat és azzal szerintem összefüggésben is állhat. Mint ahogy adottság, hogy valaki 160cm vagy 190cm magas, vagy mennyi izmot bír magára felpakolni, vagy milyen a haja színe...
Facebookról csenve, a készítő kommentárja: "Egy csávo láncon hozta az utcán aztán oda láncolta az oszlophoz,kőzben az egészet vették kamerával" Tényleg nem lehetne máshol forgatni ezeket a szarokat? És kinek áll fel erre? Bárki lát ilyet, nyugodtan hívja a…..
 Fogadási lista lebontva: Forma 1. jégkorong kézilabda kosárlabda labdarúgás tenisz torna Múlt heti hivatalos eredményt ITT találod. Sikeres vadászatot! Ha nem működne, akkor itt…..
ggmac 2011.04.07 15:25:51
@bukméker no.1: hát szemezgettem, melyik a legtutibb, és ez tűnt annak. Sibir-nek kb 1,4-es oddsa volt, a Kievnek pedig 1,5 körül, szóval az eredő 2,1-2,2 körül.
Sok volt a bukó ha sok meccset raktam, mostanra lehiggadtam, és beérem 2-3-as szorzóval 2-3 meccs kombijában. Minek izguljak 8-10 meccsek miatt? ez vagy jön, vagy nem. :)
ggmac 2011.04.07 23:29:05
@JC: nyugi JC, nekem is kb egy 10-esem elkopott a Kiev-en, pedig erre mentem, ez találtam tutinak. Még a Benficán meg a portón vaciláltam, csak a Portónak kisebb volt az oddsa, a PSV-től meg többet vártam. Ez már csak ilyen.
Amúgy meg jön a holnap és az "Új nap, új lehetőség", vagy valami ilyesmi, igaz? :)
ggmac 2011.04.08 00:01:52
@JC: Én amit szerencsejátékra szánok, azt már úgy kalkulálom, hogy el is ment. Ha netán meg jön valami, az grátisz. :)
Tippmixen csak azért jó játszani, mert egyből ott a cash másnap. Nem vacilálsz, hogy visszautald vagy ne, és nem is körülményes.
Persze jó lenne ebből az egészből pluszba kijönni, hogy egy kis mellék kereset legyen mondjuk, de úgy látszik még nem tartok ott. Kb 2 hónapja van pénzem netes számlákon, és mindennap rakok valamit, kb a bankom 10-30%-át is, és még mindig van egy kis plusszom rajta. Már csak kicsit javítani kellene a stat-on. Mondjuk ha a napi duplázós események közül csak minden 4. menne el, az már nagyon fasza lenne.

Tudom, most baszott dühös vagy, de próbálj lehiggadni. Amit beírtam idézetet, azt anno te írtad be ide, pont egy olyan nap, amikor kurva nagyot szoptam egy hasonló fostalicska meccsen. Most úgy éreztem, neked jöhet jól. ;)
 Fogadási lista lebontva: jégkorong kézilabda kosárlabda labdarúgás motorsport snooker tenisz vízilabda Múlt heti hivatalos eredményt ITT…..
ggmac 2011.04.03 16:25:28
@laca0001:
Még a végén kiderül, hogy az Szrt beépített embere volt az a St.Paul-i drukker, akik bedobta a poharat... :)
 Fogadási lista lebontva: jégkorong kézilabda kosárlabda labdarúgás tenisz Múlt heti hivatalos eredményt ITT találod. Sikeres vadászatot! Ha nem működne, akkor itt vadássz! ..
ggmac 2011.03.29 11:45:23
@Tomee60:
ergebnisse.com

ennek a magyar változata az eredmények.com, csak ez sokkal részletesebb
ggmac 2011.03.29 16:14:36
@Malouda $15$:
Szerintem jó a tipp. Én egy 4/5-ös kombiba beraktam.
ggmac 2011.03.29 16:15:17
@Malouda $15$: Bocs, félreolvastam. Szóval én azt raktam, hogy rúgnak. :)
 Fogadási lista lebontva: Forma 1. jégkorong kézilabda kosárlabda labdarúgás tenisz vízilabda Múlt heti hivatalos eredményt ITT találod. Sikeres vadászatot! Ha nem működne,…..
ggmac 2011.03.26 09:28:33
@sebig: jaja, az volt. Bár közben rájöttem, hogy szerb a faszi, mert azt le tudta fordítani a webfordító. :)

remélem még tol fel valami jó tippet
ggmac 2011.03.26 09:30:41
@Afterforever301: ha visszanézted volna, a meccs előtt 3/4-ed órával írtam ki a tippet.
ggmac 2011.03.26 09:32:08
@Afterforever301: oksi, de én nem reklámoztam itt még a forrást sem. Meg nem linkelek 5 percenként reklámoldalakat.
 Fogadási lista lebontva: Forma 1. jégkorong kézilabda kosárlabda labdarúgás tenisz Múlt heti hivatalos eredményt ITT találod.Sikeres vadászatot!Ha nem működne, akkor itt vadássz!..
ggmac 2011.03.22 10:47:50
@ÁCSI MILÁNY: A St. Johnstone meccsre azért én nem vágnám rá a döntetlent. Mégiscsak első osztályú csapatról beszélünk, aki egy harmadosztályú csapat ellen találkozik. Hazai pályán sima hazai győzelmet vizionálok.
ggmac 2011.03.22 11:02:49
@ÁCSI MILÁNY: Én másképp konzekvenciát szűrök le belőle. Mivel újrajátszás, ezért a St. Johnstone már nem veheti olyan lazán, mint az első meccsen. Az első meccs Brenchinnél volt, ahol nem tettem volna a St. John-ra, de mivel most otthon lesz a meccs, ezért simának vélek a H-t.
 Fogadási lista lebontva: jégkorong kézilabda kosárlabda labdarúgás motorsport tenisz vízilabda ökölvívás Múlt heti hivatalos eredményt ITT találod. Sikeres…..
ggmac 2011.03.19 09:49:18
@jodjoe: Dobd fel a tippet. Ha bejön, sorba fog mindenki állni a következőért.
ggmac 2011.03.20 10:34:45
@csakajuve: rubin kazany + juventus - elég jó dupla?
ggmac 2011.03.20 10:44:22
@csakajuve: juvéba azért bízok jobban, mert mostanság sokat szívtak, és attól jobb csapat, hogy 4 meccse ne tudjon nyerni. Most hazai pályán verhető ellenféllel találkozik. Mikor, ha nem most. A játékosállománya jó, Matri formában, ha nem állítanak ki közülük megint valakit, akkor nem lesz gond, szerintem több góllal fogják kiszolgálni a kiéhezett hazai drukkereket.
Udinésétől azért tartok, mert a múltkor is hazai pályán alig bírta leverni a Bresciát (vagy Barit), 12 meccse veretlen, a catania pedig még nem győzött idén idegenben. Én az ilyen meccsektől tartok. :)
 Fogadási lista lebontva: jégkorong kézilabda kosárlabda labdarúgás tenisz vízilabda ökölvívás Múlt heti hivatalos eredményt ITT találod. Sikeres vadászatot! Ha nem…..
ggmac 2011.03.15 15:12:53
@Clever Egg20:
Nekem tetszik a progi, és érdekelne. Nem töltenéd fel valahova, és amelyikünket érdekel, az pedig leszedné? Csak előtte csomagold be valami rar vagy zip-be.

Én ezt az oldalt szoktam használni:
addat.hu/
Ha feltöltötted, akkor a linket csak közzé kell tenni, mi pedig leszednénk. De sok hasonló oldal van e célra.
köszi.
ggmac 2011.03.15 17:20:39
@Clever Egg20:
50-50% Igen vagy nem. :)
 Fogadási lista lebontva: jégkorong kézilabda kosárlabda labdarúgás tenisz Múlt heti hivatalos eredményt ITT találod. Sikeres vadászatot! Ha nem működne, akkor itt vadássz! ..
ggmac 2011.02.28 21:03:19
@zokn1: most mit csináljak, ha a góltalanságra is fogadni...? :D
ggmac 2011.02.28 21:03:51
@zokn1: most mit csináljak, ha a góltalanságra is lehet fogadni...? :D
 Fogadási lista lebontva: jégkorong kézilabda kosárlabda labdarúgás síugrás…..
ggmac 2011.02.26 23:07:05
@Diniyar Rinatovich Bilyaletdinov:
A Premier league csapatok meccseire 90%-ban van elemzés. Mellé még Bundesliga, néhány spanyol-olasz meccs van, meg BL-EL meccseken angol érdekeltségek esetén szokott lenni elemzés. Talán a "francia Goonerék" oldalát kellene meglelni francia meccsekhez... :)
ggmac 2011.02.27 21:01:08
@Bigdani: Szerintem a Malaga biztosabb tipp mint a Stoke...
ggmac 2011.02.27 21:31:24
@Huntelaar25: Én csak azt látom, hogy a Malagának már nagyon érik a győzelme. 7 forduló óta nem nyert, az utolsó 3 meccse pedig X lett, Sevilla és Villareal idegenben, otthon Getafe). Ezek nem kis csapatok, hazai pályán ezt már behúzzák.
A Stoke középmezőnyben van, a WBA pedig nagyon motivált, hogy ne essen ki. Nem mondom, hogy a Stoke nem fog nyerni, de egy X sem olyan nagy rossz nekik, és már kurva rég remiztek, ezért tartok ettől a meccstől.
 Fogadási lista lebontva: jégkorong kézilabda kosárlabda labdarúgás tenisz Múlt heti hivatalos eredményt ITT találod. Sikeres vadászatot! Ha nem működne, akkor itt vadássz! ..
ggmac 2011.02.19 16:06:19
ggmac 2011.02.19 16:15:20
ggmac 2011.02.19 20:12:10
@BOUNTYHUNTER: Én raktam Herenveen-t. Döntetlenre. :)
 Fogadási lista lebontva: jégkorong kosárlabda labdarúgás tenisz vízilabda Múlt heti hivatalos eredményt ITT találod. Sikeres vadászatot! Ha nem működne, akkor itt vadássz!..
ggmac 2011.02.15 14:13:23
@Cantona7: Ősszel az Inter az első félidőben hintett nekik egy 4-est. Ha nincs Bale nem sokat szépítenek rajta. Én annyira nem vagyok elájulva a Tottenham-től, nem egy MU... De a Milan az Milan, és vezeti a Serie A-t. Oda-visszavágós rendszerben otthon miért is ne nyerne?
ggmac 2011.02.15 15:57:55
@Fix Tipp Tippmix Zoli: Még egy ok a City vendég győzelmére. Egy 40 éves szériának épp ideje megszakadni. Tegnap az Apoel is úgy indult, hogy az otthoni mérlege 10-0-0 volt, erre kikapott egy középcsapattól otthon.
Szerintem már az Arisz játékosait is frusztrálja ez a széria, azért hogy fellélegezzenek, ki kell kapniuk. ;)
ggmac 2011.02.15 20:19:56
@ReadyZ: A múlt héten egy skót kupa meccs, azt hiszem a St. Johnstone-Patrik maradt el. Nekem egy szelvényemen rajta volt, és azt hittem 1.0 szorzóval fogják leadni. De mivel másnap lejátszották, így csak annyi történt, hogy addig fel lett függesztve a szelvény.