Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tsend

26 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mondhatni a tanulás örök. Ismét feltárult előttem énem rejtett bugyraiból egy elveszettnek hitt kósza érzés. Mint főnixmadár hamvaiból nagy szárnycsapásokkal telepedett hírtelen a szívemre: a fájdalom. Sír és sírt a szívem. Volt időm egy kicsit közelebbről megszemlélni,…..
Az éjszaka csöndje mindig elvarázsol...Éji szerenád az Örök LéthezTengerként hullámzó felhőlepel szűri az ezüsthold fényétAz Éji csend sugja így fülembe a szerelem reményét.S mit a LÉT fest elém a csendszó varázsban,Öt érzékkel karol át, s felolvad a vágyban.Tűzparázs…..
Tölts el egy kis időt Önmagaddal, figyelj, s egy varázslatos utazásban lesz részed. Ne fordulj háttal semminek, ami ekkor feltárul. Lélegezd be lényed teljes palettáját! Ne elemezd, mert lemaradsz a lényegről (hisz elméd nem képes követni, igazi lényed rezdüléseit) - s ráadásul…..
Ezen a szép őszi napon is kezdjük a mai sorokat egy szép zenével! Mára ezt választottam: Kattints ide! Mindannyian biztonságra vágyunk. Paradox módon mégis egyetlen biztos pont van az életünkben: a bizonytalanság. Sosem tudjuk, mit hoz a következő pillanat, semmisem…..
Adni és kapni... az élet örök körtánca. Egyik sincs a másik nélkül. Ahhoz, hogy adni tudj, kell egy másik fél, aki kész elfogadni. Ahhoz, hogy kapni tudj, kell egy másik, aki ad. Ahhoz, hogy adj kapnod kell, ahhoz hogy kapj adnod kell. A szeretetben ez a kettő egybeforr, adsz és…..
Van a magyar nyelvben egy gyönyörű szófordulat: önfeledtség. Van benne valami egészen misztikus, amire ez a szó rámutat. Figyeld csak meg! Menj a szó mélyére, ne kapkodj, csak figyeld! Nézzük meg mire is próbál ez a szó rámutatni? Idézd magad elé, hogy mit is éreztél, amikor…..
Bárhol megleled, hisz veled van mindig. Csak légy jelen, és felszínretör a szépség és az öröm, a TE igazi esszenciád. Lélegezz! Engem ez ihlet örömtáncra mindig! :).(Egy esti sétám közben vetettem papírra a napokban...)Őszi esti sétaÉrzem a hulló őszi levél lágy moraját,Az…..
Az életed a TE belső evolúciód. Sorra jönnek a felismerések, és a "külső" tanítások, melyek rámutatnak a benned rejlő mélységes valóságra. Csak azért jelenhet meg, mert már benned van, hisz anélkül nem érthetnéd mély szimultán szintézisét.Kavargó pillangók…..
Átélni érzéseinket a legnagyobb és legnagyszerűbb, és egyben a legfélelmetesebb élmény ami veled, mint emberrel megtörténhet. Miről is beszélek? Lehet ez fájdalom, szerelem, öröm, szomorúság... egyre megy. Épp az amit az adott pillantban, a MOSTBAN érzel. Ott van, körül ölel,…..
Lelkem táncol, nem tehetek róla, a mindenség szövi a létemet: s szívemből a kezemen át gépre viszi versemet. Viharok Ócenja Viharok Óceánja, te féktelen, te vad, ember lelkét téped, ha félni hagyod magad. De ha lényem csended mosolya önti el,Viharok Ócenja, érzem: csak…..
A szavak korlátja ott rejlik, hogy megpróbálnak "betűkoktélokba" sűríteni minden létezőt és nem létezőt! Nyilván lehetetlen, hisz, hogy foghatja, meg egy szó lényeget? Hogyan festhet le egy szó egy élményt (még egy tárgy is élmény, nem csak pusztán kézzelfogható…..
Ízleljük meg az élet nevű tündérmese mély szimultán színtézisét. Rakoncátlan elménk viccel velünk, de ez a dolga, ezernyi szerepet fest nekünk, s benne tegnapot és holnapot. Élve élt játék ez, kaland, melyben minden perc egy örökkévaló zarándoklat, létünk mélységes…..
MOST olvastam egy gyönyörű és tényleg mélyrahtó gondolatfűzért az igaz szeretet gyakorlatba való átültetéséről Eckhart Tolle spirtuális mester tollából. Ha kipróbálod, érezni fogod azt a belső bizsergést, mely belülről csiklandozva feltötli tested teljes valóját, végig…..
Mi is a szeretet? Annyit biztosan tudunk, hogy minden ember ezért küzd, ezt hajszolja izzadva  mindenben, fűben fában, munkában, karrierben, szórakozásban, pénzben, kapcsolatokban, barátokban... hogy szeretet kapjanak! Megtalálják? Hát mindig találnak vmit, de amit találnak az…..
Gyakran előfordul, amikor az ember új, a világ számára szokatlan dologba vág, hogy rengeteg kritika és támadás éri, vagy éppen belső kétség gyötri.  Mi igaz ebből? Semmi.Állj úgy hozzá, mint Edison: ha valami nem sikerül, akkor feltaláltál egy új utat ahogy nem lehet,…..
Rendkívül vicces és cseles, ahogy az élet játszik velünk.  Most fordítsunk a sorrenden, előbb a tanulság bővebben (úgyis az a lényeg), a sztorit majd csak röviden.HA felmerül egy probléma, eddig mit tettünk automatikusan: harcoltunk ellene így vagy úgy. Pedig a legjobb amit…..
Sokan félünk a változástól, bár mindannyian szeretnénk kitörni saját szürke állapotunkból, melynek rabsága úgy tünik körénk fonódnik. De valójában ez csak látszat! Egy ostoba illúzió, melyet saját magunk állítunk fel, hogy megmagyarázzuk, miért nem lépünk előre.…..
AlkonyfényvarázsCsended ezerszínfénye játszik,Tisztító tűzláncot szősz fejem köré. Az izzó alkonyat vágymosolya belém hatol Most érzem át, hogy lélegzeted vagyok... Az összhang dalol így boldog percet, Egy igaz álmot, mely álmomból ébreszt:Ó ezüstholdba olvadó…..
Örült világ ez, de az örület csak az emberek fejében létezik. Körbenézek és millióinyi mikrodrámát látok az emberek arcán, és viselkedésén. Megfigyeléseim különösen akkor rajzolódnak elém szembetünően, amikor közvetlen környezetemben, családomon, és barátaimon veszem…..
Szeretetfény szól a jelen percben! Miért mondom ezt? Mert élvezem, ahogy itt írok: érzem, ahogy a szavak megfoggannak bennem, majd átfolynak az ujjaimon és a billentyűzeten keresztül,és végül a képernyőn villannak fel útjuk végén. Micsoda képzeletjáték, nemde? Hála a…..
Rá kellett döbbenjek, hogy eddig ÉN nem éltem igazán. Hogy miért is? Apró dolgokon tapasztal az ember, de azek az apró dolgok óriási nőnek, ha beléjük tudsz lépni. Egy alma ízözöne, az úszás dinamikája, ahogy víz körölötted örvénylik... Milyen érdekes, hogy elfeljetünk…..
Veled is előfordult már, hogy feladtad egy célodat, vagy lehangolva fetrengtél, mint egy félredobott hangszer? Régebben velem is megtörtént. Mert türelmetlen voltam, mert állandóan toporgtam, hogy vajh mi lesz? Vagy úristen elrontottam, vakamit... (legalábbis azt hittem). Sok mindent…..
Ma képzelőerőmet szabadösvényre engedtem, és romboltam, majd építettem, egyre haladtam előre, s belső vásznamra festettem egy örökké újrateremtődő álomvilágképet, ahol béke van, mégsincs unalom, hisz mindennappal új látványhorizont ébred.Te mit tennél jobbá a mostani…..
Ismét rájöttem, semmi más csak az Önmegvalósítás lehet a fókuszhorizontom: nem téríthet el semmi. Erre csak egyetlen módszer van a megalkuvás nélküli törekvés. Nem lehet valamit tessék-lássék csinálni, annak általában mindig visszacsúszás az eredménye. El kell döntenem,…..
Most volt időm gondokodni, s csendben elemezni a hétvégén velem történteket. Lassan hatolok bele az események alkotta emlékfűzérbe, s próbálok semlegesen visszatekinteni arra amiket tettem, mondtam, vagy gondoltam az adott szituációkban. Persze ez nem könnyű, hisz mint a legtöbb…..