Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SZATOM

197 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pedig nem is szeretem az ilyen filmeket. Hiszen nem bírok rossz szagú, dohos szobában üldögélni, csak mert azt mondják, a falaknak van üzenete – hiába szokom meg egy idő után, hogy büdös van és nincs oxigén, rátelepszik a tüdőmre, az agyamra, mindenemre. Aztán meg vacak kedvem…..
Kultúra és Kritika Víz és jég 2014.02.05 16:02:14
Huber Zoltán a Minden odavan és a Jégvarázs című filmekről. Minden odavan J.C. Chandor bemutatkozó rendezése rendkívül pontosan megvilágította a realitásoktól elszakadó, saját törvényszerűségeit követő globális pénzügyi rendszer ijesztő ellentmondásait. A…..
Szövényi-Lux Balázs a A Wall Street farkasáról Kevés olyan rendező van, aki elmondhatja magáról, hogy bármit megtehet, mindent megnyert már, és buknia sem tragédia egy filmmel, hiszen életében legendává vált. Kevés olyan rendező van, aki 70 év fölött is friss és merész…..
Gubán Viktor Az Amerikai Kritikusok Szövetsége 2013 legjobb 10 független filmje közt díjazta a The Spectacular Nowt. Ha dekódolnom kéne, hogy a tavaly augusztus óta futó, itthon még nem vetített mozit mitől szerethették a kritikusok, két meghatározó elemre hivatkoznék. A jól…..
Nem mondom, hogy nem akadt el a szavam azt látva, ami Will Smithszel történik az előzetes első másodperceiben, és hiába írja azt a sillabusz, hogy az ezer éve elhagyott Földön kényszerleszállást végrehajtó apa súlyosan sérüléseket szerezve várja, hogy a fia megmentse…..
„Van olyan fonál, ami mentén kitalálunk a labirintusból. A csuklónkra visszatekert szál maga is lehet útvesztő. Gúzsba is köthet, sálként is melegíthet.” A XVI. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázat témája a hűség volt, gyakran hangzott el, milyen…..
Eredetileg jóval több film megnézését terveztem a fesztiválon, és ha a szponzor nem a Jameson whiskey, és nincsenek italkuponos nyereményjátékok és a jól összeválogatott hostess gárda, Miskolc pedig nem az a nyüzsgő, fiatalokkal teli város, ami legalábbis a fesztivál alatt volt,…..
Walter Hill jövőre érkező filmjéről Schumacher jutott eszembe. Nem, nem Joel, Michael. Ő is abbahagyta a csúcson, és visszatért, hogy hülyét csináljon magából, és hasonló érzések kerülgetnek, amikor Stallone (és főleg Schwarzenegger) szóba kerülnek. Sly óriásit duplázott…..
Szerelem a hatodikon - Toldi Gábor Elégedetten zötykölődtem a párommal haza a buszon, hiszen remek randi-filmet választottunk. Sőt, annál jóval többet, ugyanis Philippe Le Guay filmje nagyon eltalált alkotás. Először ugyan ódzkodtam tőle, a plakát és a leírás túlzottan…..
Mezei Balázs Az Angyal a paradicsomban c. kiállítás Móser Zoltán ismeretlen színeit mutatja meg. Érdemes elmerülni bennük. Móser Zoltánt széles körben mint a fekete-fehér fotózás művészét ismerjük. A Pázmány Péter Tudományegyetem piliscsabai kampuszán tavaly…..
A Faludi Ferenc Akadémia idén 16. alkalommal rendezi meg nemzetközi amatőr filmszemle és fotópályázatát. A külföldi nevezők körében is nagy népszerűségnek örvendő szemle a magyar viszonylatban páratlan módon évről évre tematikus pályázatot hirdet, ezzel is megmozgatva az…..
Ikker Eszter „Most, mikor ugyanúgy, mint mindig, legfőbb ideje, hogy.”                                                (Tandori Dezső) Amikor Hörcher tanár úr április közepén, egy KuK-os szerkesztőségi ülésen felvetette egy…..
Három szereplő a 101 kiskutyából Peggy Guggenheim a Titanic-kal elsüllyedt műgyűjtő, Benjamin Guggenheim lánya volt. 1919-ben, alig huszonegy évesen örökölt két és félmillió dollárt. Benjamin bácsi tehát már 1912-ben elsüllyedt, de mivel halála váratlannak volt mondható, ez…..
SZATOM 2012.05.22 14:45:41
Radnai Dániel a First International Motion Festival-ról        Eredetileg egy tudósítást terveztem a március 23-24-én megrendezésre került First International Motion Festival Cyprus-ról, ám az animációs munkát tárgyává tevő fesztivál rendkívül…..
 Németh TamásTudósítás a Prózarázás rendezvénysorozat első alkalmáról           Eloszlatni az írókkal kapcsolatos sztereotip elképzeléseket: ez a célja a Prózarázás rendezvénysorozatnak, amelynek keretében kéthetente…..
Papp MátéAz Uránia Filmszínház éjszakai vetítésén járva különleges élményben volt részem, hiszen az est dramaturgiájának megfelelően egymás után ül(het)tem be Tarr Béla utolsó filmjére, A torinói lóra, valamint Jankovics Marcell animációs Madách-feldolgozására, Az…..
 Mándy Iván biztosan szerette volna.            A némafilmes pont az a film, amely megszólítja az átlagnézőt, anélkül, hogy a zsigeri ingereket próbálná mozgósítani: édesen fájdalmas vágyat kelt, anélkül, hogy…..
SZATOM 2012.03.05 10:47:37
@nemDoktor a_tom: Persze oda fordítja az ember a fejét, ahova tetszik neki, de amíg ilyen súlya van a díjnak, szerintem nem időpocséklás foglalkozni vele.
SZATOM 2012.03.05 11:23:09
@nemDoktor a_tom: Abban egyetértünk, hogy számos fesztivál érdemelne nagyobb figyelmet, de hogy nem kapják meg, az nem föltétlen az Oscar hibája.
Aki tud, menjen, és írjon!február 23. csütörtök 21:00 Szóljon hangosan a néma! vol4.helyszín: Odeon, Hollán Ernő u. 7.    Egy különleges csütörtök meghívója, amikor a film és a zene egy estére összeolvad, hogy messzire repítse mozitermünk. Akik varázsolnak:…..
Szabó Tamás a Suszter Szabó Baka Kém-ről.Már a trailer hamisítatlan brit akcentussal előadott első mondatai tisztázzák az alaphelyzetet: „Egy vakond férkőzött a Körönd legfelsőbb soraiba. Évek óta ott lapul.”      A kémsztorik kedvelői…..
RADNAI DÁNIELSpecial Providence lemezbemutató az A38 hajónA Special Providence albumain egy rendkívül érdekes zenei megoldásnak lehetünk fültanúi: ugyanaz a tétel rendszerint meghallgatható instrumentálisan és énekhanggal is. Ráadásul a január 12-i, harmadik lemezüket…..
Hernádi Mária Boldizsár Ildikó MeseterápiájárólAz igazán jó irodalom élni segít, mondja Ottlik Géza, létezik azonban egy olyan irodalmi műfaj, amelyet – ahogy Boldizsár Ildikó Meseterápia című könyve meggyőzően bizonyítja – kifejezetten erre találtak ki. Bár a…..
Izmindi-Nagy ÁgnesA tanulmány a fotográfia hőskorába kalauzol vissza, konkrétan a krími háború időszakába, amelynek egyik résztvevője – ugyanakkor camera obscuráján keresztül szemlélője – Szathmári Pap Károly volt, az első magyar haditudósító…..
TURI MÁRTONBoris Groys: Kommunista utóiratáról      „A kémek nem úgy dolgoznak, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg! Az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak.” – mondja Virág elvtárs Bacsó Péter 1969-ben rendezett…..