Regisztráció Blogot indítok
Adatok
johnibyg

0 bejegyzést írt és 350 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karácsonyi utánközlés rovatunk harmadik részével éreztetjük, hogy közeleg az idő a karácsonyi Lemilezésre. A fa alatti ajándékok kibontásakor ne erre a cikkre gondoljatok, amúgy pedig foglalja le gondolataitokat Bastogne és a harcoló jenkik, németek, pancerek és…..
RITKÁN LÁTHATÓ TÖRTÉNELEM Tut 2015.12.02 00:01:00
johnibyg 2015.12.03 21:15:11
@Nils Holgersonné: Köztudottan hidegvérűek, és azért legyen meg a stílus a munka közben :-P
Hidd el, tud az ember legózni, ha akar, néha eszméletlenül kis helyre be lehet rakni rengeteg cuccot sérülés nélkül
1992. Hollandia legszörnyűbb repülőgép-szerencsétlensége volt, amikor az izraeli El-Al 1862-es teherjárata Amszterdam külvárosában egy kilencemeletes épületbe csapódott. A 43 áldozatból 39-en a lakóházban lelték halálukat  ..
johnibyg 2015.11.23 14:55:17
@tiller foch: Ami nem licenc alapján volt, azokban sem volt túl sok köszönet: Wartburg, Trabant, Moszkvics, Zaporozsec, Dacia Lastun. A Skodán kívül kb. a Lada Niva és Samara volt (viszonylag) jó minőségű keleti tervezésű autó.

@kenguru99: Valamit csak tudtak volna bartelezni

A Kennedy-Nixon választási vitához: akik a rádióban hallották a vitát, Nixont tartották dominánsnak a vitában, akik a tévében nézték, azok Kennedyt. Ennyit számít a nonverbális kommunikáció
1905. Edward Drake Roe matematikus, csillagász professzor a Yerkes obszervatórium teleszkópjánál.  ..
johnibyg 2015.11.02 23:53:33
@impala: Igen, a németek és angolok tisztelték egymást még a 2. világháborúban is. Az elsőben meg pláne. Ahogy írta feljebb for-avar az amcsikhoz máshogy álltak, mert a jenkik kis része lőtte az ejtőernyősöket pl. Molnár Lászlót. Na arra bepipultak a pumák (akkoriban neki volt a legtöbb győzelme még a levegőben). Néhány nappal később egy bombázó legénységét mészárolták le cserébe (más dokumentált eset nem volt a magyarok felől)
johnibyg 2015.11.04 11:36:04
@teddybear01: Nagyon-nagyon ritkán volt azért, de inkább a földön
Szocialista járgányok különkiadás! 1954. Belaz-525 szovjet troliteherautó...
johnibyg 2015.10.19 18:35:55
@Lesből Támadó Szárítókötél: És a gőzmozdony 10 évvel ezelőtt még nosztalgiagép volt, sajna azóta már szét lett szerelve :-(
Na fussunk neki... 1940. Az SS Sicherheitsdienst (SD, azaz biztonsági szolgálat) razziája a megszállt lengyel területeken..
johnibyg 2015.10.04 19:55:54
@Szabi DMC: Kicsit ilyen hangulata van neki: static.keptelenseg.hu/p/cc485ae6ab52f64c58ef032af03c5800.jpg A páncél tényleg nagyon erős lehetett, a repülő mégis megy pár százzal, mégha egy konzervhez is lehet hasonlítani. Bomba mondjuk nem volt rajta
"A mai napi érdekest - hosszú idő után ismét - Sam. Joe szerkesztette. Érdeklődési köre az autók és ez meg is látszik. :)" - Jtom 1964. A világító kerekű Chrysler 300K..
Sokan talán még szépnek sem találják a leghíresebb ausztrál épületet. története azonban nekik is érdekes lehet...
Remélem vártátok már a blog visszatérését! Sok minden történt mióta nem találkoztunk - legalábbis velem, meg úgy a világban általában -, és ne felejtsük ezek sokaságából máris történelmi fotók lettek, amiket néhány év múlva már be is lehet mutatni a blogon ;). A forróságnak is vége, úgyhogy vágjunk…..
Pihenjetek sokat, töltődjetek fel, szeptemberben újra jövünk!..
johnibyg 2015.08.25 10:02:27
@Firestarter.18: Na igen, amikor gép előtt voltam, napi kétszer zicher megnéztem az oldalt, hátha van poszt
A neves magyar járműgyártó idén lenne 120 éves. A jubileumra való tekintettel összeszedtük a tíz legszebb Ikarus buszt. 10. Ikarus V127/Modulo M108D, formatervezett ARC Szoknunk kell még a Modulo M108D nevet Nem sokáig viselte az Ikarus márkanevet az ARC V127 típusú busz, de a…..
Végre megszületett az eredmény a Budapesti Közlekedési Vállalat rendelkezésre tartási tenderén. Így újabb hetven korszerű autóbusz érkezik hamarosan a fővárosba.   Tavaly októberben tette közzé részvételi felhívását a BKV 17 plusz három opciós, szóló dízel, valamint…..
johnibyg 2015.07.27 17:07:16
@Sziszifusz: Azt hiszem, a Connecto az előző generációs Citaro alvázra épül, emiatt olcsóbb. Az autóiparban vannak hasonló dolgok költségcsökkentésre
Néhány hónapja kezdtem egy sorozatot a német "retrofuturisták" rajzaiból, most folytatom. A mai témánk a jövő városa. Elsőként Klaus Bürgle képeit láthatjuk. 1959...
Lassan szokásommá válik Bruno Barbey fotóiból válogatni a hétvégére. Az utazó fotós kimeríthetetlen kollekciójából ma az 1971-es dubaji képeiből szemezgettem...
johnibyg 2015.06.28 21:06:01
@fehérfarkas: Ők csinálták jól az olaj kiaknázását a környéken. Nem tudod hol olvastad a ferihegyi rekordot, de már évek óta jóval nagyobb a rekord. Tavaly sikerült csúcsot dönteni, most "9 155 961" főn áll a mutató.

A légierőhöz annyit, hogy lehet szép meg jó a Mirage-2000, de katonai fórumon olvasva ötször annyi repültetni mint egy F-16-ost, utóbbival kb. egyenlő lehet a Gripen (különböző forrásokat olvasva 0%-100%-val drágább a mienk). Molnibalage szépen kijavít, ha vmi nem stimmel
Thomas Billhardt fotói a 70-es, 80-as évekből, a keletnémet mindennapokról és ünnepekről, sokszor kicsit propagandaízűen, de ezt innét már megbocsátjuk, ugye? A képek nagyobb méretben is megnézhetők a galériában a poszt végén...
  Ha Budapestről és oroszlánszoborról van szó, az emberek általában a Lánchidat őrző nagymacskákra gondolnak, egy híddal északabbra, a Margit-híd budai hídfőjénél van azonban van egy ötödik oroszlán is, mely az első világháborúban Przemysl (ejtsd: p-r-zs-emisl) váráért harcoló hős magyar katonák…..
johnibyg 2015.06.11 14:13:27
@Fredddy: Elején még gondolkoztam is, hogy honnan ismerősek a címek. Az írói humorod nagyon ott van, amit a környékemen aludni próbálók bántak :-)
Néhány napja leltem rá gépemen újra erre a szép fotóra, ami egy Tu-144-est ábrázol Ferihegyen. Itt az idő, hogy megismerjük egy kicsit közelebbről is ezt a repülőgépet, aminek fotóját először a DELTA című tudományos műsorban láttam a műsorvezető, Kudlik Júlia háta mögött. A szovjet szuperszonikus…..
johnibyg 2015.06.09 00:40:56
@SzBzS: A törzs teherbírásról úgy tusom, hogy a kérdéses példányon többször is alakítottak néhány dolgot, ami miatt csökkent a teherbírás, normális "szériagép" kibírta volna ugyanezt.

A két gép kifejlesztése is hatalmas költséget emésztett fel. A Concorde fejlesztését le akarták egyszer állítani, hogy túl sokba kerül, de úgy voltak vele, hogy ha már kidobtak ennyit az ablakot, presztízsjavítónak jó lesz. Ezt ma "Concorde-effektusnak" hívják. Ha ma is szolgálatban lenne, tuti repülnék vele egyet :-)
johnibyg 2015.06.10 09:12:44
@victorcreed: A szovjetek rendszeresen használták ezt a manővert a határokhoz közel repülő amerikai felderítőgépekkel szemben. Óvatosan odalassítanak a hajtóműhöz, aztán szépen begyorsít, a kiáramló gázok pedig leállítják jó eséllyel a hajtóművet (a gázturbinás gépeknél működik ez), ami ezután inkább megy haza. Volt olyan eset, mikor a gép (talán Szu-27) farka és a másik légcsavarja (gázturbinásnál nem tudom, hogy hívják) khm. találkozott. Mindkét csapat betojt ott fenn, jenkik azért, nehogy kapjanak ezért egy rakétát, a szovjet pilóta pedig, hogy le tudjon szálni
A Flickeren találtam POP SNAP feltöltő albumjai között ezeket a fotókat a nyolcvanas évek Kaliforniájából. Hányféle nem-amerikai autót láthatunk a képeken? ..
johnibyg 2015.06.06 11:13:10
@Sam. Joe: Aha, én a felén szúrtam csak ki Bogáron és hippibuszon kívül mást
A Vissza a Jövőbe filmekkel kapcsolatban a főhős kocsiját mindenki ismeri. De mivel járt a negatív hős? Az amerikai autó történetében megérkeztünk a negyvenes évekhez, és egy olyan autót mutatunk be, ami érdekesebb, mint amilyennek elsőre látszik.  ..
johnibyg 2015.06.02 01:08:44
II. Vilmos császár uralkodása idején, az első világháború előtti időkben készültek ezek a hihetetlen felvételek. Ilyen volt az élet a Berlin-Kreuzberg-i kaszárnyában. Láthatjuk a beöltözést, a kiképzést és a mindennapos teendőket. A fotós nevét is tudjuk: Waldemar Titzenhaler. A képek többsége…..
johnibyg 2015.05.27 00:34:50
@Larry Silverstein: Állítólag afgánban mind a szovjetek, mind a NATO-sok találtak egy-két odakeveredett 98-ast, néztek is, hogy mi van. Persze nem csak a német fegyverek jártak így, volt, hogy egy nagy halom első világháborús brit puskát találtak ott. Azonosítószám alapján angol katona gallipolinál látta utoljára őket, a törökök meg áttolták valamikor a 80-as években őket a tavarisok ellen. Volt, hogy ősrégi olasz tankokat találtak az egyik roncstelepen (vittek is haza a múzeumba egy-kettőt szuvenírként)
1. Az 1920-as évek eleje, útburkolati jel festés az Egyesült Államokban. Nézzétek a jármű jobb első kerekére szerkesztett, útszélkövető készséget is!..
johnibyg 2015.05.24 12:49:00
@kugi: Legközelebb a linket és a zárójel végét válaszd el, mert így beveszi azt a karaktert is és nem ad ki semmit se. A P-38 és a többi kéttörzsű fura módon, de működött, igaz könnyebb célpontnak tartották őket Európában (kivétel éjszakai vadászok).
Afred Tritschler a húszas évektől kezdve - amikor is első Leica márkájú fényképezőgépét vásárolta - lelkesen fotózott és a tapasztalatait sikeres fotótankönyvben is összefoglalta. 1927-ben Dr. Paul Wolff-fal - az eredetileg orvosként praktizáló hobbifotóssal - alakította meg Németország első…..