Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BZ1975

0 bejegyzést írt és 647 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csabai házak Zsidó Aggok Otthona 2015.05.18 22:07:50
Csaba utca 3. A békéscsabai Izraelita Szentegylet (Chevra Kadisa) az elhunytak iránti kegyelet ápolása, a betegek gyógyíttatása, a szegények gyámolítása terén már hosszú idő óta kiemelkedő tevékenységet folytatott, amikor az egylet újabb nemes célt tűzött ki: a vagyontalan,…..
BZ1975 2015.12.19 15:49:50
Valószínűleg sok álláskereső találkozott már – finoman szólva – be nem tartott ígéretekkel, akár a kiválasztás, akár később, a munkája során. Az álláskeresőket mindig arra biztatom, hogy kérdezzenek, nyerjenek megerősítést minden kétségükre, akarjanak konkrét…..
BZ1975 2015.03.03 09:53:22
@Mj: azt tudom, hogy a termékenységi rátának 2,1-nek kell lennie, hogy a társadalom reprodukálja önmagát. és akkor reméld, hogy a 3 „új adófizetőnek” lesz munkája az elkövetkező 10-20 év technikai munkanélkülisége miatt (mely munka értelmes és tartalmas is lesz). remélem lesz az emberiség olyan találékony, hogy az új világ új szakmákat is kitermel.
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!   Sajnos nem tudom, hogy kihez, hová fordulhatok a levélben leírt problémával kapcsolatban. Bízom Önökben, hogy ez a nagy nyilvánosság elé kerülhet. Érthető okokból szeretnék inkognitóban maradni de a cég nevét nyugodtan tüntessék fel. A…..
BZ1975 2015.03.03 09:48:37
@Mj: jó lenne, ha csinálnál egy ideiglenes blogot. vagy 1 hétig, esetleg talán 1 hónapig. ; ) engem érdekelne egy pénzügyi kimutatás, hogy mennyiből jön ki az „élelmezésed”, hogy magadra főzöl otthon ahhoz képest, hogy menzán eszel, vagy netről rendelsz. vszeg párodra is főzöl, így több adag is készül.

én cityfoodozok, ami kb. havi 18e HUF ebédet jelent. (de ez csak ebéd!) minden más nassolni valóval együtt a havi élelmiszer/ital fogyasztásom kb. 50e lehet. szeretném ezt leszorítani.

tehát vmi napi bontás reggeli/ebéd/vacsora jó lenne. mit vettél hozzájuk (bolt/akció) és mit csináltál belőlük, ill. mennyi idő ment el vásárlással + főzés-sütéssel.

ha csinálsz ilyet, akkor előre is kösz. : )
Szépségideál: amilyen könnyed maga a szó, annyira véres és szenvedéssel teli út vezet(het) hozzá. Általában az ember nem ideálként létezik, hanem ideállá válik, mivel a választás lehetősége már adott a 21. században. És mielőtt ítélkeznénk, itt nem hobbiról és…..
Tehernapló C64 game trailer 2015.01.27 00:24:04
Egy régi és egy új játék beharangozója indult útjára a minap a YouTube-on.Az egyik a híres és kiváló Populous C64 változatának bemutatója. Sajnos a műfajteremtő játék konverziója végül nem készült el, de érdemes megpillantani, hogy 1989-ben is egész ügyesek voltak már a…..
Deansdale A másik francia dilemma 2015.01.11 16:23:01
Nem épp a legfrissebb hír, de ettől még érdekes: a francia legfelső bíróság betiltotta Dieudonne M’bala M’bala francia stand-up komikus előadásait, mert antiszemitának tartják. Na akkor hol is van a sajtó- és szólásszabadság? Most megy a duma, hogy nem fognak meghátrálni a…..
„Innsbruck ich muß dich laßen, ich fahr dahin mein Straßen, in fremde Land dahin, Mein Freud ist mir genommen, die ich nit weiß bekommen, wo ich im Elend bin.” („Innsbruck, itt kell hagyjalak téged,/távozom az utamon,/tova, idegen országba,/oda, ahol elvész az örömöm,/ahol…..
BZ1975 2015.01.18 18:25:30
@Moin Moin: te az a fajta hisztis ballib értelmiségi vagy, aki bármilyen kormány esetén kikéri magának – ha egy politikus csak egy javaslatot mond –, hogy ő neki ne mondja meg senki, hogy mit csináljon.

hiszterométer kiakadt.
Rögtön a blog legelső posztja olyan vendégeket csalt az oldalamra, akikről a jelenlegiben írok. Ők azok, akiknek megjelenésére mindenképp számítottam, amikor úgy döntöttem molesztálós témájú blogot indítok. Így egyszerűen köszönöm nekik, hogy megjelentek és ahogy…..
BZ1975 2015.01.12 16:18:46
@Mj: hiszterizált kampány folyik (női) nemi erőszak kérdésben most az országban. férfiakat sokkal sűrűbben szokták megerőszakolni és őket sokkal inkább lehet.

a szülőcsatorna (hüvely) pont úgy fejlődött ki, hogy befogadja a férfi nemiszervet és kihordja az útodot – magyarul természetes használata a férfi nem szervvel történik. a hangsúly a kéretlenségen (idegen, ill. nem vágyott férfitől) és az erőkifejtésen van. ezzel szemben a (férfi) ánusz nem behatolásra lett tervezve, pláne nem ilyen dús idegvégződésekkel.

egy nem régi hírben egy előzetesben lévő fiút erőszakoltak meg egy széklábbal. no, ez aztán sokkal komolyabb (nemi) erőszak, amit ráadásul a belső vizsgálat lazán csak úgy intézet el, hogy a srác „jól volt elhelyezve”.

szóval nem a női nemi erőszak a világ legborzasztóbb dolga, ahogy a feministák szeretik beállítani. ennél sokkal durvább dolgok is vannak: nemi erőszak férfi ellen, kasztrálás (szándékos, vagy baleseti alapú), rák, leesés egy motorrol, végtag elvesztése stb.

ja igen, a kabarékban a kiherélődéssel (szándékos, v. baleseti) lehet viccelődni, meg a börtönbeli „köcsög”-léttel, míg Maksát keresztre akarják feszíteni egy suta poénért.
BZ1975 2015.01.12 19:16:28
„Nem értek egyet. Minden szexuális erőszak egyformán elítélendő.”

ha csak egy nemi erőszak történik is a világban, az is sok. de azt látom, hogy csak a női nemi erőszakra akarják kihegyezni a közbeszédet, a férfit meg démonizálni akarják. hogy bármely férfi egyik pillanatról a másikra magából kivetkőzik és gyilkolni-erőszakolni akar. azt akarják a feministák, meg a vadliberálisok elérni – ami már Nyugaton (Kanada, Kalifornia, Svédország) megy – hogy bemondásra, 0 bizonyítékkal és minnél kevesebb védekezési lehetőséggel férfiakat vághassanak előzetesbe ill. társadalmilag ellehetetlenítsenek.

az ilyen durva dobálózás számokkal kétségbevonhatóvá teszi a vádlók épelmélyűségét, elfogulatlanságát:

„a nők 33%-a tapasztalt fizikai és/vagy szexuális erőszakot 15 éves kora óta. Ez 62 millió nőt jelent az EU-ban”

a férfiak meg 99%-a tapasztalt meg fizikai erőszakot 4 éves kora óta (óvis/elemi iskolás/középiskolás) – erről vhogy nem beszélnek. 12 oktatási év alatt elkerülhetetlen, hogy egy fiú ne keveredjen verekedésbe az oktatási rendszerben, szabadidőben. ja, ők nekik alap, hogy heverjék ki a traumát – ilyen kemény az élet, tűrjék zokszó nélkül. ahogy Hillary Clinton mondta: a háborúk áldozatai is nők, a hadiözvegyek és -árvák. mégsem a férfi, aki megcsonkolódott, vagy a bele kifordult a harcmezőn...

igen, a nők elleni nemi erőszak nagyrészt fizikai erőszakot is tartalmaz, ld. az indiai buszos csoporterőszakot (több férfi, 1 nő), úgy emlékszem ebbe bele is halt az áldozat.

továbbra sem értem a pécsi oktatófilm miatti feminista, vadliberális felháborodást. attól, hogy még nem szóltak itt a (leendő) bűnelkövetőkről, az még nem jelenti azt, hogy az áldozatot akarták hibáztatni, ahogy ezt szeretik egyesek demagóg módon hangoztatni.

a pécsi oktatóvideó jószándékból, jótanácsként, megelőzésre készült. ennyi. nem lehet minden nő mellé rendőrt állítani, kéretlenül pláne egy védelmező lovag fickót (eléggé prosztó módon lesz lepattintva a nő által – az ő mozgási, döntési szabadságát nem merje senki korlátozni...). én 2x ittam nagyon részegre magam kb. 15 éve és úgy botorkáltam hajnalban haza a külvárosban, ill. ébredtem fel a fűben reggel, másnaposan. bárki leüthetett, ill. kifoszthatott volna, de szerencsére ilyen nem történt velem. ha ez megtörtént volna velem, akkor nyafizhattam volna azzal, „de hát nem volt joga!”? nem, nevetséges lettem volna ezzel. a pécsi videó elsősorban NEM az öltözködésről szólt, hanem az önálló felelőségvállalásról, hogy egyesek ne igyák magukat magatehetetlenné, kihasználhatóvá. ugyanis mindig lesz kb. 0,01 pszichopata, akinek nincsenek gátlásai – ez utóbbiért meg kár minden törvénytisztelő, tisztességes férfit felelőssé tenni.

ugyanis a férfiak 99,99%-a tudja, hogy a nemi erőszak bűn, hogy büntetik és azt is elvárja, hogy büntessék az elkövetőt. mert így lett nevelve iskolában, középiskolában, ezt várja el a közerkölcs, ezt mondja a sajtó, a média és ezt szabályozza/bünteti a törvény.

teljesen felesleges ezért olyan kampányt indítani, amit a feministák nagyon szeretnének. most minden reggel úgy menjek munkába, hogy olyan óriásplakátokkal találkozzak, amire az van írva csak nagybetűkkel, hogy „FÉRFI! NE ERŐSZAKOLJ!”? ez az új felvarrandó sárga csillag, vagy mi?
A frissen megválasztott román elnök, Klaus Iohannis nagyszebeni polgármester kapcsán a legtöbb hírben megemlítették azt, hogy szász felmenőkkel rendelkezik. Kik ezek a szászok? Annak ellenére, hogy az erdélyi szászokkal közel 800 évig éltünk egy hazában valljuk…..
BZ1975 2015.01.12 15:17:23
@Mj: a kora középkorban nem a flamandok, vallonok és szászok képviselték leginkább az akkori high-tech-et? gondolom ezért hívták be ezeket a telepeseket a közép-kelet-európai uralkodók, mert olyan tudásuk volt, ami a nekünk akkor nem. gondolok itt a kőépítészetre, bonyolultabb tetőszerkezetekre a gótika korszakából (polgári házak, templomok), szélmalmokra stb.
Deansdale A francia dilemma 2015.01.10 15:46:48
Mindenki hallott a párizsi merényletekről, de a tanulságokat kevesen merik levonni. Mit tehet a francia miniszterelnök ebben a helyzetben? Tulajdonképpen semmit, azon kívül, hogy elindította a hajtóvadászatot a fegyveresekre. Úgy tesznek, mintha ez 2 ember bűne lenne, egy elhatárolt…..
Hofi idejében az embereknek még volt gerince. Volt ugyan sok haszonleső, aki a rendszer, közvetve pedig egy ideológia seggét nyalta, de mindenki tudta (ők maguk is), hogy gerinctelen talpnyalók és spiclik. Ezeket lenézték, jobb esetben - Hofi, ugye - kiröhögték. Ha az emberek egymást…..
BZ1975 2015.01.11 05:41:17
444.hu/2015/01/10/kilenc-honap-bortont-kapott-az-exbaratnoje-facebookoldalan-gunyosat-kommentelo-ferfi/

Kilenc hónap börtönt kapott az exbarátnője Facebookoldalán gúnyosat kommentelő férfi

A történethez hozzátartozik még, hogy több amerikai államban nem értesítenek arról ha távolságtartásit adtak ki ellened, egy fickót így tartóztatták le először életében. exe elhívta radnira, a rendőrökkel együtt mikor odeért egyből bilincsbe verték, mert távoldágtartási volt ellene.
Deansdale A margó tragédiájára 2014.12.04 11:13:54
A nőkertben (link nincs) valaki egy németországi gyilkosságból akar tőkét kovácsolni a magyar feminizmusnak a pécsi rendőrség szapulásán keresztül. Tény: van a világban 1%-nyi agresszív baromállat, aki képes másokat megerőszakolni, agyonverni. Tény: ezért a többiek nem…..
BZ1975 2014.12.25 22:25:40
Persze nem teljesen, mert még vannak akik használják, és ugye a gyűjtőknél is fellelhető jó pár készülék ami üzemképes, de hivatalosan halottnak tekinthetők ezek a formátumok. A lista természetesen nem teljes, csak a legnépszerűbbeket tartalmazza. Nézzük nagyjából…..
Szép csendben közeledünk az év végéhez, így majdnem átsiklottunk azon a tényen, hogy idén 30 éves a Commodore 264-es család. Persze így, ezen a néven kevesen ismerjük, de ha azt írom, hogy Commodore 16, Plus/4, 116, egészen más megvilágításba kerül a téma. A Commodore Világ…..
Amióta beköltöztek a mackók Nógrád megye északi szegletébe, azóta egymást érik a sajtóban a témával kapcsolatos cikkek. Én pedig általában nem hagyom ki, hogy ne írjak róluk, hiszen az északi hegyek természetjárójaként eléggé érintve érzem magam, és mindig eszembe jut…..
BZ1975 2014.11.19 18:31:43
A forgalmas Városligetben járva nem meglepő hogy magas árakkal találkozunk, de ezért talán minőséget is várna cserébe a vendég. Sajnos a Platán nem hozza a megfelelő színvonalat, legalábbis a következő értékelés erről tanúskodik. Olvasd el a bejegyzést a címre kattintva!…..
Az elmúlt hetekre sokáig emlékeznek majd a videojáték-ipar krónikásai, de a történteknek általános sajtótörténeti jelentősége is lehet; biztosan születik majd erről az egészről pár szakdolgozat, miután lecsillapodtak a hullámok. Ritka ugyanis, hogy újságírók/bloggerek és…..
BZ1975 2014.10.21 08:19:50
@Stöki: stöki, stöki... : S
Templomablak Anno Rejtett kincsek. 2011.09.09 00:58:00
Budapesten a Visegrádi utca  egyik takaros társasházában, különleges üvegablakot őrizgetnek, nagy szeretettel az ott lakók.    A félemeleti lépcsőfordulóban található üvegfestményt Zsellér Imre készítette 1942-ben...
A Magyar Iparművészet folyóirat 1917. évi 9–10. számában jelent meg Nádai Pál írása Pál Hugó építészről, amelynek érdekes békéscsabai vonatkozása is van. Úri lak terve Békéscsabán (1917)..
Öröm olvasni a tajtékzó, ruhaszaggató hozzászólásokat a 444.hu-n. Bizony, ez most kurvára fájt szegény SZDSZ-MSZP-seinknek. Egyik utolsó büszkeségük - mintha Kertész Ákos és Dániel Péter egyszerre gyakorolt volna kegyet a Fidesz-kormány felé. Nem elég, hogy augusztus 20-a…..
BZ1975 2014.08.22 11:09:19
@Buday András: bár a teljes magyar politikai elitből kivagyok ábrándulva (2010-ben a Fideszre szavaztam), de nekem sokat ér a ballib politikai elit és értelmiségi hátudvarának basztatása. : )

Én nem tudok Orbán/Fidesz mellé állni teljes mellszélességgel, de azért emlékszem, hogy 2010 tavaszán nagyon kivolt az emberek fasza a ballibektől. Na most akkor ezek lennének Orbán 2018-as alternatívái?!??!

Meg hogy málészájú Demszky 20 év alatt semmit sem tett a Budapestért... Akkor Tarlós kész tehetség.

Bámulatos, hogy fix ballib nickek, pl. global001 mindig házhoz jön a pofonért. újra és újra. ezeket tényleg csak alázni lehet (és kell is! : )
BZ1975 2014.08.23 22:58:37
@global001: „A nagy igazság az, hogy nektek mindenki "ballib" aki kritizálni meri a fideszt!

Pedig ugyanolyan korrupt, aljas szarháziak mint a másik brancs.”

azért kiváncsi vagyok, hogy 2002–2010 között mennyire kritizáltad a „reformokat”, a „progressziót”.

„Aztán mikor szét kell nézni kedvenceik között egyből bekussolnak...

Ugye most a nagy kedvenc a besúgó államtitkár ... :D”

figyelj, hülyegyerek: 2-3 éve eléggé felszínesen követem nyomon a napi politikát. nemrég leírtam itt, hogy a teljes magyar politikai elitből nekem elegem van.

neked a mániád, hogy a paneledből csak napi politikán tudsz rugózni, „panelproli”. hol a francban mondtam én, hogy Orbán milyen jó fej, komcsi múltu embereket ültet a különböző pozíciókba?
:::Juci világa::: Váci u. 52. 2013.04.17 21:25:00
Azok a mozaikok! 1910 óta díszítik ennek a háznak a homlokzatát a Váci utcában (építészek: Nagy és Benedict). A kapu is szép, ráadásul tárva-nyitva van, úgyhogy benézek, hátha odabent is megcsillan valami szépség. De a mozaikkal ki is merülnek a csodák, és rámtör az igazi…..
Sok férfitársam bizonyára találkozott már azzal a tipikus női viselkedéssel, amikor egy-egy randevú végén úgy búcsúznak el, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, megbeszélik azt, hogy keressék egymást, majd a hölgy eltűnik, mint szürke szamár a ködben és semmiféle sms-re,…..
BZ1975 2014.08.04 23:38:18
@Szabi2: egyszerűen ez a legbutább hozzáállás, mert csak elaljasítod vele a nőket.
Mélyen el kell gondolkozniuk a szaúdi férfiaknak a legújabb statisztikák és kutatások eredményein. A szaúdi nők körében bekövetkező népszerűség-csökkenésük ugyanis arra mutat rá, hogy mégsem vált be a több ezer éves, "nőelnyomó" minta, ami szerintük a jól működő, erkölcsös társadalmat, jólétet és…..
BZ1975 2014.07.29 23:26:34