Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tesztelő1

9 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző bejegyzésekben átbeszéltük a nyugaton, így Ausztriában is népszerű típusházak, és a hazánkban elterjedtebb egyedi tervezésű házak előnyeit, hátrányait. Korábbi ígéretemhez híven most a bemutatok egy olyan megoldást, ami - az építtető számára - ideálisan…..
Tesztelő1 2011.07.22 11:46:31
Építész tervezőként felkértek, hogy tervezzek egy házat, ami nem a megszokott téglából, hanem ún. készház rendszerből épül.   Miért olyan népszerű a készház nyugaton? Miért félünk tőle itthon? És miért akar valaki mégis Magyarországon készházat építeni?…..
Elérkeztünk egy látványos szakaszhoz, mégpedig a készház LEGO-szerű összeállításához. Erre a Haas 2 napot szánt, így a fogadószint elkészülte után 48 órával szerkezetkész állapotig jut el az épület. Természetesen ahhoz, hogy ezt profi módon meg lehessen valósítani,…..
A fogadószint: A készházak esetében a fogadószint egy fontos fogalom, ugyanis erre a helyszínen elkészített épületrészre kerülnek a készházak előre legyártott könnyűszerkezetes elemei.    A fogadószint egy teherbíró és vízszigetelt alépítmény,…..
A 3. bejegyzésben átbeszéltük a megbízást, és egy nagyobb kitérővel végre eljutottunk a következő fázishoz, a tervezési folyamathoz. Tervezési feladat:   A fotókon látható meglévő irodaépület mellé kell tervezni egy új, kétszintes épületet, amelynek földszintjén…..
Tesztelő1 2011.06.07 16:50:06
Köszi kérdéseidet. Bocs, hogy csak most válaszolok, de inkább megkérdeztem a HAAS cég képviselőjét, hogy korrekt választ adjak. Íme:
- a kámi házat és annak fa elemeit az ausztriai Grosswilfersdorf-ban gyártják, így a faanyagokat Ausztriában ellenőrzik. A HAAS-féle faanyagokra min. 80 éves élettartamot állapított meg a Holz Forschung Austria intézet. Itt a honlapjuk:
www.holzforschung.at/
- a falszerkezetet ábrázoló képen talán látható, hogy a fa oszlopokra (kívül és belül is) nem csak gipszkarton burkolat, hanem - ez alá - egy OSB lap is kerül, aminek köszönhetően méretezett facsavarokkal nem csak konyhaszekrényt, de kívülről akár kisebb előtetőt is lehet rögzíteni. Utóbbit később majd be is mutatok, mert a kámi épület bejárata előtt/felett is ilyen készül.
Nem azért készház, mert elég csak akkor kimennünk a telekre, amikor a házunk teljesen elkészült és már csak a kulcsokat kell átvennünk. Akár ez is megvalósulhat, ha nincs kedvünk vagy időnk kint lenni az építkezésen, de nem ezért kapta ezt a nevet.   Készház:…..
Tesztelő1 2011.03.24 18:27:11
Nagyon jók a kérdéseid, később részletesen kivesézzük (addig kis türelmedet kérem), de most röviden itt vannak a válaszok:

1.A falpanelt megnézheted gyártó cég honlapján, és itt elég sok infó van még a rétegfelépítésről: (ennél jobban én sem tudom leírni)
haas-keszhaz.hu/muszaki-tartalom/energiatakarekos-falazat/

2. A blogban szereplő ház fűtéséről itt van egy mondat a műszaki leírásból:
"A fűtést a gépészeti helyiségben elhelyezett zárt égésterű, 30 KW-os gázkazán biztosítja a földszinten padlófűtéssel, az emeleten radiátorokon keresztül. "

3. A Haas cég típusházainak általános belmagassága 254,9 cm, és ilyen földszinti belmagassággal épül az tesztelt ház is.
Típusház: a készházat gyártó cég meglévő típustervei közül kiválasztasz egyet, amelyik elrendezésben és külső megjelenésben leginkább megfelel elképzeléseidnek, majd a legyártott elemeket/paneleket a telkeden rutinszerűen, 1-2 nap alatt összerakják, mint egy nagyelemes…..
Ha új lábbelit szeretnénk venni és végre megtetszik nekünk egy különleges cipő, ami kényelmes, ráadásul épp van is rá pénzünk, akkor azt nagyon büszkén fogjuk viselni. De ha meglátjuk a szomszédon, akkor ez az érzés eltűnik és egy másik, furcsa érzés lép a helyébe. Vagy…..
Nézzünk egy átlagos megbízást családi ház tervezésére. Vegyük úgy, hogy Te vagy az építtető, én pedig a tervező. Már megvan a telek, megvan a döntés, hogy nekiálltok az álomháznak, és persze egy bizonyos mennyiségű pénzösszeg is rendelkezésetekre áll.Az első…..