Regisztráció Blogot indítok
Adatok
listentoyourheart

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 12 éves Gabriella az asztalánál ült. Tanult, ahogyan minden este. Érezte, hogy édesapja a háta mögött áll, de – félreértve a gesztust – nem fordult hátra. Horváth István, a Malév fedélzeti mérnöke aznap este búcsú nélkül ment munkába. Többé nem tért haza. Egyike volt annak a 11 magyarnak, akik…..
Vajon a pályakezdő újságírók tudják-e, ki az a Baló György? Tudják-e, hogy a nagy öregek (Szepesi György, Vitray Tamás, Szilágyi János, Mester Ákos) közül ő az egyedüli, akitől még tanulni lehet a kérdezés mesterségét? Igaz, hogy műsorát az RTL Klub az éjfél körüli sávba dugta, aki azonban nem…..
listentoyourheart 2018.04.06 15:21:37
@Bafana: ha szép arcot akarsz látni, nézd a Sarka Katát - például
A pizzafutárkodás viszonylag jó kiindulópont lehet sokaknak, akik próbálnak külföldön valamilyen átmeneti megélhetést találni, hiszen nem kell hozzá speciális tudás (a folyamatosan frissülő ingyenes GPS-ek korában pláne), viszont emberre mindig szükség van. A korábban már szállodai és alkalmi…..
Sokszor kapjuk az ívet mindenféle fórumon, hogy miért nem fog össze az LMP boldog-boldogtalannal, hogy elzavarjuk már a Fideszt. Ezt kíserlem meg sokadszorra, a lehető legtömörebben elmagyarázni. Először: az LMP 2009-ban a Gyurcsány-Bajnai kormányok ellenzékeként alakult meg. És ez egy fontos…..
listentoyourheart 2017.11.28 12:06:04
Ezzel a mentalitással nem történt volna semmi 1989-ben!
Hogyan ült volna le a mostani LMP az MSZMP-vel egy asztalhoz, ha most a sokkal kevésbé bűnössel sem ül le. Az akkori tárgyalások nem arról szóltak, hogy az MDF vagy az SZDSZ majd hogyan működik együtt az MSZMP/MSZP-vel hanem kizárólag arról, hogyan lesz a Magyar Népköztársaságból Magyar Köztársaság. Persze tetszhettünk volna forradalmat is csinálni (mint a románok?), de hát nem tetszettünk.

Most is csak annyiról lenne szó, hogy minden(!) számottevő párt egy tárgyalássorozat keretében megállapodik arról, hogyan történjen az átmenet az Orbán-féle autokráciából a polgári demokráciába. Hol van még a közös kormányzás!? (Amit egyébként mifelénk meglehetősen fetisizálnak. Lehet, hogy még jót is tenne az országnak, ha pár száz napra megkímélnék a "kormányzástól".) Kizárólag az átmenetet egy konszenzussal összeállított szigorúan szakértői kormány is le tudná vezényelni.

Egy csomó okos ember már jó ideje szajkózza, hogy ÚJ ALKOTMÁNYRA, KÉTFORDULÓS VÁLASZTÁSI RENDSZERREL, A FELELŐSÖK BÍRÓSÁG ELÉ ÁLLÍTÁSÁRA, stb. van szükség, és ha mindezek megtörténtek, lehet tartani egy új választást egyenlő feltételekkel.

Ha ezt egy politikus képtelen felfogni, sajnos, arra kell gondolnia a választónak, hogy vagy nem teljesen normális az illető vagy valami más van a háttérben.
Nem tudom, melyik a nagyobb baj...
... az kétszerre lép, írja mai szerzőnk, Dóra, aki így is tett. Sokáig dolgozott Korfun, ám a válság elsodorta a munkát, őt pedig egészen egy dubaji állatorvosi klinikáig. Ennek ellenére az álma (angol párjával együtt) továbbra is az, hogy egyszer majd rendbe jönnek a dolgok…..
Van, aki ezt érti? Ezt az egész hisztériát a föld körül? Én városi polgár létemre csak nézek ki a fejemből. Kié a honi termőföld? Folyik a nagy osztozkodás. És botrány, botrány hátán. Ángyán lemondása, oligarchák, földbérleti pályázatok lápvilága, Kajászói…..
listentoyourheart 2012.11.17 09:06:33
@borzzz: Nem csak teszik, hanem az oligarchákat leszámítva a "magyar föld" tulajdonosai is (fővárosi) ügyvédek, orvosok, brókerek. De hát ők többet érnek, mint az osztrák vagy holland gazda, aki technológiát és tudást hozna. Aztán csodálkozunk, hogy a magyar mezőgazdaság kb. a felét teljesíti a nyolcvanas évek végi kádári időszaknak.
listentoyourheart 2012.11.17 09:51:11
@roka: Erről van szó, Róka!
listentoyourheart 2012.11.18 13:36:16
@borzzz: Az élelmiszeriparhoz nem értek, igaz, a mezőgazdasághoz se sokkal többet, de olyan érzésem van, hogy a magyar mezőgazdaság krémje és derékhada a múlt rendszerben sokkal inkább kapitalista módon gondolkozott, mint a mai. Ebbe az is belefért, hogy sokszor valóban szemetet adtak el, ahhoz hasonlóan, mint amikor azt kérdezték az oroszok a Borkombinát főnökeitől Tokajban, "mennyi aszútok van", és ők így feleltek: "miért, mennyi kell" (forrás: Szepsy). Akkor is nagy tömegben képesek voltak szállítani olyan cikkeket amire fizetőképes kereslet volt (még ha barterben is), és amire a "tábor" egyik országa sem volt képes. Ma meg az a helyzet, hogy gyakorlatilag shová sem tudunk szállítani.

De nézzetek és olvassatok egy a magyar mezőgazdasághoz nálunk sokkal, de sokkal jobban értő embert (több témában részben az én itteni megnyilatkozásaimat is cáfolja) - az is jellemző, hogy nem tudok olyan döntéshozóról az elmúlt jó pár évben, aki kíváncsi lett volna a véleményére. Raskó Györgyről van szó. Óriási fej!
Ha valakit valóban komolyan érdekel a téma, érdemes rákeresni egyéb cikkeire, interjúira is.
mozgovilag.com/?p=4825
atv.hu/belfold/20120227_rasko_gyorgy
www.agroline.hu/hir/rasko-gyorgy-a-magyar-fold-sokkal-ertekesebb-annal-hogy-ne-hasznaljuk-ki
stb.
"Hogyha új trükköt nem csinálsz,Holnap kijön egy óriás.Téged megesz, engem elás,És nem csinál semmi mást,Ez a kurva nagy óriás." (via)     Egyszer volt, hol nem volt, Tündérmeseországban ahol a ősi hagyományai vannak a parasztvakításnak a legkisebb kistesó is…..
listentoyourheart 2012.11.16 15:31:19
Tízezer oldalnyi dokumentáció, több mint száz interjú és több év kutatómunka után jelent meg a könyv, amely bemutatja az igazi sztálingrádi csatát: hogy miért harcoltak az oroszok és a németek. Sokak szerint a szovjet katonákat a félelem hajtotta a csatába, hiszen a tisztjeik…..
listentoyourheart 2012.11.07 18:13:47
listentoyourheart 2012.11.07 18:42:09
listentoyourheart 2012.11.07 18:44:25
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A bravót erre értettem:

""az igazi holokauszt Drezda civil lakosságának aljas bombázásakor történt"

Én úgy olvastam a magyar újnyilas médiákban, hogy holokauszt nem volt. Tehát te biztosan valami magyarellenes zsidó provokátor vagy."
Szingapúr mindig valami meghökkentőre törekszik. A természeti csodák jól megférnek a kaszinókkal, és a luxus mindenhol tetten érhető. A 2010 júniusában megnyílt ötcsillagos, 20 hektáron elterülő Marina Bay Sands Hotel erre a legjobb példa, az építési költségek 8 milliárd…..
 Egy fontos vita fontos és érdemi hozzászólása volt a Mandiner két, pénteki blogbejegyzése (1. és 2.). Több hónappal ezelőtt publikált, részben az új választási rendszer egészére, részben a választási rendszer működésére, részben pedig magára a reformfolyamatra…..
listentoyourheart 2012.02.06 10:18:59
@Édy, aki Endre: Gratulálok a releváns hozzászóláshoz!
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
listentoyourheart 2012.01.09 15:39:40
@kinney: adná isten, hogy Bajnai jelentse a szélsőséget Magyarországon!
listentoyourheart 2012.01.09 15:44:17
@felucca: Csatlakozva hozzád, csak azt kívánom, hogy Bajnai megtalálja a megfelelő pillanatot, mikor kell aktivizálnia magát. Talán nincs messze már ez az idő, és lehet, hogy jelen írás is erre utal.
DopeManTV Meg-TASZ-lak! 2012.01.02 12:43:00
 A magyar jogállam a szemünk előtt változik át valami teljesen újfajta képződménnyé. A történések kísértetiesen emlékeztetnek Lukács Gyuri 6 részes Csillagok Háborúja sorozatának első három epizódjára. A titokzatos sithek tulajdonképpen már föl is fedték magukat és…..
Vastagbőr Suli kettes portás 2011.07.29 11:33:00
Az Amerikai Egyesült Államok, mint a demokratikus nyugati világ vezető hatalma időről időre megnézi, hol, merre hogyan állnak a demokráciával a nagyvilágban. Nos, az egyensúlyok és fékek 200 éve működő rendszerében valószínűleg egy kicsit furcsának találhatják a magyar…..
listentoyourheart 2011.07.29 14:40:01
@Muad\\\'Dib: Tévedsz. Valójában szélhámos csalók és gengszterek között lehetett választani.
Mandiner blog Apoliticus 2011.07.25 07:01:00
  Az elmúlt néhány hónapban talán szándékosan is, de távol tartottam magam a nagypolitika történéseitől: a híreket csak futva olvastam át, tévét nem néztem és offline sajtóterméket is csak nagy ritkán vettem a kezembe. Ellenben a blogvilág különböző szereplőit a…..
listentoyourheart 2011.07.25 13:15:31
@Kytia: Igen. Tágabb értelemben pedig Magyarországot minősíti.
Olyasmiről írok most, aminek az igazságáról nem vagyok meggyőzve és meggyőződve. Gondolatkísérletként, elgondolkoztató felvetésként mégis izgalmas lehet; ha más miatt nem, azért biztosan, hogy cáfolata során összeszedjük az értelmes ellenérveket. A munkamegosztás a…..