Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kőbájker

348 bejegyzést írt és 363 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Azt mondta nekem valaki, hogy a Walking Dead új évadában átépített (cafe raceresített, retkesített) XJR 1300 van, amiben én őszintén kételkedtem, mert csak megismerek már egy XJR-t?!És valóban nem.Megtévesztő a léghűtéses blokk, ami hasonlít, de csak avatatlan szemnek.…..
  Amikor fiatal voltam, csak ábrándoztam arról, hogy egyszer majd lesz (japán) motorom. A motorversenyek világa a mai napig távol áll tőlem, de Harmati Árpád már akkor, a kilencvenes évek elején is legenda volt számunkra, wannabe-motoros MZ-ördögök számára, akik a…..
Elhiszem, hogy baromi jól hangzik, hogy Dél-Franciaországban kell motorozni az embernek Harley-Davidsonnal. A Battle Of The Kings motorépítő (pontosabban H-D Street 750 átépítő) sorozat döntőjére jöttem és a szervezők előre megkérdezték, hogy akarok-e motorozni. Ez valami…..
  Nem biztos, hogy mindenki érti, miről van szó: a motorépítés olyan is lehet, hogy két típus előnyeit egyesíti. Egyszerűen nem jutok el Monster Andrishoz (vagy Norbihoz mert ketten vannak testvérek), akit - az isten szerelmére! - nehogy összekeverjetek a pocsék energiaitallal, a…..
  Mielőtt az ember nagyon beizgul, sajnos nem Sapka Scramblerét, de az alap ugyanúgy az XG 750: a H-D Budapest által kicsinosított darabról van szó. Ez majdnem széria motor, de el vannak tüntetve az alaptípus faragatlanságai: szebb kipufogó, markolatok, lábtartók. Bárki megnyerheti,…..
Kicsit bonyolult követni elsőre – a Harley Davidson Battle Of The Kings motorépítő versenyének közép-európai döntőjén jártunk, ami egyben egy buli is: Dark Custom Party. Ne tévesszük össze a Yamaha hasonlóan "dark" kampányával, amely az MT sorozathoz tartozik, és persze azzal…..
A sebesség oltára Zephyr 750 2015.04.16 09:07:49
Józsival a Parkoló Parádén találkoztam. Be is írtam a számát a telefonba mint Zephyr Józsi, hogy később felvegyük a kapcsolatot, mert szép motorokra vadásztam. Az volt a terv, hogy ha érdekes motorokat találok ('80-as, '90-es évek, tudjátok) és megvan a tulaj is, megdumálunk…..
Jön a Sons Of Anarchy ötödik évad az AMC csatornára, ezért körbemotoroztuk a várost.  A világsikerű sorozat épp annyira motoros, hogy hozza a hangulatot, még akkor is, ha a motoroknál kicsit több a hulla. Az ötödik évad promóciójára szervezett forgatásra kaptam meghívást és…..
  Mindig is rühelltem a WEB2-t, hiszen ez nyújtja a közösségi agyhaláltól kezdve mindazt a szépséget, hogy bárki közölheti a nem túl okos véleményét is. Például azok, akik szerint hülyeség a robogókra a sisak, és ezért a nézetért verbálisan harcolnak is.Jelentem, szemtanú vagyok. Nyilván ez nem jó…..
A Budapest Motor fesztiválon nyilván arra mentem rá, amivel nem lesz tele minden, hiszen tudtam, hogy kint lesz Sipos Úr és Zombi is. Teljesen felesleges lett volna például a rendezvény kétségtelen sztárját, a Kawasaki H2-őt egyáltalán lefotóznom, amikor a csapból is az fog…..
Amikor először láttam ezt az egyszerű szerkezetet, csak elismerően csettintettem. A faéknél kicsivel bonyolultabb padra lenyűgöznek egy rendes, széria motort, aztán bárki felülhet, megtapasztalni a Harley-életérzést. Born to be ride, wild to be free, épp csak a hajadat nem fújja a…..
Egy olvasónktól kaptam ezt a képet. Érdekes paradoxon, hogy sokan tartják a nyílt utcán a robogójukat különösebb védelem nélkül. Lehet az a titok, hogy szem előtt kell lennie? Akkor nem mernek hozzá nyúlni? Nem tudom.  Én mindig biztonságos helyre tettem. És hármat el is…..
  Van egy örökérvényű igazság Hollywoodban: semmi sem igazi. Éppen arről beszélgettem egy amerikai barátommal, hogy ő szereti a Halálfos Iramban sorozatot, én meg utálom. Az autók -  szólt az érv, az én érvem meg az, hogy a sorozat mindannak a szépségnek és technika iránti…..
 Vannak olyan problémák, amikkel az ember egyszerűen nem szembesül, mert nem úgy adja ki az élete. Például mert nem vesz öreg motort. A legtöbben eleve félnek az öreg technikától. De persze relatív, hogy kinek mi az öreg, mert nálam a 2000-es évjárat már zsír új és 1990…..
A sebesség oltára Szarvasrugó 2015.02.26 09:48:40
A szemöldök komoly kozmetikai probléma szokott lenni, de nem csak a nőknél, hanem a motoroknál is. Biztos lesz olyan olvasó, akit mélyen megbánt az a tény, hogy rettenetesen ocsmánynak tartok minden motorra aggatott króm - és bőrszart, de nekem egyenesen zabszem volt a seggemben az…..
Először örömödben, amikor meglátod, hogy ilyen motort is gyártott a Harley-Davidson. Másodszor akkor amikor megtudod, hogy évek óta utód nélkül kivették a gyártásból. A H-D Budapestnél láttam természetesen, valószínűleg bizós motor. És meg kellett állnom egy percre: az XR…..
  Mindenki hallott már a soha meg nem valósult négyütemű Trabant/Wartburg és egyéb fejlesztésekről, amelyeket az akkori KGST piac pár típusból álló favoritjai továbbfejlesztésének szántak a lelkes mérnökök. És amelyek sosem valósulhattak meg, mert közbeszólt az…..
A sebesség oltára Yamaha Morpho 2015.02.12 14:32:22
Térdvédő Zoli haverom rengeteg idegesítő tulajdonságai közül az egyik (ezt azért írom így, mert tudom, hogy olvassa), hogy állandóan megigazítja a térdvédőmet, mert valami amorf térdem van egyrészt, másrészt hanyagul bánok a tépőzárral. A másik, ennél sokkal rosszabb, hogy…..
  A motorkerékpár-ipar kronológiában nem tartotta a kétkerekű jármű hierarchiát, azaz nem a robogókkal kezdődött a történelem. A Yamaha motorkerékpár-gyár 1954-ben alakult, a Nippon Gakki hangszergyártó vállalat részeként. A legenda egyébként nagyjából igaz, hogy a…..
A Honda CBX1000-ese hatalmas megdöbbenést váltott ki a nyolcvanas évek elején. Az akkori fegyverkezési versenyben már meghaladták az ezer köbcentis lökettérfogatot, és a teljesítmény próbálták felfelé tornázni, anélkül, hogy a súllyal különösebben törődtek volna.  Az…..
  A kilencvenes évek elején a Yamahának nem volt utcai, ütőképes 750-ese. Csak az őskövület FZ750-et erőltették túra-sport motornak, de sportmotorban csak a méregdrága FZR750R-t kínálták, ami az OW-01 versenygép utcai változata volt. Kb. dupla annyiért, mint a Honda CBR900,…..
    Rossz szokásom az utakon tomboló hülyékkel példálózni, de nem hiszem, hogy ettől kevesebb lesz belőlük – inkább csak megpróbálom felhívni a figyelmet, mert robogóval vagy motorral elszenvedve komoly gond lehet abból, amikor az autós jobban tudja az ún. KRESZ-t. Ami…..
  A nyolcvanas évek közepén nem volt rossz gyereknek lenni még akkor sem, ha éppen csak átszűrődni tudott az amerikai autós kultúra a vasfüggönyön keresztül: az egyetlen amerikai autó egy Pacer volt a városunkban, de az rohadt menő volt. (Honnan tudtuk volna, hogy világ…..
Valahogy teljesen yamahás vagyok egy ideje, aztán ehhez hozzá jön, hogy kezdek erősen vonzódni a 80-as évek eleji motorokhoz, amelyek már akár veteránnak minősülhetnek, de a legnagyobb rosszindulattal is majdnem. Ha a gyakorlati megbízhatóságot nézzük, a 70-es évek…..
Robogó Van a robogónál lejjebb! 2015.01.20 09:22:56
Felhívott Peti a Red Service-ből (ahol a futár kislány dolgozik), hogy van valami, amin jót fogok röhögni. Jófajta műhely ez, sok sztorival motorokról, motorgányolás-elhárításról, meg mókás érdeklődőkről az ingyen és azonnal kategóriából, szóval számítottam valami…..