Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arkanum

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        "A CEU Budapesten van még? Hát persze. Pedig azt hallottam az elfogult ellenzéki újságíróktól, rövidesen nem lesz már itt. Aki korábban azt mondta, bezárják ezen a nyáron, vajon fog annyit mondani, hogy nagyot tévedett? Ezért mondom: nyugi! " (részlet egy 2017-es Szombathy-…..
arkanum 2020.07.30 13:20:07
@OoOoOo: Ez végtelen butaság. Úgy tűnik, semmivel sem vagy képben. 1.A CEU Bécsben van már, a Közép-Európai Egyetem magyar kampusza van még itt, de nem az volt a nemzetközi hírű. 2. Az indexet a balliberálisok tették tönkre??? Vaszily Miklós mióta balliberális? Bevásárolta magát tulajdonosnak, s valóban nem akarták, hogy így legyen vége, mert kellett volna nekik a több, mint 1 millió olvasó, de közben ne legyen feltűnő a tartalmi váltás. Elég sok cikk megjelent róla, hogy mi történt, hogyhogy egy sem jutott el hozzád?
arkanum 2020.07.30 13:22:37
@jotunder: Persze, hogy nem akarta, mert így nem hoz neki pénzt, de a finom áthangolás, elvéve a kormánykritikus hangokat, az úgy igen. Csak épp az olvasóknak nem lesz más infójuk, mint amit elé tárnak. Amíg az index nem bolygatta meg a Kaleta-ügyet is, nem lehetett tudni róla, mert a kormány titokban intézte az egészet, és Dezső Tamás tárta nyilvánosság elé
arkanum 2020.07.30 13:24:55
@Szaracén: És? Aki nem teljesen hülye, az úgyis tudja, hogy itt már csak a név ugyanaz, a tartalom nem. Ráadásul az újságírók nem akartak a háttér kompromisszumokba belemenni, saját maguknak is tartoztak ezzel
Bereczki Blog Botrány a Corvinuson 2018.11.18 23:43:51
Mi történt a Corvinuson? Ezen a héten csütörtökön tartotta meg a HÖK és az egyetemi vezetés(Lánczi András rektor és Pavlik Lívia kancellár duó) azt a hallgatói fórumot, amely során az ártatlanságés a kitettség habfürdőjében próbálták magukat mosdatni az egyetemisták előtt. Már a fórumkezdetén…..
arkanum 2018.11.21 21:37:34
@Stou H: Élből biztos nem lesz elit egyetem, akármennyit is kell fizetni. Ahhoz, hogy sok pénzt lehessen elkérni, pontosabban, hogy azt ki is fizessék, ahhoz az egész egyetem brandjét fel kell építeni. Így is pofátlanság, hogy gyakorlatilag egy magánegyetem egyszerűen ráül egy volt állami intézmény infrastruktúrájára és brandjére, nem maga teremti ezt meg. A Metropolitan legalább maga vásárolta az ingatlanokat, évekbe telet, hogy a mostani elismertségét megszerezze, hogy kiderüljön, jó a képzése. Kezdetben olyanok kerültek oda be, akiket nem vettek fel máshova, de volt pénzük, ma már nem. A Corvinus jelenleg semmilyen nemzetközi ranglistán nem szerepel jó helyen, de még a mostani eredményét is lenyúlják. Per pillanat reálisan nem tudnak nagy tandíjakat elkérni.
A hagyományos pártok és a politikai igazságra való törekvés halálával, amiből még le se vontuk a konzekvenciákat, az újabb kanyarban a politikai idiotizmust avatja a populizmus kihívójává egy Puzsér nevű ember. Ami még szebbé teszi a gesztust, hogy maga a jelölt sem tekinti magát esélyesnek, tehát…..
arkanum 2018.10.29 20:10:11
@dare: Úgy tűnik akkor ti nem ismeritek a mai fiatalokat. Kezdjük ott, hogy ők alapból nem is tévéznek
Majd felrobbant a közösségi portál az után, hogy Geréb Ágnes perújítási kérelmét elutasította a Fővárosi Ítélőtábla. A vita „természetesen” most sem arról szólt, amiről a büntető eljárás. Mert – minden ellenkező híreszteléssel szemben - a Geréb Ágnes elleni büntető ügyeknek (több is volt) nem az…..
arkanum 2018.01.14 18:37:56
@Bambano: Akármilyen hihetetlen, abszolút értem a szöveget. De a korrekt, jogi szöveg eleve egy problémát nem kezelhet hisztinek. Itt már eleve vét a szakma szabályai ellen.
Másrészt ettől még várnám a statisztikát, mert bizony az egész azt sugallja, hogy az otthon szülés milyen veszélyes. Azt statisztikában is teljesen külön lehet venni, hogy a szülésekből melyek tűntek problémásnak, ill problémamentesnek. És ez így nem igaz. Ezért kérnék statisztikát. Nekem ugyan van, de nem tehetem nyilvánossá. Nem véletlenül nem teszik azzá.
Amiket te írsz, az simán bullshit
A BKK választhatott volna, hogy kicsit kevesebb legyen a parkoló, de megmaradjanak a fák. A BKK az autókat  és a parkolásukat választotta a levegő minősége helyett. A dühítő az, hogy valószínűleg feleslegesen. ..
Ha van minden elemében káros, elfuserált, de legalább aljas módon keresztülvitt és drága projekt, akkor azt Liget Budapestnek hívják. A Liget beépítését a szakma minden képviselője ellenzi, a Ligetet használók döntő többsége elutasítja. Az erről való népszavazást elkaszálták, a megvalósulást külön…..
arkanum 2016.03.19 18:18:21
@nagybalfasz: azt hiszem én valahol ebben találtam meg a múltkor, de nem 100%net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700253.KOR

de a magasság is gond, mert jóval magasabbak lesznek ezek az épületek, mint amik most lehetnek, eddig a max. 7,5 méter volt.De azért tűnik kevésnek, mert az épületek tetejére- amit ugye nem lehet használni - telepített növényzetet is mint zöld felületet számolják. Úgy zsonglőrködnek a számokkal, hogy úgy csinálnak, mintha azok az épületek jórészt ott sem lennének. Most épp egy határidős cikket írok- így is túl sokat lógok a FB-n- , így nincs időm kikeresni a pontos adatokat, de utána lehet nézni pl. a Magyar Urbanisztikai Társaság oldalán valamelyik tanulmányban
arkanum 2016.03.19 18:20:03
@nagybalfasz: ha meghallgatja a videót, abban Illés elég szakszerűen ki is fejti, különösen, hogy így és most miért nagyon káros
arkanum 2016.03.19 18:24:04
@arkanum: Kossuth - nem nyomott billentyűzet
Már az egész világ tudta David Bowie halálhírét, de első felesége még nem, miután ő a Channel 5-ön futó Celebrity Big Brother szereplőjeként teljesen el van zárva a külvilág híreitől. A csatorna tegnap azt közölte, hétfőn délután értesítik majd az egykori modellt David Bowie haláláról, de majd csak…..
arkanum 2016.01.13 00:51:38
@Látens Inszinuáció: kommentként nem szükséges
             Kovács Ákos szerint a nőknek nem dolga versenyezni a férfiakkal a munkaerőpiacon, az ő dolguk, hogy tartozzanak valakihez. Kovács Ákos valamiféle balkáni Michael Bubléként tölt meg rossz ízlésű emberekkel Papp László arénákat, ami nyilván több, mint a…..
arkanum 2015.12.14 18:08:15
@WiteNoir: a feminizmus esszencialista időszaka a 70-es évek. ugyan vannak olyan e témában nem igazán iskolázottak, akik hasonló dolgokat nyomnak, de nekik amúgy nincs sok közük a feminizmushoz, hanem csak olyan háziasszony módra. Nem hiszem, hogy olyan nő, aki ezzel komolyan foglalkozik, párbeszédképesnek találná Ákost. Ákos ostoba mondandója ráadásul teljesen életidegen is. Ugyan az emberek nem sokat foglalkoznak feminizmussal-antifeminizmussal, de azt látják, ha Béla ugyanazért a munkáért több pénzt kap, mint Gizi, akkor bizony Gizi férje és gyermekei, adott esetben a fiai igencsak fel lesznek /vannak háborodva, anélkül, hogy bármilyen tanulmányokat folytattak volna ez ügyben
Magyarországon egyre divatosabbá válik az a felháborító nézet, hogy a nők nem szülőgépek és konyharobotok, hanem emberek, akiknek joguk van karriert építeni, ugyanolyan munkabért kapni ugyanazért a munkáért, sőt, még nadrágot is hordani. Ezt a bullshitet úgy hívják, hogy…..
arkanum 2015.08.24 13:32:53
@Vitalea: igen, de ezekben a gyerekelhelyezési ügyekben a férfiakat ért hátrány épp ebből a nemekhez kapcsolódó sztereotípiákból fakad. Mármint, például, hogy a nő elsődleges feladata a gyereknevelés. Ebből következik, hogy ne dolgozzon - ezt ugye nem sok család tudja vállalni, de előrelépni akkor se akarjon, mindegy, hogy jobb-e mint a férfi kollégája, s az is következik belőle, hogy a férfi viszont csak dolgozzon és ne akarjon gyereket nevelni. Nem véletlenül ezekhez a nemekhez kapcsolódó problémákról ma már együttesen gondolkodnak gender studies címszó alatt, ami a férfiakra nehezedő társadalmi elvárásokkal éppúgy foglalkozik, mint a nőkkel.
arkanum 2015.08.24 13:43:50
@zombigyilkos: mi az, hogy a még egy nicket létrehozni? meg a másik mondatot sem tudom értelmezni. Talán előbb átgondolhatná, hogy mit is akar mondani, mert ennek az ég világon semmi értelme. Amúgy észrevehette volna, hogy én magázódom, tehát erre minimum úgy kéne válaszolni. Az alpáriság különben semmire sem érv, pusztán alpáriság s minősíti az elkövetőjét
arkanum 2015.08.24 13:55:13
@zombigyilkos: Ez végtelenül szánalmas. Megnyugtatom, az én szellemi képességeimmel semmi baj nincs, kiváló az IQ-m s kiválóan tudok szöveget értelmezni, már amelyiknek van értelme.
Ebben a válaszában újból csak az ostobaságát és alpáriságát bizonyította. Láthatóan érvei, ismereti nincsenek. Igazán sajnálom önt, kínos lehet, hogy ez a legnagyobb dobása az életben, hogy durván itt arcoskodjon. Ilyen szintű figurákra nem szoktam ennyi időt áldozni, úgyhogy pá!
A TASZ jelenti Elszakítva 2015.05.03 18:44:24
Ismerjék meg a Budapest 12. kerületében lakó házaspár, Kriszta (35) és Tamás (38) élete történetét: váratlanul érte őket a tragikus fordulat. (A kép illusztráció) A házaspárnak két kisiskolás gyermeke van, Kriszta pedig most várja harmadik gyermeküket. Egy 12. kerületi…..
arkanum 2015.05.05 22:12:42
@Fracas: próbáljon meg olvasni és szöveget értelmezni
arkanum 2015.05.05 22:14:24
@Tudományos libsizmus: miről beszél? először talán tanuljon meg olvasni, mert láthatóan nem értette meg a szöveget
arkanum 2015.05.05 22:16:51
@látjátok feleim szümtükkel: a történet nem épp a gyámügyesek erényeit mutatja be, még ha fikcióként is. Az egész, amit írt hatalmas demagógia
Egy megyei napilapból idézet: „A honvédelemről szóló törvény módosítása számos félreértés alapja. A szerkesztőségünkbe érkezett olvasói levelek, telefonok is arról tanúskodnak, hogy az érintett korosztályban sokan a sorkatonai szolgálat visszaállításától tartanak.…..
Azt eddig is tudtuk, hogy a kormány mohósága féktelen. Egészen mostanáig mégis reméltük, hogy a civil szférát, társadalmi szervezeteket, a kultúra, a művészet érdekképviseleti szervezeteit nem éri el. Hittük, odáig nem fajulhat a diktatúra a harmadik évezred Magyarországában,…..
arkanum 2011.03.25 23:29:53
@salamander:

az előbb elsősorban neked szólt, hogy nézz már utána annak, amit beszélsz/írsz. Nemcsak a művészettörténeti ismereteid hiányosak és zavarosak. petimegmondja reagálásban olvasható tények a kül. stílusokról igazak.
A MAOE, teteszik nem teszik, a legkevésbé sem a liberálisok gyűjtőhelye. Ez kinek jó, kinek rossz hír. A Képző- és Iparművészek Szövetségének szidása antiszemitizmus lenne, a hét vicce. Az elnöke a Simonffy Márta 6. kerületi Fideszes alpolgármester.
A jóval korábbi kommentedben a MKE okatási témáinak szidása közben a Sturcz János nevét említetted mint a kozmopolita művészet képveselője. A János nyíltan vállalja az abszolút jobbosságát, sőt ha az írásait olvasnád ez abból is kiderülne. Ezen az állításodon röhögtünk ma a műcsarnoki megnyitón, mivel többen is olvastuk a kommenteket. Amúgy függetlenül a politikai állásfoglalásától kifejezetten jó szakember.
A vélemények, ízlések lehetnek különbözők, de valami minimális ténybeli ismeretanyag azért nem ártana a fröcsögéshez. Lehetutálnod a liberálisokat, de ahhoz legelább tudni kéne, hogy egyáltalán ki az, s ugyan egy-egy művészeti szervezet általában nem azonosítható egyetlen pártrokonszenvvel, de néha igen. megsúgom, akiket leliberálisoztál azok a legkevésbé sem azok. Ideje volna minimális szinten tájékozódni.
Amúgy ezek a szervezetek nem politikai alapon kerülnek konfliktusba egymással, inkább a korszerűségük, illetve annak hiánya okán. Függetlenül, hogy általában mit gondolok a MAOE-ról, melynek csak tavaly óta nem fizetek tagdíjat - a kor meghatározó művészei például nem tagjai - , a pénzük elvétele abszolút jogsértő (akárcsak a magánnyugdíj-pénztáraké, legközelebb a személyes bankszámláink lesznek enstaindolva, sajnos-szerencsére, tőlem nem sokat tudnak lopni.