Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szemlelodo

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
A videojátékokat hiba lenne elkönyvelni a féktelen öldöklés és agresszió skatulyájába. Rengeteg olyan program létezik, amely nem csak a játékmechanizmusaival, de megjelenésével is már művészeti értékeket képvisel. Ezekből hoztunk el nektek most öt kiváló játékot! Seasons after Fall..
szemlelodo 2016.11.15 13:43:15
E-könyv olvasók Könyvradar! 2013.10.01 21:17:13
  Ez az idő is eljött, kedves olvtársak. Egyre több forrásból jönnek a piacra az új ekönyvek, és egyre több helyen is bukkanak fel. Eddig a Radaron gyűltek az ilyen tárgyú bejegyzések, de mostanra kiérdemelték, hogy saját gyűjtőposztjuk legyen. És tessék, itt jön ez. Kedves…..
Csapjunk bele. Egy kis emlékeztetővel indítunk az előző részből, na meg ismét bemutatkozik Barry, hogy ő a leggyorsabb ember a földön, majd rögtön utána közli, hogy de persze ezt már nem kell elmondani, hiszen tudjuk. Akkor minek mondtad el? Legalább utána rögtön rátér a…..
Asperger 2.0 Még élek 2014.10.01 19:35:02
De számos ok miatt most nem vagyok olyan helyzetben, hogy hosszas blogposztokat kanyarítsak AS-témában. Most ért be közel 10 év erőfeszítésének gyümölcse: új munkahelyem van, ahol bizonyítanom kell, és rengeteg az új feladat. Most ebbe teszem az összes energiámat kábé. Mivel…..
...mert hogy valami nagyon nem stimmel, azt valószínűleg már sokan olvasták. Először is azzal kezdeném, hogy a posztom címe által esetlegesen felkavart lelkesedést kénytelen vagyok lehűteni: arról, hogy ki kit mikor és hogyan fizetett le/perelt be/perelt vissza/bírságolt meg/stb.…..
Asperger 2.0 Paradigmaváltás 2014.08.16 22:30:15
Sok AS-estől hallottam már életemben, hogy a 30. életévük körüli időszak egyfajta vízválasztó volt a számukra. Bár addig szorongva, elveszetten kóvályogtak egy – ab ovo ugyan nem ellenséges, a gyakorlatban azonban mégis barátságtalan, kellemetlen meglepetések sokaságát…..
"Összességében egy nagyon jó stílusú és humorú könyvről van szó, én biztos, hogy csak ajánlani tudom. Nem szabad hagyni, hogy a kuszaság befolyásoljon, ami engem is, mert úgy érzem megéri elolvasni a regényt. (...) Kedves államvizsga előtt álló olvasóim! Ezt ajánlom…..
Itt van az ősz, itt van újra. Azt mondjuk kikérem magamnak, hogy a vénasszonyok nyara elmaradt és hogy gyakorlatilag egy hónapja tart a rossz idő, de azért már kezdenek látszani azok a színek, már érződnek azok az illatok, amiért nem lehet nem szeretni a szeptemberi-októberi…..
Mint azt sokan tudjátok, az Ólomerdő eredetileg hét évvel ezelőtt jelent meg, a mostani kiadás az előző átdolgozott változata. A mai bejegyzésben arról olvashattok, Csilla miért gondolta úgy, hogy alakít még ezen a régi történeten. Egy könyvet igazán sosem lehet befejezni,…..
A leitervadászaton kívül nehezen tudok más okot elképzelni a Velvet olvasására - a vadat ezúttal Ildikó ejtette el (később Péter is beküldte, neki is köszönjük): http://velvet.hu/sztori/2014/02/18/meghalt_egy_egyetemista_senkinek_nem_tunt_fel/ Beküldőnk…..
szemlelodo 2014.02.28 22:08:40
PopKult Boldog szülinapot, Dakota! 2014.02.24 18:22:38
Azt nem tudom, hogy szándékosan-e, de az RTL Klub tegnap este sugározta, A tűzben edzett férfit, azt a 2004-es akciófilmet, amiben egy szőke kislány tűnik fel Denzel Washington oldalán. Na az a kis szőkeség, Dakota Fanning, aki tegnap töltötte be a második X-et. Gondoltam mi is kívánjuk neki boldog…..
Zoli a 2012-es jegyeivel szeretett volna tömegközlekedni, de sajnos januártól már nem érvényesek, cserélni viszont csak az Akácfa utcában lehet: Autósként viszonylag ritkán használom a BKV szolgáltatását, így az újabbnál újabb szabályokat sem ismerem naprakészen. Még…..
[Supernatural Movies] Toplista 2013 2014.01.03 00:01:00
Eltelt a 2013-as év, mely sok szempontból fontos volt számomra, és a blog számára is. Ebben az évben fordult elő először, hogy kikerült valamelyik cikkem az Index-re, ami óriási meglepetésként hatott. Majd az azt követő hetekben egyre többször láttam viszont valamelyik…..
Huszonéves, diplomás nő vagyok. Már felnőttként diagnosztizáltak Asperger-szindrómával. Közel egy évtizede élek szintén Asperger-szindrómás társammal boldog és egyenlő párkapcsolatban. Jó munkahelyem van, ahol olyasmivel foglalkozom, ami szenvedélyem. Kollégáim megbecsülik…..
szemlelodo 2013.12.20 20:11:40
@semota: miután megmondod nekik, hogy AS-es vagy, ezt az új információt nekik is fel kell dolgozniuk. Viszont csöndes eltöprengés helyett inkább az a jellemző, hogy valami kliséhez, sablonhoz nyúlnak, csak hogy meglegyen a reciprocitás (azaz válaszoljanak valamit, tökmindegy mit, közben gondolatban azon dolgoznak, hogy elhelyezzék azt az infót valahol a rendszerükben). Talán azért, mert ha csöndben maradnának, akkor még azt hihetnék, hogy megszeppentek vagy nem tudnak mit kezdeni a hallottakkal. Egy ilyen sablon lehet például a "hátrányos helyzetűek megdicsérése". Közben nem fogják fel általában, hogy ez megalázó, lekezelő.

Reaktív hozzáállás helyett előnyösebb elébe menni a dolgoknak (proaktívnak lenni): ahelyett, hogy kibillennél és védekezésül szúrnál, inkább magabiztosan kérdőre vonod, hogy mégis mit akart ezzel a nyájaskodással... pl. "Most kétévesnek nézel, vagy mi?"
FRISSÍTÉS (2016. 03. 22): A történetnek folytatása is lett, mely a bejegyzés végén olvasható. Szinte biztos, hogy a legtöbben hallottak a – meglehetősen nyugtalanító – közel-keleti polio hírekről. Emlékeztető gyanánt: az első (akkor még kevesek érdeklődését felkeltő) híradás arról szólt a nyár…..
szemlelodo 2013.12.04 11:26:01
en.wikipedia.org/wiki/Mikhail_Chumakov

angol átírásban kh-val; magyar átírásban: Mikhail Csumakov
A 90-es években mindenki Tini nindzsa szeretett volna lenni. Az óriás teknősöket szinte mindenki szerette, és hála az akkori rajzfilmsorozatnak, és a mozifilmeknek, nagyon sok gyerek az ő történetükön nőtt fel. Nem volt ez másképp velem sem, hiszen még az ovis farsangon is…..
szemlelodo 2013.12.02 10:18:45
@ComLo: bizony bizony - azért volt sok Batman meg Pókember jelmezes is.
Az a hangsúly, te jó ég! De hisz a kérdésben benne volt a válasz...- Volt elnökhelyettesként el tudja képzelni azt, hogy mondjuk éveken keresztül ez nem tűnt fel, nem került nyilvánosságra, nyilván érdekelt benne, aki eltussol, érdekelt benne, akinek eltussolták valamilyen…..
szemlelodo 2013.11.27 12:48:33
@roli101: hányan élnek az USA-ban és hányan Magyarországon? A magyar 27% sehol sincs az amerikai 6% összegéhez...
A Got Talent-franchise holland kiadásában (a hazai az RTL Klub saját fejlesztésnek beállított Csillag születik című műsora) legutóbb egy kínai csávó ment fel a színpadra, és énekelt úgy el egy Verdi-áriát, hogy letette az ember a haját tőle. A zsűrinek is bejött a produkció,…..
Robi szerint az allergiások jobban teszik, ha mindig az eredeti összetevők listáját tanulmányozzák, mert például a Müller fahéjas rizsájában sem a fehéj, sem a kakaópor nincs feltüntetve: Tegnapi nap vásároltam egy Müller fahéjas tejberizst, ételallergiásként mindig…..
Egy kedves barátom lepett meg ma reggel a következő képkivágással, mely egy ismert hazai védőoltás-ellenes szervezet Facebook-oldaláról származik (aki nem hiszi, járjon utána, és nézze meg a saját szemével!). Túl sok kommentárt nem fűznék hozzá: (Nem akarom szakmai…..
szemlelodo 2013.11.07 22:56:05
E cikkből idéznék pár sort, tisztába tennéd e kijelentések valóságtartalmát: nebancs.hu/cikkek/olvasoink-irtak/176-felelotlen-oltastagado-vagyok.html

1. "Megdöbbentő volt az is, hogy az MMR oltás magyar nyelvű betegtájékoztatójában mennyivel kevesebb mellékhatás van felsorolva, mint az angol nyelvűben. Nem tévedés: ugyanaz a gyártó, ugyanaz a vakcina. Az angol nyelvűben lehetséges mellékhatásként a cukorbetegség is szerepel. Nálunk az orvosok kizártnak tartják az összefüggést."

Ezt tudnád cáfolni? Ha igaz, akkor az komoly hiba, gyakorlatilag a jogszerű tájékoztatás szándékos visszatartása...

2. "Ausztriában vagy Németországban a szülők megkapnak minden szükséges információt, és maguk dönthetnek, nincs egyetlen kötelező védőoltás sem. Mégsem tombolnak a járványok!"

Ennek tükrében hogyan lehet járványügyi szempontokra hivatkozni Magyarországon az oltások kötelezőségének indokaként?

3. "Már két naposan olyan BCG oltást fecskendeznek a gyermekeinkbe, amelyet más fejlett országokban régen megszűntettek, mára még a választhatók között sem szerepel, mert a szövődmények egyre súlyosabbak voltak, viszont a hatékonyságát több vizsgálat eredménye is erőteljesen megkérdőjelezte." és az utána következő mondatok a megszüntetés okairól.

4. "A problémás eseteket azonnal ki kellene vizsgálni. Ezt nem teszik meg. Néhány anyuka levelet írt Magyarország összes laborjába, ahol allergiát lehet – persze önköltséges úton – kivizsgáltatni. Mindenhonnan azt a választ kapták: ilyen vizsgálat ma nem létezik, amely azt kutatná, hogy az oltás valamely összetevőjére érzékeny-e valaki."

Tehát nem bizonyítható a védőoltás veszélytelensége?

5. "Elméletileg az állam felelős az oltásokért. Gyakorlatilag senki."

Ez így hogy? Kihez lehet mégis fordulni, ha baj esetén nem segít senki?
szemlelodo 2013.11.08 00:24:43
@Ferenci Tamás (vedooltas.blog.hu): köszönöm a tisztázást, bár némelyik válaszodhoz lenne hozzáfűznivalóm.

"Igen, tudnám"

Mivel az állítás a magyar nyelvű betegtájékoztató hiányosságára vonatkozott az angol nyelvű tájékoztatóval szemben, a cáfolat véleményem szerint úgy lenne kielégítő, ha ugyanaz a szöveg lenne a két nyelven megfogalmazva, kihagyások nélkül...

"az allergiateszt is többet tartalmaz, így annak elvégzése konkrétan veszélyesebb, mint a tesztelés nélkül beadott oltás"

Tehát az allergiavizsgálat nem működőképes lehetőség az összetevőkkel szembeni érzékenység kiderítésére. Mi lehetne az?
szemlelodo 2013.11.08 10:58:32
@Ferenci Tamás (vedooltas.blog.hu): köszönöm az újabb hivatkozásokat, tanulságosak.

"Ezt az észrevételt nem igazán értem. Az általam adott link HAJSZÁLPONTOSAN EZT demonstrálta! Sem az angolban nincs diabetes, sem a magyarban."

A hivatkozott két feljegyzés angol nyelvű volt, az nyelvi különbségeket leszámítva azonos szövegtartalmú magyar tájékoztatót hiányoltam. Mondjuk csak annyit kellett volna tennem, hogy az en_GB-t átírom hu_HU-ra. :) De köszönöm, hogy a kapcsolódó részeket kiollóztad.
GABO SFF Közérdekű bejelentés 2013.10.31 09:43:12
Azok az aktív netezők, akik érdeklődnek a hazai sci-fi/fantasy-kiadás fejleményei iránt, valószínűleg már értesültek róla, hogy az Ad Astránál szerkezeti változások zajlanak, és egyes szerzőiket, illetve lezáratlan sorozataikat mi vesszük át. Hogy pontosan mely írókról és…..
Őskommentelőnk, Rosszindulatú Vászka találkozott ezekkel a gazdagon ráhagyott 33%-os akciókkal az egyik Tescóban: Drága Homár! Megköszönve a sok éves ingyen kommentet, hadd kedveskedjek egy kis Tesco matekkal. Tégy vele belátásod szerént.Üdv, Vászka ..
Kiskacsa007 kollégája mókás részt talált egy telefonos webshop vásárlási feltételei között. Igazából még a nevén található ingatlanokat is át kell írnia a boltra kárpótlásul, ha nem veszi át a csomagt, de azt csak szóban mondják, és senki nem hallja: A minap kollégám…..
November 10-én mutatjék be a kétórás Killing Kennedy című filmet, amit Bill O'Reilly azonos című könyvéből készített a National Geographic és Sir Ridley Scott cége. A címszereplő Rob Lowe lesz, de szerepel még benne Ginnifer Goodwin és Michelle Trachtenberg is.    …..