Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gáll tünde >> software hunter

57 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pénztárgépen belül két szoftver.APEH revizorainak nem kevés idejükbe telt kideríteni, hogy a program kétféle nyilvántartással "segítette" gazdáját. Egyik volt a valós bevétel, másik az adóhatóságnak szánt.Nyugta helyett "áru összesítő" bizonylatot kaptak…..
2 hete voltam kint egy multinacionális cégnél, ahol a magyarországi lánykánál kb. 70-en dolgoznak. Tavaly megvásároltak egy dokumentumkezelő szoftvert, ami nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Nem tudja azokat a kimutatásokat, amikre a minőségirányítási vezetőnek…..
gáll tünde >> software hunter 2008.04.09 08:18:13
Péter,

Nem rossz ötlet, felírtam a kidolgozandó ötletek közé. Köszi. :)

A saját tapasztalatom az, hogy az estek nagyon elenyésző százalékában sikeres egy szoftverbeszerzés elsőre.
Az okok lehetnek:
- "vegyük meg minél olcsóbban" és/vagy
- "addig halagattuk, hogy már tegnap kéne használni, tehát vegyük meg az első orrunk elé esőt"
- "haver cégnek van valamije, vegyük meg azt"
nagyobb rendszerek esetében
- halogatás
- kompetenia hiány
- félelem! hogy kiderül a felelős döntés-előkészítő részéről, hogy nem ért az adott területhez, ami szankciókkal járhat
- felelőség áthárítása - "tilitoli"

Tehát, amig meg nem égeti magát valaki, többnyire nem hiszi el, hogy ügyviteli szoftvert (is) tudatosan kell vásárolni.

Hogy érdeke lenne a szoftveres cégnek, hogy megismerje a hátrányokat is?
Sajnos kevés szoftveres ilyen. (De van ilyen, hál'isten.)
Ok: vérremenő verseny az ügyfelekért, mert sokkal nagyobb a kínálat, mint a kereslet.
Csak azok a cégek tudják és merik felvállalni a hátrányaikat, akik kiemelkedőek egy dologban, ebből adódóan magabiztosak, és tudják, hogy a hátrány nem minden esetben az.

Ha a vevő nem tudja mit akar, több verzió lehet:
1., nem tudja, de mer tanácsot kérni:
a) valódi tanácsadóval találja szemben magát, aki tud kérdezni, így a kérdésekre adott válaszokból kiderül, mi kell az ügyfélnek.
b) "áltanácsadóval" kerül szembe, aki majd jól megmondja a "tuti"-t.
2., nem tudja, és nem mer, vagy nem akar tanácsot kérni:
a) itt a valódi tanácsadó megpróbálhatja rávezetni arra, hogy addig, amig nincs konkrét igény, nincs mit kielégíteni, de nagy az esély, hogy ezt az ügyfelet elveszíti. Mert ez az ügyfél elmegy egy olyan céghez, ahol "áltanácsadók" vannak, és nem piszkálják a hülye kérdéseikkel, csak megmondják a "tuti"-t.
b) kapásból "áltanácsadó"-val találkozik, aki megmondja a "tuti"-t, és mindenki boldog - amig a szoftver meg nem hal.
Kaptam az elmúlt héten egy spamet, amiben a ********ingyen.hu webáruház "marketingeli" az "ingyenes" termékeit.Első mondat: "Ízelítõ árainkból:"A következő információk szerepeltek a levélben:1., termék neve2., Márkája, típusa3., ÁRA4.,…..
A software hunter blogja. szórás 2007.12.11 07:19:00
Találtam egy olyan számlázó programot, amelyik 20.000 forint alatt van, ajánlatot lehet vele készíteni, raktárt kezelni (persze elég egyszerűen), szállítólevelet, no meg számlát készíteni. Gyors, kellemes a kezelőfelülete. Kb. ugyan azokat tudja, mint a 100.000 forint feletti…..
"Reggel felébredsz. Mállik a festék, eltűnt a függöny, forr a víz. Melyikkel foglalkozol először? ... Egyikkel sem, mert ég a ház." doktor házHogy jön ez az ügyviteli szoftverekhez?Nem elég megvásárolni egy szoftvert a sok közül, tisztázni kell, hogy mi a cél a…..
A 453 Group tanulmánya rávilágít arra, hogy nincs igény a bonyolult szoftverekre. Hiába a költséghatékonyság, az egyszerűséget favorizálták a cégvezetők. Nálunk, magyarországon is. Az ügyviteli szoftveres ajánlatokban maximum a céges weboldalak ajánlatainál fedezhetünk fel…..
A software hunter blogja. AKCIÓ! 2008.01.15 09:18:00
Sokféle tanulmány készült arra vonatkozóan, mi befolyásolja a vásárlói döntéseket. Magyarországon az "akciós" jelzővel ellátott termékeket illetve szolgáltatásokat vonzóbbnak tartja a fogyasztó többsége. A multik "profik" az akciózásban, viszont…..
(Simonyi, és az operációs rendszerek.)..
Kaptam egy direct mailt mobil számlázással kapcsolatban.Az a lényege, hogy akár autóból a területi képviselők számlát tudnak kiállítani. Felcsillant a szemem, ez tök jó! Ehhez a cég összeállított egy csomagot, amiben benne van a PDA, a szoftver és a nyomtató is. És most jön a…..
Ma beszélgettem telefonon az egyik fejlesztő cég tulajdonosával, akiknek a honlapjuk sokkal kevesebbet mutat, mint ami mögöttük van. Az első benyomás... ugye.Mennyire megtévesztő lehet, ha csak a céges honlapot böngészve alkotunk véleményt egy-egy cég termékéről,…..
Kutatás fejlesztésre 63 százalékkal többet költöttek európai szoftverfejlesztő cégek, mint tavaly. Forrás: ITnews.huKár hogy nem tér ki a tanulmány arra - vagy legalábbis nem publikus -, hogy országonként mennyit fejlődtek az európai országok ebben. Főként a magyarországi…..
1., Ha a célunk a pénzköltés.2., Ha valami kötelező dolgot kell fizetnünk, és ha valami szabályozza azt, hogy a piacon lévő cégek ugyan azt a szolgáltatást kötelesek nyújtani. Ilyen pl. a kötelező biztosítás.Az összes többi esetben nem lehet elsődleges szempont az ár. Csak…..
Olyan cégek is kaptak a BSA-s fenyegetőzős, szoftvernyilvántartós levélből, akiknek számítógépük sincs. Egy hete az APEH-os balhé, most meg ez. Alakul...A teljes cikk.A magyar BSA reklám. (Ha még valaki nem látta volna.) ..
A software hunter blogja. lehidalok 2007.11.25 22:45:00
Mindig akad pár demo, amitől lehidalok. Komolyan nem értem. Hogy a fenébe lehet megalkotni úgy egy demo verziót, hogy a júzer már az elején szívjon vele? Miért van az, hogy egyik fejlesztő meg tudja alkotni azt a demot, amivel az ember szinte észre sem veszi, hogy szoftvert…..
Az index.hu oldalán található Gartner kutatásra alapozott cikkből kiderül, hogy az elkövetkezendő időben még inkább csökkenni fognak az ügyviteli szoftverek árai.Az eredeti cikk itt olvasható.Már most lehet érezni egy-egy fejlesztő cégnél a "pánikszerű"…..
Egyik fejlesztő cég megsértődött, amiért azt a döntést hoztam, hogy nem szerződök vele.Még mielőtt arroganciával, és nagyképűséggel vádolnánk csak egy táblát mutatnék fel. :)Ez nem Teszkó!A szoftvervadászat nem arról szól, hogy minden fejlesztő cég, aki hajlandó…..
Ki hogyan értékesíti az útnyilvántartó szoftverét? Alapvetően unalmas kérdés, a válasz izgalmasabb.Egyes számú cég: "Vásárolni szeretne? Milyen névre állíthatom ki a számlát? Postai utánvéttel, vagy előre utalással kéri?"Kettes számú cég:"Nem adhatom el…..
Most olvasom a Piac és Profiton, hogy az e-közigazgatás lassú fejlődésének egyik oka az, hogy túl sok a szoftver.A teljes cikk itt olvasható.Az ügyviteli szoftveres beszerzési döntések halogatásának is ez az egyik oka. Még a "kis" szoftvereknél is.Egy kedves ismerősömmel…..
m a g y a r o r s z á g i k ö n y v e l é s i  r e n d s z e r e k   t a n u l m á n y a   2 0 0 7   Sajtóközlemény A döntéselőkészítés.hu reprezentatív kutatásának köszönhetően együtt vizsgálhatjuk a könyvelési szoftverfejlesztő cégek ajánlatait,…..
Tárgyieszköz-gazdálkodási rendszerek: A megkérdezett könyvelőirodák 54%-a használ tárgyieszköz-gazdálkodási szoftvert. Átlagosan 6,4 éve használják a szoftvert, túlnyomórészt hálózatban, átlagban 2-3 gépen, ötös skálán 3,9-re értékelték a használt rendszereket.…..
Bérszámfejtési rendszerek: A megkérdezett könyvelőirodák 70%-a használ bérszámfejtési szoftvert. Átlagosan 6,4 éve használják a szoftvert, túlnyomórészt hálózatban, átlagban 2-3 gépen, ötös skálán 3,9-re értékelték a használt rendszereket. A bérszámfejtési…..
Pénzügyi rendszerek:A megkérdezett könyvelőirodák 38%-a használ pénzügyi modult. Átlagosan 5,3 éve használják a szoftvert, túlnyomórészt hálózatban, átlagban 4 gépen, ötös skálán 4,3-ra értékelték a használt rendszereket. Több főkönyvi rendszer része a pénzügyi…..
Főkönyvi rendszerek: A megkérdezett könyvelőirodák mindegyike használ valamilyen könyvelési szoftvert. Átlagosan 7,3 éve használják a szoftvert, túlnyomórészt hálózatban, átlagban 4 gépen, ötös skálán 4,1-re értékelték a használt rendszereket.…..