Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabriel_mtb

61 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pedálfordulat Buba B-től B-ig 2022.07.04 01:18:46
Hol tart a BuBa, azaz a Budapast - Balaton bringaút építése? Milyen hosszú az út? Meddig lehet tekerni rajta? Kinek ajánlható? Ezekre a kérdésekre sehol sem találtam választ, ezért magam jártam (tekertem) utána a dolgoknak. A hosszával kapcsolatban 105 és a108 km közötti információkat találtam.…..
Ebben az évben a Mátra Maraton volt az egyetlen hazai maraton, amelyiken terveztem elindulni. Az már egy hónapja, a Bükkön is bebizonyosodott, hogy hiába tekerek, edzek, versenyre versenyzéssel tudok a legjobban felkészülni. Így most az volt a kérdés, hogy fél év kihagyás után ez az egy verseny…..
Amikor elkezdtem ezt írni, akkor az elmúlt évek Bükk Maratonjait, azaz a nem túl fényes Bükk Maraton statisztikámat kezdtem összegyűjteni, de rájöttem, hogy tavaly már megtettem ezt. El is engedtem ez a megközelítést, miért is írnám le újra?!Érdekesebb kérdés, hogy folytatódik-e az a szokás, hogy…..
Előzmények Valamikor 2-3 évvel ezelőtt láttam egy videot a 4 napos 4 Islands MTB versenyről. Azonnal menni akartam. Ez volt az a video: https://www.youtube.com/watch?v=EL6cWtAUCic Szóltam is az egyik barátomnak, hogy nevezzünk, de ő lebeszélt róla, hogy merev 26-os bringával vágjak neki. Egyedül…..
Szerencsére a bringázást kifejezetten javasolják térműtétek után, ezért a görgő napi használatban volt. Pedig nem szeretem és 10 perc után már leszállnék róla, hacsak nem tudok közben nézni valamit. Be kellett volna szereznem egy tablet/telefon tartót a bringához még a műtét előtt. De megoldottam!…..
A mostani műtétem abban különbözik a korábbiaktól, hogy anno néhány óra pihenés után egyedül lábra kellett állnom és elsétálnom a mosdóig. Ugyanis, ha ezt meg tudom tenni, akkor tudok mozogni és tenni magamért, tehát mehetek is haza. Most kaptam egy lábmerevítő és két mankót. Bár elvben a mankókra…..
Az igazán profik a szezon végén sérülnek meg. Ha az idei sok kisebb sérülésemet nem számítom, akkor majdnem igazán profi voltam Annyi hibát követtem el az időzítésnél, hogy belecsúsztam az influenza szezonba, ezért meg kellett várnom, hogy ettől a nyavajától megszabaduljak. Így aztán a  tervezettnél…..
Pedálfordulat GOTO 10 - MRI 2018.12.07 11:28:57
Az MRI nagy előnye, hogy - a mai tudásunk szerint - nincs semmilyen káros következménye, bármennyi ilyen vizsgálatot el lehet végezni. Az ilyen egyszerűbb dolgoknál, mint a térd vizsgálata, semmi mást nem kell tenni, mint megszabadulni a fém tárgyainktól, mint a nadrág övétől és a zsebeinkben lévő…..
Rozsdás kockák ismerik az első kifejezést. Számukra csak az a kérdés, miért kerül ez a programozásból már kikopott utasítás egy bringás blogra. Mert én is egy ilyen rozsdás kocka vagyok, a GOTO 10 pedig már beszivárgott a köznyelvbe. Bő tíz éve, amikor végre tudtam a tudatos edzésnek köszönhetően…..
Pedálfordulat Bajnokot reggelire 2018.11.09 16:44:55
Nem találtam meg egy régebbi, máshol megjelent írásomat, ezért most emlékezetből próbálom felidézni a legalább 7-8 évvel ezelőtt történt tekerésemet. Lehet, hogy néhány részlet nem felel meg a valóságnak, de ennyi év után ez természetes.  Arra emlékszem, hogy Kétbükkfa-nyeregből gurultam le az…..
“Bíborvörös fény ereszkedik reám,a torkom elszorul, és hófehér a szám.” Így énekel Bornai Tibor a régi KFT slágerben és ha nem ismernénk a teljes dalszöveget, akkor még a flow élmény leírásának is tekinthetnénk. De nem erről szól, s ezt az állapotot sem mindig sikerül elérni és nekem ezen még az…..
Minden versenyen jó kifogás a gyenge szereplésre, hogy csak 26”-os bringa van alattam. Ha valamelyik ismerősöm is kénytelen a kisebb kerékméretű paripájával indulni, akkor utána elpanaszolja, hogy mennyire lassú és irányíthatatlan volt a 29er-hez képest. Tehát mindenkitől azt hallom, hogy ideje…..
Pedálfordulat Mi okból szeretem? 2018.08.08 22:13:15
Egyszer megkérdezte a volt feleségem, hogy miért szeretem annyira a Bükk Maratont. Mondtam pár dolgot, amelyekre már nem emlékszem, de felelőtlenül elmondtam azt is, hogy itt vannak a legszebb lányok a frissítőpontokon. Már tudom, hogy ezt jobb lett volna magamban tartani. (Mostanában csak kulacsot…..
Direkt marketingen keresztül jutott el hozzám a újraéledő Alpokalja Maraton híre, ugyanis Facebookon ajánlotta figyelmembe ezt a versenyt a Marcali XCU főszervezője. Mivel a múltkor is, azaz 2003-ban indultam ezen a megmérettetésen és úgy emlékeztem, hogy jól éreztem a versenyen magam, ezért…..
Amikor bejelentették, hogy az idei Duna Maraton szervezése más kezekbe került, akkor még nem tudtam, hogy ennek örüljek-e. Alapvetően jót tesz mindenféle rendezvénynek a megújulás, s mivel Harang is ott lesz valahol a háttérben, ezért attól sem kellett tartani, hogy a nagy újításban elfeledkeznek a…..
Pedálfordulat Susztermatt 2018.06.18 19:45:17
 Az elmúlt hetekben mire bármit is írtam volna a versenyeimről, már mindenki megírta az élményeit. De nem is lehet sokat írni egy olyan Szilvásvárad Maratonról, amelyik gyakorlatilag Bánkútnál ért véget. Pedig még egészen jól is viseltem azt a vihart, amelyikből csak a jégeső 40 percig tartott.…..
Pedálfordulat Kimaxolt hétvége 2018.05.26 01:16:26
 Tavaly előtt, valamilyen megmagyarázhatatlan okból képes voltam 2x250 km-t utazni egy kb. 28 km-es időfutam miatt. Igazából csak most esett le, hogy anno a Békás Kupa időfutamjai mind rövidebbek voltak ennél. Pedig régen a sík egyenkéntire 1 hónapot készültem, a hegyire pedig gyakorlatilag ott volt…..
Pedálfordulat A padlóla le 2018.05.17 19:15:19
 Nem emlékszem, hogy mikor vártam már ennyire a tél végét. Lehet, hogy a statisztikák szerint enyhe, száraz telünk volt, de bennem úgy maradt meg az idei tél, hogy vagy hóban tekertem haza munka után, vagy riogattak hideggel és csapadékkal, ezért autóban punnyadtam. De hiába próbáltam vigyázni…..
Pedálfordulat Hogyan lettem... 2018.03.29 18:37:02
 Kb. 4 éves lehettem, amikor a közvetlen mellettünk épült Sugár Üzletközpontot átadták. Mármint hivatalosan. Az alapjait az én alapjaimmal együtt rakták le, tehát úgy 3 évesen már bőven birtokba vettem a környék gyerekeivel együtt a még be nem fejezett épületet. Többek közt felmásztunk a vaslétrákon…..
 Éppen indultam volna egy 4-5 órás pilisi montizásra, amikor öltözés közben olvastam az Országúti bringások Facebook csoportot. Reagáltam is, de érkezett egy cáfolat az általam jelzett bringázást tiltó szakaszra. Újratervezés: Megnézem azt a táblát - vagy a hiányát - a Börzsönyben! Sietnem kellett,…..
Pedálfordulat Kékes csúcsúszás 2017.08.31 15:54:43
 Gyorsan legyünk túl a gasztro részen: A legutóbbi beszámolómból kimaradt, hogy Kazincbarcikán végre tésztát kaptunk, választható és szabadon kombinálható feltéttel. Persze a Gundel főszakácsa nem fog könyörögni a mákos-lekváros tészta receptjéért, de én mindig tudok örülni a tésztának és a…..
 Már a múlt hétvégi Underworld Kupa előtt is keveset tekertem, s utána sem vittem túlzásba az edzést. Szó sem volt tudatos formaidőzítésről, csak arról, hogy többnyire a Sziget fesztivál zajának köszönhetően hajnali 5 óra után tudtam csak elaludni. A hét közepén próbáltam bepótolni a kimaradt…..
 Ez a verseny éppen ott kezdődött nekem, ahol az előző véget ért. Vagyis a Bükkben elszenvedett defekttel. Vissza kellett alakítani az első kerekemet tubeless-esre. Hétfőn pihentem, kedden eltekertem a másik bringámmal, kezemben a kerekemmel a ProBike-ba. Otthagytam a kereket, hogy majd másnap…..
 Mivel több szubkultúrában ill. baráti körben is Gabrielként ismernek és 10 éve egy narancssárga KTM-et hajtok, ezért úgy tűnhet, hogy a cím engem takar. De miért emelném ki magam, ha az egész blog rólam szól? Elő kell vennem a táblázatomat, ha meg akarom nézni, hogy hány alkalommal indultam a Bükk…..
 Szokás szerint mindent kiszámoltam mindent, pontosan tudtam, hogyan kell beosztanom a péntek délutánomat, hogy szombat hajnalban frissen ébredjek. Péntek estére beesett még egy nem tervezett szerelés, de még így is maradt 6 órám alvásra. Pillanatok alatt elaludtam, majd néhány pillanattal később…..