Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kalle

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megmondom őszintén, én nem értem, mi ez a nagy hype a DumcsiBot körül. Jönnek az arcomba a hírek, hogy a Google felvenné, mint programozót, emberek lelki szemetesládának használják, tízszeresére növeli a produktivitást, vagy egyszerűen csak verset ír Hamupipőke ürítési szokásairól. Összehasonlítva…..
"A házasság a legnagyobb boldogságot és a legtöbb fájdalmat hozó emberi kapcsolat, sajátos kombinációja az erőnek és a törékenységnek, ezért mindig, de különösen változó világunkban védelmet, erősítést és gondoskodást igényel." - mondja Horváth-Szabó Katalin klinikai szakpszichológus. Hosszú távon…..
Kalle 2022.04.26 11:11:54
@]{udarauszkasz: Halvány lila fingod sincs a gyereknevelésröl, és a macskás hasonlat alapján az életröl se nagyon.
Forrnak az indulatok a legolvasottabb portál körül. Tegnap este, a kétségbeesett hangvételű szerkesztőségi közlemény óta több redakció is értelmezte az Index.hu körül támadt vihart. A helyzetet úgy foglalnám össze, hogy a kormányzat mintha korlátozni akarná a nemzetközi felmérés szerint harmadik…..
Kalle 2020.06.24 12:06:50
@Zöldi László: Ön se becsülje le olvasóinak szakmai felkészültségét. Minden irónia és sértö szándék nélkül mondom, hogy ha Ön is belelapoz az eredeti tanulmányba, különös tekintettel a módszerek fejezetbe, akkor az Ön számára is nyilvánvalóvá válik, hogy a tanulmány már eredetileg is a hírfogyasztási szokásokat, és azon belül az olvasók az általuk fogyasztott vagy nem fogyasztott hírforrásukba vetett bizalmánk a mértéket méri.

Az nem szorul különösebb magyarázatra, hogy az, hogy az olvasók mit tartanak hitelesnek, és hogy mi valójábn hiteles, az nagyon nem ugyanaz a kérdés. Az utóbbival kapcsolatosan a tanulmány (általam olvasott része) nem tesz megállapításokat, és ez a módszertan (és az online is elérhetö kérdöiv) alapján ez így rendben is van.

Én a Reuters intézetet nem minösitettem, ellenben kimondatlanul, illetve most már kimondva minösítem a magyar és nemzetközi újságírói szakmát, hogy pont egy hitelességi kérdéseket boncolgató közvéleménykutatásról nem sikerül hitelesen beszámolni.

Hogy miért van ez így, abba nem érek rá belemenni, de munkaidö után ajánlok majd az Ön figyelmébe egy kiváló könyvet a témában.

Mivel nem tettem utalást arra, hogy én személy szerint milyen forrást tartok megbízhatónak, teljesen feleslegesen emlegeti fel a kormányközeli médiumokat. Én nem szeretek hírnek álcázott véleményeket olvasni, és azt pláne nem szeretem, amikor a szerzök hülyéek néznek engem, vagy a többi olvasót. Az értelmes véleményekkel nincs bajom, nem véletlenül olvasom az Ön blogját sem, az eltérö világnézetünk ellenére, vagy épp amiatt.
Kalle 2020.06.24 12:39:52
@Zöldi László: Ami jár az jár :) Megjegyzem, nem volna helyes, ha nekem hinne, ha biztosra akar menni, ellenörizze a forrást személyesen.
Ezt írta tegnap este 23 óra 5 perckor liberalnazi dickheads: „Csak szólok hogy commodore 64-es-e több nyírségi parasztgyereknek volt mint a budapesti ’értelmiség’ gyerekeinek..” A kommnetelő álnevében a jelző magáért beszél. A jelzett szó pedig a kulturált körülírás szerint is hülye, idegesítő,…..
Volt idő, amikor nem volt ünnep a borleves nélkül, ám jött a halászlé és a szőlő helyére ültetett narancsfák.  ..
Kalle 2019.12.21 04:36:59
A világ egyik legnagyobb és legsikeresebb filmes franchise-a a fináléhoz érkezett. Egy rendkívül vegyes fogadtatású szériáról van szó a Star Wars esetében, különösen akkor, ha az újhullámos, J.J. Abrams által elindított trilógiára gondolunk. Azt most különösebben nem firtatnám, hogy miként…..
(Kholofelo Xesha Masha, az egy éve működő dél-afrikai Xesha óravállalat alapítója) Ghánától Dél-Afrikáig a kontinens számos kultúrája inspirálta azoknak az új óramárkáknak a létrejöttét, melyeket az afrikai kultúrákból merített hagyományos motívumok díszítenek. A fiatal tervezők változatos…..
Itt a Mikulás, hamarosan jön a Jézuska! Kardinális kérdés a tejcsoki: melyiket tehetjük nyugodtan a csomagba? A legkisebb "tesztelők" mindig az igazat mondják, ezért idén arra tettünk kísérletet, hogy a lehető legjobban meglepjük őket azzal, hogy olyan csokit találunk, amiből mi is elkunyerálhatunk…..
Kalle 2019.12.06 20:45:14
@Balogh Ádám Software: Olvasd akkor át még egyszer az értékelési szempontokat. A kakaó származási helye ill. fair trade jellege ehhez semmit nem tesz hozzá, és szerintem nincs is feltétlenül ilyen összefüggés. Hagyjuk már a moralizálást egy csoki teszt alatt. Ha a te elveid kizárják a védjegymentes csokikat, akkor egyed azt. A bevándorlást meg golyó remekül megállítja majd, amiatt ne fájjon a fejed.
Zord idők Castrum Boldua 2019.11.28 13:16:21
A boldogság vára. Az, valóban. „E vár ezután Boldogkőnek neveztessék, mivel a hét szép leány, a hét tündér itt volt a legboldogabb!” -így szól a legenda a Kék-túra egyik állomásának és ugyanakkor a Zemplén egyik kedvelt turisztikai célpontjának számító vár névadásáról. A hányatott sorsú, sokszor…..
Kalle 2019.11.30 16:16:36
@Lobo Marunga: Teljesen felesleges a sopánkodás, épp elég vár fogja a programon kívül rothadozva várni az enyészetet, szóval aki erre a fajta autentikusságra vágyik, azt mindig meg fogja találni a kedvére valót.
Elég gyakran fordulok meg az újpesti piacon. Egy viharsarki sajtos jóvoltából remek parenyicát lehet vásárolni, a kínai üzletben pedig csökkentett szénhidrát tartalmú kávéval kecsegtetnek. E forgalmas helyen tűnt föl a kerületi polgármester plakátja. Ha nem tudnám róla, hogy kormánypárti politikus,…..
Magyarországon csak a Coca-Cola és Orbán ért a politikacsináláshoz. Ironikus. Ugyanazok pózolnak most kólás PET-palackokkal, akik a műanyagmentes júliusukat is Instagram-szelfin osztották meg. A leegyszerűsítő kampányokhoz való asszisztálás többet árt, mint használ. Uborkaszezon ide vagy oda…..
Kalle 2019.08.07 23:43:52
Minden gúnyolódás nélkül őszintén sajnálom az akciófilm rajongók jelen generációját. Míg mi a Die Hardon és a Halálos fegyver-filmeken nőhettünk fel, őket olyan másodrendű tömegkoszttal etetik, mint a Halálos iramban-széria. A franchise még a gigantikus költségvetéssel se tudta levetni B-filmes…..
Olvasván ma reggel a Népszavát, nem akartam hinni a szememnek. Az írta az újság Kvangdzsuba kiküldött (vagy ki nem küldött) tudósítója, hogy női 400 gyorson „A számot az amerikai legenda, Katie Ledecky nyerte.” Ledecky csakugyan amerikai, bár a nagyapja Csehszlovákiából vándorolt ki az Egyesült…..
Kalle 2019.07.22 12:19:53
@Zöldi László: No igen, de ez nem szemléletbeli kérdés akkor, hanem egy szimpla tárgyi tévedés. Meglehet, hogy a magyar kommentátorok elfogultak a magyar versenyzők iránt, de a népszava tudósítója más forrásból dolgozik, vagy legalábbis kellene neki. Még az is érdekes, hogy nincs valaki a sport rovatban, aki ellenőrzi megjelenés előtt az anyagot?
Az élet kódjai CentOS, nagyoknak 2019.06.17 23:25:55
Az otthoni gépemet állandóan buherálom. A buherálás olyan mértéket öltött, hogy buherálás nélkül már nem is megy. Két rendszer van rajta. Egy Windows, hogy tudjak demókat nézni és videókat szerkeszteni és egy Linux, gyakorlatilag minden másra. A Windows két vinyón terpeszkedik, alaplapi RAID 0-ban,…..
Kalle 2019.06.28 23:45:54
@Travis.CG: Igazság szerint bioinformatikában nem is nagyon tudnék érvet mondani, hogy miért kéne bármit is dockeren kívül csinálni, mivel dolgozhatsz benne, lesz egy elszeparalt munkakornyezeted, amit gombnyomásra bármilyen gépre át tudsz másolni, és egyetlen paranccsal a teljes pipelinet lefuttatni. Nincs több szívás a toolokkal, webszerverekkel, stb. Nvidia dockerrel is pont az a plane, hogy a hoston csak egy friss cuda kompatibilis driver kell, minden más a konténeren belül lesz, szóval egyszerre az összes cuda verzióval dolgozhatsz tetszőleges támogatott disztro guesttel. Inditasz egy interaktív shellt, bemountolod a workspacedet, és onnantól fel sem tűnik, hogy nem a hoston dolgozol.
Ahogy már láttátok, szeretek visszatekintgetni az animék hőskorára is, hiszen számtalan alkotást néztem meg azelőtt, hogy írni kezdtem volna róluk. A 2000-es évek igencsak bővelkedtek a kiválóbbnál kiválóbb sorozatokban, így bőven akad anyag, ha véletlenül csak pocsék újdonságok kerülnének a…..
Vannak olyan anya- és apafigurák a sorozattörténelemben, akiken nevetünk, akikkel nevetünk, akikkel összehasonlíthatjuk magunkat és akiktől tanulhatunk is. Lássuk, miről!  1. Lily Aldrin (How I Met Your Mother) - az őszinteségről Emlékeztek arra a pillanatra, amikor Lily elmondta, sokkal nehezebb…..
Kalle 2018.07.29 17:36:57
Hét tenger Közlemény 2018.04.10 09:22:49
    Hosszas vajúdás után megszületett végre első könyvecském, az orosz-japán háború tengeri harcairól szóló „Port Arthurtól Csuzimáig”. Akik annak idején látogatták az acélmonstrumot is, nagyrészt ismerhetik már a szöveget, az anyag nagyobbik része az ott megjelent írásokból áll össze, ezeket…..
Ezt az érlelést „bolti” csirkéből ne próbálja meg otthon senki! :) De komolyan. A gyári csirke pár nap múlva büdös lesz, a piaci vágott sem jó. Ebben az esetben csak minimum Label Rouge minőségű, megfelelően vágott, kopasztott, hűtött, szabadtartású csirke, úgynevezett effilé használható. Csak ez…..
Ismét egy régebbi kedvencemet halásztam elő a kedves olvasóknak, illetve azon anime rajongóknak, akik valószínűleg még nem ismerik. A Last Exile a steampunk sorozatok egyik legkiválóbb darabja, ezért szívesen újranéztem, hogy később aztán folytassam a második évaddal, illetve a remake filmmel. Van,…..
Kalle 2018.01.03 18:17:09
@Emerald Dragon: En is alaposan kimuveltem magam animekbol, csak nem vagyok eleg grafoman a blogolashoz :) Ha mar igy szoba kerult, raadasul nem Production IG, hanem Gonzo, meghozza a hoskorbol, bar van egy kis Production IG-s beutese. Ha tetszett a hangulat, a kek hatos tengeralattjarot ajanlom a figyelmedbe! A Gonzo elso munkaja, es szinten Range Murata. Nem ennyire hosszu, de az is egy mestermu, kifejezetten jo zenevel. A shangri-la szinten kozos munka, de arra mar nem lehetnek annyira buszkek szerintem.
  Az elmúlt napokban teli lett a magyar sajtó a "papírunk van róla, hogy a hunoktól származunk" jellegű szalagcímekkel. Meg, hogy íme, a bizonyíték, hogy megdőltek a finnugor elmélet marhaságai, tényleg hunok vagyunk.  Az ősforrás egyébként ez az interjú.  Sokan kérdezték, mi a véleményem. Hát…..
Na jó, csak én zártam be épp az előbb a böngészőm bezár gombjára kattintva. Talán nem hazudtam túl nagyot, csak a hatásvadászat kedvéért nem bontottam ki a az igazság minden részletét. Egy biztos: sokkal többen kattintottak így az írásra, mintha csak azt írtam volna: Antal Valira hivatkozva részben…..
Kalle 2017.06.26 21:19:24
@mocsing56: Alá tudná támasztani az állítását valamilyen hivatkozással?
Kalle 2017.06.27 08:54:07
@mocsing56: Valamilyen forrást, amely az ön állítását támasztja alá.
Alimento Élelmiszermaffia 2016.09.08 14:23:08
Megszokhattuk már, hogy az alternatív irányzatok szemszögéből a hagyományos táplálkozási ajánlások rosszak, az élelmiszeripar  maffiaszerű sötét üzelmeiben irtja a lakosságot, eközben pedig végtelenül hatalmas profitra tesz szert - dietetikus pedig minden lehet, csak becsületes ember nem. Ezzel…..
Már eddig is voltak eszközök, hogy a megtalált SNP-khez, indelekhez biológiai hatást rendeljenek, de ezek legtöbbje kimerült a szinoním, nem-szinoním mutációk elkülönítésében. Más eszközök, mint amilyen az Annovar is, csak a modell organizmusokra koncentrálnak és tetemes energia befektetésre van…..
Kalle 2016.08.05 10:40:05
@Travis.CG: Jogos a felvetés, itt egy undorító c-szerű saját nyelven fejlesztenek, aminek köszönhetően nagyon gyorsan elhúzza innen a belét aki egy kicsit is tehetséges, vagy becsvágyó. Én is már a felmondási időmet töltöm :D
Ismerjük a történetet: A hatalommal szemben álló ártatlan kisember könnyen megszánható és szinte biztosak lehetünk benne, hogy Illés bácsi is ilyen. Szegény elesett öreg ember. Hát honnan lenne neki pénze? Kérem szépen nekem van egy nagyon egyszerű elképzelésem a dologról. Ma 78 éves. 25 éve meg 53…..
Kalle 2016.05.19 20:17:01
Az MNO, a HírTV és a hírek szerint a TV2 is foglalkozik az UNICEF aktuális kampányával. A névleg jó célt szolgáló szervezet aktuális kampányáról tudjuk, hogy pszichológus szerint kontraproduktív. Eleve azért, mert a problémát inkább "természetesnek" mutatja. A szakmai hibák mellett kiderül, hogy a…..
Kalle 2016.05.13 07:32:46
@rozsomák: Ott a pont.