Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csabye

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesz és az ország irányító a szemünk láttára bolondultak meg. ..
Csabye 2017.08.20 20:09:04
@Nagy fasz vagy te Válasszunk:

Minek neveznéd azt, hogy mást lenézel a bőrszíne miatt? :) Igen, tudatlan rasszista. Ez elmond mindent rólad. Örök félelem. Ellenség minden sarkon. Fegyver remélem bekészítve az megjósolt háborúra.

Ha jártál volna valamerre kicsiny falud/városod határán túl, láttál volna más embereket (tehát nem a rétegedből). Így hiába várná el az ember, hogy az álomvilágodon kívül mást is észrevegyél.

Majd ha megtanulsz magyarul, és odafigyelsz a részletekre, meglátod a különbséget bevándorló és menekült között. Addig meg eredj, szívj magadba kis tudást a hanyatló nyugaton.

Felesleges a "vita" veled, mert tudatlan rasszista vagy. Ha ez nem változik, úgysem fogsz másképp hozzáállni a kérdéshez. További jó gyűlölködést. :)

(vigyázz, most osont be egy migráncs mögéd!)
Csabye 2017.08.20 21:43:50
@Nagy fasz vagy te Válasszunk:

Korábban még te mondtad magadról, hogy rasszista vagy. Most már kiderül, hogy hogy nem érdekel a bőrszíne. :D Kis hazugság nem hazugság? Tudatlan maradtál továbbra is...

hu.wikipedia.org/wiki/Rasszizmus

Szvsz téged sem kellene beengedni, hiszen radikalizálható vagy. Fegyvert dugd ám el, hátha nem lesz apokalipszis.

Aha, szóval éltél ilyen helyen? Hát nem látszik egyáltalán. Az látszik, hogy fogalmad sincs róluk. Mind kecskepásztor, csőcselék és műveletlen? :D Csak nem otthon az ablakodból néztél ki? Egyelőre rólad mondható el hogy műveletlen vagy.
Ja, tudod, hogy milyenek. Láttad őket tv-ben. Ügyes vagy!

Írd már meg, alátámasztva, hogy hány ember jött az elmúlt 3 évben úgy, hogy azt mondta, hogy menekült. Baszki, sötétebb ne legyél, azért bírálják el a menedékkérelmeket. Igen, nagyon sok volt. Hidd el, hogy volt, akiket visszatoloncoltak. Nem is keveset, de ez a habony médiában nem fog napvilágot látni. Ja, hogy tömegével nem nálunk történt ilyen? Tán mert az itt leadott kérelmek elenyésző számúak voltak? Ki akarna ideköltözni? Szerinted miért ment mind nyugatra?

Rassizta. :D Ami más, attól fél, gyűlöli. Csak mert más a színe. Taps-taps. 2017 Magyarország. Napra ki ne menj, hátha megfog, aztán megijedsz a tükörtől, már ha eddig nem.

Lányom, ha eléri a felnőttkort, oda megy, ahová akar. Csak rasszista ne legyen, mert annál butább ember nincs.

Figyelj, mondtam már, mivel rasszista vagy, úgysem fogsz másképp tekinteni a világra. Kívánok szép gyűlölettel teli álmokat kiskegyednek. Szia kedves funkcionális analfabéta.
Csabye 2017.08.20 22:45:39
@Nagy fasz vagy te Válasszunk:

1 millió menekült, vagy 1 millió sima bevándorló nem mindegy ám, haver.
Oké öreg, vágom, hogy neked 8, hisz mind kecskepásztor. Értem, hogy mit nem értesz. Ne aggódj.

Azóta vagy rasszista vagy ("Rasszista vagyok. Tiltott? Nem."), amióta te magad mondtad ezt saját magadról.
Azért ez sok mindenre ad magyarázatot az általad leírtakkal kapcsolatban.
Most meg hirtelen már nem vagy rasszista. Értem én...

Nem vagy radikalizálható... (?) Hm. Mindenesetre a fegyvert rejtsd el.

Tényleg nem viccből és végképp nem rosszindulatból írtam, hogy irány nyugat. Próbáld ki, hogy milyen, ha más szemléletmód vesz körül. Ha nem mész, az sem számít, csak egy javaslat, lelked rajta.
Nem bíznak a fiatalok és az idősek az Orbán-kormányban, de nagyon nem. Az OECD által közölt adatsor alapján a tagországok közül egyedül Libanonban, Görögországban, Chilében és Dél-Koreában alacsonyabb a bizalom a végrehajtó hatalom birtokosai felé. A fenti országokban egyébként érthető, hogy a…..
Csabye 2017.08.19 12:20:12
@MACISAJT:

Csúsztatnál mackókám? :)
Gondolom nehéz felfogni, hogy az OECD által közzétett táblázat a 15-29, illetve az 50+ korosztályra vonatkozik. Szóval mi abban a hamisítás? Az OECD saját maga hamisítaná vizsgálatának eredményeit, majd a saját közösségi felületén tenné közzé azt? Arra azért nem dívik a fideathes módi. :)

"És akkor felhívnám a figyelmet, mennyit javult a kormányba vetett bizalom, Magyarországon 2007 óta....."
Tán vagy 6%-ot. 7 év regnálás után hatalmas eredménynek számít?

Az általad idecitált tanulmány eredeti változatában van még egyéb látnivaló is azért.
Pl. az egészségügy és az oktatás helyzetének megítélése:
www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/governance/government-at-a-glance-2017_gov_glance-2017-en#page235

PISA teszt eredmények megítélése:
www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/governance/government-at-a-glance-2017_gov_glance-2017-en#page251

Ugye ezekre lehet azt mondani "érvként", hogy jaj, hát mégis mennyi lélegeztető gép kellene?
Nem gáz, idővel lerohadunk. Aki bírja marad, a többi (szvsz ennek többsége nem fideath szavazó) meg a tarisznyában a hagymával és a hamuba sült pogácsával útnak ered a hanyatló nyugatra.
Csabye 2017.08.19 15:37:02
@MACISAJT:

Brum-brum.
Kicsit erőlködni kellett volna.
www.gallup.com/178667/gallup-world-poll-work.aspx

Talán olvastad valahol a következő mondatot. "Do you have confidence in national government?" Ha nem, hát úgy nehezen is fogod a kérdést megtalálni. :D
Mellesleg az OECD táblázat kivonata ennek a felmérésnek: www.oecd.org/gov/govataglance.htm
Brum.
Amúgy érdekes, mert amit belinkeltem (PISA teszt, egészségügy, oktatás), arra nem reagál a kedves fideathes, pedig az is ugyanabban a felmérésben szerepel, mint amire a coconut linked alatt hivatkoznak.

Nem beszélve arról, hogy az is ugyanabból az OECD/Gallup riportból való. Most akkor hogy is van ez? Megbízható, vagy sem? :) Ha szívednek kedves, akkor minden oké, ha netán valami a szeretett vezíred kormányára negatív, akkor megbízhatatlan? Ráadásul az OECD?!?!?! :D Ezek a fideathesek mekkora köpönyegforgatók. Vagy csak funkcionális analfabéták. Azt hall, lát meg, amit akar. Amúgy meg, mint a régi reklámban pa-pa-pa-pa-pa...

Visszatérve az emelkedésre.
"És akkor felhívnám a figyelmet, mennyit javult a kormányba vetett bizalom, Magyarországon 2007 óta....."
6%-ot. Elájultam! Erre költöttek százmilliárdokat. Mégis valamiért csak 6. Ennyi mozgósítható, félelempropagandára fogékony tartalék van még mögöttük. Úgy néz ki, mégis valamennyire számít az, hogy hány lélegeztető gép van az országban, hogy az egészségügy, az oktatás színvonala egyre süllyed.

www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/governance/government-at-a-glance-2017_gov_glance-2017-en#page235
www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/governance/government-at-a-glance-2017_gov_glance-2017-en#page251

Egy kérdésem van ismételten, mert elsiklasz felette, hol van a csúsztatás, amit minden hozzászólásodban említesz?
A hanyatló nemzetek hazudnak (magukról maguknak), a hazug nemzetek hanyatlanak. Bibó zsákutcás történelemnek nevezi azt, ami alapvetően a nemzet élethazugságára -- önképének tisztázatlanságára és ferdeségére -- épül. Ugyanezt én e blog több korábbi bejegyzésében -- még radikálisabban -- a…..
Csabye 2017.08.16 11:19:29
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Gondolom sokak számára ismerős még, hogy mi zajlott a cucializmusban. Ugyanazt a retorikát nyomod, mint ami akkor volt vala divat. Imperialista (most liberális), kizsákmányoló, süllyedő nyugat.

Hát birca az a hanyatló nyugat még elég sokáig fog süllyedni, egészen addig, amíg számunkra végképp elérhetetlen magasságokba fog "hanyatlani". Bár ennek ellenkezőjére neked sok forrás áll rendelkezésre. Legyél olyan kedves, és oszd meg velünk mindezt.

Sajnos továbbra sem lehet összefüggéseket találni mondanivalóidban.

Vicces volt ez is tőled:
"Ez pánikba kerget, amit úgy próbálasz levezetni, hogy ezermondatos kommenteket írsz, gyakorlatilag nulla kapcsolattal a valósághoz."
Sajnos funckionális analfabéta vagy, és nem tudod feldolgozni azt a tényt, hogy bizony Soros azokat írta, amiket belinkeltek. Vagy az angol nem (sem) megy.

Sokadjára írom neked, buta birkám: Nem attól lesz tény valami, hogy sokat mondják, hanem hogy alá van támasztva. Szóval jöhetnek a linkek, források!

Szimplán egy elmebeteg kommunista vagy, akinek szüksége van ideálra. Talán apáddal a kapcsolatod nem volt éppen példaértékű. Sebaj, szerezd viktorodat.

A többségnek a személyi kultusz ideje már elmúlt.
Csabye 2017.08.16 11:36:48
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

:D
Hangosan felnevettem. Kommunista akol kommunista birkája.
Csányi Sándorról tudódott ki legújabban, hogy megvásárolni készül a horvát GDP 15%-ának megfelelő forgalmat realizáló, de pénzügyi gondban lévő Agrokor csoport egyik tagját, a Bellye mezőgazdasági kombinátot és további együttműködésről tárgyal csoportszinten is. A Jutarni List c. lap úgy tudja, a…..
Csabye 2017.08.08 11:01:02
@Csabye:
Szuperül összecsúszott a táblázatom.
Az nem GDP támogatás, hanem GDP sok szóköz támogatás.
Remélem a többit ki lehet venni belőle.
Csabye 2017.08.08 11:41:30
@444:
Akkor ezek szerint emiatt nem jársz orvoshoz. Nehogy azt "mesélje", hogy gyengeelméjű vagy.
Csabye 2017.08.08 12:48:57
@$pi$:

Továbbra is az a kérésem, hogy mutasd meg, hol én írtam ilyet! Beszúrom, hogy mikor szóltam ehhez a témához, hátha megtalálod.
Csabye 2017.08.08. 07:20:39
Csabye 2017.08.08. 09:07:13
Csabye 2017.08.08. 10:57:00
Csabye 2017.08.08. 11:01:02
Csabye 2017.08.08. 11:41:30

Nos melyikben található bármi azzal kapcsolatban, hogy én arról írtam volna, hogy a GDP növekedésből a támogatást akarom kivonni?
Nem találod, igaz? Tán csak nem azért, mert én nem írtam ilyet?!
Hazudj még öreg. Terelésnek bepróbáltad, nem jött össze.

Megismétlem magamat századjára is. Amire én reflektáltam az az volt, hogy nem veszed figyelembe a támogatás értékteremtő hatását. És még most sem erről beszélsz, funkcionális analfabéta, hanem terelsz.

""és ha a GDP mindenkori értékéhez viszonyítva százalékban kapunk támogatást"

Nem, nem úgy kapunk."

Tényleg nem úgy kapunk. Ezt a példádra ($pi$ 2017.08.08. 10:05:25) írtam, amiben volt pár mondat (- Azért nőtt a GDP, mert támogatást kaptunk! - Miért, nőtt a támogatás? - Nem. - Akkor? - De a témogatás kicsit nagyobb mint 4%.), megmutatva, hogy még az elemi matek sem megy.

Mert ha százalékban kapnánk a támogatást, akkor bizony évről évre a támogatás összege is változna, mert a GDP is változik.

De ugye ott is elmagyaráztam ("Másrészt ha kötözködni akarok a példáddal kapcsolatban", "Ez csak tényleg építő jelleggel, csak hogy odafigyelj legközelebb."), hogy csak a hibás matekod miatt írom a példát.
Tényleg funkcionális analfabéta vagy.

Nem baj, ha nem érted, csak kérdezz bátran.
Ön tudta, hogy 2017-ben csak idáig 10.000-nél több kilakoltatás indult devizahitel-károsultak ellen, úgy, hogy már a tavalyi 3.000 is rekord volt? Vagy azt, hogy a CEU kinyírására írt törvény miatt kötelezettségszegési eljárás indult hazánk ellen? És az egyetem megmentése mellett az is kérdés, hogy…..
Csabye 2017.08.07 10:54:16
@maxval a mélyelemző birca:

Törvényi, jogszabályi háttér az csak úgy van a semmiért. Értem. Félelmetes lehet ilyen szemlétettel élni.
Örülök, hogy megerősítettél abban, hogy Magyarország kormányára külső erők hatnak. :)

"Mik a liberális rend mögött álló érdekek? A pénz, a kizsákmányolás érdekeltjei." :D
Kis butus bircám, forrás?
Ennyi ésszel élni... De hát "boldogok a sajtkészítők" is.
Csabye 2017.08.07 12:23:14
Komolyan nem tudom, minek fektetnek súlyos milliókat a tévék újabb és újabb vicces csatornák indításába, hát kinek kell a Humor+ vagy a Comedy Central, amikor itt van az Echo TV, amiben a videón a 8. perc környékén teljesen komolyan elhangzik az Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont intézet…..
Csabye 2017.08.04 13:07:20
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Az a saját véleményed, hogy megmondtad a véleményem? :)
A lényeget, pubi, amit írtál, lehagytad.
"Te talán gyáva megfutamodásnak gondolod..."

Csak, hogy megértsd, az ismétlés a tudás anyja. Ez te írtad rólam, anélkül, hogy bármiféle utalást tettem volna ilyenre:
"Te talán gyáva megfutamodásnak gondolod..."

A véleményed, hogy ez az én véleményem. Értem. :) Erre írtam, hogy nem adok a szádba olyan dolgokat, amiket nem mondtál, és nem is írtál. Ebből a konklúziód:

"Innentől méltetlan vagy bármiféle válaszra."
Kissé nevetségesnek érzem a következtetésed.
De ugye Mráz is kb ilyen összefüggéseket talált.

Istenem, ezek a kőfideathesek, mind egytészta. Normálisan vitázni sem lehet velük, mert kitérnek előle, vagy - és akinek nem inge, nem veszi magára - mert soros.
Csak bele kell állni a vitába, normális érvekkel, és nincs többé gond.
Csabye 2017.08.04 16:25:42
@torró:

Bizonyíték van erre vonatkozóan? Mert anélkül elég gyenge "érvelést" nyújtottál. Ahogy feljebb is írtam: hinni, vagy tények és azután hinni.

Ráadásul az öreg az ellenkezőjéről írt. Itt a link hozzá.
foreignpolicy.com/2016/07/19/this-is-europes-last-chance-to-fix-its-refugee-policy-george-soros/

Bemásoltam az ehhez vonatkozó részt.

"Fifth, once refugees have been recognized, there needs to be a mechanism for relocating them within Europe in an agreed way. It will be crucial for the EU to fundamentally rethink the implementation of its stillborn resettlement and relocation programs; a tentative step in this direction was taken last week in new proposals put forth by the European Commission. The union cannot coerce either member states or refugees to participate in these programs. They must be voluntary; a matching scheme could elicit preferences from both refugees and receiving communities so that people end up where they want to be and where they are welcome. EASO has begun to develop such a matching scheme."

Amúgy az egészet is elolvashatod, mert teljesen más, mint amit a kormánypropaganda nyomat, de azt gondolom, hogy esetükben maradhatunk a hazudozik szónál.
Csabye 2017.08.05 07:15:56
@A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok:

Hol, mikor deklarálta ezeket? Forrásmegjelölés?
Vagy csak jól néz ki, hogy ilyeneket leírtál?
Szijjártó a szélsőjobbos Szabadságpárt vezetőjénél is durvábban rugdossa Ausztria kancellárját. A történet – szokás szerint – kínos...
Csabye 2017.07.31 19:24:29
@Androsz:
google.com -> Az Európai Unió Alapjogi Chartája
-> Az Európai Unióról szóló szerződés

Az
eur-lex.europa.eu rengeteg plusz információval szolgál még.

@Demokrata Hungarofil:
Jobban néz ki az, ha te tudod alátámasztani.
Megdöntötte a saját rekordját a köztévé híradója, és úgy beleállt a nyár talán legdebilebb ügyébe, hogy láthatóan nem hajlandóak engedni abból a rögeszméből, hogy Németországban polgárháborús állapotok uralkodnak, migránsok tombolnak az utcákon, a rendőrség tehetetlen, itt a vég. Még akkor sem, ha…..
Csabye 2017.07.29 14:54:51
@teéjesenmindegy:
Nagyon jól szórakozom rajtad. :D

Öreg, az a Boczkó tag hazudott. Pont
Csabye 2017.07.29 15:40:45
@teéjesenmindegy:

Elhiszem, hogy a tények azok csúnya dolgok az ilyen elvakult fideatheseknek, mint ami te is vagy.
Semmi és senki alá nem támasztja, hogy bármi általa említett dolog megtörtént. Hol van a többi szemtanú? Hol van az az anya, akinek a gyermekét állítólag el akarták venni? Haver, ezek full alapvető kérdések. Persze nem neked, mert neked megfelel, ha a szemedbe hazudnak, hiszen erre vagy rágerjedve.
Nem baj, egyed csak két kanállal a hírhamisítás termékét. Pont az ilyenek miatt fognak nyerni jövőre is.

Vannak hőzöngő színesbőrűek Lipcsében? Tényleg? Csak nem ez is a zemeggggyen volt?
Mellesleg miért gondolod, hogy liberális vagyok? Mert nem bírom a hazugságot?
Mondok valami olyat, ami számodra sci-finek hangzik. Tudod nem csak liberálisok vannak a fideath ellen. Elég széles a skála.

Ma mi a napi konteó a zemeggggyen? Szomszédaidat kikérdezem ám, hogy mennyire hallották a tv-det!
Csabye 2017.07.30 16:18:50
@zokogjatok:

Semmit sem értetek, sem te, sem teéjesenmindegy. Vagy csak nem akarjátok érteni. Bár van egy gyanúm, hogy ugyanaz a személy bújik meg a két nick mögött (stílus, nyelvezet, ugyanaz a funckionális analfabétizmus, stb.). Boczkó hazudott. Hiába nem akarjátok belátni, attól még hazudott.
Hogy jön ide az, hogy az úszószövetségnek kell előkeríteni a tanúkat? Ha nem lennél te sem funkcionális analfabéta, akkor megértenéd azt, hogy senki sem állt elő azzal kapcsolatban, amivel Boczkó. Sem az állítólagos anya, sem más nem támasztja alá amit az a fazon kitalált.
Rendőrségen nem járt egy ember sem, aki látott volna ilyet. Az állítólagos anya sem. Közösségi médiában sem írt egy ottani ember sem ezzel kapcsolatban semmit sem.
Bennem van a hiba, mert még próbálkozom azzal, hogy a logikát észrevegyétek a hamis hírek mögött. De hiába írom, nem akarjátok felfogni.
A tag hazudik, a tv leadja, valóságtartalomnak utána nem jár. Ti meg két pofára zabáljátok, mert benne volt a kulcsszó, hogy migrik. Konteóból jeles. A mai napi mosdatásod megvolt. Ha kell aláírom a jelenléti ívedet.
A forgatókönyvet már jól ismerjük: Orbán kiadja az utasítást, Németh Szilárd pedig dekódolja a népnek a vezér emelkedett szavait. Az egybites végrehajtó képtelen két összefüggő mondatot kinyögni - de folyamatosan minősít és vádol...
Csabye 2017.07.28 13:04:57
@Ballib cenzúrázók réme 25:

Tehát, ha viktor, vagy valamelyik csatlósa ilyet mond, akkor az már úgy is van, nem igaz?
Figyelj öreg, valld be, hogy el sem olvastad az angol szöveget. Nem baj, ha nem megy az angol. viszont, ha sikerült lefordítanod, akkor meg funkcionális analfabéta vagy. Sajnálom, de nincs jobb szó erre.
Hunvald-blog 128. Büszke magyarok 2017.07.22 20:00:55
Tusványos, ma: Hátulról, a hajánál fogva rángattak a földre egy Orbán ellen tiltakozó fiatal nőt. Orbán Viktort akarta kifütyülni, de szinte azonnal leteperték. Hajánál fogva. Egy idősebb férfi még belerúgott, majd a kezét kicsavarva biztonsági őrök vezették el a tömegből. Szégyellni való,…..
Csabye 2017.07.23 16:12:09
@midnight coder:
Mit jelent a választott nép?
Csabye 2017.07.23 16:49:50
@midnight coder:
Ja, hogy zsidózol. Taps, taps, taps.
Csabye 2017.07.23 16:54:42
@midnight coder:
Nem tudtam, hogy 2010 előtt nem volt füttyögés. Vagy netán nem az én emlékezetem az, ami csal?
Idézzünk, feleim, az ingyen van: A nyitóünnepséggel foglalkozik elsősorban a nemzetközi sajtó A nemzetközi sajtó szombaton a budapesti vizes világbajnoksággal kapcsolatban elsősorban az előző esti nyitóünnepséggel foglalkozik, a tárgyilagos hangvételű tudósításokat gazdag fotóanyag illusztrálja,…..
Csabye 2017.07.16 07:39:23
@Kőcsd Gyógyszerre:

Igazad van, nem szerepel az egész MTI hír a cikkben. Ámbár nem tudom, hogy miért kellene itt feltüntetni az egészet az idézett szövegen kívül, amiről ez a cikk szól. Az az idézett szöveg szóról szóra megegyezik az MTI által leírtakkal. Mi ebben a hamisítás?
Szinte mindenben sumákol, mellébeszél vagy tagad a kormány, ami a rövidesen megkezdődő budapesti vizes vb kapcsán kérdésként felmerülhetett bennünk. Nem tudjuk, hogy pontosan mennyi közpénzt szórtak el az esemény előkészítésére, az építkezésre, reprezentációra, ahogy arról sincsenek pontos adatok,…..
Csabye 2017.07.13 14:05:12
@MaxVal BircaMan HJCD:

Elképzeltem, hogy valamelyik állami tv-ben műsort kapsz.
A címe lehetne ez:
A bullshithalmaz !
Live by birca!
alcím:
Tények és konkrétumok nélkül!

Hogyha létezne is ilyen rendszer, te tudsz a nagyságrendekről, mindenféle konkrét adat hiányában is, ugye?
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:

Imádom a világösszeesküvés-elméletekben hívőket!

Mennyit lehet röhögni az ilyeneken, mint amilyen te is vagy!
Köszönöm, hogy megadatik ez nekem is!

Még végszóként ennyit fűznék hozzád nevetséges birca: :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Csabye 2017.07.13 18:27:45
@MaxVal BircaMan HJCD:

Ha lesznek érveid, el tudunk majd beszélgetni. Ne haragudj, de láthatólag hiányosságokkal küzdesz általános gazdasági kérdésekben is (és még ki tudja milyen téren). Ha tanácsolhatok valamit, sosem késő elkezdeni képezni magad. Természetesen nem alternatív igazságokat tartalmazó oldalak látogatása, hanem minimális mikro- és makroökonómiai tudás magadba szívása legyen a cél.

Érveid nincsenek, próbálsz jól hangzó kifejezésekkel élni, viszont azok általában a témához nehezen, vagy egyáltalán nem kapcsolódnak.
Legyen alap, hogy alátámasztod, amit írsz! Ne legyél egy bites fideath kormány hívő!
Csabye 2017.07.14 00:42:40
@MaxVal BircaMan HJCD ILNÜSZ:

Sehol sem állítottam, hogy az lennél. Te nem hiszel a fideath kormányban? Mivel azt írtam, hogy fideath kormány hívő vagy.
Emlékszem már tizenéves koromban furcsán néztem a politikai vitákra. Volt szó kommunizmusról, és nácizmusról. Kádárról és Horthyról, jobboldali polgárságról és baloldali ploretárokról. A két oldal folyton csatározott, és mindenki választott magának egy csapatot, pont mint a fociban. És a csapatot…..
Csabye 2017.07.09 12:49:40
@stim:

"----Az államadósság nomináliasn nőtt, GDP arányosan, százalékot tekintve csökkent. Eddig is és most is erről beszéltem, csúsztatás nincs- "
Hamis!
" Az államadósság csökken, a hitelminősítők egyre jobb kategóriákba rakják az országot. "
Ezt írtad. Szó sem esett GDP-hez való viszonylatról. Megpróbálhatod még ezer módon elsikálni, de attól félek, hogy újabb és újabb csúsztatás lesz belőle

Hitelminősítőkhöz:
www.akk.hu/hu/statisztika/allamadossag-finanszirozas/magyarorszag-hitelminositese
Váltakozó, de általában stagnáló a ratingjük Magyarországra nézve -> újabb hamis állítás a részedről.
Összeesküvés-elméletekről vitatkozhatunk, azonban egy hitelminősítő nem így működik. Arrafelé nem divat az uram-bátyám módszer.

Az uram-bátyámhoz csatlakozva írnám, hogy a mostani fideath soraiban több olyan ember van, aki a rendszerváltás előtt politikai hatalmi pozícióban, vagy csak szimplán mszmp tag volt, mint a többi parlamenti párt soraiban együttvéve. Tehát ha utódpártot keresel, nem kell olyan nagyon sokat keresgélni. :) Ráadásul ha csak az államosításokat nézem - eltekintve attól, hogy jó pár esetben feltőkésítés után jóval kevesebbért továbbjátszva haveri körnek -, több párhuzamot vélek felfedezni az akkori sötét időkkel.

Ha annyira sokat fizettek vissza az államadósságból, hogy lehet az, hogy most nominálisan több az államadósság? Érzed az ellentmondást? Ráadásul a bruttó államadósság kamatai GDP-hez viszonyítva ugyanolyan szinten vannak, mint 2010 előtt, amiből az következik, hogy évről évre nagyobb nominális GDP és csökkenő GPD arányos államadósság mellett többet fizetünk nominálisan kamatokra, mint előtte. Ebből következően felteszem a logikus kérdést: hol van akkor az a pénz, amit szerinted az államadósság csökkenésére fizetnek?
Tehát, ha már így megemlítetted a lopást, nem azért érzem, hogy lopnak, mert az " az államadósságnak a visszafizetésének a súlyos terhét" érzem, hanem mert lopnak.

"------Nem állítottam, hogy mi fújjuk a passzátszelet de azt sem állítom, hogy a nullához közelítünk. Itt saját állításoddal vitatkozol mint a kommunisták csinálták régen:)"

Nem látom, hogy magammal vitatkoztam volna, sokkal inkább veled. :)
Ezt írtad:
"Magyarországra a nyugati államok piacként és gyarmatként tekintenek ahonnan ha kellő mennyiségű javakat vonnak el akkor az segít fenntartani a jóléti társadalmukat és a gazdasági növekedésüket"
Számítsd ki, hogy a világ GDP-jéhez mennyivel járulunk hozzá, és ebből a 0-ból hogyan tudnánk eltartani a gonosz nyugatot.
databank.worldbank.org/data/download/GDP.pdf

Nem érzem azt, hogy országunkat megtámadta volna bárki is. Lehet, hogy ez számodra furcsa, de nem élem az életemet félelemben. Számomra az a kishitűség, hogy mindig van egy ellenségkép, aki ellen harcolni kell, de ténylegesen egyetlen egy támadást sem lehetett eddig felfedezni.

Tényleg szép és jó dolgokat írtál.
Nyilván lenne mit vitatkozni pl a rezsicsökkentés szolgáltatókra gyakorolt hatásaival, vagy hogy ténylegesen van-e rezsicsökkentés (világpiaci árak), vagy akár azzal is, hogy a közmunkások miért nem szerepelnek a munkanélküliek között, meg ugye a külföldre vándorolt honfitársaink sem jelennek meg az aktív munkakeresők sorban, de meghagyom másnak, ha van kedve hozzá.

Nyilván jelenleg a gazdasági konjunktúra érezteti világszerte pozitív hatásait. Ez a mi nemzetgazdaságunkra is igaz! Nem vitatom ezen érdemeket (?), bár ezek hozadékainak nem sok köze van a fideath kormányhoz.
Ha ennyire jól megy most nekünk, talán ideje lenne megreformálni az egészségügyet, és/vagy a nyugdíjrendszert. Nyilván egyszerűbb egy minisztériumot "átszervezni", mint az elosztórendszerekhez hozzányúlni, mert az nagyon rizikós. Amíg ezek meg nem történnek, addig csak tűzoltás lesz, újabb és újabb kórház adósságátvállalás, stb. Emiatt állítom, hogy érdemi munkát nem végzett ez a kormány SEM.

Egy dologra kíváncsi lennék! Milyen lenne a fideath kormány válságkezelése, ha ne adj' isten újabb, a 2008-ashoz hasonló világválság jönne?! Ott végképp kiderülne, hogy a fiúk mennyit érnek.
Csabye 2017.07.09 15:50:26
@stim:

Megmosolyogtattál. :)

Továbbra sem írsz érveket. Ha meg hazugságon kapnak, játszod a sértődöttet.
Ha jellemtelennek tartod, ahogy érvelek, akkor magad tartod annak, ugyanis saját szavaiddal érveltem, a saját mondanivalódba keveredtél bele. :)
Neked belefér a csúsztatás, nekem nem. Annyi nem volt benned, hogy elismered, rosszul írtad. Inkább próbáltad védeni a védhetetlent. Számomra inkább ez tűnik jellemtelennek.

Nyíltan hazudnak politikusok, felelősségre egyiket sem vonják, elismerni sosem fogják a nyilvánvalót. Te meg átveszed ezt a stílust. Idáig jutottunk.

Sajnálom, hogy a többihez nem szóltál hozzá, szívesen meghallgattam volna az érveidet. Úgy általánosságban legalább egyet meghallgattam volna, de bizonyos körökben ez már nem módi. Ha az érvek elfogynak, akkor a másik jellemtelen. Értem. :D
Lehet, hogy cinikus vagyok, de alátámasztom mondanivalómat. Ez lenne a jellemtelen? :)
Akkor mi mondható el rólad?! :D

Szavazz szó nélkül a fideathre továbbra is. Pont azokra van szükségük, akik nem akarnak gondolkodni.
Csabye 2017.07.09 23:21:03
@stim:

Kedves "uram"!

Hadd linkeljem be sokadjára is neked, hogy mit írtál!
"Aki figyeli a közgazdaság számait annak nincs szüksége magyarázatra mert azok önmagukért beszélnek. Több ember dolgozik, több adó folyik be ezért lehet csökkenteni az adókat. Az államadósság csökken, a hitelminősítők egyre jobb kategóriákba rakják az országot. "

Ezt írtad először, majd sehol sem láttam azt, hogy felvállaltad volna, hogy államadósságot írtál GDP arányos államadósság helyett, hanem a mosdatás ment. :D
Ezek után tiszta lelkiismerettel azt állítani, hogy a GPD arányos államadósságról írtál, elég nagy hazugság! Az alternatív valóságodat meg hagyd meg a fideathes médiádnak, nekik lehet, hogy jobban megy. :)
Még egy részlet tőled:

" Ha úgy érzed, hogy lopnak és ezért nem haladunk valójában ennek az államadósságnak a visszafizetésének a súlyos terhét érzed."
Megy a visszafizetés, mégis nő. :D:D Vagy már adósságspirálról van szó?
Ellentmondások hada "tisztelt" uram! :D

Újabb idézet tőled!
"Ezen nem változtat ha egy mindkét oldalról igaz állítás egymáshoz nem illeszthető részeit kontextusból kiragadva jellemtelen módon hazugságnak állítod be."

Egymáshoz össze nem illeszthető részek? Mint a GDP és az államadósság mértéke, egymáshoz viszonyítva százalékos formában kifejezve? Vagy az a teher (=kamat), amit az államadósság után kell fizetnünk? Vagy a GDP, az államadósság és a fizetendő kamatok közötti relációk? Vagy a 2010 előtti és utáni állapot összemérése? :D:D:D:D
Nap vicce, érdemes volt még ilyenkor is ránéznem, nagyon jól szórakozom. Sajnos ...
Nem az a baj, ha nem vagy közgazdász, hanem az, hogy meg sem próbálod megérteni, hanem eleve elveted, mert nem érted.

Miért nem kérdezel rá, hogy mit akar jelenteni az, amit leírtam. De újra bemásolom neked.
"Ráadásul a bruttó államadósság kamatai GDP-hez viszonyítva ugyanolyan szinten vannak, mint 2010 előtt, amiből az következik, hogy évről évre nagyobb nominális GDP és csökkenő GPD arányos államadósság mellett többet fizetünk nominálisan kamatokra, mint előtte. Ebből következően felteszem a logikus kérdést: hol van akkor az a pénz, amit szerinted az államadósság csökkenésére fizetnek? "
Szerintem annyira nem érthetetlen, és rengeteg összefüggés van, csak ahogy lejjebb fogom taglalni, nem számít neked, mert lásd következő pont. :)

Óóóó, hogyne reagáltam volna a felsorolásodra, sőt, egyiket sem tagadtam le. :) Vagy ha mégis, kérlek mutasd meg nekem, hogy mikor tettem ezt. :D
Csak egyrészt ezektől nem ájulok el, mert óriási változtatást egyik sem jelent, másrészt ugye a reagálásom felett elsiklasz jó fideathes funkcionális analfabétának megfelelően. Csak azt veszed észre, amit akarsz. Tessék, ezt írtam:

"Tényleg szép és jó dolgokat írtál.
Nyilván lenne mit vitatkozni pl a rezsicsökkentés szolgáltatókra gyakorolt hatásaival, vagy hogy ténylegesen van-e rezsicsökkentés (világpiaci árak), vagy akár azzal is, hogy a közmunkások miért nem szerepelnek a munkanélküliek között, meg ugye a külföldre vándorolt honfitársaink sem jelennek meg az aktív munkakeresők sorban, de meghagyom másnak, ha van kedve hozzá.

Nyilván jelenleg a gazdasági konjunktúra érezteti világszerte pozitív hatásait. Ez a mi nemzetgazdaságunkra is igaz! Nem vitatom ezen érdemeket (?), bár ezek hozadékainak nem sok köze van a fideath kormányhoz.
Ha ennyire jól megy most nekünk, talán ideje lenne megreformálni az egészségügyet, és/vagy a nyugdíjrendszert. Nyilván egyszerűbb egy minisztériumot "átszervezni", mint az elosztórendszerekhez hozzányúlni, mert az nagyon rizikós. Amíg ezek meg nem történnek, addig csak tűzoltás lesz, újabb és újabb kórház adósságátvállalás, stb. Emiatt állítom, hogy érdemi munkát nem végzett ez a kormány SEM."

Sajnos szöveget értelmezni nem felnőtt (?) korban kellene megtanulni, de talán még menni fog. Bár most már erős kétségeim vannak. De legfőképpen ÉRVELJ tisztelt "uram"!

Fölényeskedés akkor lenne, ha nem érvelnék, vagy támasztanám alá, amiket állítok, hanem hozzád hasonló módon terelnék a fölényeskedés által. De ugye te magad vagy a hazug ember és a sánta kutya esete, amiben sajnos nem lehet megválasztanod szereped, és mégis tökéletesen beleillesz :)
Szégyelljem magam? Hazug ember szava a tiéd, és én szégyelljem magam. :D:D:D Óriási vagy, tényleg megérte még egyszer rápislantani a hozzászólásokra.

Nézegesd, szeretgesd a kormány médiát. Soros és a migrik. Állandó harc a láthatatlan ellenségekkel. És az a rengeteg alternatív tény! Mámorító ugye? :D Jó szórakozást hozzá! ;)

ui: bár szvsz akkora szórakozást nem nyújt majd az neked, mint amit te nyújtottál nekem a nap viccével. :D
A Magyar Nemzet rászállt a fideszes lopógépre és minden nap több sztorit hoznak le arról, hogyan visznek haza fideszes politikusok és rokonok, barátok, üzletfelek a közös pénzből. ..
Csabye 2017.06.27 08:20:39
@P. J. Fry:
Ugyanazt tudom neked mondani, mint valamelyik másik blognál mondtam. Olvass, tájékozódj, aztán szólj hozzá.
Senki sem írta teéjesenmindegyen kívül, hogy "Tehát, ha balos kap támogatást akkor minden oké, ha jobbos akkor az lopás? ", te meg egyből összemosod más hozzászólásokkal. Egyszerű dolog ez, demagógiának megfelel.
A probléma az, amit már feljebb is írtak - csak ugye ezt a szelektív olvasási kényszered (fogalmazzunk úgy, hogy funkcionális analfabétizmus) miatt nem veszed észre -, hogy túlnyomó részben fideathes emberek nyerik ezeket a pénzeket.
Kérlek áruld el nekem, hogy lehet valaki egy személyben liberális és kommunista is!
Ezen elvek hogyan férnek meg egymás között?

@atomic power 1986DucaDuca:
Érdekes, amit írtál az eredeti tőkefelhalmozásról.
"Erre megint csak azt tudom mondani, hogy nem erdekel, hogy menetközben ki, mit, hogyan nyüglődött. A vegeredmeny szamít. " :D Ezzel azt akarod mondani, hogy teljesen rendben van, hogy embereket megfosztanak földjeiktől? :D
Végülis az eredeti tőkefelhalmozás már pár évszázada, teljesen más ideológiai, társadalmi keretek között történt. Rabszolgaság, jobbágyok végletekig való kihasználása, stb? Fincsi dolgok ezek! Hmm, legalább észrevetted, hogy talán van párhuzam a mai magyar valóság és aközött! :D
Kamatos kamat? Tehát mi adtunk kölcsön? :D
Most, amikor állampapírban vagyunk nominálértéken még jobban eladósodva, nincs adósságspirál? :D Mi az, ami miatt akkor volt, és ha akkor volt, most már nincs? :D
Csabye 2017.06.27 11:55:29
@P. J. Fry:
Nem érvet hoztam fel, saját magad buktattad le azzal, amit az alábbi blogban írtál 2017.06.26. 08:25:27-kor: elegemvan.blog.hu/2017/06/25/elegem_van_a_cafolatokbol#comment-form
Elolvasni is lusta voltál az ahhoz kapcsolódó cikkeket, és annak megfelelően szóltál hozzá. Ahogy most is.

Mint az közismert, ez az érved. Értem. ;)
Egy dologgal kapcsolatban egyetértek veled. Lehetnek átfedések, de hogy összemosni a két dolgot az vicc. Közismert vicc. ;)

Ha észrevetted volna, a egy ideje már nem arról ment a vita, hogy területalapú támogatást kinek ítéltek, hanem arról, hogy nagy arányban fideathhez köthető csoportok, magánszemélyek, vállalkozások azok, akik a legnagyobb százalékban nyerik a legnagyobb pénzeket bármilyen formában (támogatás, pályázat, stb.). De nem szoktál elolvasni nagyon semmit hozzászólás előtt. Mint az közismert. ;)

Visszakérdezek! Mondj nekem még egy olyan magánszemélyt, vállalkozást ebben az országban Lőrinc barátodon kívül, akihez köthető vállalkozások összesen 100 milliárd körüli összeget nyertek közbeszerzés által! És nem fideathes. Tudod mit? Legyen 50 milliárd.
Megsúgom, előző évekből kis barátotokat, Simicskát megtalálod a listán, de ugye ő "sosem" volt fideath közeli... :D Közismerten. ;)
Csabye 2017.06.27 12:44:28
@atomic power 1986DucaDuca:
Teljesen egyetértek veled a definíciót illetően. Nem is ezt kétellettem. Sajnálom azonban, hogy kissé cinikus hozzászólásom "nem ment át". Arra akartam utalni ugyanis, hogy sosem voltunk adósságspirálban. Természetesen az IMF-hitel sem azért kellett, mert milyen jól megy nekünk. Rá voltunk szorulva. Azonban a világválság idején nagyon más külső forráshoz jutni nem lehetett. Elismerem, ez sem volt olcsó, de még mindig jobb és olcsóbb volt akkoriban, mint más tőke-, vagy pénzpiaci forrás. És legalább ők adtak, mert nagyon egy országnak sem akaródzott a saját forrását kölcsönadni. A világválság tényét viszont nem lehet megcáfolni.
Nem látom értelmét a magyar tőkésosztály létrehozásának. Miért van erre szükség? Azt gondolom, hogy végre már vállalkozásokat kellene előtérbe hozni, nem gazdag uram-bátyám réteget megalkotni. Erkölcsöt keresni ebben nem lehet. Sem arra hivatkozni, hogy hát más aspektusban is tele vagyunk erkölcstelenséggel, akkor ez belefér. Egyáltalán nem fér bele. Ahogy az sem, hogy sok fideathes szavazó a mostani lopásokat azzal magyarázza (már ha ezt érvnek egyáltalán fel lehet hozni), hogy 2010 előtt is loptak. Ugyanúgy az sem fér bele!
Miért rossz a külföldi tőke? Nagyon kicsi ország vagyunk, gazdasági szinten a befolyásunk 0. Nem tudunk bezárkózni, mert nyersanyagunk alig-alig akad. Belső forrásaink végesek, azt maximum átrendezni tudjuk, de kinek jó, ha Orbán közeli kézben van a több? Nekik. Gyanítom sem neked, sem nekem, sőt egy hozzászólónak sem lesz semmivel sem jobb.
Forrásaink végessége miatt kellene az, hogy még jobban jöjjön a külföldi tőke. De kinek van kedve beruházni, hogyha majd előreláthatólag az EU-s források lecsengenek, a megnövekedett nominális külső adósságaink fizetésére újabb és újabb "egyszeri" adókat kelljen iparágaknak a közösbe tenni.
Tőkésosztály? Úristen...
Miért nem az oktatás fejlesztésére fókuszálunk? A sok millió kőműves, ács, manikűrös, fodrász országa akarunk lenni? Elhalad a világ mellettünk. Nagyon nincs más alapanyagunk az észen kívül. Már nem elvárás az érettségin a helyesírás ...
Látod magad is, hová tartunk?????????
Persze, minél inkább műveletlenebb, vagy - mondjuk ki - butább valaki, annál inkább hiszékenyebb, és a félelmeire jobban lehet támaszkodni, ha az urnákhoz kell járulni szavazni.
Lefalcol egy kórházi osztály komplett nővéri állománya, mert ha áttolják a biciklit a szomszédban lévő IKEA nevű áruházba, sokkal kényelmesebb munkával több pénzt keresnek. Erre jön egy szánalmas NER majom államtitkár, és ahelyett, hogy a munkáját végezve biztosítaná az egészségügy működését, inkább…..
Csabye 2017.06.26 08:55:42
@P. J. Fry:
Azért előbb körbenézhetnél, mielőtt bármilyen formában megnyilvánulsz!
Nesze, itt egy origós, meg egy indexes cikk is:
www.origo.hu/itthon/20170623-ismet-lerobbant-a-felujitott-metro-a-nyugatinal.html
index.hu/belfold/2017/06/23/metrokaosz_lincshangulattal_a_nyugatinal/
Talán az origónak elhiszed. ;)
Csabye 2017.06.26 12:51:24
@teéjesenmindegy:
Teljesen mindegy. Magadnak mondasz ellent. Ha az ablakot vágod be, lassabb a kijutás, ráadásul sokkal nagyobb a balesetveszély, mintha jól működő vésznyitórendszer van az ajtókon. Gondolom mindenki képes arra, hogy az ablakot kirúgja. De tudom, hát nem lángolt a metró, minek az izgalom. Neked meg kell várni, amíg lángolni kezd, azután ébredeznél. Talán ...
Most már az ajtót kellett feszegetni. Legutóbb az ajtók a másik oldalon nyíltak ki, mint ahol az utasok várták. Még jó, hogy nem zuhant ki senki a sínekre. Napi félmillió utas életével szórakozik Orbán és Tarlós. Ha ők elfordulnak a Fidesztől, Orbán az egész választást elbukhatja. Itt a Kávézóban…..
Csabye 2017.06.24 17:46:52
@csentecsa:
Tényleg nem számolt be az index semmiről? Könnyen leellenőrizheted. Üsd csak be az index keresőjébe a combino szót! ;)
Az AMC kiváló zombis sorozata családi drámája, amiben néha van pár széjjelrohadt élőhalott is, a legutóbbi epizódjában egy kézenfekvő, de az apokaliptikus állapotokat elnézve annál érdekesebb kérdést boncolgatott: mi van, ha a zombikra vadászó túlélők közül valaki bekapja…..