Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Julius-002

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Róma legdrágább lakása 2028 éves Az első csók egy buja kertben Róma közepén, amit három nap és három éjjel díszítettek fel a pápa látogatására, társasjátékozni Augustus császár egykori kőszínházában, bújócskázni ókori római szobrok mögött. Úgy tartják, a…..
Julius-002 2011.12.13 09:29:27
@Terézágyú: Igen, kilógott a lóláb, hogy ez eredetileg nem lakóépületnek épült. Ami kissé fura, hogy a legjobban a fürdőszoba idézi meg a kor (i.e.) hangulatát.
Julius-002 2011.12.13 10:35:42
@milliliteratura: Azért ezt ne hidd. Nem potom áron jutottak ehhez hozzá és az sem elképzelhetetlen, hogy megnézik, kinek is adják majd el, bár sztem ilyen áron ez soha nem fog elkelni. Egyszerűen nem ér ennyit.
A lista jó dolog, mi magunk is több készítésében részt vettünk. Talán éppen ezért azt is tudjuk, mennyire nehéz egy objektív rangsort összeállítani. A legtöbbször ez nem is igazán sikerül, ráadásul vannak olyan témák, amelyek esetében inkább valamiféle (szubjektív)…..
Julius-002 2011.12.13 09:50:24
A kínai Huawei eddig nem arról volt ismert, hogy trendeket diktált, új gondolatokat dobott be (a nevét a nyugati féltekén sokan még kimondani sem tudják) - mostantól, úgy tűnik, jobb, ha mindenki felkészül a változásra e téren is. Ami most a kezünk közé került, a Mediapad, az…..
Julius-002 2011.11.28 11:59:36
@Papichulo: A HUAWEI Kina legnagyobb mikroelektronikai eszközöket gyártó vállalata. Igy már jó?
Julius-002 2011.11.28 12:02:34
@Papichulo: Huawei (officially Huawei Technologies Co. Ltd.) is a Chinese multinational networking and telecommunications equipment and services company headquartered in Shenzhen, Guangdong, China. ::::: It is the largest China-based networking and telecommunications equipment supplier ::::: and the second-largest supplier of mobile telecommunications infrastructure equipment in the world (after Ericsson).
Julius-002 2011.11.28 12:32:12
@Papichulo: A Huawai egy bizonyos teruleten a legnagyobb Kinaban, de koze sincs a legnagyobb kinai vallalatokhoz, melyet eredetileg allitottam. :o)
A Zugügyvéd azt a felállást szereti legjobban, amikor egy másik megyébe kell elmenni tárgyalni, és az ellenfelet helyi ügyvéd képviseli. Míg a bíró a helyi ügyvéddel csaknem tegeződik, addig a gyüttment jogi képviselőt ott  oktatja ki, ahol tudja.Szia Zugügyvéd,Gyakorló…..
Julius-002 2011.11.13 07:15:24
@Füredi 2.0 (törölt): Gyakorló jogász létedre - innen nézve - elég naivnak tűnsz. Erre abból következtetek, ahogyan a kollégáidról megnyilatkozol. Azt talán jó ha erőteljesebben tudatositod magadban, hogy a tárgyalótermekben nem csak szakmabeliek, de kliensek is előfordulnak szép számmal. Bennük is kialakul az idők folyamán egy kép a birói kollégiumok 'áldásos' tevékenységéről. Nemde?
Julius-002 2011.11.13 07:19:02
@Füredi 2.0 (törölt):

"Nem nagyon akarok a bírói korrupcióról írni, mert hiába írom le ezredszer, hogy nincs, aki akarja elhiszi, aki nem akarja nem. Hitkérdésekben nem érdemes vitatkozni."

Ezek egyeseknek, a többségnek hitkérdések (vélelmek), kevesebbeknek viszont tények, mint tudjuk. Igaz?
Az alábbi ügy több szempontból is érdekes, egyrészt röhejes,  hogy a jogalkotók nem tudják végre megfelelően rendezni a mopedautók ügyét, másrészt köteles-e egy rendőr figyelembe venni ilyen esetben egy jogerős ítéletet? A Zugügyvéd jogérzéke azt súgja, hogy nem, de…..
Julius-002 2011.11.04 04:10:57
@búbatka: Mélységesen egyetértek soraiddal. Felháboritó olvasni, hogy egyes autósok azt képzelik, csak nekik lett lerakva az aszfalt és minden más közlekedőt útakadálynak néznek. Az is igaz, hogy a hatóságok, a választott vezetőink már legszivesebben a levegőt is pénzért mérnék, holott a vizdij is teljességgel jogellenes, hiszen a létfeltétel egyik alapeleme. A vezetékhasználat ill. csatornadij még oké volna, de az sem ilyen áron. Demszkyt máglyára kellett volna rakni és eltüzelni, amikor a Főv. Vizműveket elmutyizta a franciáknak.
A mopedautó is jármű, joggal vesz részt a forgalomban. A sok buzi autós meg ha irigyli, hogy kevesebbe kerül a fenntartása akkor szálljon át mopedautóba, de ne vinnyogjon a köcsög, ha a teljesitmény és a sebesség elmarad a korábbi vasdobozában élvezettől.
Julius-002 2011.11.07 09:42:52
@droid_: Hát akkor fizess a levegőért is gyökszike. Adjak számlaszámot? Egyhavi elmaradás esetén meg kilőlek a holdra. Persze ha nincs ott telek a tulajdonodban akkor takarodhatsz egy másik univerzumba, mert ingyenélőket itt, ebben nem tűrünk meg.
 A La Belle Maitresse (A szép úrnő) címre keresztelt editorial a novemberi japán Vogue számára készült, Mario Sorrenti fotózta Lara Stone-t. Amellett, hogy alapvetően szép a szemnek a sorozat, elsősorban azért ragadott magával, mert számos ellentétet véltem felfedezni a…..
Julius-002 2011.10.18 10:07:14
Az alábbi levél legfontosabb kérdése: hamis az a meglátás, hogyha a jogsértővel szemben ugyanolyan jogsértő módszerekkel lépünk fel, akkor olyanokká válunk, mint ő? Ha Eichman esetében be merték vállalni az izreeliek, Bin Laden esetében nem ez lett volna a helyes megoldás?Szia…..
Julius-002 2011.09.30 22:59:18
@fogsunder: "és ami a fő: az usa katonai hadereje bár vezető szerepet tölt be a világban"

Az USA katonai hadereje max. a maci faszát tölti be a világban de nem vezető szerepet.
Emlékeztetnélek Koreára vagy Vietnamra, ahol a 40 kilós kis sárga emberkék ezerszámra tették tacsra a 110 kilós dzsiájdzsókat. Videofelvételek bizonyitják, hogy az ami katonácskák szó szerint zokogva kapaszkodtak fel a helikopterekre, hogy a seggüket mentsék a hátuk mögött fetrengve röhögő vietnami katonák elől.

Az USA hadereje egy meglehetősen nagy, de igen rosszul megszervezett bivajcsorda. Azon séma alapján működik, hogy a földhülye niggernek meg a nem sokkal okosabb redneck joe-nak betanitják az elvégzendő feladatot (kb. piros, zöld, sárga gombok megfelelő sorrendben való megnyomása parancsra) majd az igy betanult részfeladatokat illesztik egy egésszé. Csak az a baj a dologgal, hogy adott szituációban működik a rendszer, de ha eltérés van, akkor a túl apró részfeladatok láncolatának újraszervezése nehezen kivitelezhető.
Az USA hadserege: agyhalott zombik hadserege. Nem is csoda, hogy háborút egyedül még nemigen nyertek senki ellen.
Az alábbi történet valós problémát vet fel, mivel jár, ha valaki eladja a lakását, és állandó lakcím nélkül marad. Miközben az alkotmányos jogok nem lakástulajdonhoz vagy állandó lakcímhez kötöttek.Udvozlom.Kulonos helyzetben vagyok.Evek ota kulfoldon dolgozom, es mivel csak…..
Julius-002 2011.09.30 04:13:55
@atpijkamo: Semmilyen szinű hátulütői nincsenek. A tulajdonos köteles a bérlőt bejelenteni a bérleménybe, feltéve ha 7 vagy 15 napnál tovább tart a bérleti szerződés.
A bérlő nem kap ingyen lakást a bejelentéssel, pusztán egy hivatalos helyen nyilvántartott vélelem alapozódik meg mely szerint x y tól-ig adott hrsz alatt lesz elérhető. A bejelentést a bérleti idő lejártával meg lehet szüntetni, ha másképpen nem, kényszerkijelentéssel. Ez 2600 Ft körüli összeg, amit a bérlőtől a kaución felül benyel/talonba tesz a bérbeadó. Ha a bérlő nem jelentkezik ki, akkor ugrott a kényszerkijelentésre beáldozott összeg.
Nem fizetés eesetén a bérlőt bármiféle birósági procedura nélkül is ki lehet tenni, akár 24 óra leforgása alatt is, de ennek hogyanját nem irom le, mert a 21-es nevű köcsög is ide jár még és ha mást nem is, de olvasgatni még azért tud.
Julius-002 2011.09.30 18:19:48
@ghck: Engem azzal ér kár, hogy baszik adózni a kiadott ingatlana után és még a bérlőkkel szemben is tetű.

Nem irom le pontosan, de körvonalazom a dolgot.
Ime:
- A bérleti szerződés határozott időtartamra kell szóljon.
- Jegyeztetni kell közjegyző elött.
- Ha gebasz van a bérlővel (szerződésszegés), akkor a szerződés automatikusan megszűnik, végrehajtást kell kérni az okiratra és ennyi.

Eredménye:
Törvényesen, gyorsan ki lehet pattintani a renitens bérlőt az utcára. Nem képes majd élni a birtokjogával (nincs hosszas pereskedés) ami -úgy mellesleg- az egyetlen jog ami egy bérlemény használatánál őt megilleti.

A bérlőre hárul annak terhe, hogy (perben) bizonyitsa igazát. Már ha van neki.
Julius-002 2011.09.30 18:30:12
@atpijkamo: Azért húzózkodnak tőle, mert hülyék. Legalábbis a vonatkozó joghoz. A félelmük alapja az, hogy a kommancs rencerben az állandóra való bejelentkezéssel valóban keletkeztek jogai a bejelentett személynek, őt abból az ingatlanból ahová bejelentették, kizárni többé nem lehetett (pláne, ha családtagként jelentették be) csak extrém esetekben, lakásigényt adhatott be, stb., stb..

De ez már a múlt. A jogszabályok változtak, ahogy a tulajdon- és életviszonyok is.
Pl.: Ma egy házaspár egyik tagja simán kizárhatja a másikat a tulajdonában álló ingatlanból s teheti ezt bármikor, anélkül, hogy válópert adna be.
Amikor tavaly az RTL bejelentette, hogy oly sok lenyúlt formátum után végre hajlandók már venni is egyet, ráadásul bevált, nagy közönségsikert hozó tehetségkutatót, mindenki veregette a mellette álló vállát a Nagytétényi úton, és valahol joggal. Sejthető volt, hogy a hazai…..
Nívó Zöldségek a faluról 2011.08.23 08:09:00
Bogáncs írta, hogy csináljunk már egy vitahetet a falvakról, mert érdekes téma. Éééén? - kérdeztem vissza. Több éve külföldön élek, haza csak látogatóba megyek, milyen alapon osszam itt az észt a magyar falvakról? De aztán előjöttek az emlékek, mivel falun nevelkedtem,…..
Julius-002 2011.08.25 07:41:39
@emzéperiksz:
"Annyi krumplihoz meg, hogy egy szegény családot ellásson egy évre, 1000 nm édeskevés."

Kevés?
A burgonya hektáronkénti termésátlaga 25 Tonna/h, de lehet ennél lényegesen jobb is. Egy hektár 10.000 nm. Ez 2.5 tonnát jelent az általad emlitett 1000 nm-en.
Két és fél tonna burgonya melyik családnak nem elég?
Julius-002 2011.08.25 07:43:18
@EÖ: Kockát kell vetni. Annak kiváló a hozama, feltéve ha bejön..
Julius-002 2011.08.25 13:16:21
@KovA: Hát igen. Ennek az országnak legnagyobb része alaposan félre van tájékoztatva, jobbára a médiumok, TV-k, rádióadók által.
Az emberek zöme pedig olyan, hogy amit gyakran hall, azt előbb-utóbb el is hiszi. Ha pedig ez a 'hit' még tapasztalattal is párosul.. Ezért, hogy a zöm csak rámutat a 80 Forintos TESCO-s alkalmi krumplira, a 120 forintos LIDL-es alkalmi hagymára és kijelenti: nem éri meg.
Azt már nem figyeli, hogy a 80 forintos krumpli mellett megvesz egyet s mást jóval drágábban, igy a TESCO nem, ohgy nem veszit, de még nyer is a bolton. Érdemes megnézni, hogy a TESCO által forgalmazott felvágottak, sajtok vajon mennyire olcsók? Semennyire. Ráadásul a drága voltuk mellett még bizony sz@rok is.
Aki abból indul ki, hogy a TESCO-ban a sárgarépa akciós és ő bizony ennyi pénzért nem fog kertészkedni, az legalábbis felületes. Figyelje meg, hogy a TESCO-ban akkor, amikor a sárgarépa, a dinnye akciós, a hagyma, a káposzta, a paprika, stb. ára meghaladja a tegnapi árát.
Ha otthon, magának termelne, nem csak krumplit, hagymát, hanem minden egyebet, akkor ha máshol nem, a pénztárcáján bizony észrevenné, hogy a tevékenységének bizony van hozadéka, nem kevés. Még ha hobbi szinten művelné, pár tiz nm-en, akkor is nyerne vele, ha többet nem, évente úgy fél-egy havi fizetésnek megfelelő forintot biztos.
Azokon is csodálkozom, akik a keserű tapasztalataikról irnak itt. Ennyire nem lehet sikertelen senki. Az a gyanúm, hogy ők túldimenzionálják, vagy inkább talán túl-vegyszerezik a dolgokat és ezért a kudarc.
Növényvédőszer 15-20 tőre? Minek?
Akár most is tervezhetnék a Google Maps-szel a telefonomon az északiról a Déli-sarkra útvonalat, meg retúrt, de ebben a formájában a fizetős navigációs rendszerekkel ez az alkalmazás nem veszi fel a versenyt. Amerikában és kevés másik szerencsés országban viszont már működik a…..
Julius-002 2011.08.05 00:33:19
@zuulululu:
Nem tudom meg, mert nincs rá igényem.
A mobil nem pótol egy laptop vagy desktop masinát. 10 cm-nél kisebb képátlón nem fogok böngészni, de még mail-t olvasgatni sem. Irni meg pláne. A telefon igy is használható. GPS megy, book reader, kisokos megy, fotózni is tudok offline. Facebookra még asztali gép előtt is kevés időt cseszek el. A mobil net nagyon szuper dolog, van is, most is arról vagyok, de a telefon ...
Julius-002 2011.08.06 02:18:29
@Darkcomet: "népek=merek K.rva t9. :-D"

Ugye-ugye! :)))
Előre leszögezem: ez nem a Közgazdasági Szemle. Nincs lehetőség minden állításomat axiómákkal alátámasztani, de nem is ez a célom.A minap az Indexen egy híres közgazdászprofesszortól azt olvashattuk, hogy mekkora jelentősége van annak, hogy valójában nem recesszióban, hanem…..
Julius-002 2011.08.05 04:18:32
Julius-002 2011.08.05 23:51:37
@Nomad_:
Tudod, van az embernek valamennyi jövedelme.
Ebből a jövedelemből fedezi a létfenntartását, javakat vásárol, ha marad még rá, akkor szolgáltatásokat vesz igénybe. Ezen szolgáltatások lehetnek alkalmiak (pl. ingatlan-közvetitő) vagy rendszeresek (pl. fodrász). A bank is szolgáltatást nyújt. Csak az a baj, hogy az általa nyújtott szolgáltatás piaci értéke nem áll arányban a szolgáltatás árával.

Az emberek meg tudnak fizetni ingyenélőket, méghozzá úgy, hogy az ilyesmire kidobott, elköltött pénz hiányát különösebben megéreznék. Ha viszont az ingyenélők száma, vagy azok pofátlansága meghalad egy szintet, akkor az már kihat a gazdaságra is.

Azt irod, te is jogosan vársz el hasznot a kihelyezett pénzedért cserébe. Mire fel? Nem jár neked semmi (a banknak igen).
„Még aznap este közölte, hogy beszélnünk kéne valamiről, amit „csak most van bátorságom elmondani”, de én azt mondtam, hogy nem derülhet ki olyasmi, ami miatt aggódnom kéne” – pedig ki fog! Mai posztolónk egy meglehetősen rázós történetet hozott, ezen…..
Julius-002 2011.08.04 01:26:59
@gfjfhj467676768:
"ha a következő nője többszörös méhnyakrákját az a 70 féle HPV vírus idézi elő "

Ez csak hipotézis, annak is soványka.

A 'normálisnak', tehát nem kurvának tartott nők számbajöhető halmazának legalább 20-25 %-a már feküdt le férfival vagy nővel pénzért vagy egyéb juttatásért. De azt hiszem, te ezt pontosan tudod.
Julius-002 2011.08.04 22:33:44
@gfjfhj467676768: Folyamatosan butaságokat beszélsz.
Azok, akik Földi Ágnestől kérik a segitséget, biztosan nem diplomások és igen valószinű, hogy a prostituáltak alsóbb rétegeiből kerülnek ki.
Azon lányok, akik jól néznek ki, emellett képesek voltak elvégezni egy egyetemet, fősulit, soha nem fognak Földi Á. segitő keze után áhitozni. Talán csak elvétve egy-kettő közülük, nyilván olyanok, akiknek kicsúszik a kezük közül a tulajdon sorsuk.
Julius-002 2011.08.04 22:38:01
@phaszfej: "Az, hogy kefélnek fűvel-fával, külföldiek faszát szopkodják, megbocsátható, de ezt eltitkolni nem megengedhető."

Erre csak a nicked jut eszembe: Nomen est omen.
Az alábbi levél érdekes kérdéseket vet fel, kötelezheti-e egy bolt a személyi igazolvány bemutatására a vásárlót? Korábban az is probléma volt, hogy a BKV ellenőr sem kérhette el a személyi okmányokat jogszerűen. Tisztelt Zugügyvéd!Az én kérdésem nem is annyira túl…..
Julius-002 2011.07.24 04:09:54
@cs.posztolo: Az a baj, hogy te vagy az, aki okoskodik. A szerződési szabadságnak ilyen ügylethez semmi köze.
A nyilt árusitású üzlet köteles kiszolgálni minden betérő vásárlót a nyitvatartási idején belül. Ezt a kötelezettségét csak akkor nem kell teljesitenie, ha a kiszolgálással jogszabályt sértene (pl. fiatalkorú kér alkoholt v. dohányneműt).
Ritkán látni ilyen ötletes megoldást, ami amellett hogy végtelenül okosan és látványosan mondja el az üzenetet, még praktikus is, és tulajdonképpen a puszta létezésével támasztja alá a lényeget. Ez a Londonban található biciklitároló megoldás ezen ritka köztéri reklámok…..
Julius-002 2011.07.23 08:00:20
@magyar bucó: Az engem nagyon meglepne.
Julius-002 2011.07.23 08:07:49
@stellaz1: Épp ez a baj, hogy a 35 % fele sem fogja letenni. Inkább zabál lekváros kenyeret uborkával, de a benzinre, gázolajra lesz majd neki, ne félj..
Julius-002 2011.07.23 08:15:08
@ggaborx: Autó helyett vehettél volna golyós láncot, vagy U lakatot. Akkor nem lopták volna el. Úgy mellesleg: Nekem eleddig vagy hat-hét kerékpáromat lopták el, de mégis, mindig tudtam venni másikat. Jelenleg is van három, különböző célokra.
Lászlóék nagyobb otthonba szerettek volna költözni, ám egy még nem egészen kész lakásra esett a választásuk, ráadásul elkövették azt a hibát, hogy hittek az ingatlanos "határidőre kész lesz" ígéretének. Asszonnyal béreltük egy kellemes, új építésű,…..
Julius-002 2011.07.18 03:42:18
@Jules Manfred Harrincourt: Basználak arcon úgy, hogy azonnal szájba-court-ra magyarositanál, te repedezett köcsög.

A kaucióról is kell átvételi elismervény. A késedelmes teljesités nem egyéb mint szerődésszegés. A szerződésben vállalt kötelezettség nem teljesitése, vagy határidőn túli teljesitése esetén a szerződő fél élhet az elállás jogával és ebből eredő kárának megtéritését is kérheti, ennek összege azonban az általa adott kaució összegénél nem lehet magasabb, ha erre a szerződés külön nem tér ki.
Julius-002 2011.07.22 04:47:21
@Jules Manfred Harrincourt:

Ne hörögjél veréb.
Én nem számlát mondtam, hanem átvételi elismervényt. Ennyit az olvasási/értelmezési képességeidről dióhéjban.
A másik oldal véleménye itt indiferens, mivel nem nyilatkozik, vagy ha megteszi, azt hazudik amit akar. Hagyatkozni kell a panaszos által elmondottakra és vélelmezni, hogy a valóságot mondja el. Ez egy ilyen blog. Érted, takonyarcú?
Az már mellékzönge, hogy te a másik oldalt hallgatnád meg szivesen, de a panaszos levél irójának helyből nem adsz hitelt. Miért? Mert egy nyamvadt giliszta vagy, aki a postban emlitett tulajhoz hasonlóan szeret másokon élősködni. Ezért hát a nagy empátia a másik oldallal szemben.
Én megtalálllak téged anélkül is, hogy te bármiféle elérhetőséget közölnél velem. Úgy, hogy ne a pofádat tömd, hanem kezdj el tornázgatni, gyalogolni, futni, hogy kondiban légy amikor majd kergetlek.

P.s: A késedelmes teljesités pedig továbbra is szerződés-szegés. De ha neked meg szokott felelni, hogy tavasszal hordják ki az ősszel rendelt tüzifát, akkor meg tudom érteni a véleményedet.

Szóval: Hátrább az egerekkel fütyike, mert kipattan a pofonláda, aztán szaladhatsz Strassbourgig vöröslő pofával, könnyes szemekkel.
linux Hiba miatt késik a Linux 3.0 2011.07.19 19:48:00
Linus Torvalds bejelentette, hogy egy hiba felfedezése miatt elnapolja a Linux 3.0 kernel kiadását. Az idén 20 éves Linux operációs rendszer atyja májusban döntött úgy, hogy verziószámot ugrik, és 2.6.40 helyett 3.0-ás lesz a kernel következő kiadása.Hugh Dickins fedezte fel a…..
Julius-002 2011.07.20 05:33:19
@randomgenerator: Ne várd! A hülyék mindig többen vannak.
Julius-002 2011.07.20 10:58:04
@al kotmány aláiro álamfö: "illetve pár napja egy virtualboxban futó debianon "fejlesztgetek" kdevelop/kate alatt.
Rengeteg idegesítő elszállást tapasztalok a linuxos desktop programoktól."

És arról miért a linux tehet, ha a rá fejlesztett app esetleg bugos? Erről ennyit..

Jahh, hogy virtualbox! Ahha, akkor biztos nem memória- vagy más HW-hiba ugy-e?
Fejlesztgess csak. De mindenképpen virtualboxban. Mer' azt úgy kell ám.
Julius-002 2011.07.20 11:30:49
@al kotmány aláiro álamfö: "Lehet, hogy a szűk agyaddal nehéz ezt felfogni, de önmagában az op.rendszer szart sem ér. Ha nincs mi alá tolni vagy van, de az szar, akkor az op.rendszered is kukázhatod."

Ez lényegileg igaz is lehetne, csak éppen nem huzható rá a linuxra. Hány ingyenes alkalmazás, vagy alkalmazás-csomag van ma linuxra? 100.000++
Akkor meg?
Gergely új lakásához nem várt extrák is jártak: két éve mindig tudja, mikor jönnek-mennek szomszédai. Amiért Magdi anyus hálás lenne, ő vonakodva fogadja és bíróságra vinné az ügyet. Nagy kár, hogy a több éves alváshiányra magasról tesznek az illetékesek.2009. elején…..
Miskolc a jelek szerint kemény hely annak, aki önfeledten akar vásárolgatni, akár csak élelmiszert is. KecskeDotyi fél órán belül bement egy Tesco Expresszbe és egy Sparba, az első helyen a kiírthoz képest háromszoros áron akartak eladni neki egy virágot, a másodikon pedig olyan…..
Julius-002 2011.07.18 06:00:08
@zsuzsistennő: Már a nicked is hirdeti, hogy ki lehetsz a valóságban: egy lepukkant, frusztrációkkal terhelt, harmad-negyedosztályú picsa.
A posztolónak tökéletesen igaza van. Aki a kereskedelemben dolgozik, az jó ha tudomásul veszi: a vevőnek MINDIG igaza van. Ha másért nem, hát azért, mert a vevő pénzéből rakod tele nap mint nap a pofádat és a stelázsid polcát. Ha nem vagy képes a vevők okozta frusztrációidat kezelni, akkor ne akarj a pénzükből megélni. Elmehetsz te WC-s néninek is, vagy kocsmatündérként is próbálkozhatsz. 1-2 féldeci csak csurran-cseppen majd az egyéb mellett.
Pali remélhetőleg egy életre megtanulta, hogy közértben/hipermarketben nem vesz többet kínai biciklit. Ráadásul ahelyett, hogy azonnal visszavitték volna, hogy ez szar, a Profival szerződött szerelőre bízták, hogy adja el 10000 forintért:Páromnak éppen biciklit szerettünk volna…..
Julius-002 2011.07.18 04:45:20
@fourgee:
"Vagy csak én vagyok tudatos vásárló? :)"
Nem. Inkább csak te vagy olyan hülye, aki keveri a vázméretet a kerék méretével. LOL * LOL
A MOM Park Match-ban mi a fenének van biztonági őr, ha nem áll a helyén, ha nem lehet neki bemutatni a máshol vásárolt árut, ha nem nézi senki a biztonsági kamerák képernyőit és probléma esetén senki nem ellenőrzi azokat? Ja, már tudjuk, hogy azokat macerálják, akik nem loptak.…..
Julius-002 2011.07.14 05:39:41
@okoskák: Ritka nagy f.szkalap vagy, ember. Már ha egyáltalán az..

Tudod (pontosabban, honnan a f.szból is tudnád) a magyar jogrendben a vádlóé a bizonyitás terhe, nem pedig a vádlotté. Vonatkozik ez a szabálysértési értékhatár alatti ügyekre is.

A MAMMUT üh.-t úgy egyébként én is mamutnak mondom és eképpen irom is, ha pl. SMS-ben oda invitálok valakit, ugyanis a magyar helyesirás szabályai szerint igy kell irni, lévén egy állat. Arról meg nem tehet a poszt szerzője, hogy a tulaj/névadó vélhetően éppen úgy egy anglomán köcsög mint amilyen te is vagy.

A tulajdon védelme pedig üdvözlendő dolog addig a pontig, amig a célt szolgálja, de nem degradálódhat apropóvá annak érdekében, hogy primitiv bunkók igazolni tudják a napi kvótájukat a munkaadójuk felé, az meg pláne nem, hogy vélhetően tisztességes embereket vegzáljanak, meggyanusitsanak, alázzanak, biztonsági őrnek tűnő, lumpen, tanulatlan senkik.

Az elmarasztalt tolvajt is megilleti az emberi méltósághoz való jog (meglehet, csak azért lopott, mert éhezett, vagy mert kényszer-beteg), hát még azt akiről nem is tudni, hogy valóban lopott-e?