Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TEszter

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igeszakasz: A Prédikátor Könyve 2:1-11 „Ezért az örömöt dicsérem, mert nincs jobb dolog az ember számára a nap alatt, mint ha eszik, iszik, és örül, és ez kíséri munkáját egész életén át, amelyet Isten adott neki a nap alatt.” (Prédikátor 8:15) Egy népszerű…..
Igeszakasz: Királyok első könyve 3:1-9 „… és ezt mondta Isten: Kérj valamit, én megadom neked!” (1 Királyok 3:5) Nemrég megtudtam, hogy a ’három kívánságos’ mesék szinte minden kultúrában fellelhetők, s mindegyik ugyanazt a sémát követi.…..
Igeszakasz: 145. Zsoltár 8-21 „Közel van az Úr mindenkihez, aki hívja, mindenkihez, aki igazán hívja.” (145. Zsoltár 18. vers) Nővérem és férje albérletbe adták egyik lakásukat egyetemisták részére. Egy éjszaka arra lettek figyelmesek, hogy valaki betörni készül…..
Igeszakasz: Mózes 2. könyve 20:1–17 „Tiszteld apádat és anyádat!” (Pál levele az Efezusiakhoz 6:2) Édesapám a napokban töltötte be 90. életévét, s az öregség jelei már megmutatkoznak fizikai állapotán. Még mindig megteszi napi sétakörútját, azonban…..
Igeszakasz: Zsoltárok könyve 86 „Figyelj rám, és hallgass meg Uram, mert nyomorult és szegény vagyok!” (86. zsoltár 1. vers) Így vagy úgy, de mi is legalább egyszer elmondhatjuk a zsoltárossal együtt, hogy „nyomorult és szegény vagyok”. Aki közülünk a…..
Igeszakasz: Mózes 5. könyve 4:32–40„Nekünk tehát fel kell karolnunk az ilyeneket, hogy munkatársakká legyünk az igazságban.” (János 3. levele 1:8) A tudós és művész Michael Flynn egy éneklő edényt tervezett egy nemzetközi művészeti bemutatóra Michiganben,…..
Igeszakasz: Zsoltárok könyve 42:1–12„Miért csüggedsz el, lelkem? ... Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki az ő szabadításáért!” (Zsolt 42:6) Egy egyetemi felmérés szerint az amerikai tinédzserek 15%-a érzi úgy, hogy megvan rá az esélye, hogy 35 éves…..
Igeszakasz: Rómaiakhoz írott levél 5:1–11„Amit szem nem látott… azt készítette el az Isten az őt szeretőknek.” (1 Korinthus 2:9) Nemrég kaptam egy képeslapot a kábeltévém szolgáltatójától, melyben meghívtak, hogy próbáljam ki legújabb fejlesztésüket.…..
Igeszakasz: Zsoltárok könyve 107:31–43„Adjatok hálát az Úrnak, mert jó… így szóljanak az Úr megváltottai.” (Zsolt 107:1–2)   Általában azért szoktunk megköszönni valamit, hogy az ajándékozó tudtára adjuk, mennyire hálásak vagyunk…..
Igeszakasz: Mózes második könyve 31:1–5„Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett.” (Pál levele az Efezusiakhoz 2:10) Nemrégiben láttam egy dokumentumfilmet a Steinway zongorák készítéséről. A műsor rávilágított arra,…..
Igeszakasz: Máté 4:18–22Amikor a Galileai-tenger partján sétált, meglátott két testvért… Így szólt hozzájuk: „Jöjjetek utánam”. Szeretek új utakat és tájakat bejárni, hogy élvezzem a természet és a táj festői szépségét. Ezek a kirándulások a…..
Ápr. 11.13:00-17:00: Négyérzék színház. Helyszín: N 11418:30-19:30: Előadás. Téma: Szerelem és romantika. Előadó: Hamar Dániel. Helyszín: DC. 19:30: Hiphop koncert. Zenekar: Keresztkérdés. Helyszín: DCAz előadás és a koncert alatt: "Sörözz egy lelkésszel!"...Ápr.…..
MEKDSz Még nem késő kérdezni! 2011.03.29 19:04:00
B épület 2. emelet, MEKDSz faliújság. ..
  Egyik barátom névjegykártyájára Rodin A gondolkodó ember című alkotása van rányomtatva. A híres szobor egy komoly, gondolataiba mélyedt embert ábrázol. A kártyán található kép alatt ez a felirat olvasható: „Az élet igazságtalan”.   Valóban, az…..
MEKDSz Itt is kérdezhetsz!!! 2011.03.18 16:49:00
Ha feltehetnél egy kérdést Istennek, mi lenne az? Ha kérdésed van, ha foglalkoztat valami és úgy érzed nem találsz rá választ, akkor itt az idő, hogy kérdezz!Önmagadról, a világról, Istenről, hitről, vallásról, szenvedésről, örömről, bánatról...Ezen a blogon…..
MEKDSz Egykérdés fesztivál 2011.02.25 16:49:00
Volt kérdésed? Nem kérdés! Itt a helyed! PROGRAM Előadások a TOP 3 kérdés témájában (Dányi-Nagy Márió) Beszélgess az "Egykérdés" csapattal! Hívd meg az előadót egy sörre! Sörözz egy pappal/lelkésszel! DJ március 1. Takáts Tamás Blues Band TOP3. kérdés…..