Regisztráció Blogot indítok
Adatok
R9naldo

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Híres-hírhedt orvosi kísérleteket végeztek a CIA bevonásával több mint 5000 fős betegállománnyal rendelkező pszichiátriai intézet falai között. A komplexum ma kísértetjárta hely. Egy hírhedt kórterem napjainkban. (Fotó: jeremyharris.com)..
R9naldo 2015.06.03 14:03:06
A tegnap esti Híradó végén a sporthírek jöttek 43 másodpercben, ami pont elég volt arra, hogy Németh Balázs bemondja az Európa liga-elődöntők odavágóinak végeredményét, és sorolta is, hogy Napoli - Dnyipro 1-1, Sevilla - Fiorentina 3-0. Közben az inzerten meg megjelent…..
Elvis Presley a XX. század egyik legnagyobb kulturális ikonja, ember nincs, aki ne ismerné a dalait, arcát. Halála után közel négy évtizeddel is egyike a legtöbb bevételt hozó művészeknek. Éppen ezért izgalmas megnézni, milyen is volt közvetlenül azelőtt, hogy világsztár lett…..
R9naldo 2015.05.04 17:48:59
Olvasói kérdésre válaszolva utánanéztem, hogyan változik a  3D nyomtatott legó kocka egységára, ha 10 darabot rendelünk belőle. Tippeld meg, hányadára csökken az ára? A eddigi legnépszerűbb cikk a blogon az, amelyikben megnéztük, hogy mennyiért nyomtatnának ki egy 2x2-es…..
Na, Viktor, akkor hát itt lenne egy igazi erőpróba, éppen neked való feladat, lehet erőt fitogtatni. Csak fel kellene ismerni a helyzetet! Tessék rendet csinálni a Buda-Cashnél, szabadságharc indul! Mindenki csak nyerhet. Hónapok – de talán már évek? – óta megy a nyafi, hogy…..
R9naldo 2015.02.26 11:12:28
@♔bаtyu♔: Te tényleg ennyire hülye vagy vagy fogja valaki a kezed?
Ez NEM kockázat volt. És ami borzasztóbb, hogy olyan bankok is tönkrevágodtak akik nagyon sok kisbetétes pénzét kezelték (lásd Siklós). Akik kurvára nem tőzsdéztek, csak a pénzüket szerették volna tudni egy helyen ahonnan tudnak utalni például.
De amit írsz is nettó faszság, mert nem arról van szó hogy tudatosan választott egy aggresszív portfoliót az ügyfél, hanem egyszerűen ellopták a pénzét.
Hagyd már abba a trollkodást!
A Föld nem mozog. Megmutatom. Ha kimegyek a reptérre, hogy Kínába menjek (Szaudi-Arábiától kelet felé), és a gép megáll a levegőben, akkor Kínának nem be kéne fordulnia alám? Ha a másik irányba halad, akkor meg sose érek el Kínába. Mert az is forog a bolygóval.  Galileo meg…..
R9naldo 2015.02.19 10:24:33
@maxval bircaman szerkesztő:
Azt látom, hogy hülye vagy hozzá, viszont azt már nem értem miért hangoztatod is. Kurvára nem tudták kiszámolni, sejtéseik voltak de azok sem úgy jöttek be ahogy elképzelték. Tudták, felfogták hogy mi történik de megmagyarázni nem tudták. Kopernikusz, Kepler viszont elég sokat abban, hogy le is tudják írni a törvényszerűségeket. Ez a lényeg a tudományban, hogy le is tud írni a jelenségeket.
Az nem baj, hogy nem tudod, az viszont már igen, hogy a hülyeségeidet simán felböfögöd.
Jól meg is csinálta a bajt Szombathelyen ..
R9naldo 2015.01.07 10:53:25
Futballhuligánok márpedig léteznek. A német társadalom nagy részét már maga a felismerés is sokkolta, miközben az október 26-i esti híradó kölni tudósítását nézték. A dóm városában a pályaudvar előtti téren egymásnak feszültek aznap a huligánok és a rendőrök. Az…..
R9naldo 2014.11.11 16:33:21
Majdnem felborult az az utasszállító repülő, amelyik az O’Hare repülőtéren akart landolni Chicagóban, szombat este. A szelek városa ismét rászolgált nevére, ugyanis a 70 kilométeres szélben csak féloldalasan tudott leszállni a gép, ezt a repülési formát „ráknak” hívja…..
Jelenleg Majka keres a legjobban a magyar műsorvezetők közül, legalábbis a Blikk számításai szerint. A lap összeállította a legjobban fizetett médiamunkások listáját, és szerintük most Majka az éllovas évi 47 millió forinttal. Azért tegyük hozzá gyorsan, hogy a számítás…..
Subba Nagyon kell: Vizisikló 2014.11.06 14:26:21
Mármint frankón. 18 ezer dodóért viheted, nem szennyez, csak siklik, mint fas…na jó, szóval kurva jó az egész.  ..
Subba Put your pigs up in the air! 2014.11.07 11:52:00
:DDDD, ja izé, nem :(((((((((((((( ..
Az úgynevezett „érpataki modellről” jó ideje folyik a diskurzus, nagyjából azóta, hogy az egyik fideszes államtitkár követendő példaként állította a nyírségi falut, majd miután a Jobbik kezdett el házalni az állítólag példás rendet teremtő modellel. A sajtóban pro- és…..
R9naldo 2014.09.17 13:27:41
"Mivel cinikus állatok vagyunk és bemondásra nem igazán hiszünk el semmit, augusztusban mi is ellátogattunk Érpatakra, hogy utánajárjunk, mi igaz az „érpataki csodából.” "

Nagyon helyes! Kár, hogy kevés ilyen "utánajárás" van.

Ugyanakkor a cikk (véleményem szerint!) nagyon manipulatív és hemzseg az elemzési hibáktól, a végkövetkeztetés pedig egyszerűen csapnivaló (szerintem!).

1. Orosz Mihály Zoltán (akit én személy szerint elmebetegnek tartok) 2005-óta polgármester, az ő regnálásától számít az érpataki modell (index cikk:
index.hu/belfold/2011/07/18/fejbe_verik_a_rendet_erpatakon/). Tehát 2005 elöttről kellenének statisztikai adatok.

2. A feltételezésed szerint 2007-től van érpataki modell (kérjek tegyél be egy hivatkozást, bármit ami igazolja, hogy 2007-től működik a modell és nem 2005-től). Szóval ha 2007-től működne, akkor is legalább 2000-től kellene előző adat, hogy össze lehessen hasonlítani a megelőző időszakot és a modell időszakát (legalább ugyanannyi év álljon rendelkezésre).

3. Ami a legnagyobb hiányosság: csak az összbűncselekmények számár hasonlítod össze. Ha összeadjuk a mellette levő oszlopokban az összegeket, amik feltételezésem szerint (hiszen a többiről nem adtál információt) a legsúlyosabb bűncselekmények akkor azt láthatjuk, hogy ezek súlya ( az összbűncselekményekhez képest) csökkenő tendenciát mutat, ergo azt mondhatjuk, hogy a súlyasobb büncselekmények esetében működik az érpataki modell.

4. Mivel nem adtál információt a többi, hiányzó bűncselekményről, így feltételezhető, hogy ezek nem súlyos bűncselekmények. Tehát a komolyabb bűncselekmények csökkenek, de az összes esemény száma nő. Ebből arra lehet következtetni, hogy a kisebb események száma nő. Nem tudom mik eshetnek ezek közé de talán a szemetelés, koszos, rendezetle porta, stb. is lehet. Ha ez így van akkor pedig érthető, hogy az össz bűncselekmény nő mert a rendőrök a polgármester nyomására gondolom "jobban odafigyelnek" ezekre az esetekre és szigorúan büntetik. Tehát itt bukik a végkövetkeztetésed, hogy a modell nem működik, sőt pont azt mutatja, hogy a súlyosabb eseteknél igenis működik.

5. A cserdii polgármester grafikonját csak így bedobni (egyéb info nélkül) megint csak manipuláció. Megnéztem és cserdiben 406-an laknak (hu.wikipedia.org/wiki/Cserdi), Érpatakon 1681-en (hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rpatak). Ha elosztod a büncselekmények számát (én a maximumot és a minimumot hasonlítottam össze) az egy főre eső büncselekmények száma Érpatakon alacsonyabb. Szóval ez itt konkrétan megint öngól. Bár a cserdii trend mindenképp figyelemre méltó (ha igaz, ennek nem néztem utána).

Ne érts félre, nem a modell mellett vagy ellen szeretnék állástfoglalni. Azzal van bajom, hogy úgy állítod be az egészet, hogy Te nagyon utánajártál de az elemzés tele van hibákkal és a végkövetkeztetés pedig egyszerűen ellentettje annak amiket az adataid mutatnak. Az pedig, hogy találkoztál Pista bácsival és Orsi nénivel és ő azt mondta, nem képezheti egy objektív elemzés részét.

Ezt az elemzést (ha objektínek, pártatlannak akarod beállítani) úgy bukna el a suliban, hogy még talán 1-est sem adna rá a tanár.

Elnézést, ha túl nyersen fogalmaztam. :)
Subba Éjjel-nappali Budapest 2014.08.14 13:41:58
Az eladó lezúzta a gecibe a mocskos tolvajt  ..
R9naldo 2014.08.15 15:02:53
Subba Apuka, az Ön fia egy hülye! 2014.05.20 08:09:00
Egyszerű ijesztegetős trollkodás, zabálnivalóan ijedős faterral. Imizem. ..
Subba Úri muri 2014.03.11 08:34:00
Én birom birom ezt. Nem? ..
R9naldo 2014.03.11 08:45:35
A Vatera nevű ügyfélkezelésből negatív iskolapélda régóta jelen van kicsiny országunk piacán és amellett, hogy az egyik leglátogatottabb honi aukciós portál (mert csak ez van ugye) méltán híres arról is, hogy az ügyfeleivel úgy bánik, mint a kutyával, vagy éppen nem bánik…..
Subba Kismalac, kismalac engedj be! 2014.02.02 04:42:44
..
R9naldo 2014.02.04 12:59:52
Yoshihiro Shimada öt éve járja a világot kerékpárjával, pénteken érkezett Budapestre. A VII. kerületi hostelben szinte rögtön meg is szabadították kedvenc járművétől. A japán utazó a bulinegyed közelében található Kertész utcában szállt meg pénteken. A kerékagynak azt…..
Az egyik legkeményebb hír volt mostanában, hogy az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun pontosan hogyan is végeztette kis saját tulajdon nagybátyját. Sortűz? Dehogy. Injekció? Ugyanmár! Akasztás? Amatőrök, legyint az az ifjú uralkodó. Kim Dzsongun ugyanis kutyákkal tépette szét a…..