Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B.-Lipótváros Városüzemeltető Kft.

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hej, Gyula-Gyula-Gyula, Szól a duda-duda-duda, Pest, Buda-Buda-Buda, Pattogatott kukorica!     Van ugye ez az interakítv csodakút a Szabadság téren, amelynek csodájára jár az egész világ. A tavaly tavaszi választások előtt néhány héttel adták át, nagy volt az öröm…..
B.-Lipótváros Városüzemeltető Kft. 2011.02.11 12:17:09
Köszönet a meglátásokért, észrevételekért. A fentebb megjelent cikk kapcsán néhány szóban, röviden tájékoztatom a tisztelt bejegyzőt, hogy a Szabadság téri szökőkút jelen állapotáról, sérüléseivel, hiányosságával egyetemben teljes mértékben tudomása van az üzemeltetőnek, illetve ha ez valakinek megnyugtatásul szolgál, a kárfelmérés és a balesetveszély elhárítása megtörtént. Így bizonyosan működő szökőkúttal indul a 2011 évi „fürdőszezon”.
Azt gondolom, hogy nem túl célravezető és hatékony környezetéből kiragadva vizsgálni a problémát, illetve azt látom, hogy manapság divatos a felelősséget egy személy, ill. hivatalos szerv vállára helyezni. A cikkben beszúrt képek, - a furnérlappal elfedett gödrök- elsősorban olyan autóstársaink figyelmetlen közlekedésének következményei, akik nem minden esetben tartják szem előtt a közlekedés írott, íratlan szabályait. Nem gondolom, hogy jogunkban áll (és a célunk sem ez) bárkit is szándékos közrongálás ügyében gyanúsítani, ugyanis ha a szökőkút működik, minden rendben, nem hajtanak rá, nem parkolnak annak területére az autók. A probléma akkor kezdődik, amikor az nem működik. Ekkor szinte semmilyen eszközünk nincs arra vonatkozóan, hogy megvédjük a szökőkutat. Próbálkozásaink voltak, többször kihelyeztünk parkolásgátló oszlopokat, amelyek rejtélyes körülmények között tűntek el mindig. Volt, amikor körbekerítettük a szökőkutat, akkor az a vád ért, hogy milyen alapon osztjuk meg a Szabadság teret, ami mint tudjuk köztér, és mindenki egyformán, szabadon, korlátok és akadályok nélkül használhat. A téli fagyos időszak folyamán, technológiai és anyagi meggondolásból, valóban nem történt folyamatos kárelhárítás (csak balesetveszély elhárítás), hiszen nem túl hatékony egyesével kijavítani a hibákat, amelyeket összességében, egyszerre a közeljövőben javítunk meg. Hangsúlyozni szeretném, hogy prevenciós próbálkozásaink mellett, ténylegesen és határozottan is felléptünk az ügyben. Hivatalos úton megkerestük a kár okozóit, illetve azok biztosítóit, akik minden esetben elismerték hibájukat, és megtérítik az általuk keletkezett károkat.
Összességében azt gondolom, hogy amíg nincs korlátozva, mérsékelve a behajtás a Szabadság térre, addig sajnos mindenkinek számolnia kell azzal, hogy mindig lesznek autók, amelyek annyira sietnek, hogy a szökőkúton kell áthajtaniuk, illetve - halaszthatatlanul fontos ügy végett- azon kell parkolniuk. A működtetőnek, üzemeltetőnek maradnak a megjavítandó kátyúk, a felháborodott járókelőknek pedig a különböző fórumok, amelyeken felháborodottságuknak hangot adhatnak.