Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.tnm (törölt)

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az OUYA egy igen pofás kis kezdeményezés: egy android alapú konzolt szeretnének összerakni a fiúk-lányok, kontrollerrel, mindennel. Ami lejön a videóból, hogy tényleg nagyon lelkesek, a kontrollert se csak úgy összecsapják, szóval tényleg komolyan foglalkoznak a dologgal. Az…..
Appdroid Pocket TV 2012.05.31 13:30:00
Kickstarter projekt, címszavakban: tenyérnyi USB drive saját procival, rammal, tárhellyel, videókártyával. Rádugod lényegében bármilyen USB portos HDMI-t támogató tévére, képernyőre, gépre, bármire, és egy táblagépes Android 4.0 ICS fogad. A távirányító + távirányítós…..
Egy újabb jogi dráma, könnyedebb hangvételben mint a The Good Wife, viszont ezzel együtt, sokkal gyengébb minőségben. Nem értem igazából a sorozat berendelését, az egész a 90-es évekre hajaz, semmi új nincs benne, a történetből pedig mindenki kitalálja miről is fog szólni egy…..
Az _új_ highconcept, a nagyágyú, az NBC hódítója, és sorolhatnám még. A pávás székházban, ebben a sorozatban bíznak a legjobban, a Revolution kapja meg a legnagyobb lehetőséget. A csatorna legerősebb műsora fogja majd felvezetni, hétfő esténként. A másik oldalon pedig ott…..
Chuck. Fringe. The Big Bang Theory. Brothers and Sisters. 'Til Death. Community. Mi a közös bennük? Valamennyien kapcsolódnak valahogy a szindikátusi sugárzáshoz.Manapság egyre gyakrabban kerül elő a fogalom a tévézésben, holott korántsem egy friss jelenségről van szó. Mégis, a…..
.tnm (törölt) 2012.05.04 21:55:38
Appdroid Instagram 2012.04.03 19:20:00
Ezt is megértük, elért hozzánk is a hipster-effekt-cunami! Nem tudom, mit lehetne igazából elmondani a műfajteremtőről, amit még nem tud eleve mindenki. Éveket kellett rá várni, szó szerint - aztán majd döntse el mindenki, hogy megérte-e. Ami tuti: a grafikus felület szép,…..
Appdroid Monster Shooter 2012.03.10 16:00:00
Élien polipok rabolnak el egy élien kutyát, ezért az élien kutya szintén élien, de másfajta élien gazdájával nekiállunk gyakni az élien polipokat. Csak sikerült összefoglalni a sztorit dióhéjban. Nem tudom, PC-n kinek volt szerencséje a Crimsonland nevű műremekhez, ugyanis ebben…..
.tnm (törölt) 2012.03.10 21:26:33
A Google ismét változtatott a Marketre feltölthető appok mérethatárain: a korábbi 50 megát 4 GB-ra bővítették, így már akár egy klikkel sikeresen anyagi romlásba dönthetjük magunkat, ha ügyesen mobilnetről töltünk le valami vehemensebb appot. Az új megoldás szerint nem az APK…..
Firefly (2002) - 11 rész után kasza, 14 rész összesenUndeclared (2002) - 16 rész után kasza, 17 rész összesenWonderfalls (2004) - 13 rész után kasza, 13 rész összesenKitchen Confidential (2005) - 4 rész után kasza, 13 rész összesenThe Inside (2005) - 8 rész után kasza, 13 rész…..
Valami történt a Raising Hope második évadjának 14. részében, amit most el fogok spoilerezni. Aki nem akarja előre tudni, az ugorja át az első két bekezdést, onnantól biztonságban lesz. Na szóval, a Raising Hope egyik visszatérő szála kezdettől a Jimmy és Sabrina közti…..
.tnm (törölt) 2012.03.04 16:29:02
A témáról mindenképp érdemes értekezni, de nem vagyok benne biztos, hogy a példák a legjobbak lettek, ami egyből beugrik, hogy a Ross <-> Rachel kapcsolatnak ugyanazon sorozaton beül tökéletes ellenpontja volt a Monica <-> Chandler kapcsolat. Egyébként is talán a szit.komokban (főleg multikam) kevésbé érdekes a "vajon és mikor" (triviális kivétel lehet a HIMYM), drámákban, elsősorban a nem procedurális drámákban már sokkal frusztrálóbbak az ilyen párkapcsolatok. Talán a 24 is érdemelt volna némi említést, hiszen a formátumából adódóan egészen érdekesen kezelhette az ilyet (Tony Michelle): évadon belül fel se merülhetett egy hol közelebb, hol messzebb egymástól a párocska, évadok között meg akkora lukak voltak, hogy végülis indifferens volt, hogy meglépnek-e valamit, vagy sem. Ezzel ellentétben egy Castle esetében az is akadályozó tényező lehet, hogy profilt kéne váltania a sorozatnak, vagy egyébként független magánéleti szálakat/karaktereket dobni kéne (kellett volna), mert ha a meglévő anya, lánya vonal mellé, vagy ahhoz csatlakozva jönne be egy friss párkapcsolati (majd később egy esküvő, terhesség?), akkor az nagyon sok időt venne el a nyomozós történetrészektől, ami elég nagy kockázatvállalás lenne. Igaz, lassan valamit amúgy is muszáj lesz kockáztatniuk. A többi mellékszereplő fel-felbukkanó magánéleti vonalaik teljes kiszorításáról nem is szólva.
Az is problémás, hogy ha összehoznák a két főszereplőt, akkor nincs visszaút: ha szétcsattanak, akkor csak valami nagyon erőltetett indok lehet, amivel a nyomozások során össze lehetne őket kötni. (Valamelyik szereplő halála.) Ha meg nem, akkor meg stagnáltatni kell a sztorit. Egyébként kb akkor le lehetett írni, hogy soha nem lesz köztük semmi, akkor a halálrafagyástól 5 percre, amikor fogalmuk se volt arról, hogy bárki is tudná, hogy hol vannak, még akkor se adták át magukat az érzelmeiknek.
Visszakanyarodva a Jóbarátokra - és előrebocsátva, hogy nem mintha a sorozat bármiféle elkötelezettséget mutatott volna a valószerűség iránt - valahol mégiscsak reális, hogy a Ross - Rachel kapcsolat a tetemes bukkanó után csak 6-7 évvel és jó pár ügyetlen próbálkozás után tudott újra beteljesedni, bár azt én egy kicsit hiányoltam, hogy semmi garanciát nem kaptunk arra, hogy ezúttal együtt maradnának, mert annyira utolsó pillanatban oldották fel ezt a feszültséget. Túlságosan hajtottak a lehető legnagyobb katarzisért a sorozatzáróban és ennek a szálnak a lezárása szerintem így csorbát szenvedett.
Végülis bármelyik történeti szálról/alaphelyzetről elmondható, nem csak a romantikusakról és bármelyik sorozatról is legyen szó, hogy nem szabadna úgy belevágniuk, hogy nincs egy jó pár előre eltervezett kilépési pontjuk (egy arra, ha csak 13 részes lesz a sorozat, egy ha megkapja a második évadot, egy ha több évad lesz, egy ha 7 évadon túl nyúlnának és esélyes, hogy a szereplők cserélődnek). Meg lehet nézni a Babylon 5 mitológiáját ami a sok váratlan körülmény ellenére (főszereplőcsere, másik főbb szereplő lelép a 4. évad végén, kasza, aztán mégsem kasza stb.) és mégis egészen kereknek és kompaktnak hat a teljes sorozat.
Appdroid HTC One X hírek 2012.02.23 12:30:00
Nem olyan rég volt soron a téma, miszerint HTC végre összekapja magát, jobban mondva a mobilkínálatát. Eddig ugye az volt a baj, hogy flagship mobil jött flagship hátán, a csúcsmodellek alig néhány hónapig voltak a dobogó legfelső fokán: az elmúlt két év termése a(z európai)…..
.tnm (törölt) 2012.02.23 17:05:51
Ha kicsit alaposabban megnézzük a stock Google ICS widgeteket, a naptár demó képén elég vicces kis meglepetés érheti az ember fiát. A Time Machine demó még hagyján, azért az időgépet még csak nem építették meg, (ugye?) de a Stop Machine Uprising résznek már a fele se tréfa, ez…..
.tnm (törölt) 2012.02.08 18:18:37
@Deino: hónap végére tervezik amúgy a full hwa ics alatt Desire-re, ennek ellenére én egyelőre kitartok
Appdroid Egy hét ICS Desire alatt 2012.01.30 19:37:00
Már a címmel is csalok - fogalmam sincs, hogy mikor tettem fel. Két hétnél nem régebben / egy hétnél nem hamarabb, azt hiszem. Mindegy. A ROM, továbbá ez az egész Ice Cream Sandwich a HTC első nagy dobás készülékére, az originál Desire-re kezdeményezés nagyon gyerekcipellőben…..
.tnm (törölt) 2012.01.30 21:42:55
nem tudom, hogy a Sandvold, vagy a dk_zero-cool (CM9 alapokat használó) verzióval tettél próbát. én a Sandvold-dal kezdtem, az utóbbi két rom telepítés óta már a másikat használom. a ma elérhető 0.3.3-as verzió egyelőre teljesen stabilan fut (vasárnap reggel raktam fel). poweramp-ot ezen nem próbáltam (mivel tetszik, ahogy a gyári zenelejátszót moddolták és használható benne a dsp manager [bass kiemelés, eq, stb.] ezért azt nyúzom egyelőre), de a 0.2.5-6 verziókkal is döcögősen de működött (néha néha kifagyott zene indításánál, vagy a player-be lépéskor, de az FC ablak után egyből lehetett használni).

a kamera még nem tökéletes, de már rengeteg fejlődött, ahhoz képest, hogy 2-3 hete még abszolút nem működött. (ez mindkét fejlesztési ágra igaz), elvileg a HW-es gyorsítás is csak hack-elt, de én ezt nem vettem észre funkcionálisan. youtube kliens, rokcplayer-ben avi lejátszás, Spirit HD tökéletesen fut.

gondolkodtam, hogy én is visszaváltok még, de azt hiszem nem fog már megtörténni, videofelvételt nem készítek annyit (gyak. sose), minden más működik lényegében. apróságok hiányoznak csak, pl. notification bar-ból kapcsolható led (aminek a helye már benn van, de 2 rlz-zel ezelőtt még a torch app se volt a rendszerben, addig is van widget), trackball to unlock (2 rlz-zel ezelőtt még a trackball to wake se ment), zene vezérlők a lock screen-en (eggyel korábban a gyári lejátszóhoz néha [random] előjött, most egyáltalán nem).
egyedül az időjárás app hiányzik, de ha nagyon kell, akkor leszedek egyet a sok millióból a marketről.
a naptárhoz kellett egy downgrade, de ehhez is ott a zip. mindez elfér a data++ HBOOT-on.

jah, majd elfelejtettem. a tárcsázó és a kontaktok még mindig két külön app, az egyik a people (fehér alapon) ahol nem csak a telós kontaktok, de még a google+ ismerősök is ott figyelnek, a másik a phone, ahol nagyon hasznos a T9 jellegű tárcsázás.

az egyetlen szomorkásság, hogy valószínűleg ez lesz az utolsó Android főverzió Desire-re, legalább a nagyobb modder-ek részéről. Cyanogen-es csapat épp a Desire proci családja alatt húzta meg most is vonalat (és azért a Wildfire ICS projektek is már kilométerekkel le vannak maradva az N1 és Desire hegesztőktől).
lassan mindenképp kell az az új teló, de még az AI szexualitása ellenére se érzem azt, hogy annyira fontos volt most az áttérés AG-ről. amíg az app-okat supportolják még ICS-re, addig teljesen használható marad a Desire (ha nem akarunk a nagyon fasza játékokkal nyomulni), ez meg még vagy 2 év, addigra meg csak az én Desire-öm 4 éves lesz a modell maga már talán a 6. évéhez lesz közelebb...

lehet posztban kellett volna mindezt és nem hsz-be, bocs a terjedelemért, de osztozom az örömödben és most kiáramlott
Disclaimer: az eddigi legtrágárabb, legborzasztóbb adásunk felvétele történt meg tegnap. Ha valaki netán hiányolná a nyolcadik etapot, az itt megtalálja. Valaki lusta volt neki posztot írni, és nem akarok ujjal mutogatni, de én voltam az. Még előzőbb adások itten találhatóak, az…..
.tnm (törölt) 2012.01.20 19:39:39
2012-ben is visszatér a magyar podkeszt világ legfurcsább szüleménye, a Gépek Lázadása. Előző adások itten találhatóak, az analóg módszer a szokás szerint megy: jobb klikk a címen, mentés másként. Hetedik adás - A Pátyi Datolya   Későn kezdünk, mert Speed Nokiát…..
.tnm (törölt) 2012.01.11 19:03:55
.tnm (törölt) 2012.01.12 11:18:19
@Deino: csak egy kicsit trollkodtam, de a végére már nagyon irritáló volt speed rendszeres "jajaja"-zása. még az is jobb lett volna, hogyha "ő"-zik, vagy káromkodik helyette.
Miért szeretünk ennyire listákat gyártani? Ne válaszoljatok, nézzétek meg ezt a válogatást. Hasonlóan a filmes csapathoz, itt is színészek, színésznők kaptak helyet a legjobb 10-es listán, ahol nem csak az eyecandy faktor számított. A sorrend talán most annyira nem is fontos,…..
Egy évet csak úgy lehet normálisan lezárni, ha elkezdünk listákat készíteni. Ahogy korábban is, legjobb film/sorozat kategóriában és természetesen színészek (eyecandy) kategóriában is készültem, idén sokkal korábban mint egy éve. A 2009-es és a 2010-es listát is…..
.tnm (törölt) 2012.01.02 21:45:30
@Gaines: ez egy <i>Falatka</i> kritika akar lenni? :)
.tnm (törölt) 2012.01.03 20:43:56
@teddike:
Mindkettő jó film volt, csak az a hatás maradt el, mint ami anno mondjuk a Memento/Bin Jip/ Babel megnézése okozott.
Moneyball-t egyébként el tudom képzelni, hogy az évezred Field of Dreams-e lehet(ne) USA-ban, de azt se tudtam akkora odaadással nézni, mint egy Baseball kultúrában felnőtt amcsi.

"If you calculate it, they will come" :)
teddike.hu Boldog új évet! 2012.01.02 16:02:00
Már két napunk is volt arra, hogy elírjuk a dátumot, megszokásból gondolom megesett pár emberrel, de lassan fel kell dolgoznunk azt a tényt, hogy 2012-t írunk, és beköszöntött egy új év, ami reméljük jobb, boldogabb, sikeresebb lesz minden szempontból mint az előző. Többnyire…..
.tnm (törölt) 2012.01.02 17:05:21
Biztos veletek is előfordult már, hogy olvastatok egy cikket, esszét vagy vitaindítót, aminek kapcsán eszetekbe jutott egy csomó gondolat, de kommentnek sok volt a mondanivaló, önálló blogbejegyzésnek meg valahogy kevés. Új rovatunk valami ilyesmire keres megoldást: ha szembejön…..
.tnm (törölt) 2011.12.22 10:39:36
Az idézett állítás, miszerint "sokat akarnak fogni, de keveset sikerül" - szerintem - sokkal triviálisabban belátható, mint amit Te pedzegetsz. Előbbi a Boss-nál én nagyon-nagyon éreztem, a Boardwalk Empire-nél már nem ennyire, de ott is. De alapvetően különbség, hogy a Boardwalk Empire valóban történetileg és a fő karakterek számával akart sokat fogni egyszerre és ez tényleg széttöredezetté tette, ezzel szemben a Boss az egyetlen fő karakterét pakolta meg túl sok tulajdonsággal (még akkor is, amikor a hozzá kapcsolódó karaktereket kezdik klisésen elmélyíteni, akkor is érezhető, hogy mindez a főszereplő későbbi, további problémáinak a megalapozása akar lenni - esetleg a meglévők elmélyítése).

Mindemellett nem állítom, hogy nincs igazság a felvetésedben, de ha az ambiciózusságot még korai trendnek nyilvánítani, akkor az epizodikusság hiányát még inkább. Pontosabban növekvő trendként semmikép se érzékelném (még). A hatodik évadját záró Dexter-ben eleinte még volt némi 50 percre felfeszített kisebb szál, de már ezt is nagyon rég elhagyta, a 7 évadnál járó Weeds-nál talán soha nem is volt (vagy megintcsak olyan régen, hogy nem emlékszem) és hogy őszinte legyek én a Wire-ön se éreztem az epizódok határát jobban, mint most a Treme-n (bár ez lehet csalóka amiatt, hogy daráltam az évadokat), sőt a Wire-ön az évadok határa sokkal élesebb volt, mint az új Simon sorozatnál, ahol az évadzárók sokkal inkább művészi megvalósítással jelzettek, mint cselekménybeli fordulópontokkal, lezárásokkal.

De lehetne említeni Shield-et is, vagy a Sons of Anarchy-t, ahol megint csak nem akkora a hangsúly a részek egységén.
Nem emlékszem teljes bizonyossággal, de ezekre is inkább az volt jellemző, hogy kezdetben erősebb az epizódhatár, aztán ahogy elkezdenek elhalni a mellékes szálak és a hangsúly a főbb cselekményekre terelődik az egész évad egy nagy filmmé válik.
Ez egyébként még a BSG-re is, vagy jóval korábban, a Babylon 5-re is igaz (hogy élesen átugorjak a kábeles drámák egy merőben más csoportjára).
Dübörögjenek a dobok, harsogjanak a harsonák és tomboljanak a trombiták! Megszületett vala az Év Játéka 2011 szavazásunk végeredménye, a dobogót pedig egyértelműen és tisztán a nyalókával tömött béka-imitátor szörnyecske kalandjai, vagyis a Cut The Rope tudhatja…..
.tnm (törölt) 2011.12.20 23:01:46
@Deino: :)) hiszen semmi nem növeli az érdeklődést, mint valami nem túl felkapottnak a végtelen ismételgetése (na jó, könnyű zenénél működik)
Természetesen rögtön azután bukkan fel a hét legszaftosabb pletykája, hogy felvettük a Gépek Lázadása eheti adását. Pedig milyen szívesen kielemezgettem volna élőszóban ezt a témát. Eric Schmidt nyilatkozott - a dolog pikantériáját az adja, hogy olasz nyelven ment a…..