Regisztráció Blogot indítok
Adatok
H. Tasló

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gyémántberakásos fehérarany villát élete végéig használhatja az államfő. Az evőeszköz annyira drága, hogy fotót is csak 2 millió forint ellenében tudtunk volna róla készíteni. A francia Fabergé cég által tervezett és japán szamurájkard-készítők által kivitelezett…..
H. Tasló 2011.06.16 07:32:15
@kvadrillio:

El kéne felejteni már annak a Csermanek (művésznevén) Kádár nevű "szupervezető"-nek az állítólagos puritánságáról gondosan felépített hazugságmítoszt.

Annyira puritán életvitele volt, hogy a hagyatékának az árverezéséhez kicsi hiján kevés volt az Iparművészeti Múzeum.
Fővárosi Blog A Moszkva tér 2011.06.11 07:00:00
"Semmi sem örök, csak az ideiglenes megoldás" Cikksorozat a Moszkva térrőlA tér 1960-ban Az előző részben a tér történetét olvashattuk a második világháború végéig, most a 40-es évek végétől folytatjuk. Már 1949-ben döntés született a 2-es metróról. Akkor…..
H. Tasló 2011.06.12 11:47:30
@Johann Bernhard Fischer von Erlach:

Kérdésedből arra következtetek, hogy ahhoz a korosztályhoz tartozol, amelyik azt hiszi, hogy a "Moszkva" teret most átnevezték, holott csak az történt, hogy a korábbi nevét végre visszakapta.

A Kalef az nem más, mint a (Széll) Kálmán név becézve.

Idézek egy, a témával, és Kisfaludy Andrásnak a keretes részben látható dokumentumfilmjével kapcsolatos, másik blogban írt hozzászólásomból:

"Nem arról van szó, hogy a "Moszkva" teret most átnevezik, hanem arról, hogy az orosz megszállók iránti talpnyalást szolgai módon túlteljesítő Rákosi diktatúra alatt "Moszkva" térre átkeresztelt egykori Széll Kálmán tér most végre, nagy késéssel, visszakapja a régi nevét.

A budai polgárok egymás között mindig is, az átnevezést követően is, következetesen Széll Kálmán térnek nevezték, illetve becézett formában Kalef-nek.

A hatvanas évek lázadó ifjúságának itt rendszeresen gyülekező tagjai, a "kalefosok" soha nem ejtették ki szájukon a Moszkva nevet. Nekik is Kalef volt, Széll Kálmánra utalva - mint Kisfaludy András dokumentumfilmjének ismertetőjében olvasható.

A jelenség nem is kerülte el az ezeket a fiatalokat ellenségként kezelő belügyes elvtársak figyelmét, akik végül is, kőkeményen lecsaptak.

www.port.hu/kalef_-_a_moszkva_teri_galeri/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=15006290&i_topic_id=1

A mostani visszakeresztelés kései elégtétel, többek között az egykori kalefosoknak."
A hétvégén Lengyelországban jártam egy különös konferencián. Nem tűnik nagyon eredeti dolognak ezt megvallani, de tényleg nagyon kedvelem a lengyeleket. Még az egyetemi évek alatt sokat jártunk Krakkóban, elképesztően nagy bulik helyszíne volt az amúgy is nagyon szerethető…..
H. Tasló 2011.06.05 21:15:57
@Weöres Dániel: Nem valami emelkedett a stílusod, Azúrkék égboltéhoz hasonlóan. Ő zsidózik, Te meg böffjobber kocsmaprolizol, akár kezet is foghatnátok.

"Európa leglúzerebb imádkozó sáskájával" nem kell
folyton szolidárisnak lenni, de persze nem is tilos, annak ellenére sem, hogy az illetőt pont a saját elftársai tették félre, miután nem csupán az országnak, hanem nekik is rengeteg kárt okozott.

estihirek.hu/cikkepek/Politika/gyurcsany.jpg

users2.ml.mindenkilapja.hu/users/magyar/uploads/ferikeert.jpg
H. Tasló 2011.06.09 23:28:20
@Weöres Dániel:

Te csak tudod, hogy kinek mi jött össze, vagy mi nem. Az imádott sáskádnak összejött, igaz?

A vitapartnereddel meg remekül elvagytok, érvek és értelmes gondolatok helyett unalomig ismert trágár közhelyek sokaságát zúdítjátok a másikra.

Mindketten inszisztáltok, megtaláltátok egymást, mint zsák a foltját.
Dúl a vita, hogy jó volt-e a Moszkva teret átnevezni (pontosabban, visszanevezni). Nekem Cseh Tamás Széna tere jutott eszembe. ,,Ég a tér, látom, hogy ég, ég a Széll Kálmán tér,... A Hattyú utcán én úgy megyek azóta naponta át,itt feküdt el sok tízezer, s nem nézem a…..
w Győz a szittya förgeteg 2011.02.17 05:40:00
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről. Olyan határozottsággal vertük vissza a nemzetközi támadást, olyan sikerrel védtük meg a médiatörvényt, hogy abból a törvényből csak üszkös romok maradtak. Mi így szoktunk győzni, Budapest nemrég megünnepelt védői is ennyit tudtak…..