Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hegedűs_Imre

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bányatelepről a balettintézetbe – nem Billy Elliot fiktív története, hanem Lőcsei Jenő táncos egészen valódi élete. Balettművész - mégsem meleg. És véleménye is van...
Hegedűs_Imre 2018.06.24 19:16:00
@Jakab.gipsz: Ha nem vette észre - nem a piac döntött - másrészt ezzel is reklámot csináltak a balettelőadásnak...
Az országgyűlés bármit megtehet, és ha ez valakinek nem tetszik, akkor az nem demokrata – nagyjából így összegezhető a Fidesz felfogása. És pontosan ez tükröződik a Stop Sorosnak csúfolt törvénytervezetben is...
Hegedűs_Imre 2018.06.03 16:32:01
@FCUK26: Éppen elég példa volt a cikkben... Ön biztosan eldönti első látásra hogy akinek ad egy pohár vizet jogosan kéri, vagy nem...
JogÁsz Csalók vagy pancserok? 2018.04.13 21:28:26
Soha ennyi „furcsaságot” nem tapasztaltunk még országgyűlési választáson, mint a mostanin. Soha ennyi választással kapcsolatos felháborodott Facebook bejegyzés nem látott napvilágot, mint ezen a héten. Csoda-e hát, ha egyre többen kiáltanak választási csalást és szinte minden ellenzéki párt a…..
Hegedűs_Imre 2018.04.14 13:29:18
A választást a választási irodának és a szavazatszdő bizottságoknak kell szabályosan lebonyolítani - függetlenül attól, hogy van-e a bizottságnak delegált tagja vagy nincs. Tehát - ha lehet hibáztatni a történtekért valamilyen szervet - őket lehet. Más kérdés - hogy miért nem volt delegált tag minden szavazatszedő bizottságban. Én tag voltam. Íme a beszámolóm - amiből kiderül, hogy a papíron 'egyenlő jogok' mellett hogyan lehet a delegált tagot 'hidegre tenni':

Beszámoló a 2018 április 8-i szavazatszámlálói tevékenységemről

A Számoljunk együtt kezdeményezés kiközvetített az LMP-hez hogy szavazatszedő legyek a párt képviseletében. Beszámolok arról hogy mit végeztem.

Mivel a párt Hajdú-Bihar megyei internet címe nem működött, a központi címre írt levelemre pedig nem kaptam választ – végül facebookon keresztül sikerült megtudnom, hogy mikor lesz a póteskütétel időpontja. A megbízólevelet sem kaptam meg a szavazás kezdetéig. A bizottság mellé rendelt jegyző telefonon érdeklődött (ott, az asztal mellett állva – későbbi telefonjait is a szavazóhelyiségben intézte) – azt a választ kapta, hogy majd kiküldik a megbízólevelemet. (Ami végül este 6 óra körül érkezett meg.)

Az MSZP által delegált tag, Homoki Imre nem érkezett meg – a szavazás végéig sem.
Az első szavazó jelenlétében lezártuk a mozgóurnát és az egyiket a másik kettőből – a jegyző mondta, hogy elég lesz.
Volt szavazó, aki fényképezte a boríték urnába dobását.
A mozgóurna körbement két taggal délelőtt és délután is. Nem mindenki volt otthon a mozgóurnát kérők közül.
Reggel 6-tól este 7-ig nekem csak annyi tennivaló jutott hogy a más szavazókörökben lakók szavazókörének a számát kikeressem a jegyzékből. Ugyanis a bizottság egyik tagja a személyi okmányok ellenőrzését, másikuk a jegyzékben keresést, aláíratást, egy harmadik tag a statisztikai vonalhúzgálást, egy negyedik tag a szavazólapok pecsételését és átadását végezte majdnem egész idő alatt. Amikor pedig eltávoztak rövid időre – a mellettük levő tag vette át az illető feladatát…

Urnabontás után a borítékok ürítésében én is részt vehettem – de annak végeztével rám bízták, hogy újra ellenőrizzem az összes borítékot… Mire azzal végeztem – a többiek befejezték az egyéni szavazatok számolását… A jegyzőnk azon az alapon várta volna el hogy én mint tag ezt hitelesítsem: „Itt volt, látta, hogy számolunk.”

Nos – szerintem a jegyzőnek ugyancsak furcsa fogalma van a hitelesítésről… Én programozó, fordító-tolmács és informatikus könyvtáros vagyok a végzettségeim szerint. Bárki szeme láttára tudok olyan programot írni – ami nem csinál semmit. „Tolmácsolni” is lehet úgy – hogy az egyik féllel másról beszélek az egyik nyelven – mint a másik nyelven a másikkal… És könyvtárosként is lehet értelmetlen munkát végezni.

A ’sarkamra álltam’, ere a jegyző azt követelte – hogy mindent számoljak át… Végül két köteget átszámoltam. A pártlisták számolását is érdekes módon végezték: egy tag villámsebesen rángatta a szavazólapokat – úgy kellett megállapítani a lapok érvényességét… Még másnap is fájt a szemem ettől a módszertől. (Korábban több bizottságban is voltam delegált tag – egyszer sem jártam így.) A számolás pedig úgy folyt – hogy az egyik tag pörgette a lapok sarkait és úgy kellett számolnom. Hogy miért nem volt jó a már megszokott önálló számolás – nem tudom…
Úgy látszik, tovább égeti magát, és a hidakat lehetséges szövetségesei között az MSZP miniszterelnök.-jelöltje. Most a Hír TV-ben hazudott egy orbitálisat a választáson lehetséges koordinált indulásról. Botka a végét járja. Most már arra vetemedett, hogy félrevezette a nézőket, a kormányváltásban…..
Hegedűs_Imre 2017.09.07 21:31:59
@Zionnépe:"Nagy baromság ez a közös jelöltezés! Pont azért nem fognak elegen elmenni szavazni az ellenzéki jelöltekre, mert mindenhol lesznek olyanok, akik vagy a konkrét párttal, vagy magával a jelölttel nem szimpatizálnak.

Így vagy el sem mennek szavazni, vagy bosszúból a fideszes-kdnp-s jelöltre szavaznak.

Nagyon jó példa erre az utóbbi 2-4 már kipróbált közös jelöltezés, ahol brutálisat bukott minden esetben a közös jelölt, és a választási résztvétel is rekord alacsony lett!"

Hát - kezdjük azzal, hogy elég furcsa szavazó az - aki az ellenzéki összefogás ténye miatt szavaz a Fidesz-re - miközben elégedetlen velük.

Folytassuk ott, hogy 2014-ben szinte az utolsó pillanatban állt össze valamilyen toldott-foldott összefogás - akkor a korábbi huzavona és nem az együttműködés hozta a gyenge eredményt.

Ha van olyan vaskalapos aki éppen az összefogás ellen durcáskodik - mit ér el akkor, ha a 10 ellenzéki jelölt közül leszavazhat a teljesen esélytelenné vált sajátjára? Debrecenben az önkormányzatot éppen emiatt tartja markában a Fidesz: Széles Diána például egyszer kevesebb, mint 10%-os eredménnyel jutott mandátumhoz.
Hegedűs_Imre 2017.09.07 21:42:58
@GöTi: "És nem a semmiből jött, senkiházi újgazdag Gyurcsányokat, Simicskákat, Mészárosokat akrja megadóztatni, hanem a tanult, képzett sok-sok éjszakát tanulással, munkával töltő, az átlagnál magasabb munkajövedelműeket. "

Ezt honnan vette?
Hegedűs_Imre 2017.09.07 21:52:18
@kvadrillio: "Ha a vásárlóerő-paritást tekintjük, a helyzet akkor sem jobb. A csatlakozás óta eltelt 13 évben az átlagbérek közötti szakadék nem csökkent a nyugati átlagbérekhez képest, sőt, nem egy tagállamban még nőtt is.""" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Vagy bérunió lesz és egységes Európa, vagy Európa szétesik"

A lengyelországi Krynica városában jelenleg is zajlik Kelet-Közép-Európa legrangosabb gazdasági fóruma, amit a keleti Davosként is szokás emlegetni. Immáron 27. alkalommal nyílik lehetősége Kelet-Európa politikai és gazdasági vezetőinek megvitatni a régió problémáit és meghatározni a világban betöltött szerepét"

Attól hogy EU-s pénzen felcsúti vasutat, stadionokat építünk, elűzünk multikat (NOKIA...) és egyre hátrább csúszunk a versenyképességi listán - nem közelít a bér a nyugatihoz...
Szeretjük az eszperantót. Tényleg érdekes kísérlet egy mesterséges nyelv megalkotása azzal a céllal, hogy az egész világ megtanulja, és eljöjjön a népek közti megértés és a világbéke kora. Csakhogy az eszperantó 120 éves története során nem csak az örök békét nem hozta…..
Hegedűs_Imre 2017.05.10 10:26:56
@lingwing: "lingwing 2012.08.20. 21:33:53
@szalaj21: Kedves szalaj21 - mi is a kérdésed pontosan?"

Ha nem vette észre: példát hozott a nyelv használhatóságára. Egyet a sok közül.
Hegedűs_Imre 2017.05.10 11:21:49
@Devourius: " szélnek eresztenének egy eszperantóst (csak eszperantóul tudna) egy nagyvárosban, mit kezdene az eszperantóval. Elárulom, semmit se, mutogatna, még újlatin anyanyelvű nyelvterületen is."

A lányom hatodikos korában hazatérve egy, Franciaországban tartott eszperantó gyerekrendezvényről hogy értette, mit jelent a párizsi metróban olvasott 'danger de mort' felirat - anélkül, hogy egy kukkot is tanult volna franciául.
Hegedűs_Imre 2017.05.10 11:52:33
@aforizmágus: " Az eszperantóban nincs szórendi meghatározottság," - és van, aki azt hiszi a nyelv használói közül, hogy az égből vasvillával bárhova ledobhatom a szavakat - mindenképpen jó helyre esik... Korrektorként rengeteg ilyen hibát kell javítanom. Utána pedig magyarázhatom hogy a különböző szórend - más és más jelentést ad, ugyanazon szavak esetén is... Akkor is, ha nem annyira kötött a szórend mint a németben.
Sorin Grindeanu román miniszterelnök és Liviu Dragnea, a parlament elnöke, egyben szociáldemokrata pártelnök is részt vesz Donald Trump amerikai elnök beiktatásán...
Hegedűs_Imre 2017.01.19 17:28:58
@csentecsa: 'én inkább a te egészségedért aggódnék'
Aggódhat másokért is. A betegségek nem válogatnak - lassan nem marad orvos itthon.
Hegedűs_Imre 2017.01.19 17:38:06
@atomic power 1986DucaDuca: 'A 2017-es beremeleseket is figyelembe veve 7 ev alatt 33-35%-al nö a netto real atlagber, penzügyileg fentartható módon.'
Közben az ország munkaképes lakosságának ötvenvalahány százalékának jut munkahely...
Az emelésből jórészt a kormány profitál az adón keresztül.
Hegedűs_Imre 2017.01.19 17:43:22
@Ballib cenzúrázók réme 22: '444-et csak a ballib Soros bérencek olvasnak...'

Miért nem a cikk tartalmával foglalkozik? Címkézni egyszerűbb mint érvelni? Mellár Tamás és László Csaba érvei attól függően fogadható el - hogy hol írtak róluk?
  ...Micsoda fordulat, megvertük orbánt! Még 1 millió érvényes szavazatot sem szerzett a  kvótanépszavazáson . Hogy miért?! Mert otthon maradtál Te is, nem mentünk el szavazni, ezzel legyőztük a hazug kormányt, megszégyenülten, őrjöngve  kullogtak.. Próbálkoztak pedig rengeteg hazugsággal,…..
„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” Ez lesz a kérdés, amelyre válaszolhatunk, már azt is tudjuk, mikor: október 2-án. Márpedig ha az ember nem…..
Hegedűs_Imre 2016.07.11 19:33:26
@nudniq: Ebben igaza van. Így meg lehet különböztetni az eleve passzív szavazásra jogosultaktól a tudatos bojkottálókat. Azt, hogy az utóbbiak kit követnek ezzel már nehéz eldönteni hiszen látjuk: még Stumpf András is gondol erre - egy sor párt mellett.
Ahogy már olvasóink is tudhatják, a Ténytár blog mellett működő tenytar.hu létrehozásának célja, és azóta is fontos célkitűzése, a politikai szereplők szavainak kontrollja. Hiszünk abban, hogy politikai térben is szükséges, hogy a kimondott szavaknak legyen súlya. Ezért…..
Hegedűs_Imre 2016.01.08 17:07:37
@monddazigazatmar: "már melót segély helyett, meg még ingyen lakást is. Értem."

Tehát ne azt segítsükj lakáshoz aki rászorul - hanem azt - aki nem. Értem, de azt ne várja el hogy egyetértsek vele.
Hegedűs_Imre 2016.01.08 17:13:49
@ulpius66: Már ne is haragudjon, de mi a hazugság? Az, hogy miközben a migránsok zöme csak átvonul az országon - és azt tupírozza fel saját célja érdekében a Fidesz - vagy az, hogy már félmillió magyar dolgozik az ország határain kívül. (Köztük a testvérem és az unokahúgom. Az utóbbi ott már férjhez is ment - nem fog hazajönni...) Ehhez képest néhány száz migráns itteni letelepedése - elenyésző probléma.
Hegedűs_Imre 2016.01.08 17:16:00
@ulpius66: "A vandál csordák" - mit mond ha ezzel fogadják ha menekülni kényszerül? Milyen alapon általánosít minden menekültre?
"A szakképzés most induló reformja az általános iskolától az egyetemekig meg fogja borítani a hazai oktatás teljes rendszerét: a rosszul teljesítő gimnáziumokat bezárhatják, a megmaradókba csak az fog beférni, aki tényleg tanul és egyetemre akar menni. Bár van logika abban, hogy…..
Hegedűs_Imre 2015.06.06 20:52:12
@Emzé Periksz: Olvassa el a rendeletet. Az minden blognál hitelesebb. Íme: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1500120.KOR&celpara=
Hegedűs_Imre 2015.06.06 20:52:19
@ursus artos: Én pedig azt néztem meg hogy Hajdú-Biharban Polgáron, Balmazújvárosban, Hajdúnánáson, Hajdúhadházon, Püspökladányban és Berettyóújfaluban is megszűnik a gimnázium - Derecskén marad... Miért kell az amúgy is meglevő Debrecen-centrikusságot tovább erősíteni?
"Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!" hirdeti hamarosan a kormányzati óriásplakát kampány több száz helyen – az Index információi szerint, de azóta Kovács "Eh?!" Zoltán kormányszóvivő is megerősítette, hogy milyen hitleri kreténségre készül az…..
Hegedűs_Imre 2015.06.04 10:05:19
@Bafana: " a magyar munkaerőpiacot 25 millió román beözönlésétől."

A már megszokott Fidesz-torzítás szerint.

Ugyanis Romániának a teljes lakossága volt körülbelül ennyi - az eltorzított nyilatkozatban arról volt szó - hogy a Romániával kötött külön alku ugyanazt biztosítja minden román állampolgárnak - nem csak magyar nemzetiségűeknek...
@József Jónás: Egyetértek. A jelek szerint az itteni kommentelők egy része is elgondolkodhatna ezen - az ellenzéki pártok és szavazók becsmérlése helyett...
Hegedűs_Imre 2015.06.04 10:05:21
@Andy73: Már elnézést - de hogyan jön ide bármilyen párttámogatottság?
Kezdjük ott, hogy az említett bevándorlók többnyire nem itt akarnak letelepedni - ahol az itt élő munkaképes lakosság alig több, mint 50 %-ának van munkája...
Ön mit tenne azokkal akik az országukban dúló harcok - vagy személyes üldözés - elől menekülnek el hazájukból? Rájuk nincs pénz - de stadionokra és más luxusra nagyon is van?
Hegedűs_Imre 2015.06.04 10:05:24
@ariskerase: Már engedelmet, de az a tény, hogy a munkaerőpiacát legtovább lezáró néhány EU-s országban tényleg 2011 óta vállalhatnak munkát magyarok az nem jelenti azt, hogy más belső oka nincs a külföldön munkát keresőknek.
1.) Hol van a beígért 1 millió új munkahely?
2.) A különadók, államosítások (a nyugdíjvagyon elrablása, a trafikok, a takarékszövetkezetek...) és a különadók jócskán meggondolásra késztetik azokat, akik itt beruházni akarnak. A 2010 után indult beruházások többségét még korábbi kormány idején tárgyalták le. Viszont jó néhány cég kivonult az országból...

Ezeknek semmi köze nincs a 2011-es dátumhoz...

Annak sem, hogy a mostani kormány statisztikai trükkökkel - 3 hónapos munkanélküli ellátás, a külföldön dolgozók beszámítása, stb. - "bizonyítja" igazát...
Az RTL Klub Híradójának információi szerint Fodor Ibolya – a fenyegetőzéseiről, hazaárulózásáról és sikkasztási ügyéről ismertté vált pécsi exfideszes képviselő – közmunkásokkal újíttatja fel albérletét. A televízió híradójának nyilatkozó közmunkás elmondása…..
Hegedűs_Imre 2015.05.16 12:57:19
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az alacsony magyarországi fizetésekért meg ne a közmunka intézményét hibáztasd. "

Nem csak azon múlik - de igenis hozzájárul - különösen, ha a KLIK módján bárkit át lehet sorolni közmunkásnak - munkaköre megtartása mellett. Közben az emberek jelentős része azt hiszi - hogy csak falevelet sepergetnek ha egyáltalán tesznek valamit.
Hegedűs_Imre 2015.05.16 12:57:22
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tisztelt asszonyom én nem veszem át a lekezelő stílusát. Amit írtam azért írtam mert azt sugallja a korábbi írása. Ha tételesen nem is írta le - de semmi kifogása nincs az ellen, hogy százezrek közmunkásként dolgoznak - és semmilyen formában nem tett különbséget közmunkás és közmunkás között: "vissza kell vezetni őket a munkaerő piacra" - miközben például a KLIK onnan löki őket a közmunkások közé - hogy kevesebbet kelljen fizetni nekik.
Hegedűs_Imre 2015.05.16 15:24:12
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ezt csak azzal együtt érdemes nézni, hogy a segélyen élők hány százaléka jut el vagy vissza a munkaerőpiacra. A nélkül az adat nélkül a megjegyzésed nem több demagógiánál."

Abban nyilván igaza van hogy például a KLIK-nél közmunkássá átsorolt egészségeseknek több esélyük van máshol nem közmunkát találni - esetleg még el tud menni dolgozni külföldre, amit kevés rokkant tud megtenni.

Azt miért nem említi, hogy hány rokkant kénytelen azért segélyen élni - mert egészségeseknek sincsen elég munkahely? Kissé furcsa "munkaerőpiacra terelés" az, hogy megvonják az embertől az állapota után járó ellátást - de semmit nem tesznek a munkához jutás elősegítésére. Van, aki azért nem tud elhelyezkedni - mert a tömegközlekedés ritkasága nem teszi lehetővé lakóhelyéről a munkába járást. Például: naponta mindössze két buszjárat van egy faluból oda - ahol esetleg lenne munka. Mellesleg nekem is bőven van tennivalón amikor nem ezt magyarázom önnek.
Interjú Sárival. Kisvárosból származó huszonéves lány, Budapesten él. Diplomás, három nyelvet beszél, jelenleg másoddiplomáját csinálja – jogot hallgat levelező szakon az egyik megyeszékhelyen. Idén fog végezni, júniusban megkapja a doktori címet. Munkát keres, de nem…..
A napokban elkezdődött egy vita a magyar minősítési rendszerről. A minősítési rendszer olyan, mint az SzMSz: mindenkinek van róla véleménye, és a világvégéig el lehet róla vitatkozni a mindenki számára elfogadható megoldás reménye nélkül. Ugyanazzal az erőfeszítéssel,…..
Gratulálok Láng Zsoltnak, hiszen megnyerte a II. kerületi időközi választás első fordulóját. Bár már Láng a parlament tagja, ha november 27-én megnyeri a választást valaki mást juttat mandátumhoz... de, hogy kit, senki sem tudja...A győzelem megérdemelt, hiszen Láng…..
Mint ismert, megint kiszivárgott valami tervezetféle az oktatási államtitkárság háza tájáról, amelynek az a leglényege, hogy ne angolt tanuljon a gyerek elsőként az iskolában, mert az úgyis ragad rá, mint a kosz. Helyette valami jó kis újlatin, szláv, sőt, akár a latin nyelvvel…..