Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kiskrampusz

30 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anamorfózis - művészeti értelmezése szerint perspektíván alapuló, torzítottnak tűnő kép, amely megfelelő szögből vagy egy ráhelyezett tükörtárgy segítségével válik láthatóvá.A világ talán leghíresebb anamorfózist használó festménye Hans Holbein Követek című…..
Hippokrampusz Coke is it! 2011.06.04 10:00:00
Coca-Cola. Csupán egy ital? Életérzés? Gondosan felépített mítosz, a szabadság és az elérhető álmok jelképe? Mi a Coca-Cola világsikerének titka?     1883-ban a korzikai Angelo Mariani fejlesztett ki a Vin Marianit, egy kokaint és bort tartalmazó italt, (cocawine) a Vin…..
Míg jelenleg világszerte az e-könyv hódít, addig Apple iPadra és iPhone-ra már elérhető a jövő olvasási élményét nyújtó interaktív könyv. Mike Matas az Applenél dolgozott, majd megalapította cégét a Push Pop Presst, melynek keretében megalkották ezt az igen szórakoztató…..
Einstein egy név, egy ember, mely egyet jelent a zsenialitással és a tudománnyal! Íme, egy érdekesség, egyetlen pillanat, mely megváltoztatta a róla alkotott képet! A világ egyik legnagyobb géniuszának legismertebb fényképe, az a bizonyos nyelvnyújtogatós fotó!  A fotó…..
kiskrampusz 2011.05.12 07:30:58
@hitomi: Ajánlom figyelmedbe ezt a könyvet:www.typotex.hu/konyv/albert_einstein_igaz_tortenete
 Míg a magyar könyvszakma nagy része bénultan figyeli az e-könyv előretöréséről szóló híreket, gyökeresen átalakulnak a viszonyok. Az olcsó e-könyv olvasó megjelenése (a Kindle-t 26 000 Ft-ért házhoz szállítja az Amazon) előbb-utóbb az e-könyv felé billenti a…..
Lehet, hogy barátaink barátai miatt vagyunk kövérek?A kérdés így elsőre valószínűleg teljesen abszurdnak tűnhet, mi köze van akár a közvetlen barátainknak is a mi testsúlyunkhoz. Azonban ha jobban belegondolunk nagyon is fontos szerepet játszanak emberi kapcsolataink: gondoljunk…..
Hippokrampusz Csernobil 25 éve 2011.04.26 10:41:00
1986. április 26-án éppen 25 éve történt a csernobili atomerőmű katasztrófája. A csernobili atomerőmű 4. blokkját 1983 decemberében helyezték üzembe, így az első tervezett karbantartás 1986 április 25-re esett. Ezt kihasználva hajtottak végre egy vészhelyzet-szimulációs…..
A Föld napján megkerülhetetlen téma a globális felmelegedés kérdése. Bjorn Lomborg Cool it -Hidegvér című könyve az elmúlt évek egyik legvitatottabb és legnagyobb hatású  a témában megjelent művek közül, mellyel nemzetközi hírnevet szerzett: 2004-ben a Time…..
kiskrampusz 2011.04.23 17:18:39
Az UNESCO 1995-ben nyilvánította a könyv és a szerzői jog világnapjává április 23-át.A szerzői jog manapság igen felkapott téma, melynek kapcsán néhány napja jelent meg Bodó Balázs A szerzői jog kalózai című könyve. Bár manapság leginkább az internetes kalózkodásról…..
Föld napja alkalmából egy stílszerű infografika, mely a világ országainak CO2 kibocsátását vagyis CO2 lábnyomát mutatja egymáshoz viszonyítva. Nagyításért kattints a képre!  ..
kiskrampusz 2011.04.22 13:52:55
@TrueY: Szerintem azért van külön rajzolva, mert egy lábnyomot akar mintázni, ami valójában így néz ki, ahol nem érintkezik a talajjal ott van üres rész!
"A CO2 lábnyom az ökológiai lábnyom részeként egy személy, szervezet, termék vagy rendezvény üvegházhatású gáz kibocsátását jelenti. Leggyakrabban széndioxidban, vagy széndioxid egyenértékben fejezik ki a kibocsátás mértékét."

@Fedor: Jogos felvetés!
Ötven évvel ezelőtt a mai napon 1961.április 12-én Jurij Gagarin volt az első ember  (az első „űrutas”, a világ leghíresebb kutyája, Lajka volt)  aki a világűrből látta a Földet. Alekszejevics Gagarin, a szovjet légierő 27 éves pilótája a Vosztok-1 típusú…..
Hippokrampusz Bábelmátrix 2011.04.11 17:43:00
A költészet napja, azaz József Attila születésnapja alkalmából egy igazi irodalmi csemegét ajánlanék minden olvasó és irodalom szerető figyelmébe.   A Bábel Web Antológia (Bábelmátrix) jelenleg egy többnyelvű online irodalmi antológia, mely 16 nemzet irodalmát foglalja…..
Néhány hónapja, január 15-én ünnepelte a Wikipédia 10. születésnapját. Jimmy Wales (Wikipédia alapítója) által 2001. január 15-én Hello, World! mondattal elindított kezdeményezése, az internetezők által szerkesztett enciklopédia, mára a világ hatodik leglátogatottabb…..
Cafka, céda, hetéra. Prosti, rüfke, perdita. Lotyó, szajha, utcalány. Kéjhölgy, kokott, kurtizán. A prostitúció ma is virágzik. Minden erkölcsi ítélet és törvényi szabályozás ellenére egyre többen vesznek igénybe ilyen jellegű szolgáltatást. - A prostitúció…..
Tegnap tűzte műsorára az MTV zenei csatorna Diary Of Facebook címmel a Facebook főhadiszállását bemutató dokumentumfilmet.  A film bepillantást enged a 620 milliós felhasználós táborral rendelkező gigaközösség, a Facebook fejlesztőinek világába. Maga Mark Zuckerberg…..
Hippokrampusz Fényszennyezés 2011.03.28 10:07:00
  A fényszennyezés/fényterhelés (mesterséges fény egy része értelmetlenül, hasznosítás nélkül távozik az égbolt felé) akkor kezdődött, amikor Edison feltalálta a villanykörtét 1879-ben. Azóta a világ csak egyre fényesebb. Súlyosabb problémákat az elmúlt évtizedek…..
kiskrampusz 2011.03.29 10:04:13
@papicspeter: SZia! Elnézést, nem közvetlenül flickről töltöttem le, azt hiszem nem volt forrásmegjelölés az adott helyen! Így rendben lesz? Egyébként nagyon jó kép, gratulálok hozzá!
kiskrampusz 2011.03.29 10:17:32
@Álamfő álomás következik: "Budapestiként, ha kimegyek a legközelebbi zöldterületre, ahol nincs közvilágítás" - igen ott már több, de felnézel az égre a Lánchídnál akkor nem sok mindent lehet látni:(
Hogyan lett egy évezredeken át használt, a dél-amerikai indiánok túléléshez való alkalmazkodását segítő növényből egy világviszonylatban függőséget okozó illegális kábítószer? A kokacserje levélének rágcsálása az Andokban, Kolumbia, Bolívia, Peru vidékén az…..
Nauru-szigetén 50 éve még egyetlen cukorbeteg sem volt, mára azonban a felnőtt lakosság 40%-a diabéteszes és a világ legkövérebb embereinek gyűjtőhelye lett. Az evolúciós megszaladásra és a globalizációs problémára kitűnő példa, ami a szigeten élő emberekkel történt.…..
kiskrampusz 2011.03.22 10:19:57
Hans Rosling 4 perces videójában  látványos grafikonon mutatja be a világ elmúlt kétszáz éves fejlődését. Hans Rosling svéd doktor, akadémikus, kutató, közszereplő és nem mellesleg a statisztikák guruja elképesztő stílusával és szórakoztató statisztikáival mindenki…..
A fizikai vonzóerő megítélésében fontos szerepe van a test és az arc szimmetriájának, amely nemektől független és  a szexuális vonzerőnek egyik feltétele. Julian Wolkenstein ausztrál fotográfus ebből a feltételezésből kiindulva készítette el Echoism című…..
Hippokrampusz Torkosság 2011.03.10 09:34:00
A Torkos Csütörtök felélesztése mindössze néhány évvel ezelőttre, 2006-ra, de maga a néphagyomány ennél jóval régebbre nyúlik vissza. A Torkos Csütörtököt annak ellenére, hogy Hamvazó Szerda, tehát a  40 napos böjt második napjára esik a néphagyomány szerint szabad…..
Az első igazi futószalagon gyártott autóról, a legendás Ford T modelljéről már biztosan sokan hallottak. Története 1906-ban kezdődött, ekkor születtek meg, a Ford művek első főmérnökének, Galamb Józsefnek a rajzasztalán a T-modell első tervei.   Tervezéskor egy…..
kiskrampusz 2011.03.07 11:42:13
@Árkászati Hadimérnökség: Igen a posztban felsoroltak mellett a gyors száradás is szerepet játszott a szín választásban.
Hippokrampusz Füstölgés 2011.03.07 10:44:00
Az aluljárók után néhány hete a tömegközlekedési- megállókból is kitiltották a füstölgőket, de máris itt az újabb törvénytervezet, melynek értelmében a zárt légterű nyilvános helyeken is betiltanák a dohányzást. A tiltás nem titkolt célja a dohányzás…..
  Mi fán terem a paleofuturizmus? Miféle idétlen, szektás ideológiai sarok lehet ez? Semmilyen, inkább egyfajta befejezett jövőről, amolyan future perfect-ről, vagy ahogy az El País Semanal, a legnagyobb spanyol napilap hétvégi melléklete írja, Futuro Pluscuamperfecto-ról van…..
A négy Oscar-díjat - köztük a legjobb filmnek járó és a legjobb férfi alakítás díját (Colin Firth)- besöprő alkotás, A király beszéde című film egy 70 millió embert érintő problémával foglalkozik. A film középpontjában VI. György dadogása áll, hitelesen bemutatva a…..
kiskrampusz 2011.03.05 17:06:44
@vuvuvu2: Ez nem egy orvosi fórum... nem én találtam ki, amit leírtam, olvastam, nyilván ez is egy vélemény. Nem hiszem,hogy emiatt büntibe kellene vonulnom:)

Ha ennyire otthon vagy a tudományos világban azzal is tisztában vagy, hogy mindenre megvannak a pro és kontra vélemények, nyilván az általam olvasott és leírt dolog is egy csak a sok közül.