Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bakspace

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ami korábban történt, az itt elolvasható, a mostani részről elöljáróban csak annyit, hogy ez a jelentőségteljes pillantások epizódja volt, Tyrion, Tywin, Cersei, Shae, Sansa, Arya, Stannis és Dany is nézett olyanokat, hogy csak lestünk, a Ser Davost alakító Liam Cunningham pedig…..
Elég sűrű epizódunk volt, szóval nem tekintünk vissza, hanem egyből a lecsóba csapunk, megtartva a helyszínekre bontott struktúrát, ahogy szoktuk. A korábbi részek itt érhetők el, ha valakinek averziói lennének a tagekre klikkolgatással szemben. A Falon túl Samu és Szegfű a…..
Bakspace 2013.09.26 09:34:13
Jó volt. Sixx meg zseniális. :-D
Ned&Robert félék tragédiája az, hogy ök a a régi korok lovagias eszméit teljesítik meg – nem véletlen, hogy Robert gyakran emlékszik meg nosztalgiával a a régi korokról, amikor lányok csöcsörészése közben mentették meg a világot – általában puszta karddal. Semmit sem értenek a cselszövések világból, semmi keresnivalójuk egy intrikákkal terhes udvarban, ahol olyan Talleyrand és Metternich eltitkolt szerelemgyerekei kevereik a lapokat, mint Varys vagy Petyr. Ned még akkor is megbukik amikor szövetségest​ keresne tervéhez, hogy Cerseit száműzze.
A mágiárul. Varys valami miatt retteg a mágiától. Mondott ugyan egy történetet hogy miért, de nem hiszek neki, hogy amiatt. Hisz szívvel lélekkel a sárkányok visszatérte projekt mellett áll, ami ugye a mágikus vonalat erösítené. Az egyistenhívö Melisandretöl viszont nagyon retteg. Miért? Itt lehet valami titok. Mintha az új egyistenhit veszélyes lenne az eunuchunk világára (vagy a sárkányokra.)
Egyébként az eddig hibernált mágikus erök is mintha visszatérni készülnének Westerosra – a sárkányok mellett a Mások is éledeznek. Na ​ezt a két eröt kellene összeengedni egy pármenetes küzdelemre.
Bár Melisandre szemünk elött szült egy démont, valójában nem képes felfogni micsoda sötét entitást szolgáll, ha ennyire tátva maradt a szája Thoros újraélesztgetös projektjén.
Viharbanszületett Danynk megint visszaváltott a picsogós üzemmódba. Nagy kár. Az milyen remek volt, amikor leamortizálta a tengerentúli Babilont, mellesleg hadsereget szerezve, most meg megint liberálist játszik. Fegyelmezett hadseregének abban lenne a legnagyobb ereje, hogy egy egy arcnélküli massza, amely parancsára ugrik, erre ö nekiáll „legyen egyénisége minden katonámnak“ fejleszteni. Na neee. Nem lehet kettesével venni a társadalmi fejlődés fokokat. (Miféle szabadságot tudsz adni a lelkileg zombi Makulátlanoknak?)
Szürke Féreg? Hát... Jobban nézett ki sityakban. amikor megláttam, arra gondoltam a mi Sanyink keresztbe lenyeli és még csak nem is böffent. (Bár lehet, hogy a tarsolyában van pár Chuck Norrisos trükk.)
A falmászás viszont gyönyörü és borzongató volt. És néha mintha Jon arca is tartalmazott volna nyomokban szinészi játékot.
Stannis unalmas. A formalinban kompótolt babák viszont odabasztak rendesen. Stannist nálam csak a Hagymalovag és a kislánya tartja úgy-ahogy eddig
Sansának meg úgy látszik, ez a sorsa. Mindig, amikor valami jobb ígérkezik, beüt valami sokkal rosszabb mint elötte.
Az előző körben Dany eljutott odáig, hogy belőtte a sárkányok árfolyamát (8000 herélt rabszolgát érnek darabonként), Theont kiszabadította valami ember, Jamie meg addig emberkedett egy Locke nevű, nem túl szimpatikus csávóval, hogy az levágta a jobb kezét, azt, amivel a kardot…..
Bakspace 2013.09.25 15:34:42
akinél jó színészválasztás és jól kitalált a szerep is:

Theon Greyjoy... valami zseniálisan hozza a nagyravágyó, gyökereknélküli gyökér, megfelelési-kényszerben kínlódó nevelt (túsz?) gyereket... (a helyzete Jonhoz hasonlít, eleve mindketten handikeppel indulnak a nagy tolongásban)... Theonban a bizonyítási vágy szinte lobog, de nincs kinek megfeleljen... dárdarázó vilmos megnyalta volna mind a tíz lábujját Theon történetén: a sors mindenben ellen van, és rosszul méri fel, hol is tudna kitörni... két világ között lebeg, és nem tudja elhatározni magát egyik irányába sem teljesen, pedig megvan benne a belsö anyag, hogy valami kiváló alkothasson... sem a vas-szigetiek, sem Starkék nem kezelik méltó helyén, nem is fogadják be, ezért mindent, amibe fog, túlzásba visz... ez a Luwin mesterrel (+ Bolton Fattyával) folytatott beszélgetésben el is hangzik, de Theon ott válaszol is: számára onnan, ahova betrappolt, már nincs visszaút... Nagyravágyása nem is engedi hogy lásssa az intö jeleket, saját tehetségét is csak eltulozva képes szemlélni: jellemzö amikor nem hajlandó a kurvának fizetni a szolgálataiért (a jelenetnek meg megvan az ellentétpárja is, amikor Podriktól nem veszik el a pénzt a kurvák... Podriktól! a legunalmasabbb alak a történeben, de mégis ö az, aki helytáll a poszton, amit a sors juttatott neki... és a sorsistennök ezt azért komálni szokták... )

szóval, adja TG a történet ívét rendesen
KKBK Lukács és tanítványai 2011.03.06 07:00:00
 "Mi a vörös terror? A hatalomra jutott proletárosztály el­szánt, erőszakra is kész akaratának intézményes formája avégből, hogy a szocializmushoz vezető út akadályait (ellenforradalom, szabotázs, korrupció, lánckereskedés stb.) eltaka­rítsa a maga útjából.…..
KKBK Márai kifulladásig 2011.03.09 00:37:00
"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a "jobboldaliság" címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint "keresztény magyar ember" előjogokkal élhet a világban,…..
Bakspace 2011.03.10 15:03:48
@JoeHorseDick: "Pethő Iván írta volna egy Bauer Miklós seggében eltöltött felejthetetlen éjszaka után." DDDD
B-oldal TOP10 szurkolói dal EVÖR 2009.05.27 07:25:00
Itt a BL döntő napja! Férfiak a tv elé! Nem jöhet közbe Született feleségek, vagy Dr. House (főleg, ha nem ezeken a napokon mennek a tv-ben). Nincs átkapcsolás, hogy "nézzük meg, mi megy a másikon". Ami viszont van: sör a kézben, artikulálatlan ordibálás, fotelből…..
A western filmek sablonoktól duzzadó jelenete, amikor a western hős, hű lovával megjelenik és belovagol a városba. Ez a film szinte összes szereplőjének rövid bemutatása. A western hős először a távolból pillantja meg a várost, amely ilyen fekália barna színű faházakból…..
Tarr Béla Ezüst Medve-díjjal jutalmazott filmjének magyarországi forgalmazója, a MOKÉP igazgatója szerint a rendező valótlanságokat fogalmazott meg a Der Tagesspiegel című német lap online kiadásában vasárnap megjelent interjúban.     "A torinói ló…..
Bakspace 2011.02.25 08:33:05
@Alfőmérnök: "Amúgy én sem "jobboldali" sem "balodali" írók közül nem ismerek Dosztojevszkij, vagy Marquez szintűt a maiak közül. " én sem, de a hype akkora körüöttük
Bakspace 2011.02.25 08:35:54
m@Alfőmérnök: "A DIA-n ott van Németh László, Csoóri Sándor, Jókai Anna, Kányádi Sándor, Sütő András és még néhány többé-kevsbé jobboldali szerző. " hát ott van, sz'se róla, én rettentö módon örülök, de Németh Lászlónak vagy Szabó Lörincnek ez már nem segít az alkozásban...
    2. rész:..
Hallgatom a híreket és nem tudom, csak nekem tűnt fel a kísérteties hasonlóság, ami az 1989 decemberi romániai, illetve a mostani líbiai események között fennáll? Utcai zavargások, terroristáknak nevezett titokzatos mesterlövészek a tömegbe lőnek, majd eltűnnek, a vezető…..
Bakspace 2011.02.24 10:56:21
@tiboru: "A forradalom nem díszebéd, nem egy írásmű megalkotása, nem egy kép megrajzolása, és nem hímzés; nem lehet olyan kifinomult, olyan könnyed, illedelmes, olyan gyengéd, kedves, udvarias, tartózkodó és nagylelkű. A forradalom lázadás, erőszakos cselekedet, amellyel az egyik osztály megdönti a másikat. "Mao elvtárs
  "Nem tartom túl elegánsnak, hogy Schiff egy külföldi újsághoz megy panaszkodni. Nem igaz, hogy a többség fél, senki nem fél." Interjú. „Fischer Ádám más, külföldön élő művészekkel, például Schiff Andrással együtt petíciót adott át Brüsszelben.…..