Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Betulapendula

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
RE: Gyarmatosítsuk Bécset! Most nekem, a mocskos liberális hazaárulónak kell felhívnom a figyelmet arra, hogy mennyire visszás, és gyáva dolog külföldre költözni azzal a jelszóval, hogy ez az ország menthetetlen és élhetetlen? Nem inkább azon kéne dolgozni, hogy élhetőbb legyen?…..
Betulapendula 2012.02.09 22:25:41
@Empty: Engem el is üldöztek, de nem csak Orbán meg Gyurcsány, hanem a sok meggyőződéses térítő, ami azelőtt normális emberekből vált. 2007 tavaszáig bírtam, attól fogva max 3 hetet bírok Magyarországon tölteni egyhuzamban, anélkül, hogy teljesen lehúzzon a hazai hírek abszurditása.

Érdekes ezt a bejegyzést meg a kommenteket a kormányváltás után olvasni amúgy. És bár én még a Gyurcsány korszakban menekültem világgá, most még annyira sincs kedvem Magyarországon élni, mint akkor. @.gereblye -vel is egyet kell értenem abban, hogy nem érzem kötelességemnek a közösség vállalást a (jelek szerint) többséget alkotó honfitársaimmal, akikétől láthatólag gyökeresen eltér a gondolkodásmódom. Arra jutottam, hogy ha amit a többség akar ennyire nem tetszik nekem, akkor biztos én vagyok rossz helyen és maradtam is külföldön.
ELNÖK, JELENTKEZZ! Madarász Csaba 2012.02.04 11:51:06
Jelölnéd magad? További infókat itt találsz!..
ELNÖK, JELENTKEZZ! Szeles András 2012.02.04 11:43:00
Jelölnéd magad? További infókat itt találsz!..
Ritkán fordul elő velem, hogy többször, jó alaposan elolvasok egy pártközleményt, most mégis ezt tettem az elmúlt percekben. A Jobbik szóvivőjének nyílt leveléről van szó, amely egy olyan beszélgetésben elhangzott mondatra reflektál, amelyben magam is részt vettem. Az ügy eleve…..
Betulapendula 2011.07.26 16:25:52
@freehckr: Hát nekifutottam még egyszer. Nem magyaráztad meg, hogyan fér össze a halálbüntetés szorgalmazása a krisztusi tanokkal. Van egy csomó érv, ami a halálbüntetés mellett szól, költségkímélő, satöbbi. De megölnek valakit, és sehol sem találok speciális körülményeket leíró egedményt az ötödik parancsolathoz.
Szerintem is nevén kell nevezni a dolgokat, és semmi bajom azzal, ha valakire rámondják, hogy cigány, ha cigány, ahogy azzal se, ha rám mondják hogy "kékszemű", mert az vagyok. Nem ezt, hanem a "magyarellenes"-zést és az ehhez hasonló címkézést találom agresszívnak, meg, ha lekommunistáznak, "nemzetellenes"-eznek bárkit, aki más eszközzel nyúlna a problémákhoz, mint a Jobbik.
Betulapendula 2011.07.26 17:00:14
@mirrmurrkandúr: ennyi látnokot?!?! :D nem, nem feltétlen az MSzP-re gondoltam, és nem is tudom, miért képzeled ezt bele a hozzászólásomba :D Vagy ez megint "aki nincs velünk, az csak mocskos kommunista lehet" para tört elő?
Betulapendula 2011.07.27 12:21:18
@sztd: köszi a reakciód, ez már értelmes párbeszédhez vezethet. Szvsz a kollektív gyilkolás (halálbüntetés) nem hogy felmentené a végrehajtót, de inkább bűntárssá teszi az egész (hűdekeresztény) társadalmat, ráadásul nem is igazi büntetés a bűnösnek, inkább egy "kényelmes" szabadulás a felelősségvállalás elől. (Mert ugye gondot fordítanak rá Amerikában is, hogy nehogy túl sok szenvedéssel járjon a halál...) És ugye ott az örök probléma ezzel, hogy ha csak egyetlenegyszer tévesen ítél el valakit az igazságszolgáltatás, az hogy fér bele. Érdekes, amit mondasz a hb többletköltségéről, akkor még ez sem szól mellette.

Amit te leírsz azt nem is nevezem kirekesztésnek. Igen, rossz viselkedésért legyen is szankció, világos, de még ha 95%-ban lehet is általánosítani, hogy csak a cigány gyerekek kibírhatatlanok az iskolákban, akkor se essünk át a lónak arra az oldalára, ahol cigány=minden rossz forrása. Amúgy a pozitív diszkriminációnak is ugyanúgy ellene vagyok, mint a negatívnak (i.e. voltak ötletek alacsonyabb felvételi ponthatárra egyetemekre a cigányoknak=>garantáltan rasszistává tesz minden 110 pontost, aki helyett cigány kerül be 80 ponttal...)

Szumma szummárum, legyen csak bent a jobbik a parlamentben, hívja csak fel a figyelmet az eddig kerülgetett problémákra, de ezt lehet hepciáskodás nélkül is.
Fegyelmezettség vagy véleménydiktatúra. Lojalitás vagy szolgalelkűség. Önállóság vagy szétbeszélés.  Látszólag ellentétes jelentésű szavak, gyakran mégis nagyon szűk a mezsgye a fogalmak – és használatuk - között. Talán már kiderült, hogy nem tartozom azok…..
Telefonon beszélek egy kollégámmal, mesélem neki, hogy ma délután - miután elolvastam egy hosszú cikket az egyik napilapban - paradicsomokat és paprikákat karóztam-kötöztem. Kedvesen szörnyűlködik, s idézi egy közös ismerősünk népszerű mondását: „minek olyannal…..
Betulapendula 2011.05.31 13:59:24
@Akitlosz: Majdnem: Én is egy vagyok azok közül, akik nem bírták tovább Magyarországon.
Betulapendula 2011.05.31 14:07:50
@panelburzsuj: "@Akitlosz:

Bezzeg mennyivel nemesebb a portásfülkéből fikázni a kommentelőket!" :-)
Betulapendula 2011.05.31 20:14:01
@Akitlosz: Húbasszus, lehet, hogy igazad van, jobb, ha inkább vissza se nézek, hiszen már magyarul se tudok...vagy úgy kell mondani "már nem is dzsanázok magyarul"?

Ó, de itt a baj, szavazni még Magyarországon szavazok, csak vigyázz, nehogy nagyon felbosszantsd a hozzám hasonló "fikázókat", aztán olyasmit szavazzanak meg az otthon élőknek, ami nem tetszik nektek. Még a végén eljönne egy olyan világ, ahol az értelmes kommunikációt folytatókat többre értékelik (vagy hogy jobban értsd: "gizdábbak") , mint a címkézőbajnokokat.

BRRrR, gondolom kirázhatta a hideg szegény Akitloszt egy ilyen lehetőség hallatán!
Az MSZP Schmitt Pálhoz fordul, azt kérve, hogy bírja rá a fideszes politikusokat arra, ne szavazzák meg a nyugdíjak korlátozásával kapcsolatos módosításokat, vagy ha ez mégis megtörténik, az államfő vétózzon. Az ügy, mint csepp a tengerben, világosan mutatja, hogy miért is a…..
Betulapendula 2011.05.16 14:51:26
@Los Alamuszi: Nem mondasz hülyeséget. Azon filóztam, hogy az vajon járhatatlan út volna, hogy teljes mellszélességgel odaállni azok mellé a fidesz kezdeményezések mellé, amik támogathatóak és NAGY HANGON megköszönni, hogy így 2-3-4-8 év elteltével végre beismerte a Fidesz ennek szükségességét. Mondván: "Milyen kár, hogy már évekkel ezelőtt meg lehetett volna tenni, csak akkoriban a fidesz ellenzék teljes erejéből fúrta a javaslatot."

Vagy addig nem terjed a szavazói birkaagy kapacitása, hogy ilyesmi egy ellenzéki pártnak legyen gyümölcsöző taktika?
Magam is meglepődtem, hogy mennyire nehezen szántam rá magam ennek a bejegyzésnek a megírására. Magyarázat persze akad, a tavasz fantasztikus újrafelfedezésétől a négy napos munkakerülésig. De az igazi indok sokkal inkább az, hogy magam sem rajongok az efféle elemzői…..
Betulapendula 2011.03.14 16:50:04
@ern0: Szerintem nem érdemes bántani a Gábort, nagyon is jól tudja, mi folyik itt. De pont attól jó arc, hogy a mainstream-től különböző nézőpontból is bemutatja a dolgokat anélkül, hogy fröcsögésbe fulladna.
És persze hogy fáj olvasni, mikor TG kvázi szenvtelenül leírja, hogy a Fidesz XY - gondolkodó ember számára nyilvánvalóan genyedli - húzása miért éri meg nekik mégis, és milyen szerepe van a parasztvakító stratégiájukban, de sokkal érdekesebb, mint egy nyolcszázezredik valakit olvasni, aki azt rikoltozza, hogy a Fidesz rontást hoz országra-világra.
Betulapendula 2011.03.14 17:36:47
@Metál Marci: ha jobban megnézed, ern0 posztjára reagáltam, amiben azt mondja "érdekes azt látni, hogy egy profi (...) elemző a tömeg mögött halad, utolsóként ismeri fel a helyzetet." Erre reagálva, és nem konkrétan a fenti poszta vonatkoztatva írtam, amit írtam.
Amúgy túl sok konkrétumot én sem látok ebben a bejegyzésben. Nem tudom, hogy Gábor azokat a kritikákat "látta előre" amelyek ezt nehezményezik, vagy az állásfoglalás tényét, de nekem úgy tűnik, hogy szokás szerint azért hagyta ilyen nyitottan a mondandóját, hogy kellően pezsgő vitát generáljon idelent :)
A politikában – mint ahogy persze az élet más területein is - különös módon halad az idő. Néha ólomlábakon jár, máskor eszeveszett tempóban rohan. Gyakran észre sem vesszük, hogy már új időszámításban vagyunk, sokszor csak később derül ki, hogy eljárt valaki felett…..
Betulapendula 2011.03.08 09:43:57
Betulapendula 2011.03.08 10:05:33
@hoplita: ne haragudj, nem értem a válaszod. Nem találom sem a "haggyá", sem a "mán", sem a "bőcsész", sem a "kápó-mentalitású" sem pedig "libernyák" szavakat a magyar szótárban.
Tehát, ha netán nem lett volna tiszta, akkor még egyszer, hogy kinek ajánlom a filmet: "minden kedves "fekete egyenruhában randalírozónak" és irántuk érdeklődőnek. "
Betulapendula 2011.03.08 10:11:36
@hoplita: igen, ilyeneken nőttem föl. Néha tényleg nehéz. Biztos sokkal egyszerűbb az élete azoknak, akik nem gondolkodnak. Most, hogy mondod... a végén még irigyelni foglak.
Sokan kérdezik, hogy a politikával való hivatásszerű foglalkozás nem teszi-e az embert végletesen csalódottá, kiábrándulttá, esetleg cinikussá. Általában nemmel szoktam válaszolni, mert az érdeklődés és a kíváncsiság nálam tényleg rendre legyűri ezeket a negatív…..
Betulapendula 2011.03.02 14:23:33
@a-kis-herceg: "egyszerűbb ha GYF+OV megy..." Ezzel nem pont azt feltételezed, hogy lehet más?
Amúgy nekem már mindegy, majd egyszer eldöntöm, hogy megéri-e hazamenni, engem már elüldöztek.
Betulapendula 2011.03.02 14:39:55
@a-kis-herceg: Szerintem az a "legyűrt többség" meg is érdemli, hogy ez van, ha nem vette a fáradságot, hogy elmenjen szavazni akárkire, csak hogy megtegye a magáét, hogy a Fidesz ne találja magát ilyen fölényes győzelem pozíciójában. Szóval, aki nem ment el szavazni, vagy kukit rajzolt a cetlijére, az most hallgasson és találja ki, hogy legközelebb hogyan járul hozzá konstruktívabban, hogy legközelebb ne ilyen helyzet kerekedjék.
Betulapendula 2011.03.02 15:33:50
@a-kis-herceg: "én nem vagyok köteles "szerződni" ha nincs kivel." jogos. Amúgy magam is a számolgatás és taktikus szavazás ellen vagyok ("ne szavazzunk kis pártra, mert az elveszett szavazat..."stb), de a le nem adott szavazat konkrétan TÉNYLEG elveszett szavazat. És oké, hogy ez a rendszer hibája ("miért nincs egy olyan rubrika, hogy «Egyik itt felsorolt pártot sem kívánom támogatni»?"), de ez van, és a lehetőségekhez képes a legrosszabb jött ki így, hogy a nem képviselt többség nem szavazott= hozzájárult a Fidesz kétharmadához=indirekte megbízott a szavazni elmenők többségének döntésében.
w A rossz tanuló felel 2011.03.02 06:15:00
Eljött tehát az igazság pillanata. Illetve még mindig nem jött el; annyit tudunk, hogy mikorra dolgozódnak ki a számok, és hogy lesznek majd számok is. Tudjuk továbbá, hogy mindez véletlenül sem megszorítás, hanem átalakítás, újjászervezés, megújítás, akármi, csak…..
Betulapendula 2011.03.02 11:11:34
@Dubito: ámmen
"Tovább olvadt a kormánypártok előnye, de hegemóniájukat senki sem fenyegeti"– írja kutatási beszámolójában a Tárki. Nem kell nagyon meglepődni, hogy a korrekt mondatból mindenki azt a részt emeli ki, amelyik éppen számára kedves, pedig a „csökkent” és…..
Betulapendula 2011.02.24 09:06:00
@jjulie: A Fidesz siker titka marha egyszerűen ennek a módszernek az alkalmazása: goo.gl/q0MoX , különös tekintettel a 28. pontra.
Betulapendula 2011.02.24 09:44:10
"Az emberek nem szívesen váltanak egyik párttól közvetlenül egy másikra, hanem egy ideig a bizonytalanok táborában zsilipelnek."
@bdi: teljesen egyetértek. A minimum 2006 óta vérmesen a fidesz uralomért kalimpálóknak, akik most pofára estek épp elég nehéz lehet önmaguknak beismerni, hogy mellé fogtak. Nem fognak hipp hopp zászlót cserélni.
Betulapendula 2011.02.24 09:53:03
@Szimba: @Joooe: Én se vagyok elragadtatva az LMP teljesítményétől, de az összes lókötő közül még minden bénázás ellenére ők az egyetlen társaság, akik talán bizalmat érdemelnek.
Ők szerintem pont azok, akiknek megszavaznék egy kis türelmi időt, hogy összekapják magukat. Szerintem mióta parlamentbe kerültek, örülnek, hogy kapnak levegőt, és valamelyest tudják tartani az iramot. A nagy taktikázásra valszeg nincs kapacitásuk. Még. De nem veszett ügy.