Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hümmögő

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A ballib közéleti értelmiség ötödik éve nem tudja eldönteni, hogy álljon-e neki egy új paradigmát megfundálni, vagy továbbra is megmaradjon a kivárásánál és az intenzív reménykedésnél, hogy előbb-utóbb elmúlik az orbáni világ (és ők majd felkapaszkodnak az aktuálisan…..
Kövér Szingapúrban volt, és megint elhozta a hírét egy jól működő illiberális államnak -- anélkül, hogy a lényeget megértette volna. Kövér elment a provinciából világot látni, és ha volt esze fölmenni a Marina Bay Sands teraszára, megláthatta, amit az ő életében sosem…..
Bokros Lajos gondolatai közül nagyon sok akceptálható számomra, és most, hogy már "mindenki" tudja, hogy "a MoMa konzervatív, szabadságelvű, európai ihletésű, nemzeti elkötelezettségű párt", és most, hogy az elnök úr rátalált a Bibliára is, elvileg semmi sem akadályozhatná…..
Hümmögő 2014.10.10 23:45:23
@Zoltán Lukács: Jól beszélsz.
Hümmögő 2014.10.10 23:45:30
@Zoltán Lukács: Jól beszélsz.
Honfitársaink! A Nemzeti Együttműködés Rendszere (benne a kormánypártokkal és hivatalos ellenzékével) a felismerhetetlenségig tönkretette a demokratikus intézményrendszert. A társadalom érdekeinek ellenében -- a szabadságunkat, az emberi élet európai minőségét, és a…..
Hümmögő 2014.09.20 09:56:08
@ricardo: Itten nálunk Budapesten, egy billegő kerületben csak sötét, járatlan mellékutcákban vannak ellenzéki plakáthelyek.
1000 leütés Orbán hanyatlása 2014.09.07 09:27:06
Néhány hónapja a négy évvel korábbihoz képest 600 ezer szavazattal kapott kevesebbet a Fidesz, ma küzdenie kell Budapestért -- és mindezt annak ellenére, hogy -- tudjuk -- (1) nem szégyell semmilyen erőforrást a maga javára fordítani, (2) és az ellenzéke 25 év…..
Hümmögő 2014.09.07 11:20:54
@s.g.l.: Ez azért nem teljesen állja meg a helyét. Gazdaságilag pl. rengeteg kritika éri. Az ügyeit is szellőztetgetik. Csak lepereg róla, mint impregnált kabátról a víz. Mosolyogva közlik, hogy hazugság, vagy éppen nem is reagálnak rá kormányoldalról, csak nyomják tovább saját erős propagandaszövegüket, ami még a vízcsapból is folyik. Szerintem az ellenzéknek éppen nem a kritikára kellene öszpontosítani és OV nevét ismételgetni naponta. Saját programra, üzenetre lenne szükség, ami nincs.
Hümmögő 2014.09.07 13:49:22
@manager2008: Mindenkinek ( s főleg az országnak )van erre 20 éve?
Hümmögő 2014.09.07 14:12:21
@ericghar: azért remélem Ovi sem él örökké :-)
"Ha valóban Lenkovics lesz az Ab új elnöke, nem árt felkészülni arra, hogy a sajtószabadság a jövőben már nem áll majd az Ab fokozott védelme alatt. S nyilván bizonyos konzekvenciákkal jár az is, hogy a rendszerváltás óta először egy magát nyíltan abortuszellenesnek nevező…..
Hümmögő 2014.08.24 22:36:13
@HaFr: Hol húzzuk meg a felelősség életkori határait? Az nem számít, hogy a nő, vagy lány nagykorú-e? Mi van ha csak 15 éves?
1000 leütés Magyar kollaboránsok 2014.08.03 11:47:11
Orbánnak sikerült megvalósítania a "centrális erőteret". A szavazói hátországa és az állam után most nekifog a társadalom megszervezésének. Ezt és a hozzá tartozó mozzanatokat -- kollektivista társadalomszemlélet, etnicista legitimációjú autokrácia, "munkaalapú" (korrupt,…..
Az az igazság, hogy nem olyan nagy ördöngösség ez, és ez esetben sem a recept kitalálása a nehéz, hanem a receptnek megfelelő (fegyelmezett) főzés. A Fidesz legyőzése is egyéni döntések olyan együttállását követeli, amely a racionális cél és a biztosan látható…..
A múzeumigazgató asszony fulmináns röpiratban számol le a "ballib" értelmiséggel a radikálfideszes, közpénzen dotált Borókai-lapban: véget ért, úgymond, a szellemi terrorjuk. Sikerült kiéheztetni valamennyit, kushadnak és szűkölnek, csakúgy, mint a jogállam egyéb terhes…..
Hümmögő 2014.06.27 23:06:56
@Lexa56: egyetértek.
Schiffer András pártja pár század százalékkal megugrotta a parlamenti küszöböt, négy évvel korábban ugyanennyivel a 7,5%-ot, és ha diszkontáljuk is a rossz nyelveket, amelyek az övénél nagyobb hatalomnak tulajdonítják nemcsak -- ami vitathatatlan -- az előző ciklus tört…..
Azokon túl, amikről a legutóbbi posztban írtam (Szabadság téri emlékmű, az önkormányzati választási törvény Budapestet érintő átalakítása, a kommentelésre vonatkozó AB-döntés, a civilszervezetek és a velük kapcsolatban álló személyek listázása, a reklámadó és…..
Hümmögő 2014.06.03 21:54:04
@HaFr: Ezt nem értem. "remélhetőleg, addigra a balos pártok is kipusztulnak" Nem demokráciát szeretnénk építeni? Ahhoz elengedhetetlen a többpártiság és a sokszínűség.
Szabadság téri emlékmű, az önkormányzati választási törvény Budapestet érintő átalakítása, a kommentelésre vonatkozó AB-döntés, a civilszervezetek és a velük kapcsolatban álló személyek listázása, reklámadó, választási ajánlóíveken szereplő nevek eltitkolása, ma…..
Hümmögő 2014.06.02 22:11:19
@digipenna: Nagyon leegyszerűsítettnek tartom a privatizációból és az EUs pénzek elosztásából levezetni jelen problémáink gyökereit. Az európai béreket kínáló nemzeti munkaadó pedig a vágyálom kategóriájába tartozik.
A kialakuló piacgazdaság és a formálódó demokrácia gyermekbetegségei mind jelen voltak és vannak is még a rendszerváltás óta.
Hümmögő 2014.06.02 22:11:19
@digipenna: Nagyon leegyszerűsítettnek tartom a privatizációból és az EUs pénzek elosztásából levezetni jelen problémáink gyökereit. Az európai béreket kínáló nemzeti munkaadó pedig a vágyálom kategóriájába tartozik.
A kialakuló piacgazdaság és a formálódó demokrácia gyermekbetegségei mind jelen voltak és vannak is még a rendszerváltás óta.
Az utóbbi napokban sok többé-kevésbé meghatározó jobboldalival beszélgettem (újságíró, főorvos, nyugdíjas vezető, aktív mérnök és tanár, stb), és azt kell mondjam, Béndek Péter beléndeket ehetett, mielőtt a jobboldali értelmiség hitványságáról értekezett. A jobboldali…..
Hümmögő 2014.03.29 16:16:00
@wallenberg8805: A Tesco a profitját leadózza. Csakúgy, mint az Audi. Ebben nincs köztük különbség. Mellesleg kiváncsi lennék, hogy a sok stratéiai megállapodás a kormánnyal mennyi pénzt csorgat vissza a cégek zsebébe.
Hümmögő 2014.03.29 17:22:29
@wallenberg8805: Te vagy a Tesco könyvelője? Ez benfentes info? :-)
De akkor megígéred, hogy csak a CBAban vásárolsz azután drágán, büdös felvágottat, jó ?
Tegnap kiveséztük hogy lett a felesleges regisztrációs törvényből lex Bajnai félázsiai módra, ma merengjünk el a sokat hangoztatott "technikai részleteken". Mert azok ilyen nesze semmi piszlicsáré dolgok, amiről úgy kell szavazni, hogy az ellenzék válasszon a 227 pontból…..
Hümmögő 2012.11.01 12:45:49
@minden armstrong csaló: you are SICK, man. Beteg emberekkel kár vitatkozni.
Tisztelt Tamás Gáspár Miklós! Én önt igen-igen tisztelem. Bár gondolatai jelentős részével nem értek egyet, írásainak kérlelhetetlen logikája, szellemi horizontjának tisztasága, szövegeinek rejtett humora és bölcs derűje – az egyetértés és egyet-nem értés tengelyén túl…..
Hümmögő 2012.10.12 23:53:13
@canahari: egyetértek, nem is gondolom, hogy a mai reszim kiállja a jogállamiság és a liberális demokrácia próbáit.
Hümmögő 2012.10.13 09:22:27
@Gáborom: ki tudja, hogy vége van-e a nyugati liberális demokráciáknak? A kapitalizmus része a ciklikusság, a 30-40 évente bekövetkező válság és kiigazítás. Én még nem temetném a beteget. Ami a fenntartható növekedést illeti, az nem csak a nyugatot érinti, hanem az egész világot, és ennek megoldására még nincs recept. Nem hiszem, hogy a magyar megoldás lenne az, amikor is a kelettől akarunk inkább függeni, mint a nyugattól. Persze, könnyebb erőszakállammal féken tartani a gazdasági válság által elszegényített vagy politikailag elnyomott embereket, de ettől ez még nekem nem tetszik.
Hümmögő 2012.10.13 15:13:04
@3dom'f'speech: indulatos és ostoba emberekkel nem óhajtok vitatkozni, mert felesleges. menthetetlenek.
A Milla október 23-ai tüntetésén Bajnai visszatér. Két év ellenzéki építkezési lehetőség után ott tartunk, hogy még mindig a bukott miniszterelnök az ellenzék messiása? Mér' nem rögtön Medgyessy, hiszen róla sincs már rossz emlékünk...Tényleg nincs jobb nála? A…..
Hümmögő 2012.10.11 11:30:10
@notib: Bajnai az egyetlen hazai szakember, akinek programja van ennek a rémes katyvasznak a felszámolására, amiben csücsülünk. Igen, jól hallottad, szakember és nem politikus. Egyéves regnálása alatt 260 körülre erősödött a forint és nem kellett kétszer annyi kamatot fizetni a hitelek után. Aki továbbra is mumust lát az IMF-ben, azt kérném szépen, hogy fizesse helyettem is megszorítások és infláció formájában a drága (mellesleg politikailag is húzós áru, ld. baltás kiadatása) piaci finanszírozású hitelek kamatterheit.
Hümmögő 2012.10.11 12:33:29
@Xfce: Sztem az adatok engem igazolnak. eurhuf.hu/2010/3, eurhuf.hu/2010/4 Ne feledd, 2009 a kilábalás kezdete volt a 2008-as nagy pénzügyi válságból, aminek a terhét részben a költségvetések szívták meg. Bajnai kormánya (2009 áprilisától hivatalban) konszolidációt hozott a zuhanórepülésből. Az unorthodox megszorítások bizony sokszor közvetettek, és a gazdaságra nézve károsak. Megszorítás persze van és lesz, de nem mindegy, hogy a növekedést segíti elő vagy csak újabb megszorításokat generál. Jelenleg ez utóbbi negatív spirálban pörgünk. Jobb lenne viszont, ha a növekedést nem fékező lépések történnének, mert akkor előbb-utóbb végre mégiscsak jobban élhetnénk.
Újabb "hivatalos" levél érkezik minden magyar állampolgárnak. Minden önkormányzat összegyűjti, hogy katasztrófahelyzetben kiket lehet mozgósítani a településen.Itt már nincs szarozás, ez nem a Nemzeti Konzultáció, nem megy a kukába levél, a haza védelme szent dolog: a…..
Szerintem két dolog miatt hajoltak meg a brüsszeli maoista technokraták Orbán Viktor előtt. Egyrészt azért, mert elkezdték kinyomtatni gyurcsány ferenc vádlott számára (a saját kérésére, nem az ügyészek ennyire hülyék, hanem a fletó, meg a törvény) a sukorói ügy negyvenezer…..
Köszönhetően Török Gábor politológus blogjának, bárki könnyen hozzáférhet a legnagyobb hazai közvélemény kutatók (Medián, Ipsos, Tárki, Századvég) pártpreferencia eredményeihez egy helyről. Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt 2011 áprilisban jelent meg egy cikk itt a…..
Hümmögő 2012.04.22 22:25:03
@ccactus: Ebben persze igazad van, mert nincs kire szavazni. és ha ez így megy tovább, nem is lesz. A pénz, hatatom és a sajtó mind egy kézben (fog?) öszpontosulni. De nekem is ez a hazám, szeretnék itt élni, és szeretném, ha a gyerekeim is itt akarnának élni. Pillanatnyilag csak a növekvő tanácstalanságot, kétségbeesést és dilettantizmust látom minden területen :-(
  Szombaton került megrendezésre a Magyar Szolidaritás Mozgalom Együtt egy új köztársaságért! – Tüntetés a szociális és szabadságjogokért című rendezvénye, méghozzá az ország legnagyobb és legreprezentatívabb Baumax-parkolójában, a budapesti Kossuth…..
ProgBlog Kompország cigányai 2012.03.10 23:05:00
Ha én neked már nem kellekAzt kívánom hogy gebedj megHa a szívedből kivetnélPópa álljon a fejednélHa a szemed vetnéd másraÜljön tort az apád házaLuminita Mihai Cioabă szebeni roma királylány átkaFordította: Kányádi Sándor  El kellene már döntenünk, hogy akarunk-e…..
Hümmögő 2012.03.11 12:33:15
@Anti Anyag: A Jobbik egyet tud garantálni számunkra: kiír minket teljesen Európából, politikailag, gazdaságilag és társadalmilag egyaránt. Páriákká lennénk abban az Európában, aminek a részei kívántunk lenni. Nem túl szívderítő kilátások. Azért ha valaki szétnéz ebben a nehézségekkel küzdő Európában, azt látja, hogy sokkal jobban működnek ott a dolgok, mint itthon. Problémamentes megoldás márpedig sehol nem létezik. Marad a legkisebb rossz elvéhez való ragaszkodás.
Hümmögő 2012.03.11 15:46:33
@nmy: És akkor hová fogunk tartozni?
Az EU-n belül kis hazánk a negyedik legnyitottabb ország, azaz nagy mértékben függünk a külkeredkedelemtől. Ha kiiratkoznuk, akkor kivel fogunk kereskedni? Fővünk majd a saját levünkben? Mellesleg milyen alapon nevezel nyomoréknak, mikor az ég világon semmit nem tudsz rólam, kérdem tisztelettel.
„Ezzel a mentalitással egy vidéki kócerájt sem lehetne elvezetni” – mondta Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén az Európai Bizottsággal folytatott vitával kapcsolatban. A Bizottság "rendkívül buta" politikát…..
Hümmögő 2012.03.08 22:39:45
@-JzK-: Hihi! Ez már annyira gagyi vélemény, hogy tök vicces!
Turner: Gőzhajó a hóviharban   Távol vagyunk már a tavalyi tavasz kétharmados eufóriájától, és az arról zengedező dagályos kifüggesztményektől. Távol vagyunk már a válság előtti évek pannon pumás délibábjától. Távol vagyunk már az Európa nyugati feléhez…..