Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jlyman

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hillary Rodham Clinton az USA jelenlegi külügy-minisztere, szerdán igen határozottan jelentette ki, hogy számára a ciklus vége az aktív politizálás végét is jelenti. Mrs Clinton, a korábbi elnök Bill Clinton felesége, aki 2008-ban Barack Obama elnök legnagyobb demokrata ellenfele…..
Néhány igazi gyöngyszem az elmúlt napok terméséből. Van ami inkább ügyetlen, és van ami nagyon is ügyes. De úgy is meglátják, kedves olvasók: 1. Mitt Romney (korábbi republikánus kormányzó, Massachusetts, esélyes elnökjelölt) a saját állami, és Obama elnök szövetségi…..
Az NFL azaz az amerikaifutball liga az utóbbi húsz év legnagyobb belső válságával néz szembe. A csapatok és a játékosok közt fennálló kollektív szerződés egy 24 órás haladékot is beleszámítva ma éjfélkor jár le. Vagy sikerül megegyezniük, vagy még adnak maguknak időt a…..
A következő 11 kifejezést feltehetően sokat fogjuk hallani az idei évben. Dr. Frank I. Luntz amerikai politikai tanácsadó új könyvéből emelte ki őket. És  tudjuk jól, ha valamit Amerikában gyakran használnak, akkor az előbb utóbb hozzánk is "begyűrűzik". A könyv,…..
Obama elnök pénteken kinevezte új társasági titkárát (social secretary), aki a Fehér Házban tartott hivatalos társasági események tervezéséért, szervezéséért és lebonyolításért felelős. A hír önmagában nem lenne túl érdekes, de az, hogy a kinevezett Jeremy Bernard az…..
Mivel Bálint-nap van - idegenszívűeknek, (azaz szavúaknak - elnézést) Valentin, ezért mi sem maradhatunk ki az össznépi őrületből. Íme tehát néhány Obama témájú üdvözlőkártya, a rajongók, és az ironikusabb utálók photoshopjából. Ki melyiket küldené el?..
A videó tekinthető, mint a Demokrata Párt nyitóüzenete az indulófélben lévő 2012-es kampányhoz. Ez az első komolyabb akciója a pártnak a novemberi félidős választási vereség óta. (A párt és a Fehér Ház kommunikációja természetesen összefügg, és összehangolt, de…..
A novemberi republikánus előretörést hozó választások után számos poszton cserélődtek Barack Obama fehér házi segítői. Kezdve a Chicago polgármesterségéért induló távozott személyzeti főnökkel (Rahm Emanuel), akinek helyét William Daley vette át, egészen a múlt pénteken…..
Hétfőn Obama elnök Baltimore-ban diákok előtt fogja bemutatni a következő költségvetés kulcsprioritásait. (És beszél majd arról is, hogy milyen fontos felelősségteljesen beruházni az oktatásba, hogy a gyerekek felkészültek és versenyképesek legyenek a globális…..
Ma északi parti idő szerint 12:15-kor tartja utolsó sajtótájékoztatóját Robert Gibbs, a Fehér Ház sajtószóvivője. Ez lesz az Obama-adminisztráció 250. tájékoztatója, ezek nagyját Gibbs tartotta, és mellesleg Mubarak egyiptomi elnök távozása igazán szép befejezés.Mint…..
A Republikánus Párt éves politikai konferenciájának (Conservative Political Action Conference (CPAC)) legjobb odaszúrásai:Mitt Romney (Massachussets volt kormányzója, esélyes elnökjelölt): "Barack Obama elnök állt és nézte a legnagyobb munkahely elvesztési hullámot a modern…..
Jon Kyl Arizona állam republikánus szenátora is bejelentette, hogy harmadik ciklusa lezárulta után nem indul jövőre a választáson. Ezzel 68 esztendősen be kívánja fejezni 25 éves politikai pályafutását.Azt mondta, ezt már akkor eldöntötte, amikor 2006-ban újra választották.…..
Egy segítője szerint már elkezdett beszélni az egy hónappal ezelőtt Tucsonban fejbelőtt Gabrielle Giffords demokrata párti képviselőnő. "Egyre többet és többet beszél. Kért egy pirítóst is." - mondta, "És ezek igen bátorító jelek."Eközben férje az…..
Chris Lee New York állam 46 éves, nős republikánus képviselője a tegnapi napon lemondott tisztségéről. Az ok, hogy válaszolt egy társkereső hirdetésre ("34 éves nő keresi olyan anyagilag és érzelimel biztos férfi társaságát, aki nem úgy néz ki, mint egy…..