Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maisztro

32 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által tegnap délután 16 órakor bejelentett adóváltoztatásokkal a legalacsonyabb keresetűekkel kívánja megfizettetni a kormány az egykulcsos adórendszer árát. A legkisebb jövedelmekből havonta nettó 9-10 ezer forinttal kevesebb marad…..
Rögzített árfolyamon egyösszegű végtörlesztés lehetőségét javasolja a Fidesz-frakció, a frankhitelek esetében 180 forintos, az euróhitelek esetében 250 forintos árfolyamon. Ez a hír rendkívül kedvez a frankhitellel rendelkezők számára. A tervezet szerint a jelenlegi árfolyam…..
Határozott lépésre szánta el magát a svájci jegybank, ma délelőtt 10 órakor az EUR/CHF kurzusra árfolyamküszöb meghatározása mellett döntött. A korábbi hetek, hónapok sejtelmes kommunikációs jelzéseit követően tehát határozott lépésre határozta el magát a jegybank. Az…..
Maisztro 2011.09.07 09:18:11
@TB2010: A kezdeményezés logikája nem rossz, csak egy helyen hibás. A bankoknak nem áll érdekében a jó adósok kamatainak csökkentése, ugyanis ez profitcsökkenéssel jár. A kockázatok nyilván töredékei a rossz adósokéhoz. Ha így járnának el a bankok, akkor lenne egy alacsony kockázatú csoport a portfóliójukban, amin alig keresnek és mellette egy magas kockázatú, amire lehet, hogy ráfizetnek. A jó adósok kamatkedvezményeivel biztos profitot engednének el. További profitcsökkenést főleg hazánkban a bankadó miatt nem engedhetnek meg a bankok.
Véleményem szerintem a bankok ebbe nem fognak bele menni. Viszont minden elismerésem a kezdeményezést megálmodóknak és sok sikert kívánok céljuk elérésében.
Az amerikai piacnyitást követően jelentős eladói nyomás bontakozott ki a magyar piacon. A pesti parkett az elmúlt napokban egész jól bírta a nemzetközi fejleményeket. A mostani esésben az új lokális mélypontra eső blue chipjeinkben aktiválódó stop-lossok is segítik a…..
Péntek délután publikálták a 91 európai bankon végzett úgynevezett stressztesztek eredményeit, mely egy szimulált pénzügyi turbulencia hatását vizsgálta a bankok esetében. Ha az eredményeket vizsgáljuk a teszt szerint, mindössze 2,5 milliárd euró szükséges egy csődhullám…..
A görög parlament ma és holnap tárgyalja a már sokadik megszorító csomagot, mellyel párhuzamosan általános sztrájkba lépett a társadalom, mivel a görögök 75%-a elutasítja megszorító intézkedéseket és ellenáll az effajta adósságrendezési alternatívának. A görögök egy…..
Az alábbi írásban megpróbáljuk érthetően elmagyarázni, hogy mi is az a Quantitative Easing és hogyan fejti ki hatását a pénz és tőkepiacokra. A görög adósságproblémák felszínre kerülése mellett ez a téma érdekli leginkább a befektetőket és érdekes kérdéseket is…..
Újabb tőkepiaci esést prognosztizáló grafikont találtunk, mely a japán, a technológiai és a 2008-as subprime válságot vizsgálva szemlélteti a jelenlegi helyzetet a technikai elemzés oldaláról.A megfigyelés Damian Cleusix-tól származik a Global Tactical Asset  Allocation…..
Weinhardt Attila elemző, portfolio.hu és Sarkadi-Szabó Kornél pénzpiaci elemző véleménye az eurózóna jelenlegi helyzetéről az M1 Ma Reggel című műsorában. premier.mtv.hu/Hirek/2011/06/16/09/Kihullhatnak_a_gyenge_gazdasagok_az_euro_zonabol.aspx..
Zavargások törtek ki ma Görögországban a megszorító intézkedések ellen. Az ország új mentőcsomagját az EU vezetők július közepére tolták, ami nemcsak nekik, hanem az egész eurózónára nézve negatív következtetésekre ad okot. A társadalmi ellenállás óriási. Az újabb…..
BUXMASTERS HÍRÚJSÁG OTP shortok 2011.06.14 16:41:09
Több elemző szerint az OTP árfolyamának az alakulását rövid távon a tengerentúli shortosok alakítják és képesek befolyásolni abban az esetben, ha valami miatt "rákapnak". Az OTP-re kötött short pozíciókat, vagyis azoknak két héttel korábbi állapotát figyelemmel…..
Az amerikai részvénypiacon immár hat hete tartó korrekciós hullám ellenére nem csökken az elemzők körében az optimizmus a vállalati eredményekkel kapcsolatban. Ugyanakkor egyre többen adnak hangot a jövőbeni negatív kilátásaiknak. A  Societe Generale elemzői Patrick…..
A grafikon 2 medve piacot mutat be a történelemből és a jelenlegi 2000 óta tartó csökkenő trendet. Érdekes összehasonlítás. ..
Lassan elkezdődik az uborkaszezonként is emlegetett nyári alacsony forgalommal járó eseménytelen kereskedés a tőkepiacokon, ugyanakkor tartogat izgalmakat számunkra az elkövetkező pár hónap is. Több nyitott kérdés is megválaszolásra vár, amire érdemes figyelnie mindenkinek.…..
A grafikonon Magyarország konszolidált államadósságát láthatjuk, mely meredeken felfele ívelő pályát ír le. Jelenleg ez a mutató határozza meg mindennapi életünket, ugyanis a kormány tevékenységének a középpontjában a mindenkori adósság csökkentése áll.A rendszerváltást…..
Az utóbbi időkben több neves szakértő is aggodalmát fejezte ki a jelenleg zajló globális pénzügyi folyamatokkal kapcsolatban. Három régi "sláger" szól újból a befektetői berkekben a következő sorrendben: Európai adósságválság, USA pénznyomtatás, Kína…..
A japán katasztrófa elfordította a befektetők figyelmét a közel-keleti és líbiai eseményekről. A földrengés és cunami után szabadesésbe kezdtek a tőkepiacok, valamint a nyersanyagárak is, mivel a japán gazdaság elég fontos szerepet tölt be a világgazdaságban és az…..
A japán földrengés és cunami után az atomreaktorokban keletkezett sérülések és annak következményei borzolták nem csak a befektetőket, de a világon szinte mindenkit. Nem kérdéses a legveszélyesebb energiaforrásról beszélünk, ami egy esetleges probléma esetén hatalmas károkat…..
A japán katasztrófa árnyékában a Moody's hitelminősítő A3-ra rontotta le a portugál adósságok besorolását negatív kilátásokkal. Ez nem is meglepő, hiszen a múlt héten a spanyol szuverén államadósságot bűntette hasonlóképpen a hitelminősítő, ami valószínűleg nem nagyon…..
A pénteki japán földrengés és azt követő cunami az egész világot megdöbbentette. A természeti katasztrófa magyar idő szerint péntek reggel következett be, és a piacok még az nap nem is reagálták le a történteket. A csapás Japán északi részét szinte teljesen…..
Csütörtökön a japán földrengés előtt a Dow Jones a legnagyobb esését produkálta augusztus óta. A befektetők az amerikai munkaerőpiac, a spanyol leminősítés és egy esetleges szaud-arábiai konfliktus miatt aggódhattak. Vajon egy kis korrekció volt-e ez egy további emelkedés…..
Valószínűleg még maguk a vezető eurózóna döntéshozók sem számítottak jelentősebb eredményekre a most pénteki (március 11.) eurózóna csúcstalálkozón a válságkezelés témájában. Mégis döntés született a pénzügyi mentőkeret hitelezhetőségi korlátjának…..
Egyes hírforrások szerint a holnapi ima után Szaud-Arábiában tüntetésekre lehet számítani, ami az olaj árfolyamára lehet hatással. A kurzus ma 3 dollárt korrigált és a nyugalom jelei látszottak a kereskedésben. Jelenleg az árfolyam visszakapaszkodott 103 dollár fölé.Hetek óta…..
A legtöbb befektető figyelmét manapság az olajár figyelme köti le. Nem véletlen, hiszen a fekete arany körül elég sok esemény és aggodalom látott napvilágot az utóbbi időben. Az igazi aggodalmakat a líbiai helyzet elmérgesedése eredményezte, ami rávilágított az olajkitermelő…..