Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Counter

0 bejegyzést írt és 15315 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       1. Keir Starmer a brit Munkáspárt vezetője kitette az árnyékkormányból a corbynista szárny erős emberét Rebecca Long-Bailey-t, aki támogatólag tweetelte Maxine Peake színésznő (aki számos BBC-sorozatban játszik főszerepet) Independent interjúját. Peake azt állította az interjúban (ezt ma…..
Counter 2020.06.27 09:02:13
@mafi mushkila: "Amúgy ő ugyanaz az ellenzéki, akit az önkormányzati választási kampányban szexuális zaklatás vádjával próbáltak lejáratni (és mára már pert nyert)."

Hja, az úgy más.
Akkor mondhat Hitlerről, amit jónak lát.
Counter 2020.06.27 09:32:52
@Kettes: A (röviden) "1938-ra Hitler felemelte Németországot" megállapítást "nem a lehető legügyesebb és leghasznosabb" hozzászólásnak minősíteni egyenesen mehetne a szótárba az "eufemizálás" alá, szemléltető ábrának.

Ez simán elfért volna a Demokratában pl. az emlékezetes halott oroszlános cikkben, de azt nem is DK-s polgármester írta.
Counter 2020.06.28 05:26:32
@jotunder: Figyelemmel kell lenni a magasabb szempontokra.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Counter 2019.12.22 12:26:56
@mafi mushkila:

1. A döntéshozó nálam nem annyira megfelel az elvárásnak, mint inkább támasztja azt.
2. Tehát felvilágosultság egyenlő dickpic mínusz hatalmi viszony?
Counter 2019.12.22 15:44:06
@mafi mushkila:
1. Ha a döntéshozó tevékenysége abból áll, hogy megfelel a mások által támasztott elvárásoknak, akkor a döntést nem ő hozza, hanem a mások.

2. A nők csak akkor vezethetnek autót, ha a dickpic-küldözgetés csak hatalmi helyzetből elkövetve lehet zaklatás?
       Az asszimiláns sváb Rajcsányi lapjában, az asszimiláns horvát(szerb) Milan Constantinovity interjúvolja Märle Tamást, így umlauttal, arról, hogyan települtek be a rohadt nemzetiségiek a tiszta turáni vérhazába, és hogyan követtek el magyarellenes rémfürdőket. Jézusom, ezek a lányaikat is…..
Counter 2020.06.08 17:36:04
@jotunder: Mindkét esetben alaposan megroppantották a közösségeket a közelmúlt és a már-nem-annyira-közelmúlt ismeretes eseményei, amelyeket akár problémának is lehetne nevezni és felmerülésük talán nem egészen elválaszthatatlan az államhatárok Pintér Attila-i értelemben vett tolódásától.
Counter 2020.06.08 19:09:32
@balmoral: A délszlávok nem elhanyagolható részéről elég jól lehet tudni, hogy honnan, mikor, hová (pl. Csepel, Szentendre, később a határőrvidék) települtek. Egy másik részéről meg alappal tehető fel, hogy a XIV. századi török hódítás elől vándoroltak a Délvidékre vagy Tolnába, Baranyába.
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
Counter 2020.05.06 16:47:00
@heptakontanonaéder: A liberálvédelmi felszerelést magamra öltve idézgetek párat a cikkből:

"Egy általunk megkérdezett pszichológus szerint a cselekmény, az elkövetés módja, mindenképpen mentális problémákkal küzdő, akár személyiségzavaros elkövetőre vall. Ha valóban történt bántalmazás, esetleg abúzus, az fokozhatja ezt az állapotot."

Mentegeti!

"Állítólag Z. Józsefnek is sanyarú sorsot mért az élet. Édesanyja már kisgyermekként eldobta magától, gyermekotthonban nőtt fel, balhés fiú volt, mintegy lázadva az élet ellen, ami neki jutott. Nagykorúvá válva elengedték az addig biztonságot jelentő falak. Szerető család nélkül, rokonok nélkül és fedél nélkül hánykolódott, tengődött egyik napról a másikra."

Sajnáltatja!

"A sajtó több helyütt úgy ír az áldozatokról, mint akik a fiú jótevői voltak. Ezzel szemben nekünk arról beszéltek az utcában lakók és a fiú ismerősei, hogy messze nem volt ilyen szeretetteljes és baráti, patrónusi ez a viszony, sokkal inkább a közös érdekek mozgatták."

Mosdatgatja!

"A társadalom perifériájára sodródott embereknél, az abszolút kiszolgáltatottságban és függőségi viszonyban nem feltétlenül úgy történnek a dolgok mint a normálisnak elfogadott világban. Itt nem minden az, aminek látszik és nem minden fekete és fehér. És igen is van olyan helyzet, amikor nem csak az áldozat áldozat, hanem a gyilkos is! "

Igazi ballib módra a társadalmat hibáztatja, a baltás gyilkost pedig áldozatként mutatja be.

Pedig egyszerű a megoldás, nem kell bűnözni!

"Hozzátette, hogy a traumatizáló gyerekkor, elhagyatás, esetleges bántalmazás, a reménytelenség és a kiszolgáltatott helyzet is okozhat olyan lelki traumát, olyan pszichés elváltozást vagy személyiségtorzulást, amelynek következtében egy ember nem tudja féken tartani az indulatait és kontrollálni a tetteit. Egy esetleges abúzus ezt az állapotot triggerelheti."

Triggereli, ez valami libsi varázsszó lehet...

Pedig normális ésszel, konzervatív, keresztény értékrenddel világos a válasz.
Csakis a halálbüntetés visszaállítása védheti meg a magyarokat.
        "A Nürnbergben és másutt kivégzettek többsége az akkor érvényes törvények alapján cselekedett, így – jogilag – nem követtek el bűncselekményt. " (aristo)        Ez jelent meg ma Prostisrácoknál. Unalmas náci szöveg az egész, amire a magyar jobboldal rejszolni szokott.        Azt…..
Counter 2020.05.14 13:21:37
@netukki: Ha jól emlékszem, a vezér parancsa normatív erővel bírt. Ahhoz, hogy a *hatályos német büntetőtörvénnyel* ellentétesnek lehessen minősíteni az eutanázia-programot, be kellett mutatni, hogy a vezér parancsa miért nem volt jog.

Tessen már Radbruch-t olvasni.

@fáskerti elvtárs: Az autóba beülés történhet végszükségből is. Az sms-t intézkedésnek tekinteném, aminek viszont meglévő jogszabályok alapján köteles engedelmeskedni a címzett.

De - gondolom - a legbölcsebb az lett volna, ha nem óvatlankodik a belügy és nem küldözget sms-eket, nehogy beleszakítson a jogrend szövedékébe holmi váratlan hóvihar miatt.
Counter 2020.05.14 14:09:06
@fáskerti elvtárs: "Én arról beszéltem, hogy mi egy sms joghatása."

Bátor ember vagy! Estig itt ülnénk, ha felsorolnánk, mennyiféle joghatást válthat ki egy sms. Szolgáltatást rendelhetsz meg, fizethetsz, jognyilatkozatot tehetsz, hitelt vehetsz fel stb.
Counter 2020.05.15 13:10:20
@AdvocatusDiaboli: Ki mondott ilyet?

@mafi mushkila: @Érvsebész: Intézkedésnek nevezném, és nem volnék ennyire biztos abban, hogy mondjuk a katasztrófavédelmi törvény alapján nem volt *semmi* joghatása anno.
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
Counter 2020.04.13 06:43:09
@labrys: Igen, a szólásszabadság a Legfontosabb Ügyhöz képest kevésbé fontos témákról való írás (és azok közlése) szabadságát is védi, másként nem is értelmezhető szabadságként.

"_Én_ (például) ezt tényleg axiómának tartom, de _te_ ezek szerint nem.
Klassz.
Sok éves boldog Orbán-alattvalóságot kívánok a továbbiakra is!"

Mindenki úgy és annak veti alá magát, ahogy és aminek akarja. Mondjuk a fentiek tükrében nem vagyok benne biztos, hogy épp én (vagy más, nem eléggé elkötelezett partizánharcos) lettem alattvaló.
Counter 2020.04.13 17:18:33
@labrys: Az a szólásszabadság megcsúfolása, hogy valamiféle fontos ügyre hivatkozva egy amúgy szólásszabadságba bőven beférő cikk 5 méteres körzetben mégse férhessen bele, mert izé, ügy van, rendkívüli jogrendet akarunk.

Akkor azt kell mondani, hogy az ügy fontosabb a szólásszabadságnál, kérjük (dehogy kérjük, elvesszük) az Ermachtigungot és most egy kicsit összement a szólásszabadság, de majd kiakasztjuk száradni és akkor kinyúlik.

Az alattvalóskodás kérdésében nekem mindig is szimpatikus volt Havel megközelítése.
Counter 2020.04.13 19:13:49
@seol: Arról volt szó, hogy nem szükséges, és a megjelenésnek "oka" kell hogy legyen (gondolom, a háttérhatalom machinál a háttérben, és tagadja önmaga létezését is).

Na most a "nem szükséges" és a "csak okkal jelenhetett meg" ebben a kontextusban azt jelenti, hogy nem kellett volna megjelentetni, azaz hogy van olyan nyomós ok, amelyre hivatkozva a szólásszabadsággal nem kellett volna élni így.

Nekem ez korlátozhatnéknak tűnik, de lehet, hogy én szisszenek szilánkokhoz, persze.
      A kormányzat elveszi a kulturális szférában foglalkoztatottak közalkalmazotti státuszát. Kivéve a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár munkatársai, mert csak. Annyira egy elegáns megoldás, és milyen humánus.      A kormányzat beletol egymilliárd dollárt Habony hitelezőjének…..
Counter 2020.04.12 10:41:43
@balmoral: Most tényleg az a legnagyobb bajod ezzel az intézkedéssel, hogy a veszélyhelyzet idején működik az országgyűlés és nem csak a járvánnyal összefüggésbe hozható döntéseket hoz meg?

Ezzel az egybites gondolkodással ne nagyon csodálkozzon az ellenzék, hogy képtelen meghaladni a jelenlegi kereteket.
Counter 2020.04.12 10:50:41
@ebella2: Nem tudom, mit nem értesz meg azon, hogy ha a szimpla sebészi/text maszk viselése bármit segít, akkor az nem az, hogy a viselője nem fertőződik meg, hanem az, hogy jelentősen kisebb eséllyel fertőz meg mást. (A más megfertőződése a járvány terjedése, ugye.)

Amennyiben ennek a következményeit meg tudod érteni, akkor azt is meg tudod érteni, hogy a maszkhordás akkor hatásos a járvány terjedése ellen, ha minél nagyobb arányban viselik a terjesztési potenciállal rendelkező (értsd: közösségben mozgó) személyek - ellenben az az alternatívaként javasolt elképzelésed, hogy ehelyett egy ember felveheti 100 másik maszkját is, hiszen mindkét esetben ugyanannyi maszk van viselve, mégsem jár ilyen hatással.
   (Ahhoz, hogy egy járványt le tudjanak győzni, a népnek bíznia  kell a tudomány képviselőiben, a polgároknak bízniuk kell a közhatalomban, az országoknak bízniuk kell egymásban. Az elmúlt években felelőtlen politikusok tudatosan ásták alá a tudományba, a közhatalomba és a nemzetközi…..
Counter 2020.03.18 08:54:08
@jotunder: Pedig nem paródia, a Vasárnapi Újságban rovata van az úrnak.
Archiregnum Baki 2020.01.30 22:32:18
Október óta néhány hatalmi pozíciót ellenzékiek birtokolnak, ebből következik, hogy most már nem csak ők kritizálnak, hanem őket is számon lehet kérni. Ellenzék-kormány konfliktusban nem egy civil áll szemben az államhatalom gépezetével, akivel akkor is szolidárisak vagyunk, ha éppen hibázik, hanem…..
Counter 2020.01.31 18:27:12
@Tata86: Ennyi!

Bede egyébként a Fidesz kínos hülyéjének látszik, elképesztő, hogy egy ilyen nevetséges, súlytalan alakkal nem tudnak mit kezdeni (mármint se kiköpni, se lenyelni).
1899. Az utolsó fojtószékes (garrote) kivégzés egyike az Egyesült Államok által elfoglalt Puerto Ricóban. 1898-ban Spanyolország a spanyol-amerikai háború veszteseként kénytelen volt megválni a szigettől. Azóta az Egyesült Államok birtoka. A szigetlakók 1917-ben, az első világháború idején kapták…..
Counter 2020.01.12 14:14:37
@jamboox: Fertőző betegségek jól látható tüneteit szokás keresni. Egy bélférges, kankós hadsereg semmire se jó.
     Bencsik Gábor hivatásos pöllencs magyarázta el, hogy tulajdonképpen teljesen megérdemelten nyugdíjazták 2011-ben TGM-et, hiszen még doktorija sincs.  Korábban Megadja Gábor, még Nemdoktor Megadja Gábor formában tette meg ugyanezt. (TGM-et büdösrománozzák Bencsik facebook oldalán a rezsim…..
Counter 2019.12.29 07:00:36
@kemény keleti kommentelő: Az Orbánnak (!) leveleket (!!) írogató (!!!) filozófus nyilvánvalóan áruló és kollaboráns, ha ilyesfélékkel hülyíti az olvasókat a rezsim leleplezése és partizánakciók szervezése helyett.

De egy tisztességes demokrácia már csak a levelezés tényéért is vésztörvényszékkel köttetné föl.
        Demeter Szilárd kultúrpápa, PIM-vezér, karrierista senkiházi, nyilvánosan azt állította Székely János erdélyi költőről/drámaíróról, hogy a Securitate ügynöke volt. Magánlevélben később elismerte, hogy semmiféle bizonyítéka sincs. Székely rendszerhű verseket írt, amikor az apja börtönbe…..
Counter 2019.12.22 17:24:55
@ámbátor: Érdekes, itthon egyáltalán nem baj, ha valaki besúgó volt.
Az év utolsó posztjában halálraítéltek utolsó szavaiból olvashatunk egy válogatást.    Isten, ne hagyd el szerencsétlen hazámat! Kazinczy Lajos - 1849   Adieu szép világ! Csernus Manó, gyilkos  - 1849   Uraim, isten önökkel. Ha isten van, miért nem akadályozta meg tettemet? Tóth Ferenc,…..
        Megjegyzés: A poszt kissé kontroverzív lesz.        Egy Szentesi-Zöldi nevű fasiszta idiótát uszítottak éppen Pintér Bélára. A 888.hu, a prostisrácok, az egész orbánista szenny, mind intellektuálisan, mind morálisan az 1944-es évjáratot idézi,  DJ. Jeszytől Huthpufiig, Bayertől GFG-ig, ezt…..
Counter 2019.12.18 20:47:31
@Érvsebész: Mi következik abból, ha/hogy nincs?
          Kedves Arany Elvtárs,       A kulturális kormányzat némi aggodalommal olvasta A Walesi Bárdok című versét, melyet Franz Josef Habsburg pártelnök elvtárs látogatása alkalmából írt. Mint szocialista író a szocialista írónak mondom Arany elvtárs, áthallásokat érzünk a költeményben. A…..
Counter 2019.11.30 17:18:36
@Podvinecz Marsall:
Ez még tavaly:

444.hu/2018/04/19/lemondott-az-orszagos-biroi-tanacs-negy-tagja

"Az OBT közleményében nem tájékoztat arról, hogy a 15 fős testület négy tagja, vagyis több mint egynegyede miért mondott le. Rendeki Ágnes, Demjén Péter, Őzéné Hajdú Mária és Seres Lívia tagok mellett Tóth Gyöngyi póttag jelentette be csütörtökön a lemondását."
      Sándor téved.      Nincsenek démonok. Itt Big J.C.-re nézek, aki éppen a vaníliáskarikáit majszolja, amiről eszembe jut, hogy ezek akár az én vaniliáskarikáim is lehetnének, különösen a csokoládésak, de ne menjünk most bele teológiai kérdések tárgyalásába. Big J.C. szerint vannak…..
       A Német Birodalmi Sajtóhoz,      Úgy döntöttünk, hogy bizonyos változtatásokat hajtunk végre az életünkben. Ennek természetesen semmi köze ahhoz, hogy ellenzéki erők agresszív módon támadják Németország értékeit, és már arra is vetemedtek, hogy a demokratikusan választott vezetőnk…..
Counter 2019.11.16 16:39:23
@Flageolet: A másodikra már csak húzná a száját az érseki bíróság (vagy hol folynak ezek)...
Counter 2019.11.17 08:13:29
@ámbátor: Az érseki bíróság nem választ szét, hanem megállapítja, hogy a szentségi házasságot érvénytelenül kötötték meg, így meg sem történt. A "másodszorra se sikerült" meg a "megint lett belőle gyerek, de most már kettő" nem kifejezetten támasztja alá, hogy így történt lett légyen majd.
Counter 2019.11.17 09:43:50
@Pelso..: Nem értem a problémát és a tilcsákbe-reflexet. Az egyháznak vannak saját belső szabályai és vannak saját belső becsületbíróságai is. Ezek a szabályok és az azok alapján hozott döntések az állami szerveket nem kötik, csak azokat, akik ÖNKÉNT alávetik nekik magukat (az adott egyház tagjait, híveket és tisztviselőket is ideértve).

@aritus: Oravecz, de nem Nóra.
       A rezsim ökleként funkcionáló Alapjogokért Központ közleményét hozta le a rezsim egyik másik szerveként funkcionáló Mandiner.  "Több mint negyedszázados szakmai tapasztalatával nagymértékben fogja segíteni az Alapjogokért Központ kutatásait és munkáját. " Mármint Horváth József…..
Counter 2019.11.13 22:32:10
@Grrr: Lehet purifikátorkodni, de annak nem szok jó vége lenni, sőt igazából a közepe sem az már. Nem érték jön olyankor létre, és az számít a végelszámoláskor.
        Nem. ..
Counter 2019.11.11 14:24:41
@ámbátor: Én meg hasraütésből azt mondanám, ha a Fidesz javát keresném, hogy lehessen töredékszavazatot vinni az elsőből a második fordulóba.
Counter 2019.11.11 21:07:32
@közösperonos átszállás: Megoldjuk, főnök. Mondjuk átviszi minden továbbjutó a másodikba, ezzel az összesítettel lesz meg a második végeredménye, de töredéknek csak az egyéni mandátumot nem eredményezők mennek. Párszor lefuttatjuk a szimulátorokban, kioptimalizáljuk a függvényeket (nem vagyok matematikus, csak hallottam ilyenekről :-) ), meglesz az a listás mandátumszámítási módszer meg az a töredékszámítás is, amellyel pont jók vagyunk a 10 gyakori/valószínű oevk szcenárióból 7-ben is.
Counter 2019.11.11 21:10:10
@aritus: Azt jelenti, hogy az oevk győztese számára lehetséges legelőnyösebben osztják ketté és számítják kétfelé őket, de egy szavazat sem eredményez két helyütt mandátumot (viszont nem lehet megmondani, hogy az adott szavazat listán vagy egyéniben eredményezte-e a mandátumot, már amennyiben egyéniben győztesre ment).
   Az alábbiakban egy kilencéves posztommal szeretném megajándékozni Zugló polgármesterét. Nincs semmi baj, csak úgy gondolom, ha valaki másfél óránként viselkedik úgy, mintha Ulanbator egyik külső kerületében lenne pártbizalmi a hetvenes években, akkor lehet, hogy félreértett valamit.  Ezt akkor…..
Counter 2019.11.07 07:48:48
@OoOoOo: Ezzel ugye nem áll összefüggésben, hogy hírek szerint több raklap pezsgőt rakodtak le a Fidesz székházában?
Counter 2019.11.07 07:51:31
@Mickey Pearce: Ezt így is lehet érteni, meg úgy is lehet érteni - azért a politikai vezetés tényleg egy gyakorlati tudomány, csinálni kell, hogy jobb legyen benne az ember -, az viszont egyre nyilvánvalóbb, hogy ki hogy értette.
Counter 2019.11.10 16:46:02
@mafi mushkila: Tulajdonképpen sorosozol.
            Mintha ezernyi békésmárton fénye áradna a Kárpátok minden zegzugába, úgy világítják meg a neoliberalizmus mocsarába süllyedt társadalomtudományok romvárát a Corvinus Institute of Advanced Studies bézs és pink sugarai.         Új barázdát szánt a népkohóban született magyar eke, új…..
Counter 2019.11.05 22:25:18
Hm.
Counter 2019.11.07 07:59:49
@jotunder: Megértettem a képletet.

A BF Po A Ra arra utal, hogy a diszciplína magyar kötődésű, ezért hiányzik belőle a H betű ennyire feltűnően. Ha hozzáadjuk, minden világos lesz: BF pohara.

De kihez tartozik a monogram?
         Frank Richards, a Forradalmi Kommunista Párt elnöke, az IRA nevű terrorszervezet támogatója, ma Orbán Viktor egyik ideológusa Frank Furedi néven. Éppen most írt róla a Mandiner nevű rezsimlap.  Amikor az IRA gyerekeket gyilkolt, az RCP közleményt adott ki arról, hogy minden eszköz…..
Counter 2019.11.02 17:44:55
@jotunder: Na most vagyok úgy, mint parasztbácsi műrepülés közben.
    "A fönni szerént mondom, ha csak 30-tól 40 éves koráig nemzene is aférjfi (noha 60 évesen is nemz elég ma is), sőt mi nagy ritkaság: éppen anagy Newtont anyja 60 évesnél idősöbb korában szülte, holott az asszonyoknálunk már 40 éves korukon föül többé ritkán fogadnak méhökbe(concipiunt) s még…..
Counter 2019.10.31 07:45:18
@Külsős: "Ezek a mai fiatalok."
        Orbán Viktor főideológusa Békés Márton a komprádor-értelmiség elleni kemény fellépést, leánykori nevén pogromot javasolt az 1943-as nemzetiszocialista szárszói beszéd szellemében. Nemrég a rezsimszolgák ütemes tapsa közepette avatták a Párt ideológiai lapjának főmunkatársának. Békés a…..
Counter 2019.10.30 08:59:40
@Secnir: Támpont?

Heked támpont kell annak eldöntéséhez, ha mérlegelnél, fontolgatnál, hogy Velünk vagy vagy az Ellenséggel, akkor te alighanem az Ellenséggel vagy.
Counter 2019.10.30 09:01:05
@Counter: Heked = ha neked :-)
A tegnapi választás tanulsága számomra, hogy az utóbbi évtized kísérlete, miszerint meg kell kísérelni az országot kiragadni a hideg polgárháborúból, a debil dichotómiából végleg elbukott. ..