Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Calibaan

50 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert ha igen, akkor nagyon úgy tűnik, hogy a tűzoltóautóknak nem lesz hol megállniuk az épület mellett. Hogy miért? Hát persze, hogy a tilosban parkoló autók miatt. (Keresd a képen a tiltó táblát!)..
Calibaan 2020.02.11 06:42:48
@midnight coder: mikor ott dolgoztam a következő tömegközlekedés bő 10 perc sétára volt, ez változott azóta?
Capetown felett, a Signal Hill lejtőin húzódik a város jellegzetes képet nyújtó kerülete, Bo-Kaap. A városrész Capetown legrégebbi, 1850 előtt épült muszlim negyede volt a dzsentrifikáció megkezdődése előtt. A lakosok és egy helyi civil szervezet tagjai az utóbbi években arra…..
Carantén Lényeg, hogy pislogjon 2019.03.18 15:00:00
Ott kezdődött, hogy ismerek egy csajt, nevezzük mondjuk Nórinak. Ugyanabba a középsuliba jártunk, csak ő egy évfolyammal lentebb. Amíg én érettségi után autószerelő lettem, Nóri fodrász, amihez én is hozzájárultam - a hajammal: többször is voltam a hajmodellje a vizsgáin, és azóta is ő csetkeli a…..
A Gallup International Association minden évben izgalmasabbnál izgalmasabb közvélemény-kutatásokat készít, többek között olyanokat, amelyek alkalmasak arra, hogy a Lemilblog szakértői olvasóközönségének ingerküszöbét is megugorják. Az egyik ilyenről fogok most beszámolni azoknak, akik érdeklődnek a…..
Nagyon provokatív részhez érkeztem, de nem tudom nem leírni, amit ezzel kapcsolatban gondolok. A világ mostani berendezkedése igencsak visszás, és akkor még finoman fogalmaztam: demokráciák, ahol láthatatlan érdekcsoportok irányítanak, és jobb-rosszabb diktatúrák, a sor legvégén…..
Calibaan 2018.07.08 10:23:52
@Hozzászólok: ez is egy forgatókönyv, de az iszlám szerepét nem kell ennyire túlhangsúlyozni. Nem becsülöm le, tényleg egy kockázat, de sokkal kevésbé veszélyes, mint amennyire mutatja magát vagy mutatja be a média. Például érdemes szem előtt tartani, hogy a fanatikus iszlám országok népessége sem 100% fanatikus iszlám.
Calibaan 2018.07.08 23:43:28
@Hozzászólok: Igen, biztosan ezért van. Nem a nagy kupac muszlim ismerősöm miatt, akik folyamatosan panaszkodnak a vallási és politikai vezetőikre, akik legszivesebben bebörtönöznék a vallási fanatikusaikat, akik eljöttek Európába dolgozni és már pár év után tudnak legyinteni arra, hogy az állam pusztán ezért elvette mindenüket, a szüleik házát is. Tudod, bármennyire is hihetetlen számodra, ott is emberek élnek, akik ugyanarra vágynak, amire te vagy én, hogy hagyják őket békén minden ideológiával, dolgozni akarnak és nyugiban gyereket nevelni.

Amiket te írsz, az egyébként nem minden iszlám országban van így, de a nem iszlám Indiában rengeteg helyen igen. De gondolom ezt is csak azért írtam, mert péniszem van, amiért szeretném is elnézésedet kérni.
Calibaan 2018.07.10 20:56:52
@Hozzászólok: Nekem sincsa vele gondom, ahogy a hétköznapi muszlimokkal sem :)
Így készülj a háborúra Trump? 2018.07.06 16:38:31
Ma kirobbant Kínával a kereskedelmi háború. Trump bevezetett 35 milliárd dollárnyi termékre vámot, cserébe Kína is megtette ugyanezt. Előtte voltak az acélvámok, utána padig ki tudja mik jönnek még. Ez pedig rosszul néz ki. Legalábbis az én elméletem alapján, miszerint a világháború elleni gyógyszer…..
A hétvégén meg kellett szerelnem a bicajomat. Semmi rettenetes probléma, kicsit leolajoztam, állítottam a váltón, fékeken, kormányon, azaz apróságok. Mivel nem voltam mindenben biztos, hogy csináljam, leültem az internet elé, kikerestem egy leírást és az alapján megoldottam.…..
Calibaan 2018.07.06 15:52:07
@Hozzászólok: Írtam bele már csomó mindent, aztán félretettem, fenn van a dolgozóm polcán :)
Jól ismert történelmi és geopolitikai okok miatt a haditengerészeti érdeklődésű magyar military-fanok úgy száz éve vannak nehezebb helyzetben, mint a másik két nagy haderőnem rajongói. Azt ugyanis sokan tudjuk (az újságírók zömére ez most nem vonatkozik), hogy mi a különbség egy vadászgép és egy…..
Gyorsak a kártevő terjesztők és a csalók, ha a friss történésekhez, eseményekhez kell igazodni, azokat frappánsan kihasználni. Sorozatunk második részében most szemlátomást az ugandai események ihlették meg őket, megérkezett ugyanis a gazdag afrikai üzletember/özvegy/király ki…..
Elég sokat dolgoztam a lenti cikkel, de korántsem teljes. Feltúrtam az újságaimat régi (főleg nyolcvanas évekbeli) reklámokért, hirdetésekért. Ilyesmi már volt a blogon, akkor csak külföldi hirdetésekkel, most viszont magyarok jönnek. Amikor elkezdtem dokumentálni a szegény ember szkennerével…..
Vastagbőr Szabotázs! 2013.08.28 11:47:00
Egy kicsit döcögősen megy az új, államosított tankönyvrendelés-kiosztás, de hát miért éppen ez működne rendben? Még mindig nem sikerült felfogniuk, hogy az államosítással soha nem lett semmi olcsóbb, kevésbé bürokratikus és gördülékenyebb.Az olyan - tényleg teljesen…..
Örvendjünk, Feleim!  Töltse el jó érzés és megelégedettség a mi kis szívünket azt látva, hogy a nemzeti oligarcháknak Magyarország jobban teljesít. Nono! Csak semmi finnyáskodás, legalább nekik. Mégis hogy nézne már ki, hogy ha az Országmentő Fotelforradalmár uradalmi…..
Most, hogy már majdnem tudjuk a Nagy Titkot, az Összefüggést, hogy valójában mi is történik, hogy miért permeteznek minket pára csíkokkal a gecik, jöjjön egy kis nyom a múltból. Obama bekaphatja, mikor Károly (aki, ha megnézitek, már a Google glass egy korai protótipusában ül)…..
Lassan, de biztosan recseg-ropog a Guttenberg-galaxis. A vizuális kultúra előretörése egyebek mellett az írott szöveg háttérbe szorulását is magával hozza, és ez nem csak a papír alapú kiadványokra vonatkozik. Tíz tény a könyvek és az olvasás jelenéről. 1. Egy 2012-es…..
Vámosszabadi egy község Győrtől 6 km távolságra, határátkelő Szlovákia felé. A település képviselő-testülete Kukorelli Norbert alpolgármester tájékoztatása szerint a sajtóból értesült arról, hogy a vámosszabadi határátkelőnél található volt katonai szállás…..
Kedves Kancellár asszony, drága Endzsi!  Őszinte szomorúsággal szívemben értesítelek, hogy lehetséges szabó tázs áldozata lettél. Mink itten a magyar nőknél mostan össze vagyunk zavarodva, mint Matolcsy Gyurka a kettes számrenccerben, úgyhogy elképzelhető. Mármint, hogy a…..
"Válámi ván, dé ném áz igázi" - mondaná erre maga Rajkin is, ha végignézne a nagy büdösben ücsörgőkön. Ülnek, melegszenek, gombot nyomnak lelkesen és asszisztálnak csöndben a Nokiás dobozolást eljelentéktelenítő, múlt homályába lökő országos mutyihálózat…..
Úgy látom, a Mortal Kombat sorozatból még nem szerepelt senki csajrovatunkban, most pótoljuk ezt a hiányosságot. Ki mással, mint Sonya Blade-del, aki a kezdetek óta végigkísérte a szériát. Amikor az 1992-es játéktermi klasszikus készült, Sonyát szinte az utolsó pillanatokban…..
Calibaan 2013.05.14 17:32:45
@Stöki: Gratulálok hozzá :)
Nem az erkölcstan/hit-és erkölcstan lesz az egyetlen új tantárgy, amit az 1., 5.,  és 9. évfolyamon bevezetnek szeptembertől. "A Nemzeti Alaptanterv (NAT) Testnevelés és sport műveltségterület szakmai anyagában szerepel a relaxáció – erősítette meg az FN24-nek az…..
Adam Orth a Microsoft kreatív igazgatója – elég magasan van tehát a céges a táplálékláncban, még ha nem is a piramis legtetején áll. Éppen ezért kellene vigyáznia arra, hogyan kommunikál. Történt ugyanis, hogy a Kotaku két bennfentes forrásra hivatkozva megírta, hogy a…..
Az unortodox tündérvonat begördült a Magyar Nemzeti Bankhoz, a Jegybankelnök Úr és a posztra alkalmatlan helyettese kibontotta a packaget csomagot. Bár régebben Matolcsy óvta a devizatartalékot, most 3 milliárd eurót lecsippentenek belőle. Brace yourself, még egy év van a…..
Calibaan 2013.04.05 07:41:18
Nem látjátok a fától az erdőt. Ha már nincs kitéve a gazdaság a rengeteg devizaadósság miatti veszélynek, hanem mindenki, vagy legalábbis jelentős rész hazai valutában van eladósodva, alá lehet végre gyújtani az inflációrakétának, ami végre megindulhat a messzi-messzi galaxisba. A forintban kifejezett államadósság pedig papíron egyre szebb lesz.

@camilló: Az az alapvető gond, hogy te is politikai meggyőződésről beszélsz, mint mindenki. Van élet a politikán kívül, de az igazi bűne a magyar vezetőknek, hogy ezt nem hagyják, hogy éld, minden pillanatodat meghatározzák politikailag, benn vannak a nappalidban és melletted ülnek a kádban :)
Rég volt már költségtérítéses téma, pedig imádtuk annak idején, ahogy megmagyarázták. Különösen Nyakó Pista és a kedves felesége sztorija volt a kedvencünk, akik 4 év alatt ketten 36 millió forint költségtérítést markoltak fel, mert külön-külön utazgattak haza…..
Calibaan 2013.04.04 13:47:46
@ColT: jajjmá, ha meg lebetonoztatta volna a saját útjait, akkor meg az lenne a baj :)
IDDQD Heti retro: Deathtrack 2013.04.03 14:59:44
A Deathtrack megint olyan játék, ami csak szűk körben volt kultikus siker, ezért ma már kevés infót lehet előbányászni róla. Pedig sokak gyerekkorának volt meghatározó élménye, itthon is. Én a kilencvenes évek elején találkoztam vele, amikor a „Kaland, Játék, Kockázat”…..
Egyik kedvenc témánk már évek óta az óvoda. Illetve egészen pontosan a magyarországi bölcsi- és óvodahelyzet, amiben most ismét "helyzet van". A 2013/2014-es tanévtől lép életbe az új közoktatási törvény, melynek értelmében az eddigi 5 helyett 3 éves kortól óvodakötelesek…..