Regisztráció Blogot indítok
Adatok
annalog

178 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
annalog Séta a londoni Wetlandben 2022.01.18 18:39:41
Pár éve már jártunk a londoni Wetland Centre-ben - óriási élmény volt. Olyan madarakat láttam, amiket addig még soha élőben, mert főleg a messzi északon élnek, csak télen látogatnak a melegebb vizekre. Richmond egyik részében van, ami az egyik legelőkelőbb hely: szép házak, jó boltok, nyugodt…..
Még hogy fel voltam készülve rá... Amikor izzadságban ázva ébredtem éjjel, majd hőhullámok törtek rám nappal, sem kötöttem össze a változókorral. Még csak 47 voltam, rendszeresen megjött és fogalmam sem volt róla, hogy évekkel a menstruáció kimaradása előtt megjelenhetnek ezek a tünetek. Amikor egy…..
Soha nem gondoltam volna, hogy elérkezik az az idő, amikor kóstolás után fogok sütit sütni. Anyu mondta még gyerekkoromban, hogy a cukrászok azért soványak, mert szigorúan követniük kell a receptet, míg a szakácsok kövérek, mert muszáj kóstolgatniuk. Azóta felnőttem, s nemcsak azt tanultam meg, hogy…..
Már két éve, hogy brit állampolgárok lettünk, de az útlevelet csak most intéztük el. Mindig közbejött valami: vagy utazást terveztünk (a magyar útlevelet be kell küldeni, és 10 hét is lehet az ügyintézés) vagy a Brexit miatt vártunk, hogy az új útlevelünket ne kelljen rögtön kicserélni a…..
Pár napja elmentünk a Greenham Commonra, ami a szomszédos városban van. A common-ok olyan területek, amik régebben a helyi földesúr kezében voltak. Most a helyi hatóságoké vagy a National Trust-té, ami nagyon sok történelmi birtokot és épületet kezel, és a legtöbbjük szabadon látogatható. A…..
annalog Madarak - május_1 2021.05.19 18:18:39
Még mindig nagyon érdekes dolgok történnek a tó körül: cinkék etetik a kicsinyeiket, szárcsák kergetőznek, csérek veszekednek... Most kell kihasználni az időt, mert ha a fiókák kirepülnek, minden lenyugszik. A nyár mindig kissé túl nyugodt - ősszel kezd csak újra mozogni a madárnépség. Teljesen…..
annalog Madarak - 2021 április 2021.05.19 17:02:47
Áprilisban is sokat jártam és álldogáltam a tó körül és a környékünkön. Sikerült jó pár klassz és rossz képet készítenem, úgyhogy itt van egy válogatás a jobbakból vagy érdekesekből :-) Csilpcsalp füzike Az alábbi kép nem a legjobb, viszont látszik rajta, hogy az énekes rigó is úgy szökdécsel…..
annalog Madarak - 2021 március_2 2021.04.13 20:53:10
Eredetileg csak áprilisi bejegyzést terveztem, de egy március végi sétámon olyan szuper képeket sikerült készítenem, hogy muszáj megosztani az örömömet :-) Különben is, ez volt talán az utolsó lehetőségem, hiszen a lombok között bújkálókat sokkal nehezebb lefényképezni, és sajnos a szemem sem a régi…..
annalog Madarak - 2021 március 2021.03.29 16:08:18
Amióta Thatcham-be költöztünk, már sokszor kihasználtam, hogy közel lakunk a tóhoz. Bár majdnem minden nap sétálunk a férjemmel a környéken, igazán fényképezni csak egyedül tudok. Ő inkább gyalogolni szeret, de ahhoz, hogy elkapjam a legjobb pillanatokat, szép csöndesen, hosszú ideig kell…..
annalog Banyatank 2020.06.08 21:51:26
Hát hogy milyen jó a banyatank! Bárcsak előbb rájöttem volna. Még sosem használtam: fiatalkoromban ciki lett volna, aztán mikor már volt autónk, nem volt rá igazán szükségem. De párszor azért jó lett volna, amikor majd leszakadt a kezem a vásárolt cuccoktól. Most anyuét használom, és hihetetlen…..
annalog Kutató pillantás 2020.06.08 21:30:12
Mélyen belenézett a szemembe, és én nem jöttem zavarba. A bolt ajtajánál állva azt kutatta némán, a maszkom felett, vajon hány éves lehetek...
Online űrlap Holnaptól bevezetik a karantén kötelezettséget az Egyesült Királyságban is. Fontos, hogy mielőtt odautazna valaki, 48 órával (de nem előbb) az útja előtt ezt be kell jelentenie egy online űrlapon. A kitöltött űrlapot (nyomtatva v. telefonon) be kell mutatni érkezéskor. A brit…..
Pár napja olvastam egy interjút az Indexen Kiss-Gy. Mátéval, a HKR rendszert fejlesztő cég vezetőjével. Tetszett, hogy ingyen adták a rendszert az államnak és vigyáztak az adatvédelemre. Annak különösen örültem, hogy azzal, hogy az online karantént választottam, "bizonyos szintű társadalmi…..
Hát, tegnap éjfélkor vége lett. Kellett kicsit kapargatnom a matricát, de lejött végül. Lehet, hogy egy nappal később szabadultam, mint ahogy kellett volna, de az utolsó napon - amikor már nem voltam a körözési listán, de a határozatom szerint még maradnom kellett egy napig - senki nem…..
Amikor már azt hittem, hogy minden rendben, vége az idegeskedésnek, ma, éjfél után 11 perccel kaptam egy emailt a Házi Karantén rendszertől, hogy lejárt a karanténom, minden adatomat törlik a rendszerből. Igen ám, de a határozatom szerint az ma éjfélkor jár le. Úgyhogy írtam az online chatjükre,…..
A karanténom utolsó napjai idegeskedés nélkül telnek. Már a szívem sem dobog izgalmamban, hogy sikerül-e az arcfelismerés... Három nappal a vége előtt írtam a Népegészségügyi Osztálynak - ahonnan a "járványügyi megfigyelés alá helyezésemet" elrendelő határozatot kaptam -, hogy tájékoztassanak…..
Most már másodjára jön előbb a felszólítás az elmulasztott ellenőrzésre. Újra sms-t és email-t is kaptam, amiben ezt írták: Tisztelt Felhasználó! Szeretnénk emlékeztetni, hogy a házi karantén alatt környezete egészségének megőrzése érdekében kiemelten fontos, hogy otthon maradjon és ezt a HKR…..
Az előző bejegyzésemben idegeskedtem egy sort, mert a figyelmeztetés az elmulasztott távellenőrzésre előbb érkezett, mint maga a kérés. Ez valószínűleg meg is adja a választ arra a kérdésre, hogy mi történik, ha az ember elmulasztja az ellenőrzést a megadott 15 percen belül: valószínűleg telefonon…..
Ma nagyon érdekes dolog történt velem.  Már egy ideje gyakorolom a mindfulness-t (itt és itt olvashattok a két első alapgyakorlatról, amiket érdemes sokszor elvégezni, mielőtt tovább halad az ember). A könyvvel (The mindful way through depression) nem sietek - ez nem olyan, mint egy érdekes regény.…..
Az előző posztomban olvashattok a repülőutamról Angliából, a reptéren történtekről és az online karanténom telepítéséről, valamint annak kezdeti nehézségeiről. Amikor a karanténom harmadik napján kaptam még egy távellenőrzési kérést, már nem izgultam annyira, úgyhogy könnyebben el tudtam olvasni a…..
A napokban sürgősen haza kellett jönnöm Magyarországra. Nagyon fura volt Lutonban: a kijelzőn csak három gép indulási ideje szerepelt, egész napra elosztva. Még a check-in kapukon kívül is sorba kellett állni és minden zárva volt, kivéve a Boots-ot. A check-innél egyébként nagyon meglepődtem:…..
Nemrég olvastam egy cikket a Díványon: Nem is Emma Jane Austen Emmájának főhőse? Arról szólt, hogy igazából Jane Fairfax sokkal érdekesebb, hiszen ő hasonlít Jane Austen szokásos hősnőire.  Véletlen egybeesés, hogy nemrég olvastam el az Emmát angolul, úgyhogy teljesen friss volt az élmény. Ráadásul…..
Tovább olvastam a könyvet. Örülök neki, hogy kicsit szájbarágós, mert ami idegesítene magyarul, az angolul tök hasznos. Szóval már eljutottam a tudatos lélegzéshez. A legjobb fekve csinálni a gyakorlatot. Lehet ülve is, de a földön, hogy ne lógjon a lábad és ki kell támasztani a hátad, hogy ne…..
A barátaim ajánlottak egy könyvet: "The mindful way through depression - Freeing yourself from chronic unhappiness". Még csak az elején tartok, de nagyon jó. Kicsit túl sokat rágódom ugyanis a kudarcaimon, amiből egyébként is túl sok van.   Íme pár gondolat: - amikor egy hirtelen átfutó rossz…..
annalog Fertőzés 2020.03.07 22:00:51
Tegnap mondták, hogy már a második ember halt meg a koronavírus miatt a UK-ban, és hogy megpróbálják kinyomozni, hogyan kaphatta el a betegséget. Gondolom, sikerül nekik. Belegondoltam, hogy milyen lehet azzal a tudattal élni, hogy valakinek elárulják, megölt egy embert. És ma olvastam, hogy…..