Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P4p3r Dr4g0n

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretnék egy teljes posztot szánni arra a helyre és azokra az orvosokra, nővérekre akikkel tulajdonképpen együtt éltünk az első 5 hétben. Ez a köszönet helye itt és most. Mindenki tudja és tapasztalja, hogy az egészségügy haldoklik. Itt mégis a béke és a nyugalom szigete…..
P4p3r Dr4g0n 2011.05.18 08:09:22
Szia! Te véletlenül nem a NIC-re gondoltál? Neonatológiai Intenzív Centrum. Nem igazán vagyok képben amúgy, megeshet, hogy a PIC-ről nem hallottam még. Amúgy csodálkozom az írásodon. Végre nem azt lehet olvasni benne, hogy vajon ki mennyi hálapénzt adjon. Nem meglepő sajnos, az ápolónők gorombasága. Szerencsére jól tudják kezelni (szerencsére többen is) a szituációt. Gondolj bele, hogy egész nap babasírást hallgatnak. Nem vezethetik le rajtuk, így inkább a felnőtteken teszik meg. Amúgy igen biztató az írásod, annak ellenére, hogy milyen állapotok uralkodnak az egészségügyben. Nem olyan rég olvastam el egy könyvet kíváncsiságból, amiben egy szülész orvos nyíltan megmondja, hogy milyen hiányosságok vannak az egészségügyben és min lehetne változtatni, hogy valamivel jobb legyen a helyzet. A könyvéből kiderül az is, hogy teljesen elítéli azt, hogy az állam a saját embereit juttatja olyan posztok élére, amihez egyáltalán nem is értenek. Ennélfogva azt is, hogy az egészségügy részrehajló. Talán ezért nem is lehet annyira hallani arról, hogy az orvosok kiállnának a saját igazukért. Illetve az ilyen könyvek is csak a nyugdíjba vonulásuk után jelennek meg. Amúgy a könyvben szintén megemlíti, hogy a koraszüléseket is meg lehetne előzni valamilyen szinten, persze csodákat nem kell várni. Tanácsokat nem adok, mert lehet, hogy még idegesítő is lenne, mert az ember nap mint nap megkapja a napi 'okoskodást', ha mondhatom így, ráadásul a bejegyzésed is már elég régi, így csak gratulálok neked a babához utólag is. Ha esetleg érdekel a könyv, amit mondtam, akkor azt is le tudod tölteni, ingyen adják: www.ingyenesenletolthetokonyvek.hu/konyvek/szuleszeti-zarojelentes-dr-berko-peter-2011
Apa születik A hálapénzről 2011.04.18 07:38:00
Egy évvel ezelőtt felnégyeltem volna a hálapénzt kérő, és elfogadó orvosokat. Amikor H doki kérdésemre elmondta a tarifáját, agyon tudtam volna ütni. Megszületett a lányom, kinyögtük azt a pénzt is, és érdekes módon, nem sajnálom.  A nőgyógyász százezret kapott, a…..
P4p3r Dr4g0n 2011.05.16 08:28:31
Én nem vagyok teljes mértékben a hálapénz ellen. Egy kedves, rendes, figyelmes, munkáját jól végző orvosnak én is szoktam adni egy minimális összeget, de túlzásba nem viszem. A szövegben írtad, hogy "egyfajta biztosítás". Ez az ami engem sokkolni szokott. Ilyenkor inkább félelempénznek kéne nevezni a dolgot, ráadásul mindig az jut eszembe, hogy bármi megtörténhet. Egy orvos ne közölje előre a tarifáját szerintem, mert egyrészt az pofátlanság, másrészt, ha a munkáját jól elvégzi, úgyis leesik neki valamennyi a beavatkozás vagy szülés után. Mindenesetre felháborítóak az árak szerintem. Amit te "átlagkeresetnek" hívtál, az úgy néz ki, hogy két hónapot dolgozok az összegért, és ebbe nem számoltam bele a vizsgálatokat, ami alkalmanként plusz összeg. Tehát ha azt veszem, hogy szeretnék élni a pénzemből és ezt a pénzt is ki akarom fizetni, akkor fél évről is beszélhetünk, ha meghúzzuk azt a bizonyos nadrágszíjat, de ezt egy terhes nő mellett nem lehet megtenni ugyebár. Két fizetés mellett is más a helyzet, de nagyon sokat számít így is. Azon a véleményen vagyok, hogy az orvosok azt az összeget fogadják el, amit a páciens rászán a dolgokra. Találkoztam már olyan orvossal, aki jobban örült egy kisebb ajándékcsomagnak, mint a pénznek. Amúgy sokra tartom azokat, akik az egészségügyben kiállnak amellett, hogy a hálapénzt szabályozni kéne valamilyen jogtiszta mederbe, csak ezzel is az a baj, hogy szinte lehetetlen a dolog, az pedig nem lesz megoldás, hogy kötelezően kell fizetni egy adott összeget. Szerintem sokkal jobb lenne a helyzet és a betegek is hálásabbak lennének, ha az egészségügy is normális lenne. Gondoljunk bele, hogy ha műtenének minket, és normális kórtermekbe lehetnénk és ha valami gondunk van, azonnal jön a "felmentősereg", jobban megnyílhat a mi pénztárcánk is, de amíg egy teljesen lepukkant kórteremben fekszik valaki törött lábbal és nincs aki segítsem abban, hogy a wc-hez elérjen, az étel ízetlen és az ápolók mogorvák (amit szintén megértek), addig senkinek sem lesz kedve fizetni egy vasat sem. Az ilyen hiányosságokról különben sokat lehet olvasni itt-ott. Nemrég jelent meg egy orvos által írt könyv is, amiben ezeket mutatja be, de szóba hozza a gumikalapácsos eseteket is az orvos. Jó könyv és ingyen van ráadásul. Szerintem érdemes elolvasni. Néhány ötletet is felvet a hálapénz témájában. www.ingyenesenletolthetokonyvek.hu/konyvek/szuleszeti-zarojelentes-dr-berko-peter-2011
Sziasztok!  Sokszor van szó a hálapénzről itt a blogon is. Én a magam részéről nem igazán érzem kötelességemnek, hogy minden egyes orvoslátogatás alkalmával adjak. Igazából akkor szoktam, ha tényleg meg vagyok elégedve az orvossal, azaz a hálámat szeretném…..
P4p3r Dr4g0n 2011.05.13 08:25:08
Különben ez a pofátlanság netovábbja. Jó, hogy az ember ad némi hálapénzt, ugyan mindenkinek az anyagiaktól függ, bizony én is sokszor vagyok olyan helyzetben, mondjuk úgy, hogy szinte állandóan, hogy nem tudok adni. Vannak olyan orvosok, akik nem várják el, de szívesen elveszik, de a legjobb az, amikor nem veszik el egyáltalán. Van gondolom sokaknak olyan tapasztalata is, amikor az orvos kerek-perec megmondja mennyit kér. Most könyörgöm, ha egy TB-vel rendelkező hajléktalan manduláját kell kivenni, akkor annak is megmondja h 60ezer vagy bármi megtörténhet? Felháborító!
Szabidoki: Az, hogy több orvosnak van bőr a képén elkérni bizonyos összeget akkor sem változna, ha Viktor/Feri változtatna a dolgokon. Igen valóban jobb lenne ha végre szabályoznák a hálapénzrendszert, de ne olyan módon, hogy kötelező legyen adni. Ilyen erővel sok embert eltarthatnánk nem? Aki ad hálapénzt írjon róla a doki egy számlát és adózza csak le. Persze még ott marad a kérdés, hogy mi lesz azokkal az orvosokkal, akik nem dolgoznak annyit, mint egy más beosztásban levő kollégájuk, akiről köztudott mondjuk, hogy jó orvos és széthajtja magát, de a fizetésük megegyezik. Amúgy ajánlok neked egy könyvet is, meg azok számára is, akiket érdekel, egy orvos írja le őszintén, hogy milyen politikai és társadalmi okok vezettek idáig és milyen hiányossággal küzd az egészségügy. Főleg a szülészetek, mivel a szerző a szülészeti osztályon dolgozott. Ingyenes a könyv, így szerintem sokan kedvet kaphat hozzá mindenki. A kérdés csak az, hogy erről miért nem mernek beszélni az orvosok?
www.ingyenesenletolthetokonyvek.hu/konyvek/szuleszeti-zarojelentes-dr-berko-peter-2011
Persze tudtam én, hogy ez is benne lehet a pakliban, a doki mondott valami olyat hogy „Magánál kétesélyes a dolog” – de én arra gondoltam, naná hogy kétesélyes, lehet fiú vagy lány! Már egy hete a kórházban kínlódtam, mert ott mást nem lehet, azért kórház nem?…..
A kormány a mai ülésén rendeletté nyilvánította az intézeten kívüli szülésről szóló, ősz óta egyeztetés alatt álló rendelettervezetet (a linken a teljes szöveg).A rendelet április 1-jén lép hatályba, és szövegét a május 1. után bekövetkező szülészeti eseményekre…..
P4p3r Dr4g0n 2011.05.12 08:00:40
@Grabb: Aki egy ilyen kijelentés után még doktornak nevezi magát szerintem nem teljes. A párommal babát várunk és igyekszem minél több dolognak utánaolvasni. Nemrég találtam egy könyvet is, ami a szülészetek problémáiról szól, legyen az anyagi, társadalmi vagy etikai. Ezen kívül különben sokan vehetik hasznát a könyvnek, mert értelmesen le vannak írva benne dolgok, hogy mi miért jó, de most nem ez a lényeg. Szóval az orvos, aki a könyvet írta, szépen levezeti, hogy van egy olyan jogszabály, miszerint minden ember azt kezd az életével, amit csak akar. Ám a magzat és gyermek életét védeni és óvni kell. Kérdem én, hogy ha valaki otthon szül és komplikációk lépnek fel, akkor mi fog történni? Későn ér ki a mentő, vagy esetleg nincsenek olyan eszközök sem a közelben, amivel az anyukák vagy az újszülött életét lehetne megmenteni. Az nem lehet kifogás, hogy otthon nagyobb biztonságban érzik magukat. A gyerek érdekeit kell nézni szerintem. Mellesleg ha egy orvos azt mondja legális az ilyen, ezek után, mert ő tanulta, akkor nem lehet, hogy valami bibi van a dologban? Nem mondom, hogy nem lenne jobb a nőknek otthon szülni, de amíg az országban nincs meg erre a kapacitás, se anyagilag, sem orvosszámban, addig marad a kórház sajnos. Amúgy erről a doki részletesebben is kifejtette a könyvben a véleményét, ha esetleg érdekel téged, akkor ingyen letöltheted innen: www.ingyenesenletolthetokonyvek.hu/konyvek/szuleszeti-zarojelentes-dr-berko-peter-2011
No, megvolt az újabb Geréb-tárgyalás.Nem térnék ki a tárgyalás részleteire, meg az ítélettel kapcsolatos találgatásokba, mert nem vagyok jogász (Erről jut eszembe: nem vagyok jogosult jogi tanácsadásra. Ha ennek ellenére periratokat készítenék elő a sufniban jópénzért, nem…..
P4p3r Dr4g0n 2011.05.12 10:44:03
Csak 2-10 évet adnál a gondatlanságért? Gondoljuk át jobban. Ha a gondatlanság ne adj Isten emberéletet követel, legyen gyermek, anya vagy mindkettejük élete, akkor a gondatlanság 10 év maximum igen kevés. 30 évet adnék érte minimum. Jólvan aláírom, hogy a kórházakban is meg van erre az esély sajnos, de ha valaki otthon akar szülni, akkor sokkal nagyobb kockázatot vállal, főleg, hogy nincs a közelben szülész, csak egy bába vagy 1-2 dúla. Amúgy furcsának találom azt, hogy az orvosok szemszögéből nem mutatják be alaposan az otthonszülést. A sajtó teljesen lerágta ezt a csontot, talán még mindig csócsálják, de nem a biztonság kérdését. Minden otthonszülő véleményére adtak fél órát, míg az orvosoknak van 5-10 perce elmondani, miért jobb a kórház. Mellesleg az egészségügyet szapulja mindenki, ahelyett, hogy a probléma gyökerét látnák át. Szerintem egy újabb bejegyzést is megérne ezzel foglalkozni. Van egy olyan könyv, amit dr. Berkő Péter írt meg, aki nagyon hosszú évekig dolgozott egy szülészeten. Elolvastam a könyvét és sok dologban átformálta a véleményemet a könyve. Sok problémát mutat be az egészségügyben (ami mellesleg csak egy osztályt mutat be), de a várandósoknak is nagyon sok és kielégítő válasszal szolgál szerintem. Amúgy teljesen ingyenes a könyv, csak le kell tölteni. www.ingyenesenletolthetokonyvek.hu/konyvek/szuleszeti-zarojelentes-dr-berko-peter-2011
Kutyatenyésztés és Kutyamenhelyek  Magyarországon az állatvédelem összességében sem áll túl erõs lábakon, a leggyengébb láncszem azonban minden bizonnyal a kedvtelésbõl tartott állatok tenyésztése. Vegyük például a kutyákat. Magyarország az egy főre jutó kutyák…..
 A minap az ökológiai lábnyomról írtam egy cikket és megtaláltam a WWF új, 2010-es „Élő Bolygó” jelentését. Izgalmas kis anyag, órákig lehet böngészni, ki-milyen módszerekkel szipolyozza ki a Kékbolygót… S nem is Amerika van a befutó helyen, ami kissé…..
Sting.blog.hu Vendégkönyv 2008.11.02 21:29:00
Ide szívesen fogadjuk ötleteiteket, kritikátokat, véleményeteket az oldallal kapcsolatban!Privát üzenetet az attis.sting kuk@c gmail.com címre várjuk!..
P4p3r Dr4g0n 2011.02.21 10:22:38
Ómagyarország Necronomicon 2010.06.13 20:49:00
A Neronomicon eredeti története    A Cthulhu-mítosz fontos építőelemei bizonyos, Lovecraft által elképzelt kultikus tárgyak is. Ezek leghíresebbike a Necronomicon, a Halott Nevek Könyve, amelyet Lovecraft szerint Abdul Alhazred, az őrült arab írt Damaszkuszban, 738-ban,…..
Itt a nyár, a hőmérséklet csúcsokat döntöget, s aki teheti, felfüggeszti a nemzetgazdaság gyarapítására tett – olykor hiábavalónak tűnő – erőfeszítéseit. Olvasóink egy része javában készül a szabadságra, s a lemilblog (deklarált közszolgálati küldetésének…..
P4p3r Dr4g0n 2011.02.18 14:43:13
Azért ne felejtsük ki Leo Kessler könyveit sem, ha lehet.
www. konyv-konyvek. hu/book_images/36a/999640936a.jpg
P4p3r Dr4g0n 2011.02.21 08:43:47
@Nebameg: Én nagyon szeretem a műveit, de gondolom sokan mások is.
Már több posztban is foglalkoztunk a kisvállalkozások és a közösségi média kapcsolatával és emeltük ki, hogy olyan eszközt kaptak a kezükbe, mely nemcsak, hogy költséghatékony módon tudja jelentősen megnövelni ismertségüket, hanem egyértelműen bővülhet ügyfélkörük is.Az…..
Niki hozta a hírt, idén Mario Vargas Llosa kapta az irodalmi Nobel-díjat. (2010-10-13: Olvasom az Eterna Cadencia blogján, hogy a Ladbrokes-nál 25 az 1-hez fizetett. A cikk egyébként érdekes háttérinfókról ír.) Sokat töprengtem, hogy írjak-e a dologról, végül is ez mégsem egy…..
  Csador ide vagy oda, Irán egyre jobb hely. Először a plüssmackók és a Valentin-nap, most pedig az örökérvényű életbölcseletek atyja, Paulo Coelho húzta ki a gyufát a perzsáknál. Szőcs Géza csak a giccs- és pornóadóig merészkedett, a közel-keleti ország…..
P4p3r Dr4g0n 2011.02.18 15:57:30
  A Wikileaks íratok között Várady Tibi talált egy érdekes bejegyzést, ami a Moszkvai amerikai nagykövetségről származik. A bejegyzést tevő amerikai külügyi alkalmazott, több különböző személlyel folytatott beszélgetésre hivatkozik, akik információkat adtak az…..
P4p3r Dr4g0n 2011.02.18 15:36:47
Akit érdekel, könyvben tovább folytathatja a csodálkozást.
www. konyv-konyvek. hu/book_images/07a/999641007a.jpg
Az úgy kezdődött, hogy kimentem a Driftgarage-ba, közösen feltalálni a bukócsövet. Mindjárt kész a gyerek, nem ölhetem meg magam, mielőtt meg tudná nézni apa vén verseny-Datsunját rendesen. Íme a mozgókép: És egy halk szusszanással kiengedtük a súlyos nördség…..
P4p3r Dr4g0n 2011.02.18 13:26:51
Megfontolja a főváros a Moszkva tér névváltoztatását - mondták önkoris illetékesek a HírTV kérdésére. Eredetileg ugye Széll Kálmán térnek hívták, egészen 1951-ig. A rendszerváltás óta időről időre felmerül a visszaállítás kérdése, meg olyakor új név választása…..
Nem értem, most akkor ő nem olyan, mint a mi politikusaink – mondja és kérdezi az egyik nyugati nagykövetség munkatársa, amikor Orbán Viktor politikájáról beszélünk. Az Economist legújabb számában harcias, összeférhetetlen („pugnacious”) embernek írja le a magyar…..
Ingyen cuccok Ingyen könyv 2009.06.23 10:59:43
Raising The Ruins Megérkezés: 1-2 hét Nyelv: Angol, Oldalszám: 415 Link: lit.pcog.org/Default.asp (Other Author: Raising the Ruins)..
P4p3r Dr4g0n 2011.02.17 09:44:47
A www. konyv-konyvek. hu oldalon van rengeteg könyv ingyen.
Dr. Berkő Péter "Szülészeti Zárójelentés" c. könyve. És az ingyenesen letölthető könyvek részlegnél is van jó pár.
Be kell vallanom, szégyellem, hogy képtelen voltam csendben maradni. Nem azt szégyellem, hogy a beszélgetés utáni felszólalásomban áltudományosnak neveztem László Ervin professzor fejtegetéseit; hogy azt mondtam: remélem, hogy a nagyon is szükséges környezetvédelmi, gazdasági döntéseket nem az ő…..
szószedet gépezik 2009.05.21 12:13:00
gépezés: számítógép előt ülve, pontosan nem tisztázott tevékenységgel - játék, böngészés, csetelés stb -  időt tölt Fiacskám, menjél fürdeni, ma már eleget gépeztél!Egész hétvégén gépeztem, toltam a wowot (ami ugyi egy MMORPG:)..
 Fritz Perls - A Gestalt-terápia alapvetése - Terápia testközelből   Fritz Perls a huszadik századi pszichológia egyik eredeti egyénisége volt. Több évtizedes, intenzív elméleti és gyakorlati munkásságának eredményeként született meg a Gestalt-terápia, amely a…..
Csudálatos Mary visszatért és a tetszési index alapján ez még nem az utolsó felvonás az esti mesék színpadán. Modora semmit sem változott. A gyerekekre továbbra is ráförmed és folyamatosan parancsolgat. Persze nevelőnő, szóval a parancsolgatással még nincs is gond.…..
P4p3r Dr4g0n 2011.02.16 10:22:21
no salty Könyvespolc 2008.02.29 09:40:00
2008. február 29-i állást tükrözi az alábbi lista: jelenleg ezeket a könyveket birtoklom, belőlük okosodom és…..
P4p3r Dr4g0n 2011.02.16 09:59:35