Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flora

0 bejegyzést írt és 202 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok évvel ezelőtt történt az eset. Még kezdő papként Németországban beszélgettem egy fiatalasszonnyal, akiről kiderült, hogy kilépett az egyházból. Arrafelé ez egyáltalán nem ritka jelenség; nem is ütköztem meg rajta. Ám amolyan jószándékú-tájékozatlan…..
flora 2013.10.23 21:34:50
Ez is egy megélt tapasztalat:
talita.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1397:hogyan-lettem-eletved&catid=43:lelki&Itemid=69

Ismerek nőket, akiknek volt abortuszuk, mindegyiküknek problémát okoz. Ahogy meghalt bennük a kisbabájuk, úgy meghalt BELŐLÜK is valami. Bennem a hitemmel párhuzamosan nőtt az életvédelem fontosságának tudata és megélése. És ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy megítélem azokat a nőket, akik elvetették a magzatukat.

Viszont úgy gondolom, hogy minden fórumon hirdetni kell: Az Élet a fogantatással kezdődik!
:)
flora 2013.10.24 10:05:55
@khamul: Igen, ez így pontos és így igaz. De ez sem olyasmi, amit ne lehetne megváltoztatni. Úgy értem, hogy ha egy nő valami miatt az abortuszt választja - ha még akkor és ott tudatosan is - bár sok szenvedés, fájdalom, sötétség, bűnbánat után ÚJRA lehet EGYSÉGBEN Krisztus testével.
flora 2013.10.24 10:10:07
@misihanna: "Tehát kiközösített lenne a férj, szülő, bárki, akinek köze van az abortusz megtörténésében." - én úgy gondolom, hogy spirituális értelemben azok is! Hiszen az abortuszból párkapcsolati problémák, egy életre szóló rossz mintázat lehet...
Szeretnék egy kis teológiát tanítani Nektek! Egy nyúlfarknyi kurzust ajánlok csupán, talán ha 5-6 perces, lerövidített traktátus: egyetlen argumentum. Hogy is kezdjem csak… Talán egy kérdésből érdemes kiindulni. Mit gondoltok: mi lesz a halál utáni sorsa, a jövője azoknak, akik…..
Az ismeretségi hálózatok, amennyiben „kiegyensúlyozottan, tisztelettel, felelősségteljesen és az igazság melletti elkötelezettséggel” működnek, „erősíthetik a kapcsolatokat és az egységet, amivel hatékonyan mozdíthatják elő az emberi család harmóniáját” – írta…..
Tegnap ateista nagygyűlés volt Washingtonban, ami körülbelül tízezer embert mozgatott meg (hasonlítsuk ezt össze a Séta az életért – March for Life – harmincszor nagyobb tömegével). Hogy írna a média erről a nagygyűlésről, ha azt a stílust használná, ahogyan az…..
flora 2013.03.26 08:42:02
@rabelais: Te, hogy ez a kép a nyomorult kutyával, vagyis a keresztényekkel, ami, akik el lesznek ütve, annyira humánus, annyira vonzóvá teszi számomra az ateizmust, rokonszenvessé az ateistákat, hogy hát nem is találok szavakat, tényleg.

Na, és hogy mennyire demokratikus felfogás, arról se beszéljünk:)
flora 2013.03.27 16:44:10
flora 2013.03.27 16:44:55
@rabelais: Ja, és a metaforád: tudat alatti:)
Shlomo Sand, izraeli történész tavaly ősszel magyarul is megjelent világhírű könyvét olvasom, melynek címe: “Hogyan alkották meg a zsidó népet?” (The Invention of the Jewish People). A könyv bemutatója épp a házunkban volt, amelyen maga a szerző is megjelent. Mindaz,…..
flora 2013.03.21 19:01:13
@egyérintő: Annyiféleképpen lehet Jézust követni, úgy érzem, amiket kiemelsz, nem jelentenek ellentmondást:)
flora 2013.03.22 09:23:12
@Izrael misztériuma: Vagy miért kéne bárkinek kétségbe vonni Jézus zsidó voltát?
flora 2013.03.22 09:26:32
@egyérintő: Én úgy gondolom, ha valaki nem tartja be a zsidó étkezési szokásokat ha nem zsidónak született, teljesen rendben van. De Jézusnak ez a kijelentése egyáltalán nem zárja ki azt, hogy aki zsidónak születik és betartja ezeket a szokásokat, az nem lehet az ő követője... Érted, ugye? A nagyobb halmaz: eszel mindent, tartalmazza a kisebbet: csak kósert eszel:)
„Mi vagyunk a pápa!” – nyolc évvel ezelőtt a Bildzeitung (ami a Blick újság német megfelelője) ezekkel a szavakkal, öles betűkkel adta hírül a pápaválasztás eredményét. Aztán nyolc évvel később, 2013. március 13-án este, újra felszállt a fehér füst és a világ…..
flora 2013.03.20 14:25:49
@Izrael misztériuma: Hátha megérjük! Magyar papok is megtették ezt, és számomra ők nem kisebbek a püspöknél. Böjte Csaba Déván egyenesen beköltözött az elhagyott kolostorba, Mustó Péter Bolíviában, vagy pl. Roska Péterről is azt hallom, hogy nem véletlenül szolgál a kilencedik kerületben.
Lesz majd püspök is:)
Az ELTE BTK diáklistázása kapcsán megszólalt már boldog-boldogtalan, s két nemrégiben hozzászóló kapcsán én is kénytelen vagyok beállni a szörnyülködők sorába. A lista létezése mellett ugyanis az is elborzaszt, hogy szakmájukban elismert, tekintélyes egyetemi tanárok hogyan…..
Néhány éve olvasóinkat kértük, hogy segítsenek megtalálni a ma élő legnagyobb kommunistát. A ti ajánlásotok alapján jutottunk el Biszku Bélához, amit még egyszer köszönünk. Most még érzékenyebb dologban lenne szükségünk segítségre. Készítünk egy filmet a Vörös…..
A tavalyi ünnepre nagymamám leírta gyerekkorának legnehezebb karácsonyát. Hárman voltak testvérek, egy pincében vészelték át Budapest ostromát a dédszüleimmel együtt. Huszonnegyedikén este a történetet felolvasta nekünk. Magyarázkodott, hogy nem akar hangulatromboló…..
Mandiner blog A Fiú, útszélen 2012.12.13 13:01:00
„It's been a while since we saw that childHangin' round this neighbourhoodSee his mother dealing in a doorwaySee Father Christmas with a begging bowlJesus sister's eyes are blister ...The high street never looked so low” (U2 – If God Will Send His Angels) Világ végi útszélen, hidegben,…..
flora 2012.12.16 17:42:13
@triumphator: Pontosan így van.

Nagyon jó kezdeményezés A fiú, örültem neki:)
(katolikus, gyakorló)
A Fővárosi Közgyűlés közterület-hasznosításért felelős bizottsága FPH061 /6462 – 2/2012 számú határozatával (PDF) megtiltotta, hogy november 11-én este a Flórián téri aluljáróban karitatív rendezvény keretében hajléktalanok számára magánszemélyek ételt és ruhát…..
flora 2012.11.14 10:19:52
@Dr. Gordon Shamway: Igen, én is azt hiszem, ez lett volna a helyes út:)
Egy új kiadványt szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. A könyv szörnyűséges témával foglalkozik: aligha van valaki, akire az újdonság erejével hatna a keresztény egyházakat világszerte megrázó, hatalmas médiavisszhangot és érthető felháborodást kiváltó botránysorozat, a…..
flora 2012.10.03 08:58:29
@khamul: @csaba carmarthen: amit az újságokból tudni lehet: ahol kipattan a botrány, ott sorra jelentkeznek az áldozatok, óriási sajtóvisszhangot kapnak ezek a hírek. És általában soha nem a közelmúltról van szó, hanem régebbi időszakról, lásd Ausztrália, a nyolcvanas évekkel bezárólag beszélnek ilyen ügyekről.

Mondjuk nálunk általában kevés szó esik a konkrét egyházi személyek viselt dolgairól. Még arról sem nagyon esik szó, ami nem ilyen súlyos, de mégis borzasztó: a lelketlen, beteg lelkű, a pályára teljességgel alkalmatlan papokról is hallgat a közélet. Sőt, az egyházi közösségek kifelé általában védik őket.
flora 2012.10.03 20:57:12
@pacsy: Nem gondolom, hogy jobbak, sajnos, inkább csak azon gondolkodom, hogy miért nem robban a bomba? Tudom, a könyvet kéne elolvasni, de lehet, hogy ahhoz ebben a pillanatban nincs bátorságom, ezért érdekelne, hogy van-e valamilyen dramaturgiája a botrány kipattanásának.

Az, hogy talán kevesebb eset van, amit őszintén remélek, nem lehet az egyházüldözés miatt? Vagy a két dolognak semmi köze egymáshoz?
flora 2012.10.05 12:01:44
@r. mária: Amit írsz, az alapján a papoknak nincs is joguk erről beszélni - nem gondolod, hogy mégiscsak szükség van erre?

Rettenetes dolog áldozatnak lenni. De mindannyian áldozatai vagyunk valaminek/valakinek. Úgy gondolom, az áldozatiságot fontos átélni/megélni, de innen tovább kell lépni. Aki áldozat marad, elveszti az aktivitását. Még a lelkit is.

Aki papok áldozata, ugyanúgy áldozat, mint mások, akik nem papok áldozatai, amennyiben feltételezzük, hogy ezekben az esetekben a bűnös kihasználta az áldozat bizalmát. Ez ebben a kegyetlen, legkegyetlenebb. De a cél nem a hisztéria, hanem a következő szükséges lépés megtétele.
Ha én most Magyari Péter lennék, menten felháborodnék azon, hogy akár húszmilliót, vagy nagyobb összeget is kaphat egy olimpiai aranyérmes. Húszmilliót? Egy olimpikonnak? Pedig én is megérdemelném azt a pár millát. Elvégre a múlt hétvégén is sikerrel vánszorogtam haza a …..
„Az utóbbi évek legkomolyabb magyar irodalmi sikere Nádas Péter Párhuzamos történetek című óriásmunkájának egészen elképesztő külföldi fogadtatása: az hagyján, hogy szeretik a könyvet, de Nobel-díjra esélyesnek is tartják. Az író február 3. óta francia és német…..
flora 2012.05.15 19:30:58
@Lord_Valdez: Nem olvastam ezt a regényt, de régieket igen. Biztos, hogy nem sekélyes, nekem régen nem volt elvont, szerintem most sem, profánnak mindig profán volt. Letterforce idézi Radnóti Sándort: „nemcsak kozmikus és metafizikus hagyományaitól szabadul meg, hanem a pőre nemiség formájában elveszíti az olyan – meglehet – humanista vezérfogalmakkal is a kapcsolatát, mint a szerelem, a barátság, a szeretet és a szolidaritás.” - Na, ennyi, kedves Lord. Aki az olyan humanista vezérfogalmakkal mint szerelem, barátság, szeretet, szolidaritás, elveszti a kapcsolatot, az ne írjon regényt:) Sőt, azt gyanítom, hogy a környezetében is súlyos károkat okoz folyamatosan...
flora 2012.05.17 20:26:02
@Lord_Valdez: Hogy a Lolita zseniális, azt 20 éves sznob bölcsészként olvasva még elhittem, de felnőtt emberként azt gondolom, hogy egyszerűen csak perverz :)
A napokban gimnazistáknak tartottam előadást – róluk – azaz az Y nemzedékről, virtuális világokról, Facebookról és egyebekről. A legizgalmasabb téma az azonosság,az  identitás kérdése volt. Közismert, hogy a neten mindenki az lehet, aki szeretne lenni! Ezer szerep…..
Egyszer régen egy hittanórán azt játszottuk, hogy megkérdeztem a fiatalokat: mit tennél, ha megnyernéd a lottóötöst? Akkoriban épp' csillagászati volt a főnyeremény – mondjuk 500 millió. Egy fiú ábrándos tekintettel kezdett beszélni – Először is felmennék…..
Az, amit hagyományosan „lelki vezetésnek” mondanak, szép, ám kényes része a legtöbb szerzetes mindennapi elfoglaltságának. Számomra legalább három dolog miatt tűnik kényesnek ez a terület. Egyrészt, mert a beszélgetések – a dolog természeténél fogva –…..
flora 2012.03.29 15:48:15
Kedves Pacsy, én is szeretném megköszönni az írást. Nem vagyok a blog olvasója a kezdetektől, de ahogy az elmúlt kb. másfél évben vissza-visszanéztem a posztokra, feltűnt, hogy milyen személyes bátorsággal választod a témákat:) Amit most leírtál, tényleg az, "amit tudni akarsz, de soha nem merted megkérdezni."
Úgy látom, ebben a bejegyzésben ott van a magja egy csomó másiknak... Mert egy dolog az egyéni imaéletre való biztatásod, de másrészt ott van az is, hogy pl. mi van a cölibátussal... Mert rendben van, hogy Boulad szépen ír róla és hitelesen, de azért a mostani írásból megint csak kiderül, hogy azért ez nem könnyű. Bár tény, hogy elsősorban a hűségről van szó. Te ugyanúgy vagy hűséges Istenhez, ahogy egy világi ember a házastársához.
Őszintén sajnálom, hogy a kapcsolatok válságával rátok,papokra még nagyobb feladat vár. És tény, hogy nem a férfiak fognak hozzátok fordulni elsősorban, hanem a nők. Nagyon sajnálom, hogy sok nőtársam, akinek nincs intim, őszinte kapcsolata, benneteket "üldöz" ezzel:) - legalább is lelki értelemben.
Viszont, szeretnélek biztatni, hogy ha férfiak vetődnek hozzád, semmiképp ne utasítsd el őket:) Óriási probléma, szerintem, hogy ma a férfiak jelentős része még mindig nem tud beszélni magáról, az érzelmeiről, és ebbe gyakran belerokkan, sokszor fizikailag is...
Gyakorlatilag némák. Tehát nőket leépíteni, férfiakat gondozni:)
flora 2012.03.31 11:49:18
@Tilikov: Te most ezzel azt mondtad, hogy az összes kínai császár felsorolása az igazság. Meg a Jáva meg a nem tudom én mi... Egyáltalán tisztában vagy ezzel?
Megkésve bár, te törve nem Facebook-oldalunk után itt is ajánljuk a Magyar Kurír Ervin Gábor zsidó származású katolikus papról szóló cikkét és Talita keresztény női portálnak a január 27-i nemzetközi holokauszt emléknapra megjelent Embermentők című sorozatát, amelynek…..
flora 2012.02.02 21:00:00
@magányoszenész: Nagyon jó, hogy Uhl Antal neve is felmerült! Fontos, hogy minél több embermentő ismert legyen! Az, hogy ő is katolikus pap volt, nyilván egy katolikusnak a legjobb érzés. De a magam részéről bármilyen világnézetű embermentőnek örülök:)
flora 2012.02.02 21:05:58
@thebrutechoir: Szerintem a cikkben az volt, hogy "többek között" a pápa hatására. Miért olyan kiakasztó tény ez, amikor éppen a katolikusok szerepéről van szó? Kellenek akkor a szövetségesek is?

Egyébként nem tudom, számodra mi lenne opció... Ezek az emberek, alkalmasint keresztények, életüket kockáztatták másokért. Mit kell ezen indulatoskodni? Te tkp azt szeretnéd, hogy csak a bűnösökre emlékezzünk? Vagy azt, hogy csináljunk úgy, mintha csak bűnösök lettek volna?

Na, ez lenne, az igazi történelemhamisítás!
flora 2012.02.03 10:05:22
@thebrutechoir: A cikkben ez van: "XII. Piusz 1944 júniusának végén üzenettel fordult Horthy Miklós kormányzóhoz, amelyben a deportálások leállítását sürgette. Ez néhány napon belül megtörtént, többek között a pápai kérés hatására is." Vagyis: "többek között" és "is".

"Azt gondolni viszont, hogy evszazadok antiszemita tanitasai ne lettek volna hatassal a korabeli kozgondolkodasra onamitas." - igen, bizonyára hatással voltak, de más gondolni, mondani valamit és más elpusztítani milliókat. Semmiképpen nem szeretnék kegyeletsértő lenni, de el kell gondolkodni azon is, hogy maga a zsidóság, ill jobb így: egyes zsidók mivel járultak hozzá ahhoz, hogy így gondolkodjanak róluk, vagy hogy ilyen végzetes helyzetbe kerültek. Ezt egyébként egy német történész már vagy 10 éve felvetette. Sajnos nem jut eszembe a neve...
Római romkert, Dunakömlőd (Lussonium)   Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Tamási Judit, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnöke jelentette be, hogy elkészült a Ripa Pannonica (Pannonia partja) világörökségi dokumentációja. A három kötetre rúgó…..
flora 2012.01.06 13:54:21
Egyetértek Heller Ágnessel. Ez mostanában ritka esemény. Németh Sándor saját lapjában, a „hetek”-ben – és az ATV-ben –  karácsony alkalmából Ungvári Tamással beszélgetett a Messiásról.  Itt szólaltatták meg a Széchenyi-díjas filozófust, Heller…..
Mikor tiltakoznak a magyar jogvédők a délvidéki magyarverések ellen? – tehetnénk fel a kérdést a legfrissebb temerini eset kapcsán, ahogy például a Mandiner rámutatott arra, hogy Tamás Aladárné jogaiért sem állt ki a Demokratikus Charta és a többi jogvédő társaság, csak…..
flora 2012.01.05 13:34:22
@KóserKároly: Erre gondolsz:
"Ausztriában maximum a magyarok verhetnék az osztrákokat. Ugyanis az osztrákoknak nincsenek történelmi okai arra, hogy a magyar kisebbséget vegzálják. Amit ma Burgenlandnak hívunk, az a Várvidék. Mindig Magyarországhoz tartozott. Az osztrákok Dél-Tirolért kapták cserébe:) "

Ezt nem gondolom. Ez tény.

És miért lenne hangulatkeltés, amit írtam?
flora 2012.01.05 20:33:13
@SPYD3RM4N:
Légy szíve linkelj be valamit erről:

"2007-ben a hazai Antirasszista Világnap központi témája a határon túli magyarok elleni diszkrimináció volt."

Köszönöm!
flora 2012.01.06 09:35:08
@SPYD3RM4N: @netukki:

Köszönöm, megnéztem.
Jó program, kár, hogy nincs folytatása. De ha van, értesítsetek!
    Az Igaz Magyar Alkalmazott Stilisztikai és Grammatikai Notariátus Balázs Géza tagozatának ma reggeli felhívása alapján szeretnénk közölni az ország népével és a világ közvéleményével, hogy 2011 karácsonyától Nyelvi Rögtönítélő Bíróságunk elé kerül…..
flora 2011.12.26 22:36:11
@bbjnick: Most ezt nekem miért írja? Pontosan értem, hogy miről van szó.
flora 2011.12.26 22:38:58
@málnási: Milyen szép is, amikor ilyen keresztényi szavakat hall az ember, elnézést, az asszonyállat. Érzi, hogy a a férfi tiszteli, becsüli. Milyen nagyszerű is lehet magához tartozni, Málnási! Irigylem a feleségét És/vagy barátnőjét és/vagy szeretőjét! Mindegyiket!
flora 2011.12.27 10:44:43
@málnási: Én egy ilyen ostoba tyúk vagyok, Málnási. Azt gondolom, hogy ha egy férfi egyetlen nőnek, akit nem is ismer (???), képes így válaszolni, akkor jobb, ha a többiek is óvakodnak tőle!
És az, hogy maga, "hímsovén barom", már ahogy fogalmazott, számomra nem jelenti azt, hogy minden férfi az:)
Különös az indulata...
Egy kis faluban született, egy vidéki asszony gyermekeként. / Egy másik faluban nőtt fel, ahol harminc éves koráig ácsként dolgozott. / Ezután három évig vándorprédikátorként élt. / Sohasem írt könyvet. Sosem vállalt közhivatalt. / Sohasem volt családja vagy otthona. Nem járt…..