Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kriemhild wagner

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 "Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének - nem derék ember." (gróf Széchenyi István)Magyar Termék Nonprofit Kft. - http://www.amagyartermek.hu ..
kriemhild wagner 2011.02.09 11:30:00
A probléma nem a magyar termékekben vagy a globalizációban van. Versenyképesség is volna, ha...! Sajnos a magyar nép ott politizál, ahol ebbe semmi politikát sem lenne szabad keverni.
Èn nem sajnálom az idöt a bevásárlásra és legyek bárhol a világon, kimegyek a piacra, elmegyek a pékhez, henteshez és nem töltöm a hétvégém a Tescóban avval, hogy felesleges és becsomagolt élemiszereket vásároljak! A héten többször és csak friss árút veszek, nem a Szupermarket elfonnyadt zöldségeit.
Gróf Széchenyi István igaz magyar eszményképem elájulna, hogy mi lett a hazájából, na meg a mienkéböl is. Nem értem, hogy pl. a magyar borok díjakat nyernek, de egyes Mo-n is müködö élemiszerhálózatok pl. Aldi, Lidl-ben egy tokaji vagy badacsonyi bor sem található??? Egy Szekérvár néven összepancsolt németországi palackozású bor áll a német Aldik polcán a legolcsóbban és a legócskább minöségben, nem értem a a magyar borászatot miért alszanak??? Nem hódították meg a külföldi EU-s piacot, sem a hazait, sem semmit! Ezért ráálltak a magyar borok helyett a chilei dél-afrikai és ùj Zélandi borokra. Az közelebb van, hogy megfelelö prezentációval elérték, hogy állandó partnerek lettek. Folytathatnám a példálózást, egy francia be nem teszi a lábát olyan hatalmas boltokba élelmiszerért, hanem megy a megszokott és megbizható partnereihez élemiszervásárlásra. Akivel megbeszélheti, hogy mit föz, mi kell hozzá, mit hol szerez be és, ha kell elmegy érte vidékre is, de semmi esetre a Szupermarketba. Nem eszik télen cseresznyét a világ túlodaláról, hanem mindent szezon szerint, az otthoni piacról!!!
Sajnos a magyarok tudatát nehéz megváltoztatni, egy önpusztitó és nagyon kényelmes nép, aki csak önsajnálatba esik, mindenért mást hibáztat, de változtatni azt nem tud!
kriemhild wagner 2011.02.09 16:38:50
@magyaragy: Utánanéztem Albániának, 1 Albán Lek=0,00701 Euro A minimál bér 9.403 Lek vagyis, ha helyesen számoltam, akkor 65,9 Euro, de ennek több mint a felét levonják még mindenféle címen. Albániában abból a szempontból valóban jobban élhetnek, hogy nincs annyi idegen töke bevándorolva, mint Mo-ra, ezért nem is kell öket biztatni arra, hogy csak albán termékeket vegyenek! Addig, amíg nincs más vagy zárt a piac, addig csak hazait vehetünk és ehetünk!