Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joebacsi70

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Orbán: pofánk lapos! 2012.08.23 05:11:00
Azért szeretem én ezt a mi Fénylő Csillagunkat, mert a legnagyobb szart is képes polírozott sztaniolba csomagolt győzelmi jelentésként előadni. Merthogy győztünk ám, recesszió ide vagy oda, akárki meglássa. Mi így győzzük le a válságot, hogy a győzelem mámorában csak egyet…..
Joebacsi70 2012.08.23 13:46:02
@Marós: "Ezt a mondatot nem csak Orbán Viktor mondja, hanem minden normális vezető. Még Merkel is mondja, hogy a németek vegyenek német árut. És láss csodát, nem is igen vesznek mást , csak németet..."

Ebbe a képbe hogyan illeszkedik például a CBA akció irányvonala, amely az amúgy is csak 139 Ft-os Tatra (cseh) tej árát csökkenti 119-re, a magyar MIZO pedig marad 200 környékén?
Droli tegnap remek posztot írt Hisztiország címmel. Remélem nem követek el nagy hibát, ha úgy foglalom össze az írását, hogy a magyar választópolgároknak mindig az aktuális kormány politikájával van bajuk, és emellett a mindenkori ellenzék politikáját mindig jobbnak tartják.…..
  Orbán vazallusa. Marionettbábu. Fidesz-lojalista. Áder János jelölésének és megválasztásának fogadtatása a nemzetközi sajtóban jól mutatja, milyen nehéz helyzetből indul a hivatalát tegnap megkezdő fideszes politikus elnöki pályafutása.   Áder számos dologban…..
Hamarosan robban a végtörlesztési bomba Mire a hétvégi havazásból kivakarja magát az ország, várhatóan az is kiderül, mennyit nyertek a végtörlesztők – és ebből adódóan mennyit is vesztett a hazai bankrendszer a végtörlesztésen. A Pénzügyi Szervezetek Állami…..
Joebacsi70 2012.02.03 15:01:25
@Gazz: tudom, az öröklést mindig megelőzi egy szomorú esemény. Én bízom benne, hogy erre nálam még nem kerül sor.
(az öröklésre értettem)
A barátnőnek honnan volt a külön lakása, háza ? Ő is örökölt előtte ?
Tudom, semmi közöm hozzá, vedd költői kérdésnek.

Szerintem az átlegember, átlagfizetéssel, és az átlagon felüli (nem extrém, kiugró) fizetés sem elég arra, hogy akár 10-15 év alatt össze tudjál rakni egy lakásra, házra valót.
Joebacsi70 2012.02.03 15:06:55
@Gazz: A (pl.) CIB bank miért fizetőképesebb, mint Kovács Józsi, ha a CIB Bank azt a pénzt Kovács Józsinak adja oda egy az egyben ? Meg Szabó Károlynak ? Esetleg Kis Gusztávnak ? Ezt az egyszerű lépést miért teheti meg Magyarországon egy hitelközvetítő a CIB bank és Kovács Józsi között ? A CIB miért bank és miért nem "csak" hitelközvetítő ?
Először egy évértékelő félét szerettem volna írni a mögöttünk hagyott évről, de aztán úgy döntöttem, hogy összekötöm azzal, hogy mit várhatunk 2012-ben. Ahogy egy másik blogban (Michael Knight) megfogalmazták karácsonykor: Nincs sok ok az ünneplésre. Akkor ezzel a…..
Újabb fejezetekkel színesedett kormányunk Elő a Pénzt a Párnacihából! (!!!) programja. Eddig ugye ott tartottunk, hogy a fogyasztás felpörgetésére kiagyalt variációk elhasaltak, mire Szent Jobbja meggyőzte a Nagyfőnököt: ott van a lóvé, kisgazdám, csak megtakarít a…..
Joebacsi70 2011.09.16 12:53:27
@kicsijuti:
Azt még áruld el tündérbogaram, hogy a forinthitelnek vajon mi lesz a fedezete ?
A már devizahitellel terhelt ingatlant ki fogja elfogadni ? Egy másik bank ? Megmondom, hogy ha adsz forintot, istenbiz kifizetem a másik bankot, lekerül a bejyegyzés az ingatlanról, és akkor majd Te kerülsz oda új bejegyzésként. Jaj, arról a fránya kötelező önerőről (30-40-50 %) megfeledkeztem, ami újabban kötelező.
Nos, honnan is lesz rá forinthitel ?
Jut eszembe, aki végtörleszt, az megteheti kamat-(és büntetés) mentesen, aki viszont fix árfolyamon törleszthet még 3 évig, az miért is fizet kamatos kamatot azután ? Kit is támogatunk akkor ?
Eredetileg a svájci bicska és a nagy magyar benzinkútlánc kapcsolatáról szerettem volna egy pikáns történetet elmesélni, de a tegnapi rögzített árfolyamos végtörlesztős bejelentés után ebből csak Svájc marad, meg az ő jó öreg devizájuk. Majd talán visszatérek egyszer a…..
no emisszió Tahók a tavon 2011.07.15 08:23:36
Szép és ritka példája a természet - és saját nyugalmunk - konszenzusos védelmének az, ahogy a Balatonon tiltják a motorcsónakok közlekedését. Szép és ritka eset az, hogy két fontos és befolyásos döntéshozó, Siófok és Balatonfüred polgármesterei (Balázs Árpád és Bóka…..
Joebacsi70 2011.07.15 12:57:46
@biohouse: Ez az elektromotoros infód nem igazán fedii a valóságot. A Balatonon található vitorlások döntő többségén dízel motor található.
Varánusz Kussország? 2011.07.01 05:56:00
Nagy napra virradtunk drága Feleim! Imhol a pillanat, mikor elválik búza az ocsútól, szar a májtól, meg úgy egyáltalán kiderül, mit is kell a gyakorlatban médiatörvény alatt érteni. Az EU elnökségünk lejárt, mától hatályos a médiatörvény büntető szakasza.Számtalan…..
Joebacsi70 2011.07.01 10:52:42
@Dillinger:
Én is kérem a dicséretet !
Imádom Gyurcsányt...és mégsem fogok szavazni rá.
Utálom Viktort....és rá sem fogok szavazni.
Utálom a politikusokat....és mégis el fogok menni szavazni.

A kisalföld.hu-n már csak "offtopic" és "moderálva" jelenik meg a komment szövegénél. Gondolják jobb megelőzni a bajt.
Az emberek nagyon szeretik, ha szenvednek kicsit a politikusok. Kövér László az országgyűlés elnöke, most ezt használta ki, hogy kicsinyes módon odacsapjon az ellenzéknek. Az alkotmányozás politikai bojkottálása miatt megvonta az ellenzéki honatyák fizetésének egy részét. Lehet,…..
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én kifejezettem bírom, mikor Kedves Vezetőnk a világ pénzemberei előtt beszél. Ilyenkor egy sajátosan torzító önjáró vetítőgéppé lényegül, amit nincs az a mozigépész aki lekapcsol valahogy. Nekem az is furcsa volna, ha ő maga elhinné a…..
Joebacsi70 2011.05.26 10:51:16
@readonly: "Itt vergődtök, de képtelen vagytok alternatívát felmutatni, így le se szarnak benneteket a népek. Nettó nyálverés ez így, főleg, hogy saját házatok táján még mindig a táncos-komikus futóbolond a király, mi több ... "

Apróbb, pici változatatásokkal:

Itt vergődtök, de képtelen vagytok - 8 év ellenzékiség és 1 év kormányzás után -alternatívát felmutatni, így le se szarnak benneteket a népek. Nettó nyálverés ez így, főleg, hogy saját házatok táján még mindig, immár több mint 20 év óta a liberális-kisgazda-keresztény-demokrata-szocialista-kommunista köpönyegforgató a király, mi több ...
Joebacsi70 2011.05.26 10:56:01
@Google:" Tudom, hogy az MSZP ellenzékben több pénzt akar adni az embereknek -és, hogy most felcsatlakozott hozzájuk a többi ellenzéki párt is -, na de van az a pénz? Hitelből szabad-e légvárakat építeni?"

Pont ezt a kérdést szerettem volna feltenni Viktornak a 8 év ellenzékben töltött ideje kapcsán.
Joebacsi70 2011.05.26 10:58:11
@1 db Magyarország: bár egyelőre szocialista/szadeszos politikusok vannak őrizetben/rács mögött. Tudom-tudom, az igazságszolgáltatás is fideszes:-(((

Fején találtad a szöget. Reményeim szerint közös cellája lesz elkúrónak és az embernek, aki sohasem hazudott.
Ott is aludt nálam. Mondjuk már az se tetszett, hogy nem volt az az össszebújós típus, de persze mindenki más.   Kedves blogolvasók! Mióta „szakítottunk” a történet másik főszereplőjével, csak nevetgélek magamban – persze részben magamon, gondoltam…..
Joebacsi70 2011.05.24 11:48:08
@földiekkel játszó:
Jól értettem?
1. Megdug Téged, nem egyszer, többször, esetleg jártok 1-2 hetet, hónapot, akkor herceg?
2. Egyszer dug meg, nem többször, paraszt ?

A többszöri dugás és a Veled járás emeli ki a parasztot az egyszerű földművesek közül a nemesi rangra ?
A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapjára múlt héten került fel az Otthonteremtési Stratégia címet viselő "Szakmai vitairat", amelynek egyik melléklete tartalmazza a kormány terveit a devizahitelesek megmentésére. Az mfor.hu szép alaposan átrágta magát ezen, szombaton…..
Joebacsi70 2011.05.16 14:22:08
@Seduxen: Természetesen nem tartozol magyarázattal, csupán szeretném megérteni, hogy vajon ki mit gondol, milyen kereset mellett milyen törlesztőrészletet (albérleti díjat) tud bevállalni.
Keresem a választ, én mennyire voltam megfontotl vagy éppen síkhülye, amikor felvettem a kölcsönt.
Tehát 300e összbevétel mellett a 60e fizethető álláspontod szerint, és ez egy megfontolt döntés volt.
Akkor ez az összebevételek 20%-a. Ha pedig kb. egyforma pénzmennyiséget visztek haza, akkor egyikőtök állásvesztése esetén a bevételek 40%-a a törlesztő, amit ideig-óráig ki lehet bírni.
Joebacsi70 2011.05.16 15:10:37
@Seduxen: na ha egyszer sikerül rájönnöd, hogy szerinted mi az az optimális összeg (pontosabban a bevételek hány %-a), ami még belefér bankhitelben, akkor kérlek oszd meg velünk, mert ez engem is érdekel :)))) (laikusként én olyan 30-40% közé tenném maximum).

Emlékszem a régebbi időkre, amikor a bevételek 33 %-ban maximálták a felvehető összeget.
Szerintem valahol itt lehet a határa az ésszerűségnek.
Persze akkor még nem voltak ekkora mozgások a törlesztőrészleteknél, nem is beszélve a deviza alapról.
A munkanélküliségről pedig ne is tegyün említést. A KMK-t azután szépen lassan felváltotta a GMK.

A lényeg, a problémát még mindig nem a törlesztők emelkedésében, hanem a munkahelyek elvesztésében látom. Erre pedig ez nem jelent megoldást. nekem nem ez a 10-20 Ft ingadozás jelenti a kockázatot, amit orvosolni próbálnak. Ettől függetlenül másokon segíthet.
Én nem tartok igényt kormányunk segítségére ezen a téren. Sajnos én már csak ilyen vagyok, nekem az is fontos, ki adja.
Joebacsi70 2011.05.16 15:21:48
@Squid: Én meg félretettem és nem vettem fel hitelt.. Mert van türelmem és annyi eszem, hogy ha nem tudok megengedni magamnak valamit akkor gyűjtök rá. Inkább összeszorítottam a fogam és vártam évekig amíg összejött a lóvém arra amit akartam.

Akkor az én adómból (amít 15 éve fizetek a teljes (!!!) keresetem után) miért kéne segítenem, a minimálbérre bejelentetett adócsaló honfitársaimon, akik nem tudják fizetni a plazma/autó/lakás hitelüket?

Tehát, ha jól értem, akkor pár év alatt összejött egy lakás ára. Akkor átlag fölött keresel.
Kérdezhetek én is ? Tehát az "adócsökkentés" miatt rosszabbul járt emberek most mondják azt, hogy ők fizessék neked azt a plusz bevételt, amivel jobban jársz ezentúl ?
Mondják azt, hogy ők fizetik a rezsid egy részét ?
Felesleges lenne. Ez általánosítás, mint ahogy te is azt teszed. Mindenki hülye, aki hitelt vett fel. Mindenki adócsaló, aki minimálbéres. Mindenki tegyen félre és addig nyújtozkodjon, amíg a takarója ér.
Mi történik ha na nem az ember nyúlik, hanem a takaró megy össze a mosásban ?
Miért fizet "nyugdíjadót" az, aki semmit sem kap érte cserében ?
Miért fizetek lakásvásárlásnál illetéket, amikor az adózott keresetemből, az adózótt alapanyagokból és munkabérekből felépített házat vásárolom meg ?

Mindenesetre őszintén örülök, hogy van arra példa Magyarországon, hogy tisztességes, bejelentett munkával, maximum 15 év alatt egy lakás árát meg lehet spórolni.
Bedobtak hát a tóba egy kézigránátot, és büszkék voltak a sikerre. Persze több halat is megöltek, mint kellett volna, az élővilág is kipusztult, de “nyicsevó”: csak kifogták a halat! (Fotó: Schmidt Andrea/delmagyar.hu) Módosítaná a Fidesz a hatályos alkotmányt, hogy…..
Joebacsi70 2011.05.16 15:14:10
@pneumónia: Nem egy 42-43 éves rendőrről tudok akinek sokallom a havi 350.000, nem vicc, 350.000 Ft nyugdíjat, miközben én 3ad át kapom hasonló évesen több diplomával!

Ez nettó baromság !
Kettős Mérce 2014 2011.05.16 08:10:00
Egy évvel ezelőtt senki se gondolta, de ma már kérdés lehet, mi lesz 2014-ben. Kiváltja le, a Fidesz-t, illetve összeszedi-e magát addig a kormányzópárt. Minket nem ez érdekel, 2014 legfőbb kérdése, mi lesz 2015-ben. Ma Magyarországon a nem szavazók aránya átllépte az 50%-ot.…..
Joebacsi70 2011.05.16 12:46:40
@HexeR:
Azt mondod jó az irány ? Azt mondod, hajrá fiúk, hajrá Magyarország ?
Mindezt kezdő orvosként ?

1. Oké, vágjuk meg a kiadásokat, egyetértek. Azonban a pénz nagyrésze nem itt, nem csak itt folyik el. A láthatatlan forintok, a milliók, milliárdok, a páyázatok ,közbeszerzések, a mutyik, a haverok, rokonok, ismerősök.
Sok a rokkantnyugdíjas ? Igen, és ezzel együtt rengeteg a politikus, a köztisztviselő, a közalkalmazott.

2. Nevetségesen alacsony az orvosok fizetése ? Igen, de ne feledkezz meg a vizitdíjról vagy a kórházi napidíjról. Miért azzal telik el egy vidéken dolgozó körzeti orvos rendelési idejének négyötöde, hogy a nyugdíjas nénikével beszélget az időjárásról meg a szomszéd kutyájáról ?

3. Én értelmes embernek tarom magam, megértem sok mindent, főleg, ha kellőképpen elmagyarázzák. A hazugságot viszont rosszul tűröm.
Ígérnek valamit, majd az ellenkezőjét tesszik és még meg is magyarázzák, hogy ők ilyet nem is mondtak, meg egyébként is, ők jobban tudják, mit szeretnék.
Ez a stílus nálam nem nyerő. Másik 8 millió magyar állampolgárnál lehet, működik, ezt kívánja az átlag. Én nem ezt szeretném. Tehát, köszönöm, de Orbán úr ne induljon el egyik irányba sem az én támogatásommal.
A támogatásom nélkül természetesen övé a 4 év, a többség őt óhajtotta.
Diplomás, művelt, értelmes emberként nem várod el a célok megfogalmázását őszintén, mellébeszélés nélkül ? Jó ez a kommunikáció, az elmúltnyolcév, meg a szocik, meg az egész világ, meg a multik, meg a bankok, meg a telekommunikációs cégek, meg....mindenki.

4. Kölcsönök ? Eladósodás ? Azért, mert nem tudsz valamiről, még nem jelenti azt, hogy az nincs is, legfeljebb elhallgatják. Esetleg a szemedbe hazudnak.
Ha nincs újabb IMF kölcsön, akkor már egyenesben vagyunk ?
Önmagát tudja finanszírozni az ország ? Esetleg mégis csak szükség van erre a lépsére, csak mástól szerezzük be ? Talán még rosszabb feltételekkel ?
Aki devizában adósodott el, az hülye, aki támogatott forinthitelt vett fel, az nem ?
A forintos kölcsön fix, visszafizetendő kamata feletti rész vajon kinek a kontóját terheli ?

5. Egyik politikust máglyáre vetnénk, mert kiderült és emiatt beismerte, hogy hazudott ? Jogos, erkölcsi és büntetőjogi felelősségre vonás legyen a következmény.
A másik ugyanezt teszi nap mint nap, de ő még magának sem ismerné be, hogy valótlant állít. Ez miért jobb az előzőnél ? Talán az "elmeorvosi eset"-té nyilvánítása felmentheti ? Igen, de csak az ítélethirdetéskor.

Bocs a csapongásért, de kicsit kiveri a biztosítékot nálam az éljenzés !
Vastagbőr Pintér már csak tudja 2011.05.04 10:10:00
A Széll Kálmán tervben jelentették be, hogy senki nem mehet a nyugdíjkorhatár előtt nyugdíjba, azóta tartanak a tárgyalások a rendvédelmi szakszervezetek és a Belügyminisztérium között. A tárgyalások mellett folyamatosan zajlanak a tüntetések, pénteken jön a következő…..
Joebacsi70 2011.05.04 12:59:26
@Gunther: Ugyan. ő csak betartja a hatályos jogszabályokat...
Egyébként is demagóg és rendszerellenes a poszt.

Úgy bizony. Elfogadják gyorsan a törvénymódosítást, visszamenőleges hatállyal. Sanyi bá szépen lemond a miniszterségről és húz vissza rendőrnek arra a 3 évre, 65 éves koráig.
Remélem nem irodai munkára.
Arra lehet majd hivatkozni, hogy a kormány nem tehet semmiről, csak az emberek akaratát teljesíti. (Fotó: MTI/hirado.hu) Alig hogy véget ért az alkotmányozás kapcsán indított nemzeti konzultáció, Orbán Viktor a hétvégén a Facebookon bejelentett szociális konzultáció keretében…..
Joebacsi70 2011.05.03 14:46:34
@Karmadealer:
Tudod, a mérközés első félidejének a felénél járunk és nagyon vezet az ellenfél. Ráadásul gyengén játszunk és az akarat is csak a reklamálásban merül ki.
Az ellenfél szurkolói örülnek, hiszen ezért ellendrukkerek.
A saját szurkolók közül is egyre többen elkezdik kifütyülni a csapatot.
Ébresztőt kiabálnak.
Egyre többen és többen.
Végül már csak a kemény mag, a B közép marad.
A (volt) csapatkapitány nem játszik már jópár meccs óta. A kispadon ül, de háttal a pályának. Játékosedző szeretne lenni ? Esetleg már játszani sem szeretne ?
Így csak a szurkolók reakciót látja és a helyettesét, aki néha kifut hozzá és beszámol az eredményről.
Úgy tudja, jó a csapat, vezetnek...simán. Nem érti a közönséget, mi baja. Esetleg érti, de nem érdekli ?
Talán háttal a pályának is tudja, hogy a csapat nagyon gyenge játékosokból áll ?
Kell egy csapat ? Minek, még 3 év van a szerződéséből, jó a fizetés és szponzorpénz.
Kit érdekel a közönség, már úgyis megvették a bérletet előre. 3 év múlva lehet, már stadion sem lesz.
A politikai elemzés könnyen válhat önmagát beteljesítő jóslattá. Az elemző meggyőzően leírja, hogy X szereplő Y döntése mitől lenne előnyös és hasznos, X szereplő ezt elolvassa, egyetért vele, és meghozza az Y döntést. Az elemzés ilyenkor a nyilvánosság csatornáin zajló…..
Joebacsi70 2011.05.03 14:29:56
@Diocles: "Kérdés azonban, h ezt felállást Tétényi hogyan adná el a választásokon, hiszen 70-es IQ felett mindenki számára világos volna, hogyha az MSZP kegyéből kerül hatalomra (nevezzék akár "Olajfának" az összefogást), akkor ott az MSZP erős emberei lesznek hatalmon, nem pedig valamiféle "civil" mozgalom, vagy Tétényi Éva."

Magyarországon ebben nem lennék olyan biztos. Inkább 100-110-es IQ felettiekről beszélnék.
Az átlagnak (és alatta) fogalma sincs összefüggésekről, hiszen még egy francos mondatot sem tud értelmezni. Szövegértés = 0 !
Bár önmagában az IQ nem jelent semmit, csak egy szám.
Sétálj egy kicsit vidéken, legyen az a keleti vagy akár a nyugati határszél, beszélgess kicsit az ott élő átlagemberekkel.
Tétényiről nem is hallott. Azt sem tudja, Esztergom Magyarországon található. Az LMP szerinte egy új "teszko".
Ismeri Orbánt, de kettőnél több FIDESZ tagot nem tud felsorolni.
Joebacsi70 2011.05.03 14:37:20
@samer: "Valóban összenőtt a szocikkal? Akkor tűnjön el ő is, mint a szocik, elég volt belőlük. "

Valóban széles látókörrel rendelkezel és alaposan utánajársz a dolgoknak ?
1 blog elolvasás már elegendő a véleményre ?
Bár, végül is, miért ne.
Majd legfeljebb megváltoztatod, újra és újra. Naponta másik álláspont.
Esetleg ragaszkodsz az elsőhöz, még ha tudod, nem ez a helyes.
Bármelyik verzió elfogadható és tolarálható a jelenlegi kormány magatartása alapján.
Tétényi Éva Egy hónap 2011.05.02 19:00:00
Deutsch | Français Egy hónapja indultam útnak, hogy meglátogassam német testvérvárosainkat. Útközben kaptuk a hírt, hogy a polgármesteri hivatalból az önkéntes segítőket megalázó módon kitoloncolták. Később zárat cseréltek az alpolgármesteri irodán, a számítógépek…..
Joebacsi70 2011.05.03 10:29:49
@Spéter46:
Azonban az a 20 labdarúgó botlábú, labdát még közelről sohasem látott, a csapat érdekeit nem tartja szem előtt, csak a saját fizetése és a hírnév érdekli.
Ez esetben mi a teendő ?
Szerintem küldjük el a francba focistákat, az edzővel együtt.
Azután talán tatrsunk szavazást a klubvezetésben, esetleg a szurkolók körében, kit is látnának szívesen a csapatban és mellette a kispadon.

Az eddigi focisták jól játszottak ? Akkor miért a hatalmas adósság, ami már a napi működést is lehetetlenné teszi ?
Így hangzik az Orbán-doktrína. Pintér Sándor már tavaly év végén elszólta magát egy fórumon, hogy az elszegényedő társadalom miatt olyan jelenségek lesznek az országban, amelyekkel a Rendőrség nem fog tudni megbirkózni. A gyöngyöspatai balhéra válaszul most…..
Joebacsi70 2011.04.29 11:18:50
@Dillinger: Javaslom az mno.hu-t olvasás céljából. Esetleg a NENYI vagy az új alkotmány is olvasmányos ráadásul magas szintű, méltó hozzád, lehet választani.
Ismét szomorú feladat előtt állunk - de hát már csak ilyen ez a posztkommunista valóság, a győzelem, az önfeledt ünneplés napjainak az ellenzéki káoszbrigádok soros ármánya és aknamunkája vet véget. Ha valaki azt hitte, hogy az új Alaptörvény elfogadásával azonnal más…..